Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 65 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Noclegi z WIMDU
#41 PostWysłany: 07 Paź 2012 20:09 

Loty: 16
Kilometry: 34 366
Krajów: 9 / 4.2%
Jestem w trakcie rezerwacji noclegu z Wimdu, uzylam karty debetpwej i przeszło :) Teraz czekam na akceptacje hosta. A kodu znizkowego troche szukałam i znalazlam tu http://www.wimdu.co.uk/lp/lp22/?wt_af=o ... upermarket :D
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#42 PostWysłany: 12 Mar 2013 11:15 

Ale mnie Wimdu wkurza. Do tej pory zawsze korzystałem z airbnb i tam nigdy nie miałem problemów z ich stroną. Teraz chcę zarezerwować nocleg na wimdu, bo znalazłem ciekawą ofertę, lecz ten ich system to jakaś porażka. Mam potwierdzenie od hosta dostępności pokoju, chcę wpisać dane karty i potwierdzić rezerwację, lecz najpierw ta ich strona wpisywała mi kraj UK, zmiana na Polska skutkowała przerwaniem rezerwacji i powrotem do strony z opisem pokoju. Potem dwukrotnie po wpisaniu danych karty dostałem tylko błąd w przeglądarce, że serwer wimdu zresetował połączenie. Ciekawe czy za każdem razem zrobili mi blokadę na karcie. Na szczęście to KK i blokady mi nie przeszkadzają, niestety, nie mogę sprawdzić blokad na tej karcie. Za trzecim razem, jak już ich serwer wszystko przyjął, to dostałem informację: "Wysłaliśmy e-mail w celu potwierdzenia prośby o rezerwację na adres <tu moj adres>". Ten mail w ogóle nie dotarł a minęła już z godzina od złożenia rezerwacji. Co za nędzny system mają, ciekawe czy to z powodu użycia kodu zniżkowego.
Edit: Mail dotarł, ale prawie 1,5 godziny zajęło systemowi Wimdu wysłanie maila.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 14 Cze 2013 09:20 

HEj!

czy osoby,które korzystały z WIMDU moga powiedziec / potwierdzic ze portal jest bezpieczny? Czy jesli otrzymam potwierdzenie terminów / opłace wszystko to jak podjadę na miejsce nie ma strachu ze wlasciciela czy samego mieszkania moze w ogole nie byc?

Nie chciałbym sie wybrac do BCR i pozniej nie miec noclegu i stracic kase itp..

z gory dzieki za odp!
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 14 Cze 2013 09:48 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 154 967
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
wystarczy czytać opinie o właścicielu mieszkania, a nie powinno być żadnego problemu, przynajmniej ja nigdy nie miałem
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 02 Lip 2013 23:12 

czy komuś kiedyś zdarzyło się, żeby nagle zniknęła strona z ofertą pokoju, który zarezerwowaliście przez wimdu? zapłaciłam za pokój 3 miesiące temu i chciałam teraz przed wyjazdem sprawdzić dokładne warunki zameldowania, ale link do tej oferty nie działa i przekierowuje mnie do wyszukiwania nowego pokoju. nie wiem o co chodzi, wimdu twierdzi, że rezerwacja jest cały czas aktualna, ale nie mogą skontaktować się z moim hostem, bo ma wyłączony telefon. czy w razie czego wimdu ma obowiązek zapewnić mi jakiś nocleg zastępczy? czy jestem zdana na siebie?
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 03 Lip 2013 00:26 
Awatar użytkownika

Loty: 327
Kilometry: 381 872
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
Hej
Mialem kiedys taka sama sytuacje. Z tego co pamietam zmienil sie chyba po prostu ID oferty, a co za tym idzie, rowniez adres www. Sprobuj przez wyszukiwarke znalezc Twojego hosta, powinien tam gdzies byc.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 03 Lip 2013 09:16 

Mam cały czas dostęp do profilu hosta poprzez zakładkę "Moje rezerwacje". Kiedyś miała oferty pięciu pokoi w swoim domu, a teraz nie ma żadnej...
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 31 Lip 2013 08:38 

mygumas napisał(a):
czy osoby,które korzystały z WIMDU moga powiedziec / potwierdzic ze portal jest bezpieczny? Czy jesli otrzymam potwierdzenie terminów / opłace wszystko to jak podjadę na miejsce nie ma strachu ze wlasciciela czy samego mieszkania moze w ogole nie byc?
Nie chciałbym sie wybrac do BCR i pozniej nie miec noclegu i stracic kase itp..

Napiszę jak skończyła się sprawa, o którą pytałam tutaj miesiąc temu. Pokój był zarezerwowany i opłacony w kwietniu, pobyt zaplanowany na środek lipca (2 noclegi). Właścicielka nie dawała znaku życia, napisałam do niej jakiś tydzień przed wyjazdem (zniknęła mi strona z ofertą jej pokoju, ale rezerwacja widniała jako zaakceptowana i wimdu potwierdziło, że wszystko aktualne) i nic. Telefonu nie odbierała. Przyjechałam do niej około godziny 11:00, w drodze spotkałam ludzi, których poprosiłam o pomoc w zlokalizowaniu budynku, bo sama błądziłam po ulicy od dobrych 20 minut. Ludzie powiedzieli, że właśnie stamtąd idą, bo mieszkali u tej pani. Pokazali mi, na którym rogu jest jej dom i poszli. Ucieszyłam się, że pani żyje i wszystko będzie dobrze, ale niestety nikogo nie zastałam, czekałam 2 godziny i nikt się nie pojawił. Póżniej były telefony do wimdu z prośbą o pomoc, jeżdżenie po Londynie w poszukiwaniu kawiarenki internetowej (napisanie reklamacji), przechowalni bagażu ("to może potrwać, proszę sobie zostawić gdzieś bagaż i iść zwiedzać"), znów kawiarenki (zaakceptowanie nowej oferty)...
Czego się dowiedziałam: pieniądze mi zwrócili, ale musiałam od razu zapłacić za nowy pokój, dwa razy droższy. W ramach rekompensaty wimdu pokrywa 50% różnicy w cenie między pokojami, więc otrzymałam specjalny voucher i ostatecznie zapłaciłam 60 zł więcej.
Piszę to, bo mimo wszystko warto uważać i zasypywać swojego hosta mailami, żeby nie skończyć w obcym mieście bez dachu nad głową. Zmarnowałam 12 godzin z i tak krótkiego wypadu i poniosłam dodatkowe koszty. Właścicielka miała same dobre opinie, 2 tygodni przed moim przybyciem dostała pozytywny komentarz od Polaka. Ze mną widocznie nie chciała się kontaktować ;)
To był mój drugi pobyt z wimdu, pierwszy odbył się bez żadnych zastrzeżeń, ale rezerwowałam go 3 tygodnie przed przyjazdem i byłam w stałym kontakcie z właścicielami (jako początkująca miałam dużo pytań).
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 31 Lip 2013 16:24 

Zarezerwowalem hostel przez booking.com ale miałem bezpłatną anulację wiec z niej skorzystałem.Jak długo czeka się na zwrot środków na karte kredytową. Mija juz 5 dzień. Podobna sytuacja w wimdu tylko że tutaj sami anulowali rezerwację bo host nie odpowiedział. Tutaj czekam 3 dzień. Gdy wchodzę na kartę jest napisane "operacje oczekujące"
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 31 Lip 2013 16:34 

wembley napisał(a):
Podobna sytuacja w wimdu tylko że tutaj sami anulowali rezerwację bo host nie odpowiedział. Tutaj czekam 3 dzień. Gdy wchodzę na kartę jest napisane "operacje oczekujące"

To widocznie zależy od banku, u mnie anulowali rezerwację w piątek,a w poniedziałek dostałam zwrot.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 16 Sie 2013 11:55 

niebieski
Witam

Rezerwując noclegi na Malcie użyłem kodu xxxxxxxx obniżającego pobyt w apartamencie z około 1425 zł na około 1225 zł (niecałe 200 zł)

Po zaakceptowaniu przez system dokonałem płatności na kwotę 1223 zł , jednak z mojej karty kredytowej została potrącona kwota 1 425,06 PLN.

Po ponownej weryfikacji kodu na innej rezerwacji kod xxxxxxxx nie obniża kosztów noclegów - ukazuje się informacja Ten kupon został wcześniej wykorzystany i jest już nieważny, czyli zniżka na mój nocleg została uznana.

Czy ktoś z Was miał kiedyś podobną sytuację?? Wychodzi na to, że kod był na 45 euro. Już trzykrotnie korzystałem z wimdu z kodem na 20 euro i zawsze było ok.

Jakieś sugestie??

pozdrawiam

https://www.youtube.com/watch?v=cNfBn4Fn1Hw
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 15 Maj 2014 14:32 

Czy ktoś miał jakieś doświadczenie z depozytami na wimdu ? Większość ofert, które mnie interesują wymaga depozytu (150,200e) i chciałam zapytać czy ktoś miał jakieś problemy ze zwrotem itp. Wiem, że to sprawa indywidualna, zależy od hosta, ale wszelkie informacje będą mile widziane :)
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 28 Maj 2014 18:38 

witam,
czy na wimdu są dalej jakieś kody zniżkowe?
jak wygląda w praktyce rezerwacja? rezerwuje i płacę jednocześnie?
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 24 Cze 2014 09:41 

niebieski
Witam,
sorry za pytanie bo jestem laikiem i nigdy nie korzystałem z serwisu typu Wimdu ale czy w przypadku wybrania oferty z "bezpłatnym odwołaniem rezerwacji" i ewentulanym odwołaniu wczesniej niż 2 dni przed przyjazdem dostanę zwrot całej kwoty pobranej z karty? Jest tam zapis o opłacie za odwołanie i nie wiem czy jest to poprostu prowizja Wimdu(bezzwrotna) czy coś dodatkowego jeszcze do uiszczenia. Serwis pobiera w złotówkach i w złotówkach zwraca - nie ma wtopy z przewalutowaniem?
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 07 Sty 2015 19:07 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
czy z WIDMU w razie problemów jest inny kontakt niż mailowy. Mam ofretę hosta, kótry 5 razy wynajął swój apartament ale nie ma żadnej opinii jeszcze. Czy można się z WIDMU skontaktować w razie gdyby na miejscu np. nie było właściciela itp.?
Nie wyobrażam sobie pisać o 22.00 maila w tej sprawie...
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Problem z wimdu
#56 PostWysłany: 10 Maj 2015 12:53 
Awatar użytkownika

Proszę o radę co zrobic. Zarezerwowaliśmy mieszkanie w Berlinie przez wimdu z kodem rabatowym na 100 zł, w sumie mieszkanie kosztowało około 500 zł, wimdu dało na ta kwotę blokadę na karcie. Gospodarz zaakceptował rezerwacje a następnie dostaliśmy wiadomość ze przy zameldowania będziemy musieli zapłacić jeszcze 486 Euro. Pisałam do wimdu z prośba o wyjaśnienie brak reakcji, pisalM z prośba o anulowanie rezerwacji, brak reakcji. Ktoś ma do nich telefon? Nigdzie nie mogę znaleźć, a czas juz nagli. Dziękuje za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 17 Sie 2016 12:07 

Witam,
Czy ktoś z Was miał problemy z odzyskaniem pieniędzy po odrzuceniu rezerwacji?

Pierwszy raz rezerwowałam nocleg przez Wimdu. Niestety rezerwacja została po chwili odrzucona, kasę z konta pobrało i tyle ją widziałam :( Kontaktu z osobą wynajmującą mieszkanie brak. Czekam już kilka dni i zaczynam się coraz bardziej martwić, zwłaszcza jak zaczęłam czytać w necie informacje o przypadkach podobnych jak mój.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 27 Sie 2016 21:17 

Cytuj:
Witam,
Czy ktoś z Was miał problemy z odzyskaniem pieniędzy po odrzuceniu rezerwacji?

Pierwszy raz rezerwowałam nocleg przez Wimdu. Niestety rezerwacja została po chwili odrzucona, kasę z konta pobrało i tyle ją widziałam :( Kontaktu z osobą wynajmującą mieszkanie brak. Czekam już kilka dni i zaczynam się coraz bardziej martwić, zwłaszcza jak zaczęłam czytać w necie informacje o przypadkach podobnych jak mój.

Olcia P., niestety ja mam problem z odzyskaniem pieniędzy.
3 sierpnia br. zabukowałam nocleg u hosta, a dzień później on mi rezerwację odrzucił (prawdopodobnie nie miał zaktualizowanego kalendarza). Płaciłam przez Dotpay i do dziś nie mam pieniędzy na koncie, minęły już 23 dni! Co ciekawe, mój chłopak zarezerwował ten sam nocleg (nie wiedzieliśmy wtedy, dlaczego host nam odrzucił pierwszą rezerwację), ale zapłacił kartą. On odzyskał swoje pieniądze, zdaje się po tygodniu.

Kontaktowałam się z Dotpayem w tej sprawie, ale oni tylko napisali, że zwrotu pieniędzy powinien dokonać sprzedający, czyli Wimdu i że zwrot od Wimdu długo trwa, bo musi przejść procedury związane z akceptację przez jakąś instytucję zatwierdzającą - co nota bene nie brzmi mi zbyt wiarygodnie. Dwukrotnie kontaktowałam się z Wimdu przez ich formularz kontaktowy, ale totalnie olali mnie ciepłym moczem :/ Nawet jak wysłałam im info, że w przypadku braku odpowiedzi od nich, skontaktuje się z nimi mój prawnik oraz zgłoszę zawiadomienie na Policję o możliwości popełnienia przestępstwa, to zero reakcji z ich strony. W przyszłym tygodniu prawnik wyśle pocztą tradycyjną pismo do wimdu. Mam nadzieję, że sprawa nie zakończy się w sądzie, ale na pewno nie odpuszczę!
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 02 Wrz 2016 13:03 

Ja odzyskałam kasę po 3 tygodniach. Ale jest, więc w końcu mogę spać spokojnie :)
Też pisałam do nich i maile, i przez formularz kontaktowy, ale również nie było żadnej reakcji. Dopiero po wiadomości na Facebooku jakaś pańcia raczyła odpisać, że przyjęła moje zgłoszenie. Następnego dnia dostałam @, że wysłali pieniądze i w ciagu 5 dni powinny pojawić się na moim koncie. Były po 2.

Generalnie niezłe cwaniaki. To była moja pierwsza i ostatnia styczność z Wimdu. Za dużo nerwów.

Spróbuj wysłać wiadomość na FB. Jak nie, to pisz na tablicy, niech wszyscy zobaczą, jak Wimdu traktuje klientów. Powodzenia! :)
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 03 Mar 2017 10:04 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
odświeżam trochę temat. kuponów coraz mniej więc pytanie czy ktoś korzysta z nich ostatnio? mam do wyboru 2 apartamenty w tym samym budynku przez wimdu i booking. 130zl różnicy na korzyść wimdu ale booking pełniejsze w razie problemów. a ostatnie wpisy nie napawają optymizmem :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 65 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości