Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 49  Następna
Autor Wiadomość
#561 PostWysłany: 04 Sty 2014 15:42 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 270 851
Krajów: 20 / 9.4%
Ja też :-)) A w Waszyngtonie 16:53 do EWR? Bo jeśli tak to całą drogę razem ;-)
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#562 PostWysłany: 04 Sty 2014 15:54 

niebieski
1.03-14.03

Jakies ciekawe pomysły noclegów w NYC?
 Profil Relacje PM off  

#563 PostWysłany: 04 Sty 2014 16:17 
Awatar użytkownika

Ja polecam Central Park Hostel - dobra lokalizacja - blisko metra i Central Parku, pomocna obsługa, sklepy i knajpki (dobre na śniadanie) w okolicy

http://www.virtualtourist.com/hotels/No ... -BR-1.html

#564 PostWysłany: 04 Sty 2014 16:28 

To dobrze, bo przetrzecie szlaki - ja mam bilety na luty :)
Pytanie do tych, którzy ewentualnie w US maja też (niestety) przesiadkę (w moim przypadku docelowo EWR przez MUC i IAD) - zakladam, że szymonpoznan1 należysz do tej grupy - ile macie/masz czasu na przesiadkę w Waszyngtonie?

#565 PostWysłany: 04 Sty 2014 17:39 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
20 Marca - 1 Kwietnia :) NY
 Profil Relacje PM off  

#566 PostWysłany: 04 Sty 2014 18:21 

EWR 13-18.02 :)
 Profil Relacje PM off  

#567 PostWysłany: 04 Sty 2014 18:35 

Loty: 160
Kilometry: 322 625
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Ladyage napisał(a):
szymonpoznan1 napisał(a):
Ja 24.01-01.02

Ja też wylot 24.01, przez AMS?

Panowie, ja też lecę dokładnie 24.01-1.02, ale przez Frankfurt bez przesiadki w USA, powrót przez Londyn

#568 PostWysłany: 04 Sty 2014 19:00 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
srebrny
Ladyage napisał(a):
Ja też :-)) A w Waszyngtonie 16:53 do EWR? Bo jeśli tak to całą drogę razem ;-)

Dokładnie tak więc razem całą drogę;) Jak chcesz to odezwij się na PW - poustawiamy fotele w samolocie obok siebie :D Macie już jakieś noclegi itp? My w sumie od wczoraj możemy na poważnie planować, bo koleżanka odebrała wizę.

J10k napisał(a):
To dobrze, bo przetrzecie szlaki - ja mam bilety na luty :)
Pytanie do tych, którzy ewentualnie w US maja też (niestety) przesiadkę (w moim przypadku docelowo EWR przez MUC i IAD) - zakladam, że szymonpoznan1 należysz do tej grupy - ile macie/masz czasu na przesiadkę w Waszyngtonie?

Niecałe 2 godziny - też mnie to martwiło, bo ostatnio brat w Miami stracił ponad 2 godziny na imigration, ale podobno jeśli się nie wyrobią to nas przebookują więc się nie martwię. Poza tym Waszyngton to nie Miami, może będzie mniejszy ruch :) Raczej w przypadku braku opóźnień powinniśmy zdążyć skoro tak sprzedali, a jak nie to też dają nowe bilety i git ;)

#569 PostWysłany: 04 Sty 2014 22:54 

Raczej w przypadku braku opóźnień powinniśmy zdążyć skoro tak sprzedali, a jak nie to też dają nowe bilety i git ;)

To kontrola będzie na pierwszym lotnisku? Nie na docelowym? Nie idziesz na transfer tylko odbierasz bagaż i znów nadajesz? Pytam, bo pierwszy raz lecę do USA i mam przesiadkę we Frisco na Hawaje.
 Profil Relacje PM off  

#570 PostWysłany: 04 Sty 2014 22:56 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 270 851
Krajów: 20 / 9.4%
RomeY napisał(a):
Raczej w przypadku braku opóźnień powinniśmy zdążyć skoro tak sprzedali, a jak nie to też dają nowe bilety i git ;)

To kontrola będzie na pierwszym lotnisku? Nie na docelowym? Nie idziesz na transfer tylko odbierasz bagaż i znów nadajesz? Pytam, bo pierwszy raz lecę do USA i mam przesiadkę we Frisco na Hawaje.

Właśnie tak, kontrola na 1 lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#571 PostWysłany: 04 Sty 2014 23:08 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
srebrny
RomeY napisał(a):

Ja sam lecę pierwszy raz, ale już się tutaj dowiedziałem że kontrola jest na pierwszym lotnisku, z tym, że bagaż po kontroli rzucasz na taśmę, a nie idziesz do odprawy go oddawać.

#572 PostWysłany: 04 Sty 2014 23:34 

Loty: 200
Kilometry: 409 881
Krajów: 42 / 19.6%
niebieski
czy na krajówkach w USA jest taka sama idiotyczna procedura? mam lot z LAS do EWR z przesiadką w SFO, która trwa ok. 40 minut. Muszę odebrać bagaż w SFO, przyjść security i znowu oddać bagaż?!

#573 PostWysłany: 04 Sty 2014 23:52 

niebieski
so-fly napisał(a):
czy na krajówkach w USA jest taka sama idiotyczna procedura? mam lot z LAS do EWR z przesiadką w SFO, która trwa ok. 40 minut. Muszę odebrać bagaż w SFO, przyjść security i znowu oddać bagaż?!

NIEEEE
 Profil Relacje PM off  

#574 PostWysłany: 05 Sty 2014 00:10 

To ja w takim razie zapytam o swoje bo przesiadkę będę miał w Montrealu w drodze do ERW :)

A mianowicie będę miał tylko 1 h 20 minut pomiędzy lądowaniem samolotu z FRA a tym startującym do ERW. Co w takiej sytuacji, słyszałem, że imigration do USA przechodzi się już w Kanadzie jeśli ma się przesiadkę na jej terytorium. Czy to prawa ? Jeśli tak czy zdążę na samolot do ERW? Co jeśli nie i czy muszę odbierać bagaż w YUL i ponownie go nadawać do ERW?

Z góry dziękuje za info :)
 Profil Relacje PM off  

#575 PostWysłany: 05 Sty 2014 00:25 

Ja będę 11-20.02 Waszyngton, w międzyczasie zarezerwowałem dwa bilety Waszyngton_Nowy Jork 12-15.02. Może cokolwiek w NY zobaczę.
 Profil Relacje PM off  

#576 PostWysłany: 05 Sty 2014 03:58 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Ja mam 15-20.02.14

Ląduję w Chicago, wieczorem mam Megabus do Cleveland, dalej Greyhound do Buffalo, miejskim do Niagara Falls. Oglądanie wodospadu, nocleg po stronie amerykańskiej lub kanadyjskiej. Rano w poniedziałek 17-stego mam pociąg Amtrak do Nowego Jorku. Z 17 na 18 nocuję w Nowym Jorku, wieczorem o 19:00 mam lot US Airways do Indianapolis przez Waszyngton. Dnia 19-ego lutego rano jadę Megabusem do Chicago i zostaję już do czasu wylotu, czyli do 20 lutego.
Jak ktoś w tym czasie leci lub mam podobne plany, to zapraszam do kontaktu.

#577 PostWysłany: 05 Sty 2014 04:52 

niebieski
Karin napisał(a):
To ja w takim razie zapytam o swoje bo przesiadkę będę miał w Montrealu w drodze do ERW :)

A mianowicie będę miał tylko 1 h 20 minut pomiędzy lądowaniem samolotu z FRA a tym startującym do ERW. Co w takiej sytuacji, słyszałem, że imigration do USA przechodzi się już w Kanadzie jeśli ma się przesiadkę na jej terytorium. Czy to prawa ? Jeśli tak czy zdążę na samolot do ERW? Co jeśli nie i czy muszę odbierać bagaż w YUL i ponownie go nadawać do ERW?

Z góry dziękuje za info :)

Lecąc przez Vancouver do SF - na lotnisko kanadyjskim miałem kontrolę paszportową i przechodziłem do "transfer". Bagażu nie odbierałem, itp.
 Profil Relacje PM off  

#578 PostWysłany: 05 Sty 2014 05:13 

niebieski
petit35 napisał(a):
Ja mam 15-20.02.14

Ląduję w Chicago, wieczorem mam Megabus do Cleveland, dalej Greyhound do Buffalo, miejskim do Niagara Falls. Oglądanie wodospadu, nocleg po stronie amerykańskiej lub kanadyjskiej. Rano w poniedziałek 17-stego mam pociąg Amtrak do Nowego Jorku. Z 17 na 18 nocuję w Nowym Jorku, wieczorem o 19:00 mam lot US Airways do Indianapolis przez Waszyngton. Dnia 19-ego lutego rano jadę Megabusem do Chicago i zostaję już do czasu wylotu, czyli do 20 lutego.

Intensywna wycieczka jak na tak krótko. Chyba, że w planach masz jeszcze wybrać się do USA
 Profil Relacje PM off  

#579 PostWysłany: 05 Sty 2014 14:19 

Loty: 294
Kilometry: 392 132
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
petit35 napisał(a):
Ja mam 15-20.02.14

Ile kosztuje Cię przejazd Cleveland-Buffalo i przelot NYC-Indianapolis, jeśli mogę spytać?

#580 PostWysłany: 05 Sty 2014 18:43 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Cytuj:
Intensywna wycieczka jak na tak krótko. Chyba, że w planach masz jeszcze wybrać się do USA

Jest to moja trzecia podróż do USA ( warto zerknąć na flightdiary, które mam w podpisie ). Nie byłem nad wodospadem, jak również nie byłem w Chicago w samym mieście, tylko przelotem. Chciałem spędzić pięć dni, trochę bardziej intensywnie ( w sumie za każdym razem tak robię ) ;) .

Cytuj:
Ile kosztuje Cię przejazd Cleveland-Buffalo i przelot NYC-Indianapolis, jeśli mogę spytać?

Godziny kursowania Megabus niestety nie są korzystne, aby złożyć połączenie Chicago - Cleveland - Buffalo ponieważ w Cleveland musimy czekać kilka godzin. Za to uratował mnie Greyhound, który za 18$ ( + 2,5$ za wystawienie biletu ) zaoferował przejazd do Buffalo.
Co do lotu NYC - Indianapolis, miałem do wykorzystania kupon eDreams, szukałem tanich lotów do Chicago, dopiero podczas rezerwacji, okazało się, że na linie Spirit Airlines jest znane: " Volo pieno " a linie tradycyjne były na tyle drogie, że lepiej było kupić bezpośrednio na stronie Spirit niż z kombinowaniem z kuponem i liniami tradycyjnymi. Udało się zarezerwować US Airwys przez Waszyngton za 60 zł. + cena kuponu 80 zł. = 140 zł. Spirit wychodziło około 210 zł.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości