Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Cze 2015 14:32 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
kiepska sprawa. własnie dostałem maila od hotels.com w którym informują mnie o rezerwacji,ktorą ponoć robiłem 17.01.....
problem w tym,że wszystkie,które robiłem przez ten serwis anulowałem ( twierdzą,że tej nie a nie widać jej cały czas bo nie była robiona na koncie rewards)
cały problem polega na tym,że mam poplanowane już noclegi przez inne serwisy a za anulację tej ma się naliczyć opłąta.....780Eur...
Płatność gwarantowana jest kartą,której już nie mam więc jej nie ściągną - pytanie tylko co dalej.
Ma ktoś jakiś pomysł jak z tego wybrnąć...? bo nie ukrywam,że ciśnienie mi się teraz mega podniosło....
dodam,że wyjazd za 2 dni więc temat mega pilny...

Ostatnio edytowany przez klimas, 27 Cze 2015 14:47, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 27 Cze 2015 14:40 

Podejrzewam, że potwierdzenia anulacji nie masz? Czy jest rzeczywiście widoczna na stronie? Przeszukać całą pocztę z tego okresu i sprawdź warunki anulacji.
 PM off  

#3 PostWysłany: 27 Cze 2015 14:41 

niebieski
na koncie nie mam - ale jak wpiszę ten numer rezerwacji to mi właśnie przesłali to się ona wyświetla...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Cze 2015 15:01 

srebrny
Wydaje mi sie, ze nawet gdyby mieli mozliwosci techniczne przywracania anulowanych rewerwacji, to by takich numerow nie robili. Zbyt duzy portal, by psuc sobie marke.
Karta pomimo, ze nieaktywna to nie stanowi problemu by zrobic debet w banku na twoim koncie, nawet jesli nawet konta tam juz nie posiadasz.
Wiec probuj jakos sprawe zalatwic polubownie.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Cze 2015 15:06 

niebieski
nie no wygląda na to,że to ja nie anulowalem tej rezerwacji - a jak anulowałem poprzednie to ta mi się nie pokazywala ponieważ robiąc ją nie byłem zalogowany na rewards....
no ale jak polubownie...? jakiś pomysł? bo polubownie powiedzą mi,że mogę anulowac zgodnie z warunkami rezerwacji....
do tego tylko sie po angielsku dzis z nimi można dogadywać...
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Cze 2015 15:56 

Napisz do niech, że w związku ze zmianą planów anulowałeś wszystkie rezerwacje jakie były widoczne na koncie(przywołaj nr tych rezerwacji), nie miałeś świadomości, że było cokolwiek więcej.( może napisz bezpośrednio do hotelu jak wygląda sprawa - często decyzja w tym zakresie należy do nich, by karty jednak nie obciążać. Jak nie pomoże to albo liczysz, że jednak nie będzie obciążenia ( nie wiem czy jednak mogą po 6 miesiącach pobrać z karty- wielokrotnie miałem sytuacje, że hotele nie mogły obciążyć istniejącej karty i kontaktowali się by podać inną kartę lub zrobić przelew). Jeżeli to na drugim końcu świata to może sobie darują problemy z tym związane.Ostatecznie próbujesz promocyjne odsprzedać hotel na forum.
 PM off  

#7 PostWysłany: 27 Cze 2015 16:06 

niebieski
No to tak: zadzwoniłem do nich,babka skontaktowala sie z hotelem,ktory ponoc zgodzil sie na anulacje bez kosztow ( czekalem na linii kiedy rozmawiali) po chwili przeslali mi na maila potwierdzenie anulacji - co prawda że standardowymi warunkami ale licze,ze rozmowa telefoniczna jest wiążąca.
Wolałbym mieć takie info na mailu ale dobre i to....
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 27 Cze 2015 20:50 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
no jeśli ten hotel w bardzo dalekim miejscu, gdzie raczej prędko się znowu nie wybierzesz to może być ciężko...
a jak bliżej i od bidy mógłbyś się kiedy wybrać to poproś o zmianę terminu...
ewentualnie znalezienie jakieś osoby, która by tam chciała nocować...
też kiedyś miałem podobny problem tyle że tam to było 30€ :)

#9 PostWysłany: 27 Cze 2015 21:00 

niebieski
stanęło na tym,że mi anulowali całą rezerwację bez kosztów ( hotel wyraził na to zgodę - Korfu) potwierdzenie anulacji mam na mailu ale to jest standardowe,które wysyłane jest z ogólnymi warunkami ( czyli 50% kwoty rezerwacji do zapłaty).
No i teraz nie wiem czy ufać rozmowie telefonicznej...
Napisałem do nich maila żeby potwierdzili mailowo,że anulacja będzie bez kosztów...zobaczymy co odpiszą.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Trendiction [Bot] oraz 2 gości