Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 693 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
#481 PostWysłany: 25 Sie 2017 22:39 

Wróciłem, zaliczyliśmy Aqualand za 78 euro na dwoje dorosłych, jedno dziecko 8 lat i drugie 1 rok, jest to normalna cena w tym jeden fast pass dla ośmiolatki.
Nie wiem, czy ktoś skorzystał ze zniżki z linku, niby oferta miała być aktywna do 16 sierpnia.
W samym aquaparku można kupić tańsze bilety na kolejny dzień rozrywki, o ile pamiętam to za 15 euro za dorosłego, ceny za dziecko nie jestem pewny, chyba 12.

Park bardzo nam się spodobał, naprawdę jest co robić a dzień wydawał się mega krótki.
Wcześniej kupiliśmy styropianowy coolbox w Eroski za 5,49 i 2 paczki lodu, mieliśmy więc zimne drinki, do tego sporo jedzenia a nawet lody, które niestety trochę się rozpuściły. Wielu innych turystów też miało coolboxy, niektóre wielkie i na kołach.

Park honoruje wydanie podwójnego dmuchadła na jeden fast pass, więc opłaciło się ten pass wykupić - córka zjeżdżała raz ze mną, raz z żoną i zawsze mieliśmy sprzęt z priorytetowej kolejki.

Wykupiliśmy jeden leżak za 4 euro, bo miał fajny stelaż z miękkim siedziskiem, wystarczył na nas wszystkich, żeby przysiąść i się posilić.

Nikt nas nie zmuszał do wydawania dodatkowych pieniędzy, może poza fotografami polującymi wszędzie, ale bardzo grzeczni i nienatrętni.

Ogólnie polecam a słabe opinie na tripadvisor dotyczą głównie rozczarowania kolejkami bez fast pass no i cenami żarcia na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

Grecka wyspa Eubea w niskiej cenie 556 PLN 🏖️🔥 Loty, noclegi nad morzem + auto 🌊💙 Grecka wyspa Eubea w niskiej cenie 556 PLN 🏖️🔥 Loty, noclegi nad morzem + auto 🌊💙
Zobacz Szmaragdowe Wybrzeże za 809 PLN 💚🌊 Loty na Sardynię + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami 🥐☕️ Zobacz Szmaragdowe Wybrzeże za 809 PLN 💚🌊 Loty na Sardynię + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami 🥐☕️
#482 PostWysłany: 29 Sie 2017 06:28 

Mam pytanie do osób, które były w Hidropark Alcudia: na hiszpańskim Grouponie są do kupienia w atrakcyjnej cenie bilety wstępu https://www.groupon.es/deals/hidropark-3, ale w ofercie zaznaczone jest "Valid only for residents of Mallorca".
Czy fizycznie sprawdzana jest przy wejściu tożsamość? Może ktoś z was korzystał z tych grouponów?
 Profil Relacje PM off  

#483 PostWysłany: 30 Sie 2017 14:37 

Witam forumowiczów.
Jak wygląda komunikacja między Alcudią i Can Picafort? Ewentualnie Can Picafort - Palma? Są autobusy w rodzaju naszych komunikacji miejskich / PKSów?
 Profil Relacje PM off  

#484 PostWysłany: 30 Sie 2017 16:33 

srebrny
Jest tego sporo.
www.tib.org
 Profil Relacje PM off  

#485 PostWysłany: 11 Wrz 2017 12:15 

@sansibear
Zadałem to samo pytanie https://www.fly4free.pl/forum/hidropark-alcudia-przez-groupon-es-czy-sa-problemy,1255,115679
Bez odpowiedzi.

Byłem teraz na Majorce przez 11 dni.
Kilka uwag:
Palma Aquarium - kupony z mapki z lotniska, 48E za 2 osoby dorosłe i dziecko 5 lat. Fantastyczne miejsce. Przed akwarium z rekinami mozna siedzieć godzinami. Parking darmowy pod budynkiem
Marineland - 47E, kompletne rozczarowanie. Trzy skromne pokazy, papugi, delfiny, lwy morskie. Niestety, po tym co widziałem w Loro Parku, mało co robi na mnie wrażenie :/
Palma - Katedra i ogrody królewskie. Przy Katedrze spędzilismy około godziny, ogladalismy ją z każdej strony i naprawde zrobiła na nas wrażenie. W ogrodach trochę odetchnelismy od upału.

Północ, rejon gór przejechalismy w jeden dzień:
cap de formentor - można zatrzymac sie w punkcie widokowym lub przed parkingiem skręcic w prawo, przejechac parę km i zatrzymac sie pod wieżą widokową. Na wieże mozna spokojnie wejśc, widok zwala z nóg! Na latarnie nie dojechalismy, kolejka przed parkingiem nas zniecheciła.
Sa Calobra-dla fanów górskich serpentyn to idealna trasa. Z parkingu na plaze idzie sie jeszcze 10-15 minut. Plaża wypchana po brzegi. Spędzilismy tam 10 minut i powrót na trasę.
panta de gorg blau-przyjemny punkt na trasie, coś zjedliśmy, popatrzylismy na górskie kozy, dalej w drogę
Fornalutx-klimatyczne, waskie uliczki. Droga dojazdowa tak wąska, auta sie mijają ze złozonymi lusterkami.
Soller-niestety, Església de Sant Bartomeu w remoncie. Poczekaliśmy na tramwaj, wypilismy kawe i dalej w droge. Parkingi płatne, 1E/h.
Torre del Verger - piekny punkt widokowy. Dodatkowo, dwie dziwczyny przed nami był w sukienkach, zapewniły nam nie lada widoki przy wchodzeniu na wieżę widokową;)
Na Foradada 39°45'05.0"N 2°37'46.3"E - mała knajpka z widokiem na przyladek. Idealnie na drinka, lekki relaks.
Mirador de Ricardo Roca-kolejny punkt widokowy, usiąśc, popatrzeć, nacieszyc sie cisza i spokojem

Niestety, na swoim planie zapomniałem umiescic Cala Banyalbufar :/

Castel de Bellver i Castell de Santueri - piekne zamki. Do Santueri GPS nas prowadził przez jakąs wiejska droge. 1km od celu juz sie nie dało jechać - dziury, kamienie itp. Przeszlismy 500m i trafilismy na droge asfaltowa. Sugeruję sprawdzic w nawigacji, jaka droga was prowadzi nawigacja. Oba zamki po 4E/os.

Zatoczki i plaze które odwiedziłem
Sa Calobra - jw.
Cala Pi - piekna plaża, niebieska woda, długo płytko. Niestety, natknelismy sie na meduzy śródziemnomorskie. WC i prysznic na plaży.
Cala Mondrago i cala s marador - dwie piekne plaże, przejście wybrzezem miedzy nimi. Poszlismy odrazu na s marador i po 10 minutach przeniśliśmy się na Mondrago. Mnóstwo os... nie dało sie spokojnie zjeśc.
Calla lombards - mój faworyt. Piekna niebieska woda, czysto, kilka klifów do skakania - 5m po lewej i 0,5-2m po prawej.
cala santanyi - zielona woda, głęboko, klif na ok 9m po prawej stronie zatoczki. Prysznic i WC na plazy. Blisko do Es Pontas
Es trenc - moja zona przeszła plaze od strony Ses Covetes. Błekitna woda, jasny piaseczek ale brudno, wodorosty, smieci i mnóstwo ludzi.
Cala d’or - spokojna plaza, dosc głeboka. Kilka fajnych, niskich miejsc do skakania.
Cala Marsal- j/w, plus duzo ryb po prawej stronie. Dwa miejsca do skakania, po prawej stronie.
Północna część plaży w Alcudia - waska, czysta plaża, niebieska, płytka woda.
calla Millor - szeroka plaża, jasny piasek, niebieska woda, długo płytko. Szukalismy miejsca do zaparkowania, znależlismy mały lasek/park w którym stały samochody. Zaparkowalismy tam i nagle znikąd pojawił si facet i mówi że 4e za dzien parkowania. Nie chciałem juz jeździc i szukac miejsca więc zapłaciłem. Wracamy po cały dniu na plazy a facet siedzi w tym lasku/parku, na białym krzesle ogrodowym przykutym łańcuchem do drzewa i pyta czy wszystko w porządku:)

Auto miałem z firmy Protur car rental. Agent czekał na lotnisku, zapłaciłem gotówka, 268E za 11 dni. Paliwo empty-empty. Nowy opel Corsa. Zrobiliśmy 1300km

Ostatnio edytowany przez Yuhri, 11 Wrz 2017 15:52, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
sansibear lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#486 PostWysłany: 11 Wrz 2017 13:05 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Yuhri a byłeś może w zoo safari? Ja byłem 2x i dla dzieci rewelacja. Jedzie się własnym samochodem lub kolejką wśród wolno biegających zwierząt. Np. zebry zagrodzą ci drogę, pawiany usiądą na lusterku bocznym samochodu itd.
 Profil Relacje PM off  

#487 PostWysłany: 11 Wrz 2017 14:09 

@skrzat
Nie, nie byłem. Czytałem o tym miejscu, miałem nawet w planie ale odpuściłem. Przeczytałem w jednej relacji, ze pawian usiadł na lusterku i to odpadło, ze uderzał czymś w szybę. Średnio mi się ten pomysł podobał.
 Profil Relacje PM off  

#488 PostWysłany: 11 Wrz 2017 14:18 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Yuhri, auto można zostawić na parkingu przed parkiem i jechać kolejką z 2 otwartymi wagonikami, tylko trzeba uważać na swoje rzeczy, aby pawiany nic ukradły :)
 Profil Relacje PM off  

#489 PostWysłany: 11 Wrz 2017 15:01 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
sansibear napisał(a):
Mam pytanie do osób, które były w Hidropark Alcudia: na hiszpańskim Grouponie są do kupienia w atrakcyjnej cenie bilety wstępu https://www.groupon.es/deals/hidropark-3, ale w ofercie zaznaczone jest "Valid only for residents of Mallorca".
Czy fizycznie sprawdzana jest przy wejściu tożsamość? Może ktoś z was korzystał z tych grouponów?

Ja byłem i tak sprawdzają. Każą dopłacić różnicę między ceną zapłaconą na gruponie, a normalną ceną. Na plus było to ,że skorzystałem z kodu zniżkowego na grouponie ,a tego już nie widzą, więc de facto łącznie zapłaciłem z 10-12 Euro taniej niż w kasie.

Sam kompleks mnie nie powalił, ludzi masa (w szczycie sezonu), długie kolejki, część infrastruktury dość zużyta.
 Profil Relacje PM off
sansibear uważa post za pomocny.

#490 PostWysłany: 14 Wrz 2017 10:06 

Był ktoś z Was może w tym tygodniu?. Jak jest z pogodą?. Ja wyjeżdżam w niedzielę i widzę, że codziennie ma być około 24-25 stopni ;/. Dla mnie to trochę chłodno jak na wakacyjny wyjazd :D . Czy faktycznie jest kiepsko, czy w słońcu patelnia i da się spokojnie wykąpać w morzu a potem poopalać? :D
 Profil Relacje PM off  

#491 PostWysłany: 14 Wrz 2017 17:10 

@magda937
Wróciłem w ubiegły czwartek. Na 11 dnia, tylko jeden był bezchmurny. Codziennie coś na niebie było, raz więcej, raz mniej, raz z deszczem, raz bez. Było bardzo ciepło. W Palmie mieliśmy 36* i taką czarną chmurę na niebie że katedrę oglądaliśmy w sprinterskim tempie. Rozmawialiśmy z właścicielem naszego mieszkania i powiedział że wrzesień tak wygląda. Pogode sprawdzaliśmy na YR.no i sprawdzała się niemal co do godziny.
 Profil Relacje PM off  

#492 PostWysłany: 21 Paź 2017 12:03 
Awatar użytkownika

Loty: 338
Kilometry: 852 360
Krajów: 42 / 19.6%
niebieski
Co polecacie na weekend na Majorce ;) ? Przylot sobota południe , wylot niedziela wieczór , planuje wziąć auto oczywiscie i będzie to mój pierwszy pobyt w tym miejscu.

#493 PostWysłany: 21 Paź 2017 21:28 

@kb_poland
A co Cie interesuje ?
Budynki, pomniki natury czy parki tematyczne ?
Sugeruję przeczytać cały temat, może poszukać jakiegoś bloga i znaleźć coś interesującego.
 Profil Relacje PM off  

#494 PostWysłany: 21 Paź 2017 22:04 

niebieski
Sobota Palma;deptak nad morzem, katedra, stare miasto.
Niedziela;przylądek Formentor, po drodze plażowanie i kąpiele w morzu.
 Profil Relacje PM off
kb_poland lubi ten post.
kb_poland uważa post za pomocny.

#495 PostWysłany: 15 Lis 2017 20:17 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 116 971
Krajów: 12 / 5.6%
dla tych co będą na Majorce między 1.11.2017 a 1.03.2018 i zamierzają zwiedzić:
Catedral de Mallorca, Santuari de LLuc, Santuari de Cura, La Porciúncula, Santa Eulàlia,Reial Convent de Sant Francesc
za 15€ wstęp do ww miejsc, do kupienia na :https://www.spiritualmallorca.com/product-page/winter-card

Załączniki:
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG [ 70.51 KiB | Obejrzany 4109 razy ]
 Profil Relacje PM off
sansibear uważa post za pomocny.

#496 PostWysłany: 04 Gru 2017 07:53 

Loty: 2
Kilometry: 2 559
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
Wielkanoc2018 z rodziną trzypokoleniową - jeden tydzień - czy to dobry pomysł? Czy kultywuje się tam jakieś tradycje, zwyczaje, specjalne obchody świąt wielkanocnych ? Jaka pogoda pierwszy tydzień kwietnia? Był ktoś? Pytam bo taniej niż np.Andaluzja-Costa del Sol czy Teneryfa...
 Profil Relacje PM off  

#497 PostWysłany: 04 Gru 2017 19:27 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 116 971
Krajów: 12 / 5.6%
Ja wypowiem się jedynie w kwestii pogody, ponieważ byłam w tym roku w terminie 28.03 do 1.04.
Temperatury w ciągu dnia ok 20 stopni, woda w morzu zimna, choć nie ukrywam że zażywałam kąpieli które trwały ok. 5 minut.
Ranki i wieczory chłodne, tzn na długi rękaw.Doskonały czas na zwiedzanie wyspy ponieważ ceny niskie( w porównaniu do sezonu). jJako bazę wypadową i doskonałe miejsce na wieczorne spacery dłuugą nadmorską promenadą polecam miejscowość Port Alcudia i doskonałe Apartamenty Ferrier Tamarindos!A może zmienicie kierunek i wybierzecie się na wybrzeże Costa Azahar rajanerem do Castellon de la Plana?Podejrzewam że tam ceny noclegów będą niższe w porównaniu do Majorki a pogoda będzie bardzo zbliżona do tej majorkańskiej :-) :D
 Profil Relacje PM off
wulkan lubi ten post.
wulkan uważa post za pomocny.

#498 PostWysłany: 31 Gru 2017 18:02 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 623
Kilometry: 954 097
Krajów: 60 / 28.0%
Santuari de Lluc - czy ktoś może potwierdzić, że wstęp do kościoła jest darmowy a płatne jedynie muzeum?
I dodatkowe pytanie o jednodniową trasę: Palma - Valldemossa (zwiedzenie Cartuja de Valldemossa)- Soller (obiad) - Lluc (klasztor) - okolice Alcudia (nocleg). Czy to da się ogarnąć w krótki, styczniowy dzień zakładając wyjazd z Palmy ok. 10-10:30?

Ostatnio edytowany przez Kashpir 31 Gru 2017 18:30, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#499 PostWysłany: 31 Gru 2017 18:18 
Awatar użytkownika

Loty: 72
Kilometry: 185 531
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
A ma ktoś doświadczenie pogodowe z Lutego, może zamiast na narty skoczył bym po słońce na tydzień

#500 PostWysłany: 28 Sty 2018 18:41 

Lecę z Żoną na przełomie czerwca/lipca na Majorkę, powoli planuje punkty must see i w trakcie oglądania filmów na YT zaciekawił mnie ten motyw:
od 9:37

Próbował ktoś? Był ktoś w tym miejscu, jaka to mniej więcej wysokość? Nie wygląda, żeby było niebezpiecznie (zbyt płytko), miał ktoś jakieś doświadczenia z tym miejscem? Bo wygląda ciekawie bardzo i kusi :)

I pytanie o jaskinie, czy podzielacie opinie z tego bloga ? http://www.dalekoniedaleko.pl/podziemna-majorka/
smocza przereklamowana i nadmiar ludzi?
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.
rw30 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 693 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość