Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: MADRYT w dwa dni?
#1 PostWysłany: 15 Lip 2011 19:17 

Czy sądzicie, że jest szansa, że w dwa dni (sobota - 08:00 lądowanie, niedziela 19:00 wylot) zwiedzę Madryt?

(nie chcę odwiedzać muzeów, galerii, kościołów itp. Wolę raczej ,,na spokojnie" przejść się po mieście, spróbować kuchni itd.)
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
 Temat postu: Re: MADRYT w dwa dni?
#2 PostWysłany: 15 Lip 2011 19:46 

Czesc!
Jak najbardziej ja bylam dwa razy po jeden dzien :) za kazdym razem przylatywalam do Madrytu o 9 rano a powrotny samolot mialam wieczorkim kolo 20.
Bardzo duzo zobaczylam ale właśnie tak jak piszesz spacerkiem po mieście :)
Na lotnisku jest informcja turystyczna, ja zapytałam co warto zwiedzic i gdzie pójść zaznaczając że będę w Madrycie tylko 1 jeden dzień. Pani na mapce zaznaczyla mi trase jaka warto sie przejsc. Powiedziala dokladnie gdzie wysiaść z metra.
Lotnisko w Madrycie jest b. dobrze skomunikowane z resztą miasta w okolo 20 min jesteś juz na Puerta del Sol :)
(z lotniska bilet kosztuje 2e - trzeba dokupić suplement a przesiadać się można ile razy się chce nie wychodząc na powierzchnie)

#3 PostWysłany: 15 Lip 2011 21:56 
Awatar użytkownika

Loty: 377
Kilometry: 699 713
Krajów: 54 / 25.2%
niebieski
Spokojnie da radę:)
Ja będąc w Madrycie 1szy raz, przez 2 i pół dnia zdążyłam też odwiedzić Prado, Las Ventas i Santiago Bernabeu;)

1-szy dzień, właściwie popoludnie i wieczór od ok.17: dłuuuugi spacerek po mieście ze znajomym Hiszpanem (ale na lotnisku mozna dostać taka fajna mapkę centrum, z którą można bez problemu się poruszać), w skrocie wyglądalo to tak : Calle de Alcala- Retiro- Cibeles-Puerta del Sol-Plaza Mayor-Plaza de Oreinte- Plaza de Espana-Gran Via-Plaza de Colon- Calle Serrano - Calle de Alcala

2-gi dzień: muzea: Prado i Reina Sofia, duuużo szlajania się po mieście, tak po prostu.

3-ci: Puerta de Europa- stadion- o 17. novillada na Las Ventas:] - nocą wylot spowrotem.

#4 PostWysłany: 15 Lip 2011 22:04 

HON fly4free
csc napisał(a):
Czy sądzicie, że jest szansa, że w dwa dni (sobota - 08:00 lądowanie, niedziela 19:00 wylot) zwiedzę Madryt?

(nie chcę odwiedzać muzeów, galerii, kościołów itp. Wolę raczej ,,na spokojnie" przejść się po mieście, spróbować kuchni itd.)

W zupełności Ci wystarczy na taki lightowy pobyt; ja z czasem doszedłem do wniosku, że w zasadzie zdecydowana wiekszość nawet dużych miast jest bezproblemowo do zobaczenia (podkreślam zobaczenia a nie dogłębnego poznania) w 2 dni: o ile nie musisz widzieć wszystkich, w dużej cześci nudnych muzeów, pomnikow, kościołow i kapliczek itd.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Lip 2011 23:13 

nie, tak jak piszę nie jestem jakimś fanem sztuki, wolę iść do centrum, zjeść obiad, wypić piwko, poobserwować, ,,poczuc klimat miasta" :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Lip 2011 23:50 
Awatar użytkownika

niebieski
ja obskoczylem nawet w jedno popołudnie zaliczajac nawet i na szybko i za darmo prado. Przy okazji polecam caña y tapa tutaj: http://maps.google.com/maps?q=madrid&hl ... 89,,0,8.81 (adres z reszta z fly4free ;-)) za 1EUR
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Lip 2011 00:06 
Awatar użytkownika

srebrny
Kasica88 napisał(a):
Ja będąc w Madrycie 1szy raz, przez 2 i pół dnia zdążyłam też odwiedzić Prado, Las Ventas i Santiago Bernabeu;)

1-szy dzień, właściwie popoludnie i wieczór od ok.17: dłuuuugi spacerek po mieście ze znajomym Hiszpanem (ale na lotnisku mozna dostać taka fajna mapkę centrum, z którą można bez problemu się poruszać), w skrocie wyglądalo to tak : Calle de Alcala- Retiro- Cibeles-Puerta del Sol-Plaza Mayor-Plaza de Oreinte- Plaza de Espana-Gran Via-Plaza de Colon- Calle Serrano - Calle de Alcala

2-gi dzień: muzea: Prado i Reina Sofia, duuużo szlajania się po mieście, tak po prostu.

3-ci: Puerta de Europa- stadion- o 17. novillada na Las Ventas:] - nocą wylot spowrotem.

novillada --- a fe!!!!!
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 16 Lip 2011 09:03 
Awatar użytkownika

Loty: 377
Kilometry: 699 713
Krajów: 54 / 25.2%
niebieski
rw30 napisał(a):
Kasica88 napisał(a):

novillada --- a fe!!!!!

Uznałam, że aby mieć na ten temat opinię, najpierw trzeba samemu toto zobaczyć. Rzecz jest dziwna.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość