Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 116 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Noclegi w Neapolu
#41 PostWysłany: 04 Gru 2016 13:09 

Hotel "Joyfull" w dzielnicy Poggioreale.
https://pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g187785-d622723-Reviews-Hotel_Joyfull-Naples_Province_of_Naples_Campania.html

Perełka. W środku i na zewnątrz super elegancki. Wszystko nowe, czyściutkie i pachnące. Stosunkowo niedrogi. Mi się udało spędzić tam 3 dni za parę euro z promocji Orbitz "Lot+ 3 noclegi", ale i normalną cenę warto zapłacić. Taniej niż w centrum , a standard porządny.
Okolica meeega parszywa. :mrgreen: Prawdziwa kwintesencja Neapolu. Dookoła brud, smród, syf, śmieci i ubóstwo. :lol:
Ale było fantastycznie. Po dwóch dniach wszystkich w okolicy już poznaliśmy. Ci prawdziwi Neapolitańczycy są naprawdę super. Opiekowali się nami jak dziećmi. Są tanie pizzerie, kafejki, sklepiki z wszystkim co najlepsze np wędliny, sery.
Dobry dojazd do centrum. W pobliżu główna ulica na Garibaldi. Z przystanku autobus jeżdzi co kilka/kilkanaście minut.
 PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#42 PostWysłany: 11 Gru 2016 23:14 

niebieski
Szukam na 3 noce i ten hotel aktualnie jest za 50USD/noc +2EUR TAX. Napisz proszę,
-od której są śniadania,
-mamy wylot o 9:15 poniedziałek (powrót), o której wystartować z hotelu na lotnisko (pieszo najpewniej?)
-do Garibaldi, potem Pompeje, busem czy Metrem
-dorzuć jakieś info od siebie jako bonus i się decyduję (bezzwrotnie)
ps.
rozważam jeszcze w podobnych cenach (bez śniadania) Hotel Europeo, Hotel Colombo,7 Five Apartment

z góry dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 11 Gru 2016 23:36 

Śniadania są 7-10. Całkiem dobre jak na Włochy. Na/ z lotniska pieszo przez środek cmentarza ;) 20 minut. Sam cmentarz nawet jest ciekawy. Prawdziwe kaplice i wieelkie grobowce..
Albo autobus 5 minut od hotelu prosto na Garibaldi. Tam przesiadka na Alibusa. Wracałem w sobotę. Od wyjścia z hotelu do wejścia na terminal lotniska dosłownie 40 minut.!!
Na najbliższym od hotelu skrzyżowaniu w prawo ( w stronę przystanku autobusowego) przed wiaduktem jest sklep "Alimentari" art .spożywcze. Niepozorny , ale warto wejść. Właściciel to super facet. I do tego kucharz. Na zapleczu gotował nam pod zamówienie żarcie neapolitańskie. :) Np spagetti, wielka porcja, smaczne 3,5 € . Różne inne pyszne duperele tam pichci.
No i bonus ode mnie.
Ten hotel ładnie wchodzi na MMT z kodami, które są b.często.
Wtedy ok 25-30€ dwójka ze śniadaniem. ;)
Taksy lokalnej 2 € /osoba/doba nie ominiesz. Płatna gotówką w recepcji.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#44 PostWysłany: 29 Sty 2017 22:59 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 37 849
Krajów: 8 / 3.7%
alef napisał(a):
ja polecam Hostel of the sun przy Via Guglielmo Melisurgo 15. w pokoju 5-os płaciliśmy ok 80 zł/os/dobę z wliczonym śniadankiem.
czysto, wygodnie, schludnie prawie jak w hotelu, blisko piechotą do centrum...a przede wszystkim rewelacyjna obsługa

Czy spa ktoś jeszcze w tym hostelu? Planuję wycieczkę w marcu i chce tam spędzić 3 noce. Jak okolica, wieczorem mozna spokojnie spacerować?
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 30 Sty 2017 10:13 

niebieski
Spa tam nie ma, to hostel :lol:

Okolica normalna, spacerować spokojnie można.
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.

#46 PostWysłany: 07 Lut 2017 20:10 

Loty: 48
Kilometry: 50 130
Krajów: 12 / 5.6%
Miałem nieprzyjemność z powodu wyczerpania funduszy i zablokowanej karty płatniczej spędzić noc na lotnisku w Neapolu. Lotnisko zamknięto o godzinie 00:30 i otwarto ponownie o 03:15. W czasie otwarcia lotniska idzie się wyspać, ale oczekiwanie na lotnisku jest lekko męczące.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 26 Lut 2017 17:20 

Loty: 96
Kilometry: 101 069
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Przydałoby mi się kilka informacji co do bezpieczeństwa w Neapolu - które dzielnice lepiej omijać po zmroku?
Ma to związku z tym iż wybieramy hotel do noclegu:
opcja nr 1, blisko dworca, dzielnica Vasto, hotel La Pace Napoli - https://www.google.pl/maps/place/Hotel+La+Pace+Napoli
opcja nr 2, dzielnica Materdei, hotel Well Come Museo - https://www.google.pl/maps/place/Via+Ma ... i,+Włochy

Opcja nr 1 ma podejrzanie niską cenę w interesującym mnie teminie i dało mi to do myślenia...
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 26 Lut 2017 17:35 

Loty: 799
Kilometry: 1 029 296
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
...a mnie w ogóle, w maju będę miał w tym pierwszym hotelu 3 noclegi.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 27 Lut 2017 18:32 

niebieski
Załącznik:
B&B Hotels_widok z tarasu.jpg
B&B Hotels_widok z tarasu.jpg [ 100.75 KiB | Obejrzany 4023 razy ]
Po ostatnio odbytym city break polecam hotel B&B Hotel Napoli, Piazza Garibaldi 32.

Rezerwacja na 3 osoby, 3 noce, bez śniadań
FARE DETAILS
GRAND TOTAL EUR 127.16
GRAND TOTAL (Local Currency) Rs. 9088 _dzięki za inspiracje @jacakatowice

Dokupiliśmy śniadania (obfite),które w weekend kosztują 5,6EUR/osoba. Dodatkowo oczywiście TAX=2EUR/osoba/doba.
Hotel po całkowitym remoncie w 2015.
Dostaliśmy "pokój" na 6 piętrze, składający się z korytarza łazienki i 2 pomieszczeń zawierających odpowiednio łóżko podwójne i pojedyńcze.
Dodatkowo balkon/taras z widokiem (Wezuwiusz we mgle). Bezpiecznie i cicho.
Samo położenie idealne.
Alibus zatrzymuje się przed hotelem.
Rano po przylocie zostawiliśmy bagaże w przechowalni i ruszyliśmy w miasto.
Hotel położony na rogu placu Garibaldi, w spokojnej jego części,gdzie praktycznie można przemieszczać się bez kontaktu ze sprzedającymi okupującymi plac. Wychodząc z hotelu bezpiecznie przechodzimy przez plac na jego drugą stronę, gdzie już jest Metro, lub idąc w lewo pod nowoczesnym zadaszeniem dochodzimy do dworca kolejowego Garibaldi i tam jedziemy gdzie chcemy (cirumvesuviana).
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 01 Mar 2017 12:38 

Loty: 91
Kilometry: 246 564
Krajów: 27 / 12.6%
Okolice dworca Garibaldi wyglądają najmniej ciekawie i są najbardziej zaśmiecone, ale bez przesady jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Jest tam za to dużo hoteli, co biorąc pod uwagę okolicę przekłada się na najniższe ceny. Dzielnica Hiszpańska też nie prezentowała się niebezpiecznie. I tu i tu chodziliśmy o dowolnej porze i po zmroku bez najmniejszych problemów. Choć mogę się domyślać, że osoby nadwrażliwe mogą odczuwać pewien dyskomfort psychiczny po zmroku w okolicach dworca :) Ja wybrałem historyczne centrum. Lokalizacyjnie rewelacja, ale ceny wyższe.

#51 PostWysłany: 05 Mar 2017 22:06 

Loty: 2
Kilometry: 2 746
Krajów: 2 / 0.9%
Proszę o polecenie punktu noclegowego, strategicznie dobrego ze względu na komunikację z kluczowymi obiektami do zobaczenia (Neapol, Wezuwiusz, Pompeje) i jednocześnie z bliskością plaży, bo mój facet jakoś przeżyć nie może, że nie będzie miał jej pod samym nosem. Myślałam nad okolicami Ercolano. W jednym z hosteli jest napisane, że jest blisko plaży, ale street view do brzegu nie dobija i nie wiem czy rzeczywiście tam jest jako taka plaża czy skromny kawałek piachu służący za wabik dla klienta.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 06 Mar 2017 13:07 

Dziękuję za wskazówki i rady. Na pewno będą bardzo pomocne. W Neapolu będę około 9 rano więc cały dzień mam na zapoznanie się z miastem. Już nie mogę się doczekać i liczę przynajmniej na lepszą pogodę niż u nas. Na pewno podzielę się wrażeniami jak wrócę, pozdrawiam wszystkich ;)
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 22 Mar 2017 15:35 

srebrny
[quote="albertosponza"]Wielka szkoda, ze ten drugi nocleg nie jest w Salerno. Zaròwno z Neapolu jak i z Pompejòw idzie specjalny pociag circumvesuviana ktòrym dojedzie Pani do Sorrento. /quote]
A na czym polega jego specjalność?
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 16 Lip 2017 23:44 

Ku przestrodze ...... !!!

Cave Pausilya

Chociaż po naszym pobycie i recenzji obiekt wyleciał z booking-a wciaz pozostaje na trip advisor

https://www.tripadvisor.com/Hotel_Revie ... pania.html

https://www.booking.com/searchresults.p ... y;hlrd=14&

Tutaj recenzja innej osoby sprzed 2 tygodni

I've never been in a worse place in my life, I am surprised that such a structure is allowed to remain open, I think that the ASL control would be only right. Rate of moisture next to that of a wine cellar, bathroom clogged after the first use, leaking shower, door jambs and window frames at times covered with mold, damp and dirty sheets. Also we have never laid eyes on the managers (we had the keys by another guest), or on arrival or when we left the room. We had to stay two nights, we tried more for the second night because the situation was intolerable, dirty and unhealthy environment

Załączę zdjęcia bo szkoda słów

Image

Image

Image

Image

Image

Starałem się odzyskać część pieniędzy , niestety przez to że nie zgłosiłem zastrzeżeń w trakcie pobytu lecz dopiero po powrocie booking nie był w stanie mi pomóc
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.
mashacra uważa post za pomocny.

#55 PostWysłany: 17 Sie 2017 07:39 

margaritaPL napisał(a):
Proszę o polecenie punktu noclegowego, strategicznie dobrego ze względu na komunikację z kluczowymi obiektami do zobaczenia (Neapol, Wezuwiusz, Pompeje) i jednocześnie z bliskością plaży, bo mój facet jakoś przeżyć nie może, że nie będzie miał jej pod samym nosem. Myślałam nad okolicami Ercolano. W jednym z hosteli jest napisane, że jest blisko plaży, ale street view do brzegu nie dobija i nie wiem czy rzeczywiście tam jest jako taka plaża czy skromny kawałek piachu służący za wabik dla klienta.

możesz pochwalić się gdzie ostatecznie nocowałaś? ja wybieram się tam lada dzień i nie mam kompletnie pomysłu jak to rozegrać
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 22 Sie 2017 16:18 

Loty: 12
Kilometry: 15 598
Krajów: 5 / 2.3%
Witajcie,

mam pytanie, szukam noclegu na listopad i trafił mi się w oko taki hotel jak: Grand Hotel Europa & Restaurant - Sea Hotels.
Znajduje się on nieopodal dworca, blisko do metra i z opinii dobre śniadania.

Aczkolwiek nie ukrywam troszki mnie martwią komentarze że okolica nieszczególna z racji iż koczują jacyś bezdomni czy też emigranci tzw. uchodźcy.

I tutaj moje pytanie - był ktoś z Was tam? Jeśli nie to może coś innego warte polecenia? :)
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 22 Sie 2017 16:21 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Mieszkałem koło dworca, i było ok. Dopóki nic im nie zrobisz, oni też nic Ci nie zrobią.

Ostatnio edytowany przez Japonka76, 22 Sie 2017 16:26, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 22 Sie 2017 16:22 

niebieski
Znaczy jak ich wcześniej zjesz to też Ci już nic nie zrobią
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#59 PostWysłany: 01 Wrz 2017 00:23 

Loty: 2
Kilometry: 2 746
Krajów: 2 / 0.9%
Kacper napisał(a):
margaritaPL napisał(a):

możesz pochwalić się gdzie ostatecznie nocowałaś? ja wybieram się tam lada dzień i nie mam kompletnie pomysłu jak to rozegrać

Nie wiem czy aktualne, ale odpowiem. Dziś wróciłam.
Nocowałam w Hotelu Colombo w Neapolu przy Garibaldim oraz w Sant Agnello w pensjonacie Purple, ale tego drugiego nie polecam osobom o dużych wymaganiach. Było tanio, był basen więc wzięłam.
Nocleg przy Garibaldim jest ok, wszędzie blisko. Dobry punkt wylotowy właściwie wszędzie. Nic złego nam się nie przydarzyło, ale oczywiście zwiedzaliśmy z głową na karku.
Jeśli chodzi o nocleg pod kątem plażowania to im dalej na południe tym ładniejsze plaże. Do Sorrento włączenie, plaż właściwie nie ma, więc jeśli wybiera się tam hotel a zależy na pływaniu to najlepiej wziąć taki z basenem bądź bez plażowania zejść do wody bezpłatnymi zejściami.
Sorrento jest drogie a plaż właściwie nie ma, a płaci się od 10 do 20 eur za cały serwis plażowy. Amalfi i Positano ponoć mają, ale też płatne.

Arkas napisał(a):
Witajcie,

mam pytanie, szukam noclegu na listopad i trafił mi się w oko taki hotel jak: Grand Hotel Europa & Restaurant - Sea Hotels.
Znajduje się on nieopodal dworca, blisko do metra i z opinii dobre śniadania.

Aczkolwiek nie ukrywam troszki mnie martwią komentarze że okolica nieszczególna z racji iż koczują jacyś bezdomni czy też emigranci tzw. uchodźcy.

I tutaj moje pytanie - był ktoś z Was tam? Jeśli nie to może coś innego warte polecenia? :)

Nocowałam w zeszłym tygodniu w Hotel Colombo, też blisko dworca, ale z zupełnie innej strony. Śniadania monotonne, głównie na słodko (jeden rodzaj wędliny i sera), ale te 4 noce, które byłam dało się przeżyć. Czysto, bardzo miła obsługa.
Wokół było mnóstwo handlujących murzynów. Rynek przy Piazza Nolana gdzie cały dzień coś się działo. Do hotelu wracaliśmy najpóźniej około 22 i nic nam się nie stało, nie widzieliśmy też żadnych incydentów, ale fakt, że staraliśmy się nie pchać tam gdzie nie trzeba.
W środku nocy było raczej pusto na sąsiednich ulicach, choć z balkonu to wiele ocenić nie mogłam.
Nie widziałam żeby ktoś rozkładał tam kartony do spania. Raczej zbierali swoje kartonowe stoiska i gdzieś znikali.
Przy Garibaldim: bary, restauracje czynne do późna. Ludzie tam normalnie siedzieli przy stolikach na zewnątrz, więc chyba tak strasznie nie było.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 06 Wrz 2017 13:29 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 261 091
Krajów: 41 / 19.2%
@Arkas
Spałam tam w lutym i żyję :P Okolica może rzeczywiście nie jest bajkowa, ale metro i pociągi pod nosem, więc dobry punkt wypadowy. Sam hotel naprawdę w porządku - czysto, w łazience ręczniki, suszarka i kosmetyki. Śniadanie rzeczywiście dobre :) Na słodko i wytrawnie, szwedzki stół. Polecam.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 116 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości