Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 247 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 16 Wrz 2022 13:20 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 632
Kilometry: 1 378 944
Krajów: 76 / 35.5%
HUCA dzwoń i poproś na zmianę na partnerskie linie np.LH

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#242 PostWysłany: 16 Wrz 2022 18:49 

HON fly4free
tropikey napisał(a):
Ale szorują po dnie, jak Avianca, czy jest szansa na jakąś rozsądną namiastkę C w zakresie "soft product". Będę leciał z nimi z JFK do SCL (+SCL do AEP) i po lotach przedpandemicznych (2019) miałem nadzieję na całkiem miłe doświadczenia.

Kompletnie nie zgadzam akurat z tak jednoznacznymi ocenami, ad rem:
Zasadnicze plusy:
- świetny kontakt i obsługa via fb (obsługuje to chyba amerykańskie biuro LA) - odzew max. po kilkunastu minutach od zgłoszenia i wszystko załatwiane sprawnie i profesjonalnie; serio chciałbym, żeby z wszystkimi liniami się tak współpracowało jak z LA
- fantastycznie urządzony lounge w SCL
- bardzo solidny twardy produkt C w nowej kabinie (777 i chyba niektóre 767 już też ją mają)
- ogólna przewidywalność obsługi naziemnej: bardzo konsekwentne egzekwowanie porządku boardingu wg grup, wysiadania z samolotu itd. co powoduje, że podróżując w klasie premium, także np. na rejsach krajowych, jest generalnie komfortowo pod względem różnych drobiazgów. Do tego przestrzeganie własnych ustaleń: jak na BP napiszą, że boarding jest o 15:45 to jest o 15:45 a nie 16:10 ;-)
- klasa premium (krajówki / regionalne) - nie odbiega od tego co oferują linie europejskie w C, na plus nowe kabiny w większości samolotów z dużą przestrzenią między fotelami (a nie jak w Europie, że czym nowszy samolot tym ciaśniej także z przodu)]
- punktualność - po 6 rejsach z LA w ostatnich dniach mógłbym według nich regulować zegarek.

Minusy:
- stary układ C w 787 i niektórych innych samolotach - kabina nie jest niewygodna, ale mało prywatności - porównywalna do starej C w TK czy tego co oferuje LO.
- jedzenie w samolotach - generalnie kompletnie "unmemorable" - zjeść się da, ale nie oferują nic, o czym można by się rozpisywać.
- pozostały produkt soft - tragedii nie ma, ale jest na pewno pole do poprawy (słuchawki, kosmetyczki - ciągle lepsze do LO czy LH?, pościel itp.).

Ani plus, ani minus:
- załogi - te są różne - od świetnych (w moim przypadku zwłaszcza na jednym longu) po słabe (generalnie na krótkich lotach).

Reasumując oceniam LA gdzieś w środku stawki na bazie mojego doświadczenia w mniej więcej 50 liniach w klasach premium ;-) Na bank nie są fatalni overall, @tropikey: AV jest daleko w tyle obecnie za LA IMHO.
 Profil Relacje PM off
12 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#243 PostWysłany: 18 Wrz 2022 16:59 

billabong napisał(a):
@moppuskaft Jeżeli chodzi o hard product to zależy czy lecisz na starej konfiguracji 2-2-2 czy na nowej 1-2-1. Ta nowa jest całkiem przyjemna - stara, tak jak pisze @oskiboski no chyba, że lecisz z kimś.
Soft product w obu przypadkach to porażka (a kiedyś naprawdę było całkiem przyjemnie...)

Naturalnie lecę z małżonką i na starej konfiguracji ?. Ale tylko MEX-GRU-MEX Latam reszta BA a to już jak w domu.
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 18 Wrz 2022 17:06 

HON fly4free
@moppuskaft: jak lecisz z żoną, to akurat ta starsza konfiguracja jest też bardzo dobra ; ona jest słaba dla osób podróżujących samotnie, jeśli ma się sąsiada. Ja miałem szczęście, bo akurat mój lot na 787 był w C wypełniony może w 40%, więc wszyscy co chcieli, siedzieli sami, co z resztą proponowała agentka przy odprawie w MEX.
 Profil Relacje PM off
moppuskaft lubi ten post.

#245 PostWysłany: 26 Paź 2022 00:11 

Dzisiaj rano zakończyłem ten zacny temat. Poza zniszczoną walizką ,odwołanym lotem na krótkim odcinku, jednym zepsutym fotelem w biznesie który się w pełni nie rozkładał i całkowitym brakiem znajomości angielskiego przez pracowników naziemnych Latam wszystko na najwyższym poziomie. Jeszcze raz słowa wdzięczności dla OP za tego posta.
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

#246 PostWysłany: 26 Paź 2022 00:44 

HON fly4free
Tak, obsługa nawet na lotniskach w MEX czy SCL (o mniejszych nie wspomnę) praktycznie nie mówi po ang., nawet nie zaczynałem z nimi inaczej niż po hiszp., z resztą na pokładach jest generalnie to samo - lepiej (jeśli ktoś zna) od razu wszystko po hiszpańsku. Z kolei załogi w LATAM Brasil się starają coś tam mówić po ang, ale tak, że poprosiłem stewkę w moim sektorze na longu, żeby jednak mówiła po portugalsku, a ja jej odpowiadałem mieszanką hiszp-portugalską :lol:
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 21 Sty 2023 23:50 

Temat dawno zapomniany ale muszę odszczekać moje narzekanie na uszkodzony fotel. Dwa miesiące po zgłoszeniu przyszła odpowiedź - w ramach rekompensaty na konto Latam Pass Wallet przelano 1264 USD na przyszłe zakupy lotów w Latam. Tak że koniec końców lot dla dwóch osób niby za darmo.
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 247 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość