Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Maj 2013 21:54 

Witam!
Jestem biednym maturzystą ;) mam w planach poleciec do amsterdamu/eidhoven i chciałbym zorganizować sobie jak najtaniej lot, niestety nie potrafie wyszukać dobrej oferty. Chodzi o termin pomiędzy 26 Maja a 10 Czerwca na trzy noce, najlepiej bilet w obie strony. Znalazłem oferty w okolicach 500zł, to i tak tanio i w ostateczności skusze sie na to, ale podejrzewam, że ta podróż może jednak wyjść taniej. Proszę o wszelkie informacje, czas goni i muszę kupić bilet jak najprędzej, żeby móc zarezerwować miejsca w hotelu ;) Dziękuje za wszelką pomoc
Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 07 Maj 2013 21:56 

niebieski
a skąd chcesz lecieć?
sprawdzałeś na eurolocie? wizzairze? ryanairze? albo na stronie lotu w szalonej środzie?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Maj 2013 22:05 

kraków lub katowice. Sprawdzałem w wizzairze i ryanairze, na eurolocie wlasnie zerknalem i ceny sa znacznie wyższe, najlepsze oferty właśnie w granicach 500zł znalazłem na ryanairze ( problem w tym, że ciężko tam znaleźć bilet z powrotem po trzech nocach, ciezko sie wstrzelic we wlasciwy termin edit//co jesli nie znajde lepszej oferty też nie jest problemem, z chęcią zostane tam noc dłużej ;D ) Na strone Lotu chciałem zerknac teraz ale, miejmy nadzieje, że chwilowo, nie działa. Nigdy nie leciałem samolotem i nigdy nie miałem z nimi do czynienia, nie wiem jak wyszukiwać tanich lotów a od znajomych słyszałem, że można dorwać bilety już za stówke co mnie zszokowało i polecili mi te strone, dlatego tu zajrzałem.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Maj 2013 22:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Generalnie: tanie bilety = kupowane z wyprzedzeniem. To, ze masz plan leciec za niecale trzy tygodnie sprawia, ze trudno bedzie znalezc cos bardzo atrakcyjnego.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Maj 2013 22:11 

niebieski
no to weź sobie kartkę, długopis i wchodź po kolei na wszystkie te strony i zrób notatki, aby potem wybrać coś w dobrej cenie. możesz lecieć jedną linią a wracać inną do innego miasta. dorzuć może jeszcze Wrocław lub Warszawę - o ile nie masz daleko, bo przecież z biletem ulgowym przejazdy np. pociągiem w Polsce nie są drogie.

a tak w ogóle to powodzenia jutro na matematyce! :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Maj 2013 22:12 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 464 968
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
Do Amsterdamu z Polski niestety nie latają żadne tanie linie. Z tanich na pewno lata EasyJet, co wymaga przesiadki np. w Londynie, ale z kombinowaniem myślę, że i tak ciężko będzie zejść poniżej 500 zł. Pozostaje Eindhoven + ok. €30 za pociąg lub bus do Amsterdamu lub bezpośrednio Eurolotem. Popatrz też na Lufthanse i KLM, może będą w podobnych cenach z KRK (z WAW 500 zł KLMem to standard).

EDIT:
Na razie najtaniej znalazłem Ryanair + EasyJet w terminie 30 maja - 4 czerwca za około 500 zł. W jedną strone przesiadka w Manchesterze, a w drugą przesiadka w Liverpoolu bez nocek na lotnisku. NA miejscu faktycznie jesteś 3 dni, bo na podróż tracisz po około 9h każdorazowo. :(

Ostatnio edytowany przez LKay, 07 Maj 2013 22:17, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Maj 2013 22:13 

Loty: 248
Kilometry: 532 673
Krajów: 58 / 27.1%
niebieski
Cześć,
najtaniej będzie tak (128 zł w dwie strony, jeśli zaopatrzysz się w WDC, bez WDC 218 zł):

ImageImage

@Edit:
Z Katowic polecisz od 168 zł RT:

Image

PS: Co to WDC dowiesz się tutaj: http://wizzair.com/pl-PL/travel_service ... usive_Club
Ale zachęcam, bo różnica w cenie biletów z WDC, a biletów bez WDC to 90 zł. WDC kupisz za 130 zł i latasz ze zniżkami przez następne 12 miesięcy.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 08 Maj 2013 20:11 

Bardzo dziękuje wszystkim za wszelką pomoc, jestescie niezasąpieni ;) Prawdopodobnie skorzystam z okazji, którą znalazł KondzikS. Jeszcze raz dzięki wszystkim ;)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 09 Maj 2013 07:10 

Kamil666 wszystko ok, tylko bilety z Eindhoven do Amsterdamu sa drogie i tak sie wcale nie opłaca, lepiej bezpośrednio lecieć.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 09 Maj 2013 07:12 

My jedziemy samochodem na weekend czerwcowy, bo tak wychodzi najtaniej. Mamy jedno miejsce, od środy do niedzieli.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 10 Maj 2013 09:51 
Awatar użytkownika

niebieski
anne napisał(a):
Kamil666 wszystko ok, tylko bilety z Eindhoven do Amsterdamu sa drogie i tak sie wcale nie opłaca, lepiej bezpośrednio lecieć.

Nie siej dezinformacji na forum. Bilet z Eindhoven do Amsterdamu (pociąg, bus) to koszt ok 20 euro. Jak do tego doliczysz bilet lotniczy wizzair/ryanair w okolicy 100 zł, to masz łączny koszt w jedną stronę ok. 200 zł, a spokojnie można jeszcze taniej.
Ja lecę teraz do Amsterdamu przez Dortmund, a wracam przez Eindhoven i łączny koszt w dwie strony dla dwóch osób wyszedł 600 zł.
Warunek podstawowy, wszystko załatwiać z 2,3-miesięcznym wyprzedzeniem.
NIE ma bezpośrednich połączeń lotniczych z Polski do Amsterdamu w tej cenie. Eurolot czy "szalony" LOT to co najmniej 2-3 razy drożej.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 15 Maj 2013 20:04 

Dorwałem w końcu bilety za niecałe 350zł, świetnie ;D
Chciałbym jeszcze dla pewności zapytać Was, znachorów, o dodatkowe opłaty bo coś obiło mi sie o uszy na ich temat (bodajże za odprawe, wszelkie rzeczy administracyjne) Czy kupując bilet wszystkie te koszty zostały uwzględnione czy też zastane niemiłą niespodziankę i zostanę poproszony o dopłatę?
Dziękuje bardzo wszystkim, którzy służą pomocą. Jesteście wspaniali! ;)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 15 Maj 2013 20:12 
Awatar użytkownika

srebrny
search.php
Nie ma za co :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości