Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#501 PostWysłany: 09 Lip 2026 21:03 

niebieski
Dzięki, ja na apce patrzyłem, nie mam teraz kompa pod ręką
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#502 PostWysłany: 10 Lip 2026 05:11 

HON fly4free
Nic się nie zmieni, dopóki nie zaoferują porównywalnej wartości dla punktów. Na razie cały czas się kręcą wokół opcji zaniżających ją o więcej niż połowę względem obowiązującej w Citi.
 Profil Relacje PM off
poomex lubi ten post.

#503 PostWysłany: 10 Lip 2026 20:26 

Jak nie masz punktów to możesz kupić bilet w tym programie za gotówkę. 60% drożej niż u przewoźnika :D
 Profil Relacje PM off  

#504 PostWysłany: 12 Lip 2026 06:41 
Awatar użytkownika

Loty: 654
Kilometry: 1 486 299
Krajów: 95 / 44.4%
srebrny
Widzę że pojawiła się opcja na Cashback 4 k punktów -100 zł lub 2k za 50 zł. Tak więc przelicznik jak wcześniej w Citi
 Profil Relacje PM off
emesem uważa post za pomocny.

#505 PostWysłany: 12 Lip 2026 09:31 

niebieski
Gdzie Wy znajdujecie wymianę punktów na bilety? O ile widzę opcję cashback, to Velopodróży nie mogę znaleźć
 Profil Relacje PM off  

#506 PostWysłany: 12 Lip 2026 11:42 

W Bezcenne Chwile po zalogowaniu jest u mnie banner Podróże za punkty.
Ale za to nie widzę opcji Cashback. :)

Na stronie Velo pojawiły się dodatkowe informacje - https://www.velobank.pl/klienci-indywid ... tania.html.
 Profil Relacje PM off  

#507 PostWysłany: 12 Lip 2026 18:46 

Loty: 1135
Kilometry: 1 133 873
Krajów: 98 / 45.8%
platynowy
Wczoraj też odkryłem to po zalogowaniu się na konto w bezcennych chwilach.
Z ciekawości sprawdziłem, co tam mają. Generalnie dość mało tych hoteli, a przykładowo na taki, który niedawno zarezerwowałem bezpośrednio w Accorze za 300 zł z hakiem potrzebne jest 24 albo 26 tysięcy punktów. No i to chyba tyle w temacie.

#508 PostWysłany: 12 Lip 2026 19:08 

niebieski
Ale ja pytam o Velochwile, a Wy piszecie o Bezcennych Chwilach.
Żeby zobaczyć co proponują w ramach mil nazbieranych kartą Premiermiles robię tak (w apce):
Produkty > Karty kredytowe > karta Bh_mc Premiermiles > Premier miles odbierz kod
Tutaj jest opcja wymiany punktów na velochwile, albo cashback (50 zł za 2000 pkt, albo 100 zł za 4000pkt). Żadnej opcji zakupu biletów lotniczych nie widzę
Co robię źle ???
 Profil Relacje PM off  

#509 PostWysłany: 13 Lip 2026 01:35 

srebrny
Póki co nie zapowiada się aby Velo przestawiło akceptowalną ofertę chyba czas na ewakuacje do Żubra M&M. O ile dotrzymają deklaracji dożywotniego zwolnienia z opłat z Citi to na razie pozostawię kartę, może jeszcze coś zaoferują, jak nie to do zamknięcia.

#510 PostWysłany: 13 Lip 2026 04:01 

HON fly4free
Jeśli pojawił się cashback na tym samym poziomie co w Citi, to to już jest IMO jakoś tam akceptowalna oferta, przynajmniej do zużycia wcześniej uzbieranych punktów - przecież wiele osób w Citi właśnie wybierało CB zamiast mil - przeliczniki obu opcji były zasadniczo podobne (nie licząc promocji w niektórych FFP) - oczywiście sensownie wykorzystując potem mile może było wyciągnąć (znacznie) wyższą wartość niż ten BC, ale co komu pasowało.
 Profil Relacje PM off  

#511 PostWysłany: 13 Lip 2026 10:48 
Moderator forum

kacper87 napisał(a):
kolejna ciekawostka: miałem nadpłatę na karcie kredytowej która zniknęła... jutro mnie czekają reklamacje pewnie w placówce

@kacper87
Czy wyjaśniła się sprawa Twojej zaginionej nadpłaty?

Ja nadpłatę zrobiłem już po migracji. Widać ją było do dnia wystawienia wystawienia wyciągu, po czym cała została ściągnięta z karty jako „odsetki od transakcji gotówkowych” (choć nie miałem takowych).
 Profil Relacje PM off  

#512 PostWysłany: 13 Lip 2026 18:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy teraz po migracji zbieramy jakies punkty przy karcie PremierMiles, nie piszę o VeloChwilach tylko o punktach PremierMiles lub ich odpowiedniu?
 Profil Relacje PM off  

#513 PostWysłany: 13 Lip 2026 20:34 

Na razie nie. Ale obiecują, że będziemy. Czekamy.

Cytat z Samcika:

"Mając na uwadze zgłaszane przez klientów zastrzeżenia dotyczące zaproponowanych przez VeloBank rozwiązań, w tym fakt, że gromadzenie punktów w programie VeloChwile możliwe jest dopiero po przystąpieniu do programu, podejmujemy dodatkowe działania. Wszystkie punkty należne uczestnikom programu Premier Miles za transakcje wykonane od dnia migracji zostaną naliczone zgodnie z obowiązującymi zasadami programu PremierMiles (o terminie doliczenia punktów poinformujemy w odrębnej komunikacji do klientów)”
 Profil Relacje PM off
cekace lubi ten post.

#514 PostWysłany: 13 Lip 2026 20:44 

Sudoku napisał(a):
Ja zupełnie nieoczekiwanie dostałem prezent w postaci 40% zniżki na ubezpieczenie w Allianz.

Ja dostalem 100% znizki, trudno powiedziec z jakiego klucza... tyle, ze trzeba bylo zaznaczyc wszystkie zgody marketingowe, i nastepnego dnia dzwonili juz jacys od fotowoltaiki czy czegos w tym stylu ;)

Kiedy zapytalem przez formularz Velobanku w jaki sposob moge aktywowac ubezpieczenie i jak otrzymac formalny dokumenty potwierdzajacy ubezpieczenie (bo na koncie velo nigdzie tego nie widac), odpisali mi tak: "Objęliśmy ubezpieczeniem podroznym Pana i członków rodziny automatycznie w momencie akceptacji oferty. Polisę uzyska Pan bezpośrednio u ubezpieczyciela (Allianz). Nalezy sprawdzić czy otrzymał Pan e-mail z Allianz z linkiem do aktywacji konta w portalu. Jeśli nie, proszę o kontakt telefoniczny."
 Profil Relacje PM off  

#515 PostWysłany: 14 Lip 2026 23:26 

BabuK napisał(a):
Ale ja pytam o Velochwile, a Wy piszecie o Bezcennych Chwilach.
Żeby zobaczyć co proponują w ramach mil nazbieranych kartą Premiermiles robię tak (w apce):
Produkty > Karty kredytowe > karta Bh_mc Premiermiles > Premier miles odbierz kod
Tutaj jest opcja wymiany punktów na velochwile, albo cashback (50 zł za 2000 pkt, albo 100 zł za 4000pkt). Żadnej opcji zakupu biletów lotniczych nie widzę
Co robię źle ???

A co ja robie zle, ze w aplikacji w ogóle nie wyświetla mi sie nic związanego z kodami, milami, itp. ?
 Profil Relacje PM off  

#516 PostWysłany: 15 Lip 2026 02:43 

srebrny
Apel pana Michała po transferze do VeloBanku: "Sprawdzajcie wyciągi!". Bank odpowiada

https://wyborcza.biz/biznes/7,147582,32 ... 2-L.3.maly

ladnie przytulili

Zgodnie z zawartą w maju ub. roku umową VeloBank przejął od Citi Handlowego bankowość detaliczną, w tym zarządzanie majątkiem, usługi maklerskie, karty kredytowe, pożyczki i kredyty detaliczne oraz sieć oddziałów. Łącznie transakcją objęto około 6 mld zł kredytów, 22,1 mld zł depozytów oraz 8,9 mld zł aktywów pod zarządzaniem.

VeloBank przejął też wszystkich klientów detalicznych oraz około 1,6 tys. pracowników Citi Handlowego. W rękach Handlowego pozostał jedynie detaliczny portfel kredytów hipotecznych udzielonych w walutach obcych. Dzięki transakcji skala biznesu VeloBanku urosła o około 30 mld złotych
 Profil Relacje PM off  

#517 PostWysłany: 15 Lip 2026 09:01 

niebieski
Widzę, że w wyżej podlinkowanym artykule Wyborcza cytuje moje opinie z Linkedin :shock:
A jak chodzi o dostępność programu "podróże za mile" to ja nie mam takiej funkcjonalności. Dzwoniłem dzisiaj na infolinię Velo z prośbą, żeby mnie poprowadzili jak do tego dojść. Konsultant po 20 minutach rozmowy i iluśtam konsultacjach wewnętrznych poddał się, i powiedział, że do mnie oddzwoni. Zobaczymy czy oddzwoni i kiedy
 Profil Relacje PM off  

#518 PostWysłany: 15 Lip 2026 10:03 

złoty
Za każdym razem jak jakiś konsultant mi powiedział, że oddzwoni, a było tak już ze trzy razy, to się tak nie stało.
 Profil Relacje PM off  

#519 PostWysłany: 15 Lip 2026 11:44 

Loty: 577
Kilometry: 1 264 611
Krajów: 133 / 62.2%
złoty
a czy wygenerowały Wam sie wyciągi z karty kredytowej? Mija ponad tydzień, pisałam reklamacje, po wyciagu nie ma śladu...

#520 PostWysłany: 15 Lip 2026 11:53 
Moderator forum

@maxima

Cytuj:
W tym miesiącu wystąpiły opóźnienia w wysyłce wyciągów. Przepraszamy za związane z tym niedogodności. Wyciąg powinien zostać dostarczony w najbliższych dniach. Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości