Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wydzielony wątek o HolidayCheck: holidaycheck-ge-100-mil-m-m-za-recenzje-hotelu,1574,110641

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8544 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 428  Następna
Autor Wiadomość
#421 PostWysłany: 13 Sty 2012 00:30 

Loty: 46
Kilometry: 97 019
Krajów: 18 / 8.4%
Chyba zasadniczo nic co by nas interesowało.....

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#422 PostWysłany: 13 Sty 2012 00:36 

chyba, że napis M&M wraz z gold pozwoli na wejście do saloników na lotniskach? ;)
 Profil Relacje PM off  

#423 PostWysłany: 13 Sty 2012 00:42 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
To z pewnością nie :)
 Profil Relacje PM off  

#424 PostWysłany: 13 Sty 2012 00:54 

Trzeba poszukać ;) , np. w Monachium jest taka loża na lotnisku:
http://www.regus.pl/Szukaj/Biura/Standa ... ame=Munich

#425 PostWysłany: 13 Sty 2012 01:06 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Ale to chyba to jest biuro, które jest płatne. Listę bezpłatnych saloników jakoś nie mogę odszukać, tylko płatne opcje wyskakują :)
 Profil Relacje PM off  

#426 PostWysłany: 13 Sty 2012 01:12 

Chyba to jedyne przy lotnisku, pozostałe sa w centrach miast. Ale do wszystkich wejście bezpłatne z kartą GOLD:
"Karta Gold
* Dostęp do salonów biznesowych i kawiarni na całym świecie
* Nieograniczony swobodny dostęp do 1200 salonów biznesowych i kawiarni na całym świecie, a także bezpłatny dostęp do Internetu oraz darmowa kawa i herbata
* 10% zniżki na sale konferencyjne, biura na dzień i wideokonferencje
* Profesjonalne wsparcie administracyjne, od pakowania i wysyłania aż po drukowanie i bindowanie dokumentów
* Dostęp do Regus Purchasing Group"
http://www.regus.pl/Produkty-i-usugi/Businessworld/

#427 PostWysłany: 13 Sty 2012 10:25 

Zbanowany
Na Schiphol-u jest "Business Lounge"

http://www.regus.pl/Szukaj/Biura/Standa ... ol+Airport

#428 PostWysłany: 13 Sty 2012 10:32 

HON fly4free
Na lotniskach to nie są saloniki biznesowe w części odlotowej.
 Profil Relacje PM off  

#429 PostWysłany: 13 Sty 2012 10:35 

Zbanowany
Tu jest jakiś spis "Business lounge"

http://www.regus.co.uk/business-lounge/ ... index.aspx

#430 PostWysłany: 14 Sty 2012 02:30 
Awatar użytkownika

Hubert napisał(a):
pio napisał(a):
Hubert napisał(a):
Plastikową kartę i stały nr uzyskasz dopiero po zdobyciu pierwszych mil statusowych, czyli po przelocie liniami m&m.

Ja swój plastik dostałem właśnie po recenzjach w Tripadvisor. Ponoć na hinduskiej stronie dają 100 mil za każdą recenzję bez żadnych ograniczeń i po angielsku.

Widocznie przez pomyłkę dostałeś ;)

https://www.miles-and-more.com/online/m ... id=1000340

Twoja stała, plastikowa karta Miles & More

Nowi uczestnicy programu mogą korzystać z naszych usług online (np. sprawdzanie stanu konta milowego, rezerwacja biletów-nagród) wyłącznie po otrzymaniu indywidualnego kodu PIN.

W chwili, gdy zdobędziesz pierwszą milę premiową korzystając z usług jednego z naszych partnerów programu Miles & More i mila ta zostanie zaksięgowana na Twoim koncie, otrzymasz od nas swoją stałą, plastikową kartę Miles & More oraz pięciocyfrowy kod PIN.

Życzymy miłej zabawy podczas gromadzenia i wykorzystywania mil!

Przecież wyraźnie napisane jest, że plastyk dostaje sie po uzyskaniu "pierwszej mili premiowej", a nie "pierwszej mili statusowej:". Nie tzreba w ogóle lecieć, aby dostac kartę, bowiem mile premiowe są od wszelkich partnerów programu.

Image
 Profil Relacje PM off  

#431 PostWysłany: 15 Sty 2012 00:27 

Loty: 428
Kilometry: 511 350
Krajów: 58 / 27.1%
niebieski
marek2011 napisał(a):
Z odprawą i korzystaniem z fast line'ów wszystko zależy od konkretnego lotniska. Co do zasadyuprawnienia takie przyslugują JEDNYNIE pasażerowi statusowemu. W praktyce na niektorych lotniskach inne osoby podróżujące z nim razem moga sie "podczepić" , ale nie dotyczy to wejścia do b.l. (chyba że pax jest SEN lub *G ale wtedy tez może zaprosić tylko jednego gościa).

Nigdy nie zdarzyło mi się, aby korzystając z odprawy na stanowisku biznes class (ja: FTL; moja żona - status zwykły); były jakiekolwiek problemy. Pokazuję swoją kartę i idziemy razem do check-inu.
FTL mógł zaprosić gościa do saloniku ale to się skończyło chyba z 5 lat temu :-(
 Profil Relacje PM off  

#432 PostWysłany: 15 Sty 2012 00:39 

niebieski
Pitter napisał(a):
Latam dość dużo, na dalekich trasach i powiem Wam szczerze, że co raz częściej zaczynam się zastanawiać nad sensem zbierania mil w M&M. Co roku wylatuję tyle, że bez problemu odświeża mi się status i zastanawiam się nad korzyściami z tego płynącymi... Saloniki dla FT są delikatnie mówiąc słabej jakości, jedynie Zurich jest na jakimś znośnym poziomie. Ciężar bagażu rejestrowanego (40 kg) mogę mieć bez jakiejkolwiek karty w liniach u naszych wschodnich sąsiadów (latają do Azji a ten kierunek najbardziej mi odpowiada), ceny lotów są zdecydowanie niższe niż w StarAllianz. zbierać, płacić dużo więcej niż można zapłacić aby mieć srebrną kartę i niewiele korzyści? Coraz częściej zastanawiam się czy nie jest to gonienie króliczka, taka magia cyfr...
Wymiana mil na bilet jest średnio opłacalna na dalekich trasach, upgrade do biznesa również, więc co?
Poprawcie mnie jeśli się mylę.
P.

Gdańsk - Pekin; Shanghai - Gdańsk: 72 tys. mil + 900 zł; Lufa; 3 miesiące wyprzedzenia.

Chodzi o to aby związać ze sobą klienta biznesowego, aby ten mógł raz na jakiś czas polecieć prywatnie za mile uzbierane służbowo.
 Profil Relacje PM off  

#433 PostWysłany: 15 Sty 2012 12:54 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

@ humbak. Dzięki, że wychwyciłeś to. Nie wiem czemu ja czytałem za każdym razem po swojemu: mile statusowe.
 Profil Relacje PM off  

#434 PostWysłany: 15 Sty 2012 14:22 
Awatar użytkownika

Hubert napisał(a):
@ humbak. Dzięki, że wychwyciłeś to. Nie wiem czemu ja czytałem za każdym razem po swojemu: mile statusowe.

Nie tylko to wychwyciłem, ale i stosuję w praktyce. Założyłem swoje M&M 1 stycznia br. i jeszcze ani razu sie nie przeleciałem *A, a już mam kartę plastykową, bowiem:
1. Ponaliczałem rejsy z ostatniego półrocza przed założeniem konta (mile premiowe),
2. Dostałem 2000 mil bonusu za założenie konta przez linka specjalnego,
3. Przelałem sobie pejbeki,
4. Zapisałem się do newslettera.

Wszystko to spowodowało, że dostałem ową "1 milę premiową", aby uzyskać numer karty w stopniu Member + przesyłkę jej fizyczną na mój adres.

Image
 Profil Relacje PM off  

#435 PostWysłany: 15 Sty 2012 15:12 

Nie chcę zakładać nowego tematu, tym bardziej, że w sumie tutaj pasuje.
Chodzi mi o porównanie Miles and More z EuroBonusem SASa. Czy mi się tylko wydaje czy druga opcja wychodzi dużo korzystniej, nawet latając Lufthansą. Dla przykładu za lot Poznań-Monachium-Londyn RT dostałem 2400 mil, a dokładnie ten sam lot w M&M dałby zaledwie 500-600 mil w tej samej taryfie. Podobnie z hotelami, EuroBonus promuje każdy nocleg, a M&M za cały pobyt. Natomiast płatność za loty milami przedstawia się bardzo podobnie.

Ed:1500 mil w M&M jednak, ale i tak sporo mniej niż w Eurobonusie.
Ed2: Nie zaznaczyłem opcji RT w kalkulatorze M&M. Ogólnie 3752 mile w M&M i 2400 w EuroBonusie.

W takim razie można wykasować post. Chyba, że moderator stwierdzi, że ma jednak jakąś wartość;)

Załączniki:
eurob.JPG
eurob.JPG [ 39.28 KiB | Obejrzany 2330 razy ]
luft.JPG
luft.JPG [ 116.45 KiB | Obejrzany 2330 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#436 PostWysłany: 15 Sty 2012 17:53 

Czy przy wymianie mil na loty, konieczna jest rezerwacja w dwie strony? czy można mile wymienić tylko na jeden lot? Oraz czy przy zbieraniu punktów ktoś inny może używać mojej karty? mówię tutaj nie tylko o latach ale choćby przy rezerwacji w hotelu bo tam jest +500 punktów przy meldunku.

#437 PostWysłany: 15 Sty 2012 18:39 

niebieski
Iwan napisał(a):
Czy przy wymianie mil na loty, konieczna jest rezerwacja w dwie strony? czy można mile wymienić tylko na jeden lot?

Można
http://www.miles-and-more.com/online/po ... id=1000340
 Profil Relacje PM off  

#438 PostWysłany: 15 Sty 2012 19:45 
Awatar użytkownika

Iwan napisał(a):
Oraz czy przy zbieraniu punktów ktoś inny może używać mojej karty? mówię tutaj nie tylko o latach ale choćby przy rezerwacji w hotelu bo tam jest +500 punktów przy meldunku.

Niezbyt rozumiem, o co Ci chodzi. Mile możesz zbierać tylko za przeloty odbyte na Twoje nazwisko.

Image
 Profil Relacje PM off  

#439 PostWysłany: 15 Sty 2012 22:17 

humbak napisał(a):
Iwan napisał(a):
Oraz czy przy zbieraniu punktów ktoś inny może używać mojej karty? mówię tutaj nie tylko o latach ale choćby przy rezerwacji w hotelu bo tam jest +500 punktów przy meldunku.

Niezbyt rozumiem, o co Ci chodzi. Mile możesz zbierać tylko za przeloty odbyte na Twoje nazwisko.

Czyli jednak rozumiesz ;) Dokładnie o to chodziło. Jak to się ma do rezerwacji hotelowych? jeśli rezerwacja jest na kogoś innego, ale ja też tam się melduje, wie ktoś może?

#440 PostWysłany: 15 Sty 2012 23:06 
Awatar użytkownika

Iwan napisał(a):
humbak napisał(a):
Iwan napisał(a):

Czyli jednak rozumiesz ;) Dokładnie o to chodziło. Jak to się ma do rezerwacji hotelowych? jeśli rezerwacja jest na kogoś innego, ale ja też tam się melduje, wie ktoś może?

Ufff, to dobrze, że jestem w kategorii: "student umie czytać i rozumie". :lol:

A w hotelach to jak podasz swoją kartę podczas zameldowania, to zasadniczo nie ma znaczenia, kto robił rezerwację.

Image
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8544 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 428  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości