Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 38 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Mar 2016 18:17 
Awatar użytkownika

Witam
Dużo mówi się o opóźnionych lotach, nie myślę tutaj o czarterach tylko o normalnych liniach lotniczych
Wiem że są statystyki z tego rodzaju danymi, nawet było coś na forum o tym ostatnio ale chciałbym dowiedzieć się o waszych przypadkach
Osobiście pochwalę się swoim czekaniem na lot z: Londynu do Warszawy opóźnienie 6 godzin powodem był śnieg który zaskoczył służby lotniskowe
A jak było u was?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 01 Mar 2016 18:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Lot z Chicago do Warszawy. Opóźniony tylko 3.5h ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Mar 2016 19:09 
Awatar użytkownika

Lot krajowy do WAW, czas przelotu - ok. 1h, opóźnienie: 3h.
Polecam naszego krajowego przewoźnika.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Mar 2016 19:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Z ery pre-EC 261/2004 - FRA-WAW - opóźnienie wylotu tylko nieco dłuższe niż sam lot (2 godz. z "haczykiem), ale potem - zamiast Okęcia - Balice by night, ktoś z obsługi znajduje się po jedynych 40 min., godzinka oczekiwania na autokar i już po kolejnych 5 godz. melduję się na Centralnym (dlaczego zwiedzaliśmy Centrum w korkach do dziś pozostaje dla mnie zagadką). To LOT.

A teraz moja ulubiona Latehansa - samolot pojawia się opóźniony na LCY o jedyną godzinę (czyli startował, jak miał lądować), potem następuje seria niefortunnych zdarzeń począwszy od trwającego wieki wyszarpywania czegoś długiego z łuku po konieczność ponownego wydrukowania dokumentów (bo dwaj pasażerowie stracili w międzyczasie cierpliwość), aż w końcu moja " bezpieczna" 2,5-godz. przerwa w MUC kończy się, kiedy mijamy Hanover. 5 godz. w - na szczęście - ładnym saloniku z dobrym widokiem. I tylko pół dnia w plecy po dotarciu do Budapesztu. Pozostali uczestnicy spotkania mieli dużo czasu na przebookowanie powrotu. :-) Jakieś nędzne 3.5 godz. na trasie LHR-HAM czy 3 godz. na MUC-WAW to pikusie. Najczęściej tylko godzinka.

PS Z tego typu historii największe wrażenie na mnie zrobiła historyjka "Where's grandma's flight?" z tego artykułu: http://www.theguardian.com/travel/2014/ ... -fly-again.

Ostatnio edytowany przez Kara 01 Mar 2016 19:56, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Mar 2016 19:47 

niebieski
26 stycznia, WMI-DUB, ponad 5,5 godzin opóźnienia. Ryanair, oczywiście. Nie przyleciał, bo w Dublinie był potężny wiatr :(
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 01 Mar 2016 19:57 
Awatar użytkownika

Loty: 230
Kilometry: 324 290
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
ElAl - lot z TLV do WAW - 3,5 godziny opóźnienia. Podali kawę, sok, ciasteczka i jakieś rogaliki przy gate :|

Norwegian - lot z FCO do WAW - prawie 2 godziny opóźnienia. Najpierw oczekiwanie i zero info (totalny bajzel na lotnisku),
potem zmiana gate'a w zasadzie bez jakiejkolwiek informacji (zmiana numerka na tablicy odlotów), potem godzina siedzenia
w samolocie, z tego co wiem poginęły też ludziom bagaże...

Ostatnio edytowany przez Pacyfa, 01 Mar 2016 20:04, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 01 Mar 2016 19:58 
Awatar użytkownika

Kurcze, myślałem że będzie bardziej dramatycznie
To jednak nie jest tak źle z tymi lotami
Zawsze może się zdarzyć jakaś wtopa
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 01 Mar 2016 20:02 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 216 333
Krajów: 24 / 11.2%
Z moich 50 lotów w życiu jeszcze żaden nie był opóźniony więcej niż o pół godziny. No ale Filipiny właśnie przede mną więc może zawyżę tę średnią :D
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 01 Mar 2016 20:42 

Loty: 178
Kilometry: 234 181
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Połowa lutego w Skavsta - śnieg taki, że i tak opóźniony wizz poleciał do ARN. Niestety, wizz nie raczył nas przewieźć busem tak jak sąsiednie loty Ryana, bo wtedy miałby juz ogromne opóźnienie na ostatniej rotacji do Irlandii tego dnia.

No i kilka lat pózniej SAS odwołał WAW-CPH o 9:50 bo samolot w drodze do Wawy zawrócił do CPH. Takze juz spod bramki do przylotów, po bagaże, a potem do hali odlotów przebookowac.
Stojąc na koncu kolejki zadzwoniłem na infolinię SAS, zeby zdobyć to szybciej. Niestety zadzwoniłem o kilka minut za pozno, zeby zdążyć na WAW-GDN/WRO-CPH. (Pani na infolinii ostrzegała ze moge nie zdążyć oddac bagażu, bo było dokładnie 45 minut. Z drugiej strony to chyba tez była niechęć Pani z infolinii, bo matrix pokazywał mi tylko klasę C :D)
Koniec końców poleciałem LO po 16, a SAS dał €.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 01 Mar 2016 21:01 
Awatar użytkownika

Loty: 668
Kilometry: 1 271 698
Krajów: 80 / 37.4%
niebieski
Początek lutego 2016 lot IST - GRU samolot po około 2 godzinach lotu zawrócił na lotnisko Ataturk i tam oczekiwałem na dalszy rozwój sytuacji.
Ostatecznie lot odbył się z około 7h opóźnieniem. Do dziś nie wiem co było tak naprawdę prawdziwą przyczyną powrotu gdyż jedna ze znanych mi wersji to domniemana awaria systemu nawigacyjnego, a drugą przyczyna ponoć było jakieś ptaszysko, które wpadło w turbinę silnika.

#11 PostWysłany: 01 Mar 2016 21:13 

SXF - POP 6 godz, 3 godz FOR - SID ale za to można było mieć nadbagaż za free, pani w check in się tylko uśmiechnęła i walizka z 5 kilogramowym nadbagażem poszła na taśmę bez płacenia.
Najdłużej czekałem na lot WAW - FNC 8 godz, ale to czarter.

#12 PostWysłany: 01 Mar 2016 21:22 

Loty: 139
Kilometry: 183 310
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
SKG - JMK, z tego co pamiętam 2,5h opóźnienia, informacja po boardingu, że na Mykonos nie ma wolnych miejsc postojowych bo cały czas lądują prywatne samoloty. Podali rogaliki, wodę i zaprosili do kabiny.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 01 Mar 2016 21:32 
Awatar użytkownika

Loty: 268
Kilometry: 519 471
Krajów: 64 / 29.9%
srebrny
Sao Paulo - Amsterdam - 8h...

#14 PostWysłany: 01 Mar 2016 21:36 

W grudniu 2010r. ... 48h poślizgu w Madrycie na lot do Frankfurtu - z powodu strajku kontrolerów lotów.
Dalej był w planach Kraków i obyło się już bez komplikacji jako że był to łączony bilet Lufthansy.
Barajas i okolica zwiedzona dokładnie a w podobnej sytuacji były tysiące pasażerów ;) ale wiadomo nie było to klasyczne opóźnienie a zdarzenie losowe.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 01 Mar 2016 21:47 

Loty: 290
Kilometry: 383 656
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Ja raz miałem 15h opóźniony czarterowy lot POP-YQX-WAW. Opóźnienie z poprzednich rotacji, więc po prostu biuro podróży przedłużyło nam pobyt w hotelu o dobę ;)

Natomiast niedawno rekordy biły czartery 4You Airlines, którym jak się zaczęły psuć samoloty, to na tablicach odlotów były kwiatki typu 2 doby opóźnienia. A zła opinia została i tak Eurolotowi ;)

#16 PostWysłany: 01 Mar 2016 21:52 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 632
Kilometry: 1 378 944
Krajów: 76 / 35.5%
Pacyfa napisał(a):
ElAl - lot z TLV do WAW - 3,5 godziny opóźnienia. Podali kawę, sok, ciasteczka i jakieś rogaliki przy gate :|

Norwegian - lot z FCO do WAW - prawie 2 godziny opóźnienia. Najpierw oczekiwanie i zero info (totalny bajzel na lotnisku),
potem zmiana gate'a w zasadzie bez jakiejkolwiek informacji (zmiana numerka na tablicy odlotów), potem godzina siedzenia

Ekstra,że Norweg lata z FCO do WAW :D

#17 PostWysłany: 01 Mar 2016 22:17 

Loty: 169
Kilometry: 304 903
Krajów: 26 / 12.2%
HER-WAW - 6 h ...... zero info !!! WIZZAIR
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 01 Mar 2016 22:30 
Awatar użytkownika

Loty: 230
Kilometry: 324 290
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
oskiboski napisał(a):
Pacyfa napisał(a):

Ekstra,że Norweg lata z FCO do WAW :D

Nie napisałem, że to było w tym tygodniu. W 2009 roku Norwegian Air Shuttle latał na tej trasie ;)
Tufli lubi ten post.

#19 PostWysłany: 02 Mar 2016 09:40 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 632
Kilometry: 1 378 944
Krajów: 76 / 35.5%
BOCIANXX napisał(a):
HER-WAW - 6 h ...... zero info !!! WIZZAIR

Warto sprawdzać rejstrację samolotu czy leci w ogóle do nas jeśli podróżujemy tylko z podręcznym nie ma sensu się spieszyć :mrgreen:

#20 PostWysłany: 02 Mar 2016 10:06 

10h WAW-ORD w 1990 r., 767 LOTu, awaria. Był to mój drugi lot przez Atlantyk (miałem niecałe 10 lat). Pamiętam, że musieli sprowadzić jakąś część z Danii czy Niemiec i stąd takie opóźnienie. Dostaliśmy vouchery na jedzenie. Niestety opóźnienie spowodowało, że "zmissowaliśmy" połączenie ORD-ATL na osobnym bilecie i grubo po północy musieliśmy szukać hotelu. No ale na szczęście nie leciałem sam ;)

Z bardziej wspólczesnych opóźnień, to chińska krajówka, Changzhou-Chengdu, 5h :-( Strasznie się wynudziłem na lotnisku, a dodatkowo nie do końca byłem w stanie ustalić co się dzieje - byłem jedyną bladą twarzą w tym rejsie a obsługa na lotnisku w Changzhou nie do końca "miała ochotę" ze mną rozmawiać po angielsku :lol:

Ale było też pozytywne opóźnienie. 2013, ORD-SLC. Opóźnienie o ponad 3h (przez trudne warunki pogodowe wokół Chicago) spowodowało, oprócz naszej frustracji, upgrade samochodu z wypożyczalni ;) Mieliśmy zamówionego zwykłego sedana, ale ze względu na opóźnienie, dostaliśmy upgrade do średniego SUVa (Ford Edge), co było miłe.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 38 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości