Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 250  Następna
Autor Wiadomość
#1381 PostWysłany: 31 Maj 2019 09:32 

srebrny
lendziro napisał(a):
Zawsze może zawnioskować o skasowanie danych zgodnie z RODO... a jeśli po skasowaniu danych dalej nie bedzie mógł założyć nowego konta to tylko znaczy ze Revolut nie stosuje sie do RODO

nie jestem ekspertem od RODO ale z tego co wiem skasowanie danych nie zawsze znaczy "zapomnienie klienta". Dla przykładu, robisz przekręt na podatkach, gruba lewa kasa przekręca się przez Twoje konto, szybko prosisz o skasowanie danych zgodnie z RODO. Po roku US odpytuje Twój bank o szczegóły transakcji przy podejrzeniu przestępstwa. Myślisz, że bank odpowie do US "nie mamy danych tego gościa, skasował się"? Oczywiście, że nie, w przeciwnym wypadku możnaby robić przekręty finansowe i szybko kasować historię przeglądarki. :) To tak nie działa.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#1382 PostWysłany: 31 Maj 2019 13:15 

HON fly4free
Informacyjnie (a propos ostatnich ogłoszeń o prowizjach za przelewy CHF): zleciłem przelew CHF z Revolut do BNP Paribas w Polsce, według informacji Revoluta, przelew taki może być od dziś obciążony prowizją (ze strony banku). Przelew został wykonany dziś i już doszedł na konto - bank (na razie) nie pobrał żadnej prowizji, przelew oznaczony jest jako przelew zagraniczny "REVOLUT SEND MONEY" i inne parametry.
@Kashpir - no pzecież pisałem o doładowaniu z kart kredytowych właśnie (np. celem nabijania mil, rolowania spłaty, albo ogólnie obrotu na karcie) oraz dalszego ich przesyłania przelewem.
 Profil Relacje PM off  

#1383 PostWysłany: 31 Maj 2019 13:55 
Awatar użytkownika

Loty: 594
Kilometry: 1 044 139
Krajów: 86 / 40.2%
platynowy
Ps. Ale można zasilać konto z karty kredytowej i wymieniać te środki na waluty.
Wymaga nieco większej wiedzy, żeby za dużo nie stracić, a może nawet zarobić, ale jest zgodne z regulaminem
 Profil Relacje PM off  

#1384 PostWysłany: 31 Maj 2019 15:19 

HON fly4free
W wersji podstawowej konta, bez prowizji możesz wymienić tylko 20.000 zł miesięcznie. Rozumiem, że masz na myśli dalszy przelew środków walutowych, ale musisz je przelać i upłynnić gdzieś, gdzie kurs i spread są równie atrakcyjne jak w Revolut, a właściwie to liczyć na łut szczęścia (żeby kurs raczej wzrósł i sprzedać korzystnie). Bo jeśli masz na myśli kupno i sprzedaż waluty w Revolucie, to okazuje się, że na to też mają paragraf - wsród operacji zabronionych jest również: to trade in foreign currencies for speculative purposes (that is, to take advantage of any expected rise or fall in the value of a currency) or to take advantage of discrepancies in the foreign exchange market. Myślę, że wszystko jest kwestią skali, jeśli ktoś robi takie (i tylko takie) operacje powtarzalnie i na duże kwoty, to prędzej czy później zostanie ostrzeżony albo zbanowany. Przy zachowaniu umiaru, można trochę sobie pomagać kombinacjami z Revolutem ;-)
 Profil Relacje PM off  

#1385 PostWysłany: 31 Maj 2019 23:43 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 233 291
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
Czy tylko ja dochodzę do wniosku, że jeśli Citi nagle zaczął teraz pobierać opłatę w wysokości 8% przy doladowaniu Revoluta, to de facto ich bank oferuje niepełny produkt kk? W sensie, ta ich kk jest upośledzona w tym momencie. Robiąc rezerwacje za granicą na kilka tys. złotych, Revolut pozwala zaoszczedzic czasem nawet pare stówek. Dlaczego nie mogę sobie swobodnie (czyt. bez opłaty) doładowac Revoluta z kk a następnie zarezerwować airbnb czy jakiegoś lotu.... Bez sensu.
 Profil Relacje PM off  

#1386 PostWysłany: 31 Maj 2019 23:48 

niebieski
sens ma... żebyś nie zaoszczędził... :)
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.

#1387 PostWysłany: 01 Cze 2019 16:36 

Loty: 1135
Kilometry: 1 133 873
Krajów: 98 / 45.8%
platynowy
Dokładnie, to Citi maksymalizuje swoje zyski.

#1388 PostWysłany: 06 Cze 2019 13:45 

Wyrobiłem sobie kartę M&M Premium. Planuję z niej korzystać przez 2-3 lata, mniej więcej przez taki okres będę miał możliwość nabijania sobie sporej ilości mil, potem przestanie mi się to opłacać, choćby ze względu na opłatę roczną i brak większych wydatków. Potem będę chciał zrezygnować z karty - czy mile premiowe wtedy z miejsca przepadną (są ważne dopóki aktywna jest karta), czy też po prostu każda z nich dostanie 3-letni okres wygasania i będą mi powoli oczyszczać konto z tych naliczonych na samym początku ?

Jakbyście mieli podać najbardziej opłacalne (w sensie wartości) sposoby na ich wykorzystanie, z wyłączeniem podwyższania klas, itd. (bo milionów to nie nabiję, ale te 150-200 tys. być może się uda), to będą to loty ekonomikiem do USA i Kanady ? (z racji stawki 60 tys. vs 80 tys. Azja, gdzie normalne bilety są w podobnych cenach) Czy bilet-nagroda obejmuje bagaż rejestrowany czy tylko podręczny ? Z góry dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off
peter1956 uważa post za pomocny.

#1389 PostWysłany: 06 Cze 2019 13:54 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Jeśli tak jak piszesz planujesz sporo nią płacić to musisz wiedzieć ze obrót 40k rocznie zwalnia z opłaty rocznej. Wobec czego nie trzeba jej kasować.
Najlepszym sposobem na wykorzystanie są najmilsze poniedziałki gdzie loty do USA można ustrzelić w okolicach 25-30K mil RT bądz Azja w okolicach 40 K mil RT.
Jeśli uzbierasz ok 200K to można już myśleć o podróży RTW za mile. W tej okolicy zrobisz kółko w ekonomiku.
Co do bagażu to zależy od linii i kierunku . Np na lotach LO na inny kontynent tak (zresztą chyba wszystkie bilety nagrody objete są bagażem rejestrowanym ale pewien nie jestem) ale np krajówki po USA tylko z podręcznym.. no chyba że masz GOLDa to przysługuje ze statusu
giorgio_ uważa post za pomocny.

#1390 PostWysłany: 06 Cze 2019 15:40 
Awatar użytkownika

Loty: 625
Kilometry: 983 931
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Bilety 'award' maja wliczony bagaż rejestrowy.
Jeśli chodzi o jak najbardziej atrakcyjne użycie mil to generalnie F, C lub Y+/Y (gdy eco za pieniądze wychodziłoby bardzo drogo) - w takiej właśnie kolejności.

Sent from my SM-G950FD using Tapatalk

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off  

#1391 PostWysłany: 06 Cze 2019 15:50 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
W usa krajowki tez? Lecialem kiedys za mile EWR - HNL i musiałem becylowac 50usd za bagaż.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

#1392 PostWysłany: 06 Cze 2019 15:52 
Awatar użytkownika

Loty: 625
Kilometry: 983 931
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Biznes (domestic first) też, eco - nie upieram się.

Sent from my SM-G950FD using Tapatalk

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off  

#1393 PostWysłany: 06 Cze 2019 15:57 
Awatar użytkownika

niebieski
lendziro napisał(a):
W usa krajowki tez? Lecialem kiedys za mile EWR - HNL i musiałem becylowac 50usd za bagaż.

dziwne, ja miałem w cenie.
 Profil Relacje PM off  

#1394 PostWysłany: 06 Cze 2019 16:16 

niebieski
bagaż w United jest wliczony w bilet za mile. Ale np. w Delcie już trzeba płacić jeżeli nie masz odpowiedniego statusu.
 Profil Relacje PM off  

#1395 PostWysłany: 06 Cze 2019 23:16 

Przy premium obrót zwalniający z opłaty to 60 tys. rocznie, co daje 5 tys. miesięcznie - za te 2-3 lata nie będę już prawdopodobnie w stanie tyle wydawać w sposób niewymuszony, więc raczej zrezygnuję. Co wtedy z milami, przepadają od razu, dostają 3 lata ważności, czy też wygasają mi najstarsze, np. co miesiąc ? Ktoś rezygnował z którejś z kart ?
 Profil Relacje PM off  

#1396 PostWysłany: 06 Cze 2019 23:21 

Loty: 302
Kilometry: 645 232
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
@manio: wiem że offtop, ale czy aby na pewno bagaż w United jest w cenie?... Delta to inny sojusz.
 Profil Relacje PM off  

#1397 PostWysłany: 06 Cze 2019 23:44 

niebieski
nie ma rzeczy pewnych tylko prawdopodobne ale na te chwile bilet za mile UA daje mi 2 bagaże. (1+1 status).
 Profil Relacje PM off  

#1398 PostWysłany: 06 Cze 2019 23:53 

Loty: 302
Kilometry: 645 232
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
@manio: dziwne bo mam bilety na United na sierpień (krajówki po USA) i właśnie dzwoniłem na infolinię LH M&M do USA powiedziano mi że bagażu nie ma, że trzeba dokupić za 30 USD, na stronie united po zalogowaniu się kodem rezerwacji widzę to samo - opcja dokupienia która ma być dostępna przy odprawie.
 Profil Relacje PM off  

#1399 PostWysłany: 07 Cze 2019 00:11 

niebieski
również mam na sierpień, wyjdzie w praniu w takim razie. Specjalnie zapytam na lotnisku ile mi przysługuje.
 Profil Relacje PM off  

#1400 PostWysłany: 08 Cze 2019 11:57 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 233 291
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
Wpadają mile za maj ;) (mbank visa)
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 250  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości