Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 28 Kwi 2011 20:34 

niebieski
rexxx napisał(a):
Cholera :( dzisiaj jakiś nawiedzony islamista wywalił siebie i cała knajpe w powietrze w samym sercu Marakeshu. Zabitych 10 turystów :cry:

http://www.tvn24.pl/12691,1701155,0,1,w ... omosc.html

Zastanawiam sie w tej chwili czy bać sie tam jechac. Pobyt mam zaplanowany na 16-21 maja.

Skąd wiesz że był to w ogóle wyznawca islamu? A już tym bardziej nawiedzony islamista? Skąd wiesz że nie były to porachunki wewnętrzne pomiędzy ichniejszą mafią lub cokolwiek innego. Oczywiście zamach ten spowodował, że sytuacja jest mocno napięta i oby za tym zamachem nie stało nic poważniejszego, np grupy terrorystyczne, ktore chciałby destabilizacji w kolejnym kraju arabskim.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#22 PostWysłany: 28 Kwi 2011 20:38 

Loty: 29
Kilometry: 42 139
Krajów: 11 / 5.1%
Osiek... proszę Cie.Jak sobie 2 dodam do 2 to mi wychodzi :

Cytuj:
Wcześniej anonimowy przedstawiciel MSW powiedział agencji AFP, że eksplozję "wywołało zapalenie się kilku butli z gazem". Marokańskie władze zdementowały jednak tę informację, podając, że zamachu dokonał samobójca. -Według informacji, którymi dysponuję, mogło chodzić o akt (terroru) przeprowadzony przez kamikadze - powiedział marokański urzędnik.

Boję sie tego, że niedawne protesty i fakt,że władze kraju od lat borykają sie z fundametalistami islamskimi, właśnie zaczeły na nowo kruszyć ten kraj.

#23 PostWysłany: 28 Kwi 2011 21:03 

niebieski
rexx ale nigdzie nie ma nic o tym kto był tym zamachowcem, ani kto za tym stoi. Wyrażanie się o przestępcach, w tym wypadku zamachowcu i powiązując to z jaką kolwiek religią niepotrzebnie tylko kreuje fałszywy obraz rzeczywistości. Ja wiem, Ty pewnie też wiesz jacy są naprawde ludzie w Maroku, ale ktoś totalnie zielony po przeczytaniu jednego, drugiego, trzeciego takiego sformułowania, wyrobi sobie fałszywy obraz tego kraju.

Sam jestem ciekaw jaki będzie ciąg dalszy wydarzeń w Maroku i naprawdę wolałbym, żeby to były jakieś lokalne porachunki niż nawiedzony islamista, czy inny bojówkarz religijny.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 28 Kwi 2011 21:06 
Awatar użytkownika

srebrny
jedz ! przynajmniej bedzie dreszczyk emocji

jak wrocisz to ja pojade w lipcu
a jak nie wrocisz.... to pewnie tez pojade ;)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 28 Kwi 2011 21:11 

Loty: 29
Kilometry: 42 139
Krajów: 11 / 5.1%
No ja mam na ten wyjazd straszne parcie. Licze na to, że nie powtórzy sie sytuacja z 2003r.
Ogólnie dopadła mnie deprecha po tej informacji , bo o ile ja to jakoś przełknę to 8 kolejnych osób, które jedzie ze mną już nie koniecznie.

#26 PostWysłany: 28 Kwi 2011 21:16 

niebieski
Na razie wyluzuj i czekaj na wydarzenia paru następnych dni. Powinno się wszystko wyjaśnic co i jak. Na gdybanie szkoda nerwów :)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 29 Kwi 2011 00:50 
Awatar użytkownika

ja bylem w marcu od 9 do 15, cisza spokój ogólnie mimo ze sie sporo nasłuchałem przed wyjazdem.. p.s jedz w lokalnych knajpach tam gdzie jedzą na codzien marokanczycy:) - Maroko jest fantastyczne;p

#28 PostWysłany: 01 Maj 2011 14:33 

A ja tam jade 4 maja:P Popieram słowa Abcn , że jakby człowiek miał omijać miejsca gdzie były zamachy itp. to by musiał siedzieć w domu.
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 01 Maj 2011 15:33 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Dzis wrocilam, bilet do Fezu mam na 18 maja.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość