Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 09 Kwi 2016 12:06 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Jakies pomysly gdzie skoczyc z SEA? Mam bilety na 17-24 wrzesnia. Na razie myslalam o takich opcjach:
1. Alaska Fairbanks na wczesna zorze i troche jesieni, bez problemu tanie bilety za gotowke i mile do FAI. Napisalam nawet maila do B&B, gdzie bylam ostatnio z pytaniem jak tam jest we wrzesniu.
2. Big Island lub inna wyspa na Hawajach, na ktorej jeszcze nie bylam, ale na razie znalazlam dostepnosc za mile tylko do OGG, nic z powrotem (tam juz bylam i tak), brak na KOA. Gotowkowe drogie.
3. SFO przejazd do LAX albo w druga strone, bilety z SEA za gotowke tanie, pewnie za mile tez dostepne. Lepiej zaczac w LAX i jechac do SFO czy odwrotnie? We wrzesniu chyba pogoda w porzadku na taka przejazdzke?
4. Inne pomysly, skad latwo i tanio skoczyc z SEA? Kanade chyba zostawie na osobna wizyte, bo bedzie taniej poleciec bezposrednio z Europy w jakiejs promocji.

Zarezerwowalam wstepnie hotel w OSL na noc przed lotem, zwrotna rezerwacja, wiec jak anuluja loty, to anuluje hotel. Chociaz nie zapowiada sie na anulacje.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#22 PostWysłany: 09 Kwi 2016 13:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja bym brał auto i jechał do BC - Vancouver, Whistler, Victoria itp.
 Profil Relacje PM off
maciass lubi ten post.

#23 PostWysłany: 09 Kwi 2016 13:13 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 113 / 52.8%
srebrny
@Aga_podrozniczka, będę w SEA po raz pierwszy i też totalnie nie mam pomysłu co robić. Wstępnie myślałem wziąć samochód i pojechać w kierunku Banff National Park, chociaż to daleko, ale po drodze można coś zobaczyć pewnie. Samo miejsce chodzi mi po głowie od dłuższego czasu. Może inne parki narodowe są warto zobaczenia w pobliżu Seattle?

Jaki jest najlepszy termin na zorzę w Fairbanks? Ja będę na początku lipca w SEA.

#24 PostWysłany: 09 Kwi 2016 14:01 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
Krajów: 33 / 15.4%
srebrny
Najlepszy czas na zorzę to okres od września do marca. Od maja do lipca na alasce są tzw "białe noce", więc prawdopodobieństwo uchycenia zorzy jest znikome.

#25 PostWysłany: 09 Kwi 2016 15:46 
Awatar użytkownika

niebieski
przemos74 napisał(a):
@Aga_podrozniczka, będę w SEA po raz pierwszy i też totalnie nie mam pomysłu co robić. Wstępnie myślałem wziąć samochód i pojechać w kierunku Banff National Park, chociaż to daleko, ale po drodze można coś zobaczyć pewnie. Samo miejsce chodzi mi po głowie od dłuższego czasu. Może inne parki narodowe są warto zobaczenia w pobliżu Seattle?

Jaki jest najlepszy termin na zorzę w Fairbanks? Ja będę na początku lipca w SEA.

Jak bedziesz w lipcu, to mozesz rozwazyc skok na Alaske, jesli oczywiscie lubisz przyrode. Loty do Anchorage sa tanie (1.5h), do Fairbanks troche drozsze (3.5h). Mozna cos za mile zakombinowac, jak zbierasz.

Pomysl z BC tez jest dobry, musze tylko doczytac kiedy drzewa robia sie kolorowe. Bylam w Ontario na kolorowe drzewa na koncu wrzesnia/poczatku pazdziernika, wiec moze byc troche za wczesnie na to w BC.

#26 PostWysłany: 09 Kwi 2016 16:03 
Awatar użytkownika

srebrny
Troszkę przesadziłaś z tą długością lotu SEA-ANC ;). Trzeba liczyć ponad 3h o/w, a nie 1,5h.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 09 Kwi 2016 16:09 
Awatar użytkownika

niebieski
A jakos wydawalo mi sie, ze byl krotki, pomylilo mi sie z lotem FAI-ANC. W kazdym razie z SEA taniej jest poleciec do ANC, bo jest wiekszy wybor lotow.

#28 PostWysłany: 13 Maj 2016 12:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Ostatecznie postawiłem na ANC (tylko weekend:D) za mile :) polecę tam AC i DL.
@Aga_podrozniczka, teraz czeka mnie ponowna lektura Twoich relacji z Alaski.
tom971 lubi ten post.

#29 PostWysłany: 13 Maj 2016 12:23 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 720 379
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
przemos74 napisał(a):
Może inne parki narodowe są warto zobaczenia w pobliżu Seattle?

Na pewno Olympic NP i Crater Lake NP, zresztą przejrzyj sobie relację lulka na SSC z tamtych rejonów, jest porządny spis treści: http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... highlight=
przemos74 lubi ten post.

#30 PostWysłany: 13 Maj 2016 12:27 

niebieski
Byłem w okolicach kilka dni jak robiłem RTW kilka lat temu. Podobała mi się fabryka Boeinga w Everett, Olympic NP, robiłem też Whale Watching Tour w Anacortes. Vancouver też spoko.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#31 PostWysłany: 21 Cze 2016 21:43 

niebieski
Tak zupełnie kontrolnie chciałbym zapytać, czy przypadkiem AC nie zrobiło komuś dowcipu i nie skasowało biletów?
Nie sądzę, co prawda, ale czas powoli dokupić dolot do CPH, stąd moje pytanie...

Bardzo mi się podoba również opcja zaliczenia 200% mil z czterech biletów do A3 :):):)
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 22 Cze 2016 09:48 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 151 564
Krajów: 17 / 7.9%
mileq napisał(a):
Tak zupełnie kontrolnie chciałbym zapytać, czy przypadkiem AC nie zrobiło komuś dowcipu i nie skasowało biletów?

Wszystko się ładnie utrzymuje. Miejsca wybrane, etixy wszędzie widać. Ja już doloty do OSL pokupowałem.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 22 Cze 2016 09:49 

HON fly4free
Ludzie już dawno latają na tych biletach, nie ma żadnych problemów.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 22 Cze 2016 13:10 
Awatar użytkownika

srebrny
mileq napisał(a):
Nie sądzę, co prawda, ale czas powoli dokupić dolot do CPH, stąd moje pytanie...

Bardzo mi się podoba również opcja zaliczenia 200% mil z czterech biletów do A3 :):):)

To innych programów też dużo mil, więc warto rozważyć ;)

#35 PostWysłany: 22 Cze 2016 13:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Tez musze zabrac sie za planowanie dookola tych biletow, zarezerwowalam tylko nocleg w Oslo od razu, a reszte zostawilam na pozniej. Ludze sie, ze wpadnie jakas fajna promocja, zeby dosztukowac cos ciekawego.

#36 PostWysłany: 22 Cze 2016 13:51 

niebieski
Dzięki za info! Widzę, że nie jestem jedyny, który się na tą promocję załapał :) i tak trzymać!

Też się zastanawiam się, czy nie kupić już dolotów z PL do CPH, czy jeszcze nie czekać na jakieś promo. W SAS wychodzi mi 530 zł/bilet, w LO niewiele więcej - więc chyba już się więcej nie urwie na dolocie. Żeby nie było wtopy z pogodą na pierwszej nodze (lecę w grudniu), rezerwuję dzień wcześniej, ale Hiltonik z lounge na lotnisku jest, więc będzie przyjemnie :).

Co do mil, to zdecydowanie zaliczam do A3. Gdzie indziej uda mi się zaliczyć 4 bilety po 200% mil każdy na jedno konto? :D
W M&M udało mi się dobrze wyczyścić mile w 1,5 roku temu na C za ocean, ale znowu mi się skumulowało 200K - cholera, o połowę za mało i trzeba będzie jeszcze pociułać ;).

Aga_podrozniczka: przyjemnie piszesz relacje, lekko się czyta :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość