Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196 ... 250  Następna
Autor Wiadomość
#3841 PostWysłany: 08 Mar 2024 12:11 

Pytanie oczywiście dotyczy karty dodatkowej. Ja nie znalazłem takiej informacji
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#3842 PostWysłany: 08 Mar 2024 12:15 

Loty: 37
Kilometry: 97 719
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
Sorry, pomieszałem wątki w głowie
 Profil Relacje PM off  

#3843 PostWysłany: 08 Mar 2024 12:57 

Jeśli chodzi o limit, to w teorii (nie wiem,jak jest w praktyce) dla mnie jest logiczne, że limit kredytowy dla karty dodatkowej jest w ramach jednego wspólnego limitu dla karty głównej (bo nie bada się zdolności kredytowej posiadacza karty dodatkowej), ale opłata za kartę jest odrębna i odrębne sa limity do zwolnienia od opłaty (bo są 2 karty).

Jeśli chodzi o zbieranie mil, to zgodnie z regulaminem programu: skoro wg definicji karta to karta główna lub dodatkowa, a przystępując do programu, możesz połączyć kartę z 1 kontem M&M i mile naliczają się na konto M&M, wskazane podczas dołączania karty do programu, to w teorii, moim zdaniem, mile powinny się naliczać odrębnie dla karty dodatkowej na odrębne konto M&M.

Może potwierdzi (lub zaprzeczy) posiadacz karty dodatkowej.
 Profil Relacje PM off  

#3844 PostWysłany: 08 Mar 2024 15:42 

Posiadam kartę dodatkową już od dłuższego czasu:
  • limit karty jest taki sam jak na głównej (można jedynie ograniczyć i przypisać niższy)
  • NIE można tym limitem obrócić kilkukrotnie w ciągu miesiąca, tzn zużyć, spłacić, zużyć ponownie, dostępne środki resetują się dopiero po rozpoczęciu nowego okresu
  • można dopisać kartę do tego samego konta M&M co główną, robi się to w aplikacji bankowej osoby, na którą wydana jest k. dodatkowa, w bonusie dodatkowe punkty powitalne 8-)
  • niestety dwie osoby wspólnie muszą iść do odziału, żeby założyć kartę :x
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3845 PostWysłany: 08 Mar 2024 15:55 
Awatar użytkownika

Czyli z dwoma kartami możesz uzbierać 10k punktów na miesiąc?
 Profil Relacje PM off  

#3846 PostWysłany: 08 Mar 2024 15:57 

Loty: 40
Kilometry: 97 863
Krajów: 11 / 5.1%
srebrny
Lub do wysokości limitu. Co szybciej

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#3847 PostWysłany: 08 Mar 2024 16:49 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 233 291
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
bart_flyx napisał(a):
Posiadam kartę dodatkową już od dłuższego czasu:

• NIE można tym limitem obrócić kilkukrotnie w ciągu miesiąca, tzn zużyć, spłacić, zużyć ponownie, dostępne środki resetują się dopiero po rozpoczęciu nowego okresu

Bzdura.
1) Robisz transakcje za 100pln karta dodatkowa
2) Od razu robisz spłate 100pln karty glownej
3) Zarówno limit karty glownej jak i dodatkowej wraca do punktu wyjścia.

Tak to działa.
 Profil Relacje PM off  

#3848 PostWysłany: 08 Mar 2024 16:50 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Co do karty dodatkowej - ona ma stały limit w ramach limitu karty głównej - może być taki sam, może być mniejszy. Kolega wyżej wyraźnie napisał - nie można jej nadpłacić. Limit jest na jeden miesiąc - jeśłi zostanie wykorzystany to trzeba poczekać aż się zresetuje. To chyba implikuje, że dobicie do limitu na karcie dodatkowej będzie możliwe tylko jeśli limit tej karty pozwoli na zebranie odpowiedniej ilości mil (czyli jak gdzieś już wcześniej liczono - dobrze powyżej 20tys PLN). A to również oznacza posiadanie takiego limitu na karcie głównej. Jeśłi więc ktoś ma kartę z limitem 7kPLN, to główną sobie nadpłaci, a dodatkową nie.
Powyższe stawia pod znakiem zapytania zasadność zakładania karty dodatkowej, jeśli nie posiadami odpowiednio zacnego limitu na karcie głównej.

@krzykrzysztof
No właśnie nie. Różne banki mają to różnie zaimplementowane. W Pekao nadpłacając kartę główną, lub spłacając na bieżąco wykonane transakcje - zmieniasz balans tylko karty głównej, karta dodatkowa ma stały limit miesięczny. Nie wiem kto to wymyślił, ale uwierz mi, to potrafi mieć zauważalne zalety w postaci realnego limitu nad wydatkami użytkownika takiej karty ;-)
krzykrzysztof uważa post za pomocny.

#3849 PostWysłany: 08 Mar 2024 17:05 
Awatar użytkownika

niebieski
To w takim razie skoro saldo != limit to gdzie mozna go podejrzec aby widziec ile zostalo w danym cyklu?
 Profil Relacje PM off  

#3850 PostWysłany: 08 Mar 2024 17:33 
Awatar użytkownika

srebrny
Co do braku możliwości nadpłacenia karty dodatkowej: chyba sęk w tym, że karta dodatkowa jest zakładana w jakimś zupełnie innym systemie (informatycznym) niż karta głowna. Może ktoś z forumowiczów pracuje w Pekao to wyjaśni nam na czym to polega.
Ja dostałem tylko lakoniczne info, że nad kartą dodatkową pracuje "jeszcze nasz stary archaiczny system" i jest ona "osobnym bytem" względem karty głownej nad która panuje "już normalny system".
 Profil Relacje PM off  

#3851 PostWysłany: 08 Mar 2024 18:33 

Proszę jeszcze tylko o jasną odpowi. Czy są osobne limity po 5 tyś mil na kartę główna i dodatkową
 Profil Relacje PM off  

#3852 PostWysłany: 08 Mar 2024 18:38 
Awatar użytkownika

niebieski
rob8 napisał(a):
Proszę jeszcze tylko o jasną odpowi. Czy są osobne limity po 5 tyś mil na kartę główna i dodatkową
Odpowiedź znajdziesz w tym wątku.
 Profil Relacje PM off  

#3853 PostWysłany: 08 Mar 2024 18:49 

-- 08 Mar 2024 17:45 --

Bądź tak miły i wskaż, bo ja nie widzę, a pytań o to było przynajmniej kilka

-- 08 Mar 2024 17:49 --

Może zadam pytanie inaczej. Czy ktoś posiadając kartę z żubrem + kartę dodatkową zebrał ponad 5 tyś mil w ciągu 1 miesiąca?
 Profil Relacje PM off  

#3854 PostWysłany: 08 Mar 2024 18:50 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 252 707
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
michcioj napisał(a):
mucha napisał(a):
@Ursyn Smacki niestety, Allegro Pay idzie po innym kodzie MCC niż zwykłe transakcje przy zakupie na Allegro. Więc mil z tego nie będzie.

co do allegro to imho bezcenne chwile placa lepiej. ale to oczywiscie jak kto wycenia mile miles and more.

Yyy... ale kartą z Żubrem zbiera się i to, i to naraz - i punkty w Bezcennych Chwilach i mile Miles&More. Coś źle rozumiem?
https://bezcennechwile.mastercard.pl/banki/pekao-sa
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#3855 PostWysłany: 08 Mar 2024 21:13 

rob8 napisał(a):
Może zadam pytanie inaczej. Czy ktoś posiadając kartę z żubrem + kartę dodatkową zebrał ponad 5 tyś mil w ciągu 1 miesiąca?

Jak wy w ogóle robicie transakcji na >30 tys. zł, żeby dobijać do max limitu 5 tys. mil?
 Profil Relacje PM off  

#3856 PostWysłany: 08 Mar 2024 21:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam nadzieję, że chociaż częściowo zaspokoję Twoją ciekawość:

Wykańczamy akurat mieszkanie, więc takie 30k to aż za łatwo, żeby przepalić :/
 Profil Relacje PM off  

#3857 PostWysłany: 08 Mar 2024 21:25 

złoty
Różne, zakup samych biletów lotniczych na rodzinny urlop w biznesie, rodzina 2+2 i koszt jest większy niż 30k.
Trzeba mieć świadomość, że na forum jest duży przestrzał ludzi zainteresowanych lataniem, od młodego mało zarabiającego studenta co lata Wizzem do ludzi z np. własnym biznesem czy na wysokim stołku, którzy latają biznesem a nawet pierwszą klasą.
A pomyśl o wydatkach kogoś kto buduje dom ;)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#3858 PostWysłany: 08 Mar 2024 21:53 

niebieski
czarodziejka_bj napisał(a):
Jeśli chodzi o limit, to w teorii (nie wiem,jak jest w praktyce) dla mnie jest logiczne, że limit kredytowy dla karty dodatkowej jest w ramach jednego wspólnego limitu dla karty głównej (bo nie bada się zdolności kredytowej posiadacza karty dodatkowej), ale opłata za kartę jest odrębna i odrębne sa limity do zwolnienia od opłaty (bo są 2 karty).

Co ważne również karta dodatkowa może mieć inny pakiet niż podstawowa.
 Profil Relacje PM off  

#3859 PostWysłany: 08 Mar 2024 22:12 

srebrny
zbiera sie jedno i drugie w tym samym czasie ? potwierdzi ktos ? :)
 Profil Relacje PM off  

#3860 PostWysłany: 08 Mar 2024 22:56 

niebieski
michcioj napisał(a):
zbiera sie jedno i drugie w tym samym czasie ? potwierdzi ktos ? :)

Potwierdzam. Nie daję gwarancji, że wszystko się nalicza w 100% bo mile nie są chyba naliczane za każdą transakcje osobno, tylko zbiorczo za wszystkie transakcje w danym dniu. A nie chce mi się robić doktoratu na ten temat :D
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196 ... 250  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości