Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Sprzedaż, wymiana i oddawanie biletów jest niezgodne z regulaminem FIFA.
Wszystkie próby sprzedaży, wymiany lub oddawania biletów będą skutkowały skasowaniem i ostrzeżeniem!

Uwaga! do Rosji podróżujemy z paszportem (! Nie dow.os.) (wymagana ważność w dniu opuszczania F.R. - 6 mcy)
-----------------
Transfer lądowy przez Białoruś nie jest na ten moment możliwy bez posiadania wizy .
Porozumienie jest opracowywane - http://eng.belta.by/society/view/belaru ... 2111-2018/
-----------------
"You can transfer the Tickets from your original Guests to other Guests nominated by you by logging into your FIFA Ticketing Account on http://www.FIFA.com/tickets. Please note that any transfer requires FIFA’s consent. The functionality for the transfer of tickets will be made available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on18 April."
Czyli - od 18 kwietnia będzie można zmienić jednego gościa na innego, ale tylko jeśli FIFA się na to zgodzi,
aby zapobiec nielegalnej sprzedaży biletów.
Co do zmiany danych samej osoby zamawiającej - nie będzie takiej możliwości, będzie jedynie opcja odsprzedaży takiego biletu na oficjalnej platformie FIFA.
"No, you (being the main Ticket Applicant and contracting party of the Ticket Sales Agreement) are not entitled to transfer those Tickets allocated to yourself. If you are unable to attend the Match for which you have purchased Tickets, then you may submit all of your Tickets for possible resale on FIFA’s official Ticket Transfer and Resale platform available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on 18 April." by Bartekjg, str 54
-------------------
-》Plany stadionów
Mecze Polaków:
[+] Pokaż
19 czerwca, Moskwa
Polska ?? - Senegal ??
ms-2018-polska-senegal-19-06-18-moskwa,1497,120985

24 czerwca, Kazań
Polska ?? - Kolumbia ??
ms-2018-polska-kolumbia-24-06-18-kazan,1497,120986

28 czerwca, Wołgograd
Japonia ?? - Polska ??
ms-2018-polska-japonia-28-06-18-wolgograd,1497,120987
-------------------
dojazd-do-kaliningradu-z-elblaga-olsztyna-gdanska,1418,82970
Podróż samochodem do Kaliningradu:
[+] Pokaż
* Prawo Jazdy
* Paszport
* Zielona Karta pojazdu
* Dowód rejestracyjny pojazdu - dane właściciela muszą się zgadzać z danymi kierowcy
* Jeśli pojazd jest w leasingu to upoważnienie od leasingu tłumaczone na język rosyjski
* Wiza rosyjska lub FAN ID od 4. czerwca zamiast wizy
* Ubezpieczenie zdrowotne

Internet mobilny (itp) w dziale Rosja internet-karta-pre-paid-sim-w-rosji,1463,78916

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MŚ 2018 w Rosji
#1601 PostWysłany: 17 Kwi 2018 14:24 

niebieski
info z mojej grupy:
koleżka zrobił Fan ID po czy zorientował się że mu paszport wychodzi na dniach.
Fan ID dotarło do Polski. Zrobił nowy paszport i próbował ponownie zrobić Fan ID. System nie przepuścił wniosku.
Po kontakcie z suportem i wyjaśnieniu sytuacji wysłali mu nowe Fan ID które też dotarło już do Polski.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1602 PostWysłany: 17 Kwi 2018 16:41 

niebieski
cool_aka_romeo napisał(a):
Mam dokładnie tak samo. Czekam jeszcze tydzień i napisze. Bywały sytuację, że ludzie nie mieli w ogóle info odnośnie przekroczenia granicy a list był juz u listonosza w PL.

Patrząc tylko na dwie ostatnie strony tego wątku, to jestem 4 osobą, która dostała info o wysyłce 6 kwietnia (a konkretniej: Released from Russia 06 April 2018, 08:19 102972, Sharapovo) i do dzisiaj cisza.
Mam tylko nadzieję, że to nie był jakiś pechowy rzut...
Dodam tylko, że moje fan-id pojechało z Moskwy do Orenburga (miasto niedaleko Kazachstanu), przeszło kontrolę celną, wróciło do Moskwy, znowu przeszło kontrolę celną i opuściło Rosję. Obstawiałbym pomyłkę w wysyłce, no ale kto ich tam wie...
 Profil Relacje PM off  

#1603 PostWysłany: 17 Kwi 2018 17:19 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Rosja to stan umysłu :)
 Profil Relacje PM off  

#1604 PostWysłany: 17 Kwi 2018 17:28 

Stan umysłu, stanem umysłu, ale żeby przesyłka po "wysłaniu z Rosji" przez 11 dni ROBOCZYCH nie zdążyła wyjechać? :shock:
 Profil Relacje PM off  

#1605 PostWysłany: 17 Kwi 2018 17:44 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Dzis fan id, jutro rusza platforma, obawiam sie ze administracja bedzie musiala podjac jedyna sluszna decyzje i na tydzien-dwa zamknac temat.

Apropo goscia powyzej. Dostajesz za frajer zwykly miedzynarodowy list i masz pretensje ze idzie miesiac. Uwazam ze lepsze to niz np. kasowanie 20 lub 30 zl kolejno przez pzpn lub fife za wysylke jednego biletu w ilosci kilkuset tysiecy gdzie mogli by skrobmac duzo uczciwsza umowe wzgledem kibicow nabywajacych bilety.

FLYNN powiedzieli Ci na infolinii ze na czas mundialu znosza meldunek i obowiazkowe ubezpieczenie na minimum 30 000? Glownie o to drugie mi chodzi
 Profil Relacje PM off  

#1606 PostWysłany: 17 Kwi 2018 18:00 

DonCorrado napisał(a):
Dzis fan id, jutro rusza platforma, obawiam sie ze administracja bedzie musiala podjac jedyna sluszna decyzje i na tydzien-dwa zamknac temat.

Ale po co zamykać, bo masz takie życzenie? Po to jest to forum, aby rozmawiać o wszystkim co jest związane z MŚ (jeżeli nie ma swojego oddzielnego tematu jak np. pociągi). Jak chcesz poczytać nie wiem np. o ojcu Rydzyku to tutaj myślę, że nie znajdziesz nic ciekawego...

DonCorrado napisał(a):
Apropo goscia powyzej. Dostajesz za frajer zwykly miedzynarodowy list i masz pretensje ze idzie miesiac. Uwazam ze lepsze to niz np. kasowanie 20 lub 30 zl kolejno przez pzpn lub fife za wysylke jednego biletu w ilosci kilkuset tysiecy gdzie mogli by skrobmac duzo uczciwsza umowe wzgledem kibicow nabywajacych bilety.

Dostaję zwykły międzynarodowy list - no i co z tego, narzekam na to, że jest darmowy? Narzekam na to, że jest bałagan, nawet jakby ktoś mi kazał pokryć koszt wyrobienia i wysyłki FAN ID nie płakałbym. I nie pisz głupot. Bilety jakie dochodziły od PZPN - koszt przesyłki był jednakowy bez względu na ilość - wynosił 19,95zł (to wina PZPN, że przesyłka tyle kosztowała?). Nie wydaje mi się, że jak na kuriera był wygórowany.
A dawniej bilet mogłem wydrukować sobie sam (PZPN - kupbilet.pl). Jakby była taka możliwość teraz - też nie miałbym nic przeciwko.

Niestety teraz do wysłania FAN ID nie mogłem sobie wybrać przewoźnika, a kurierem byłoby na pewno szybciej i normalnie.
 Profil Relacje PM off  

#1607 PostWysłany: 17 Kwi 2018 18:08 

niebieski
No ale jaki bałagan masz ? U mnie szło jakieś 3 tygodnie, a było to jeszcze przed 13 marca, po którym to dniu na pewno ilość wniosków wzrosła. I tak nie możesz na to jeszcze wjechać do Rosji więc po co Ci w tym momencie ten identyfikator.
Mogli w ogóle tego nie wprowadzać to byś brał dzień wolnego i jechał do ambasady po wizę ale za to miał od ręki.
Ciekwawe co byś wolał.
 Profil Relacje PM off  

#1608 PostWysłany: 17 Kwi 2018 18:16 

A jak to nazwać jak nie bałaganem?
Przykład: wysłane z Rosji 2 kwietnia, do dnia dzisiejszego nie zmieniło się nic. U kogoś innego wysłane 3 kwietnia doszło.
Przykład 2: 4 osoby w tym samym dniu aplikowały w przeciągu godziny o ID (rodzina) - 3 dostało FAN ID, 1 nie - nie dziwne? Nie są to odosobnione przypadki

Ono mi nie jest teraz potrzebne - racja - ale jakiś bałagan/czy jak kto woli nazwać to inaczej - sprawi, że być może znowu będę musiał o nie występować?! - nie wiem, a na poprzednie mam zarezerwowane np. darmowe pociągi. Ktoś pisał, że będzie elektroniczne, że będzie można sobie wydrukować (tylko jak podejdą do tego na granicy?) potem robi się mnóstwo zagadek (niepotrzebnych moim zdaniem) bo tam trafiam na człowieka. Może będzie miał zły humor, może zdechnie mu pies itd. itp.
 Profil Relacje PM off  

#1609 PostWysłany: 17 Kwi 2018 19:09 

Hey. Mam pytanko .Czy lepiej jest wziąć wysylke Fan id na wlasny adres czy np do punktu wizowego ? Chodzi mi głównie o to gdzie bedzie szybciej te Fan Id - czy taki sam czas bede czekał ?
A i drugie pytanko w zwiazku ze bilety sa na mnie /na głowna osobe to moglbym wszystkich przyajciol odebrac w tym punkcie wizowym
czy raczej mi nie dadza tylko te osoby beda musialy sie fatygowac po odbior? :)
Pozdrawiam i dzięki za pomoc

Ostatnio edytowany przez Abcn, 18 Kwi 2018 01:27, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#1610 PostWysłany: 17 Kwi 2018 19:12 
Awatar użytkownika

klimasz napisał(a):
Stan umysłu, stanem umysłu, ale żeby przesyłka po "wysłaniu z Rosji" przez 11 dni ROBOCZYCH nie zdążyła wyjechać? :shock:

Dzwoniłem na infolinię poczty polskiej i według konsultantki list jest już na pewno w Polsce, tylko nie został w żadnej placówce zarejestrowany.
 Profil Relacje PM off  

#1611 PostWysłany: 17 Kwi 2018 19:32 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Widzę, że jutro zapowiada się gorąco na forum. Masa "turystów" tylko aby się zalogować na portal i wsadzić do koszyka...

Kochani jeśli chcecie wchodzić tam w celu zaspokojenia ciekawości to proszę odpuśćcie. Są wśród nas osoby (np.ja), które maja opłacony hotel, samolot ale nie mają biletów na mecz :)

Z góry dziękujemy wszyscy poważni użytkowcy tego forum :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1612 PostWysłany: 17 Kwi 2018 20:36 

Many1985 napisał(a):
Panowie, jeszcze mam jedno pytanie dotyczace FAN ID, a mianowicie jak w koncu wpisujecie swoje drugie imie? Wpisujecie 2 imiona w Given names, czy jedno w given name, a drugie w middle name... Nie daje mi to spokoju, choc sklaniam sie ku drugiej opcji.

Dostalem od nich odpowiedz... Czyli moge napisac 2 imiona w jednym polu jako given names, albo po 1 w given i middle tylko wazna jest kolejnosc?

You can put your given names as in one field as in two ones. However, your names must be put in the order you have them in the machine readable line.
 Profil Relacje PM off  

#1613 PostWysłany: 17 Kwi 2018 22:58 

Witam,czy w kolejnej fazie od jutra bedą jeszcze wysyłać bilety czy tylko odbiór osobisty na miejscu?
 Profil Relacje PM off  

#1614 PostWysłany: 17 Kwi 2018 23:04 
Awatar użytkownika

The delivery of Tickets will not be possible for:

(i) Tickets purchased in the Last Minute Sales Period after 3 April, 2018;
 Profil Relacje PM off  

#1615 PostWysłany: 17 Kwi 2018 23:45 

@Many1985
podczas wypełniania wniosku o FAN ID pojawi wam się kod który na nim będzie i musicie sobie go porównać z kodem w paszporcie, jeśli się zgadza to jest wszystko ok.

Wygląda on tak: P<POLNAZWISKO<<1IMIĘ<2IMIĘ<<<<<<<<<<<<
 Profil Relacje PM off  

#1616 PostWysłany: 17 Kwi 2018 23:49 

Czyli zgadza sie to co pisalem, ze mozna i 2 imiona w jako given, albo 1 jako given i 1 jako middle?

Ktos wie jaka jest data graniczna do wysylania fan ID?
 Profil Relacje PM off  

#1617 PostWysłany: 17 Kwi 2018 23:53 

Myślę że jak te linię się zgadzają i wniosek został zaakceptowany to wszystko jest w porządku ale nie pracuje w biurze obsługi FAN ID więc głowy za to nie dam ;)
 Profil Relacje PM off  

#1618 PostWysłany: 18 Kwi 2018 07:37 

niebieski
cool_aka_romeo napisał(a):
Widzę, że jutro zapowiada się gorąco na forum. Masa "turystów" tylko aby się zalogować na portal i wsadzić do koszyka...

Kochani jeśli chcecie wchodzić tam w celu zaspokojenia ciekawości to proszę odpuśćcie. Są wśród nas osoby (np.ja), które maja opłacony hotel, samolot ale nie mają biletów na mecz :)

Z góry dziękujemy wszyscy poważni użytkowcy tego forum :)

Podpisuje się obiema rękami pod powyższym postem. Sam mam identyczną sytuację, wszystko przygotowane tylko biletów brak.
 Profil Relacje PM off
cool_aka_romeo lubi ten post.
madej uważa post za pomocny.

#1619 PostWysłany: 18 Kwi 2018 10:08 

wtfid napisał(a):
klimasz napisał(a):

Dzwoniłem na infolinię poczty polskiej i według konsultantki list jest już na pewno w Polsce, tylko nie został w żadnej placówce zarejestrowany.

Zapytałem o moją. Niestety nic nie widzą. To samo co ja (wysłana 2 kwietnia)....
List ekonomiczny z Polski do Rosji idzie teoretycznie 6 dni roboczych (nie wliczając) pobytu w urzędach celnych (nie wiem jak z RU do PL)
 Profil Relacje PM off  

#1620 PostWysłany: 18 Kwi 2018 10:16 

Można już ustawiać się w kolejce... po bilety
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 155  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość