Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Gru 2020 18:30 
Awatar użytkownika

platynowy
Cóż, nie zanosi się na to, by możliwość latania do (i po) dalekiej Azji miała powrócić w najbliższym czasie, ale ta zaczerpnięta z VFT oferta jest i tak warta odnotowania.

Do końca października 2021 można wybrać w dowolnych datach lot w tę i nazad z BKK do HKG w emirackiej pierwszej klasie (https://www.emirates.com/english/experience/cabin-features/first-class/), łącznie 6 godzin lotu, za 24.430 THB, czyli ok. 2950 PLN. Przykład:

Załącznik:
Screenshot_2020-12-14 Wyniki wyszukiwania Rezerwuj Emirates.png
Screenshot_2020-12-14 Wyniki wyszukiwania Rezerwuj Emirates.png [ 41.11 KiB | Obejrzany 1153 razy ]

Biorąc pod uwagę elastyczną politykę EK, co do zmian i zwrotów (https://www.emirates.com/english/help/covid-19/ticket-options/), a także ubezpieczenie covidowe w cenie (https://www.emirates.com/english/before-you-fly/multi-risk-travel-insurance/), może to być godne rozważenia :)

EDIT: A jak ktoś chce zaoszczędzić kilkadziesiąt złotych, może całość obskoczyć w jeden dzień :D . Wtedy wychodzi 23960 THB.

EDIT 2: można też w odwrotnym kierunku, ale wychodzi drożej, bo ok. 4300 PLN.
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.
apadlo uważa post za pomocny.

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#2 PostWysłany: 14 Gru 2020 19:25 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
O takie oferty nic nie robiłem ;) (Nawiązanie do zawołania - "o takie oferty walczyłem." Ale że właśnie nic nie robiłem, tylko wszedłem na forum - i była - dlatego "nie robiłem" ;) )

Od siebie dodam, że jeśli ktoś tylko chce posmakować, to może to zrobić na jednym odcinku i zaoszczędzić 1100 pln na powrocie, co sprowadza cenę za F + Y poniżej 2k PLN!
Salonik EK lepszy w HKG (nie byłem, ale znam kogoś, kto był, no i opowiedział mi to i owo), a w dodatku w BKK można wbić na PP do saloniku TK, a on bardzo udany.

Ostatni patent, który mogę polecić, wymaga dwóch osób: Jest to wykupienie z towarzyszem biletów na zakładkę: F+Y oraz Y+F. Traci się wtedy możliwość wspólnego skorzystania z prysznica w powietrzu, ale gość z F może wprowadzić pariasa z Y do saloniku jako gościa.

No i patent wzięty z PEN-SIN-PEN, który niestety nie działa: Wykupienie BKK-HKG w Y, a powrotu HKG-DXB-BKK w F. Blokuje nas tutaj reguła taryfy: "NO TRANSFERS PERMITTED"

Kwestie latalności, wirusowości i wiz zostawię spekulantom.

@tropikey Dzięki za rozrywkę i chwilę rozmarzenia ;)

PS. Alaskan daje 3600 mil za BKK-HKG w F, oraz 700 mil za HKG-BKK w Y.

Ostatnio edytowany przez apadlo, 14 Gru 2020 19:38, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 14 Gru 2020 19:36 
Awatar użytkownika

platynowy
apadlo napisał(a):
O takie oferty nic nie robiłem ;)

Przyznam, że za tym fragmentem nie nadążam swym intelektem, ale resztę zrozumiałem :D

Zasugerowany Twym wpisem sprawdziłem jeszcze zwykłe one way (BKK-HKG) i też działa - wychodzi poniżej 2k PLN :) W przypadku braku ochoty/potrzeby powrotu do BKK byłoby jak znalazł.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości