Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Noclegi na Malcie
#101 PostWysłany: 10 Kwi 2013 16:32 

Loty: 40
Kilometry: 66 987
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
DoktorFun.313 napisał(a):
Napisz jaka jest różnica w stosunku do ceny podstawowej i czy to AllIn to tylko 3 posiłki czy również alkohole cały dzień.

Ogólnie jeśli chodzi o all in to najtaniej mi wychodzi hotels4u dla 4 os. na 7 dni, koszt całkowity 462E, apartament z dwoma sypialniami. 2 pokoje 2os, wychodzą drożej, bo 502E.
Niestety nie umiem znaleźć informacji jakiego rodzaju jest to all in :/
Jeśli chodzi o self catering w takim samym apartamencie, koszt to 212E.

Zwiedzać wyspę mamy zamiar, ale planu jeszcze nie ma.

Powie mi ktoś w jakich cenach kształtują się obiady/kolacje na "mieści"?

Dobra poczytałem dokładnie i all in zawiera alko :)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#102 PostWysłany: 11 Maj 2013 15:20 

Wybieram się niedługo na Malte . Znalazłem taki hotel,chciałem kupic nocleg prosto od hotelu bez pośredników. Cena za 3 osobowy pokój na tydzień to około 880zł . Jakieś doświadczenia z tego hotelu?
Czy może ktoś zna jakieś lepsze hotele w podobnej cenie dla 3 osób.

Link do strony hotelu który znalazłem.

http://www.blueseageorgevalletteresort.com/
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 11 Maj 2013 15:45 

KwasU napisał(a):
Wybieram się niedługo na Malte . Znalazłem taki hotel,chciałem kupic nocleg prosto od hotelu bez pośredników. Cena za 3 osobowy pokój na tydzień to około 880zł . Jakieś doświadczenia z tego hotelu?
Czy może ktoś zna jakieś lepsze hotele w podobnej cenie dla 3 osób.

Link do strony hotelu który znalazłem.

http://www.blueseageorgevalletteresort.com/

Byłem tam 22 dni w styczniu styczniu z opcją all-in. Płaciłem 320 E, zarezerwowane przez lowcosthloidays.es. Na zamówieniu miałem pokój dla jednej osoby. Dostałem apartament z aneksem kuchennym, mimo że hotel był okupowany przez masę anglików. Zameldowanie przebiegało bardzo szybko, obsługa bez zarzutów. Dostałem pokój z widokiem na najbardziej imprezową ulicę (kilka klubów obok siebie), hałas w nocy był dość duży jednak w styczniu można spać przy zamkniętym balkonie.
Wyżywienie all inclusive, tyłka nie urywa, taki hotelowy standard (angielskie śniadanie), niczego nie brakuje. Nie było przekąsek pomiędzy posiłkami. Trunki lokalne (piwo, wino z nalewaka, (wódka, whiski, koniak niedobre), likiery, kawa z automatu). Jednak jak mówili poznani Anglicy żarcie dla nich było rewelacyjne, a piwo za zimne :).
Lokalizacja moim zdaniem rewelacyjna, blisko autobus szczególnie nocny na lotnisko, blisko do Valetty. Odczucia są jednak subiektywnie.
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 16 Maj 2013 10:35 

Loty: 167
Kilometry: 352 989
Krajów: 42 / 19.6%
Witam
Może pomożecie mi w kwestii wyboru miejscowości pobytu na Malcie.
Wszędzie czytam tylko oceny poszczególnych hoteli, ale dlatego wybieracie akurat te miasteczka?
Od razu mówię, że plażowanie i kluby mnie nie interesują, jadę pozwiedzać, dlatego hotel w "kurorcie" to nie moja bajka. Nastawiałam się na Valettę, ale tam baza noclegowa jest dość skromna, choć na pewno ze 2 noce tam wezmiemy. Gdzie jeszcze? Dozo? Mdina?

Z góry dzięki za pomoc! ;)
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 16 Maj 2013 10:47 

Ja miałam nocleg w Quawra w hotelu White Dolphin. Niedaleko przystanek i w sumie dojazd był fajny wszędzie. Ja się kierowałam ceną akurat, bo czytałam że dojazd autobusami wszędzie jest w miarę ok, no i tak było.
Gozo jest przepiękne, dużo bardziej mi się podobało niż sama Malta, ale byłam tam jeden dzień.
W Mdinie to nie wiem czy są jakieś noclegi, to takie kamienne miasto, prędzej w Rabacie, który jest tuż obok.
Mnie się bardzo podobało w Sliema, deptak wzdłuż brzegu, ale jak pamiętam to raczej knajpkowo i turystycznie, podobnie w Bugibba.
Valetta do zwiedzania chyba najlepsza, ale ja się jakoś zawiodłam. Tak trochę nijako. Zdecydowanie klimatycznie to Mdina.

#106 PostWysłany: 16 Maj 2013 11:19 
Awatar użytkownika

Loty: 338
Kilometry: 649 879
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Ja również mogę polecić hotel White Dolphin dla mniej wymagających gości (pod względem luksusowych wnętrz). Mieszkałam w czystym, przestronnym pokoju z aneksem kuchennym i wszystkimi narzędziami niezbędnymi do przygotowania posiłków. W hotelu mały basen i przyjemna knajpka. 5 min spacerem do dwóch mini marketów. Obsługa hotelu - bez zarzutu. Przystanek faktycznie w odległości kilku kroków i do tego autobusy w każdą stronę Malty - do Valletty, Rabatu, na lotnisko, do portu w Cirkewwa. No i cena... mnie za pośrednictwem booking.com udało się 3 tygodnie temu nocować za dokładnie 19,60 zł za osobę/noc :D
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 16 Maj 2013 11:37 
Awatar użytkownika

Loty: 327
Kilometry: 381 872
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
A ja polecam Slieme.
Bardzo praktyczne miejsce. Sama w sobie jest dosyc spokojna. Jest duze centrum handlowe The Point. Jest troche knajp. Mozna posiedziec z winem na skalkach nad morzem. Ma dosyc spory wezel komunikacyjny (przystanek Ferries) z ktorego da sie w wiele miejsc bezposrednio dojechac. Do Valetty promem mozna w kilka minut sie dostac. Pieszo da sie dojsc do San Gilijan - wielkiej imprezowni. Osobiscie spalem w hotelu Imperial, ktory mial swoje wady i zalety ale jestem bardzo zadowolony z wyboru miejscowosci i noclegu.
Pozdro
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 16 Maj 2013 13:53 

Mam pytanie odnośnie The Buggiba Hotel. Czy jak zamówiłem taki apartament "ONE BEDROOM APT (3AD)-SELF CATERING" To czy w pokoju będzie znajdować się aneks kuchenny? ;> Nie mogę tego nigdzie doczytać , a na ich stronie jest opisany tylko apartament z dwiema sypialniami ;P Z góry dzieki za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 16 Maj 2013 14:07 

z tego co się orientuję to self catering oznacza właśnie aneks kuchenny, jak jest sam pokój to piszą only room. Tak SĄDZĘ, nie jest to niczym potwierdzone ;-)

#110 PostWysłany: 16 Maj 2013 14:26 

Bylam 2 lata temu w bugibba hotel. Lokalizacja dobra. Cena byla b. Atrakcyjna. Bo z tego co pamietam pokoj z aneksem kuchenym kosztowal 80e/7 nocy za 2 os. meble starszawevi ale w zasadzie wszystkso byloby ok gdyby nie materace na lozkach - dramat sprezyny wbijaly sie w plecy.
A i wtedy bylo konkretnie na booking napisane ze kuchnia wyposzona w lodowke i itd. Moze lookni tam.

#111 PostWysłany: 25 Cze 2013 22:43 

Znacie jakieś naprawde tanie noclegi na malcie? Lecimy w 6 osób we wrzesniu, na warunkach nam nie zależy byle było gdzie spac i sie umyc..;p
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 25 Cze 2013 23:01 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
jeśli ktoś leci w październiku i później, to można skorzystać z noclegów w Radissonie po 65 EUR/doba
Warunek: zameldowanie w środę lub czwartek na 4 dni:

Załączniki:
malta.jpg
malta.jpg [ 134.8 KiB | Obejrzany 1412 razy ]

#113 PostWysłany: 25 Cze 2013 23:04 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
Jest też ta sama opcja dostępna w St. Julians po 59 EUR/doba

Załączniki:
malta2.jpg
malta2.jpg [ 130.29 KiB | Obejrzany 1513 razy ]

#114 PostWysłany: 04 Lip 2013 08:17 

Szukam hotelu dla trzech imprezowiczów dobrze by było z choć skromnym basenem(najlepiej nie płatny, bo czytałem, że takowe się zadażają :/ ) i jakiś max realny 1km do plaży,

takie pytanko jak jest z komunikacją, cena za przejazd ew. czy można kupować bilety dniowe, tygodniowe itp. interesował by mnie też wynajem auta / skuterów,
ma ktoś coś polecenia?

Termin pierwsza połowa września 2013 jak ktoś chce pobalować to zapraszamy ;)
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 04 Lip 2013 08:55 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 577 747
Krajów: 59 / 27.6%
emfid89 napisał(a):

takie pytanko jak jest z komunikacją, cena za przejazd ew. czy można kupować bilety dniowe, tygodniowe itp. interesował by mnie też wynajem auta / skuterów,
ma ktoś coś polecenia?

Termin pierwsza połowa września 2013 jak ktoś chce pobalować to zapraszamy ;)

To jest temat o noclegach. Inne sprawy masz tutaj:

malta-ciekawe-i-przydatne-wskazowki-dla-turystow,163,15392&start=60
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 10 Lip 2013 15:49 

Hej :) z tydzień temu wymyśliłem sobie że w sierpniu z kobietą ruszymy na malte
nawet udało mi się w miarę tanie połączenie z oslo znalezc na 14-21 sierpnia .
Ale nie spodziewałem się że będą tam tak drogie noclegi tzn. w tym momencie nie mogę znależć nic za mniej niż 1500 zł .
A z tego co piszecie jest tam tanio !! Co robić pomocy :D
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 10 Lip 2013 15:55 

Ja badałem przez hotel4free.pl i tam jeszcze coś znajdziesz. Jednak nigdy nie rezerwowałem przez te strony, więc nie do końca jestem pewny, że podana cena jest końcowa. Podejrzewam, że jeśli trzeba płacić obcą walutą, to trochę cena skoczy ze względu na bankowy kurs waluty.
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 10 Lip 2013 16:07 

1500-2000 za 6-7 noclegow na Malcie to nie jest zla cena...
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 10 Lip 2013 16:38 

niebieski
np.alpharooms -słynny The Bugibba Hotel 265eu, Euro Club Hotel ze śniadaniami 302eu /dobre miejsce 100m do końcowego przystanku autobusu w Qawra/
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 10 Lip 2013 21:02 

Malta ogólnie jest tania ale w niskim sezonie...polecam Gozo w wiekszej grupie i wynajęcie farmhouse. Bugibba to dla mnie Mielno więc omijam, polecam Rabat, Mdina i Valletta, Mellieha jako punkt wypadowy. Byłem 3x i klimat Gozo mnie powala.Rower i objazdówka! Ftira i lokalne wina! Znam wiele bardziej urokliwych miejsc ale serdeczność "lokalsów" z Gozo to coś niesamowitego :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 37  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość