Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Cze 2013 19:00 

Witam wszystkich podróżujących :)

Moi drodzy moje warunki materialne pozwalają mi na zorganizowanie pierwszej taniej podrózy, o których dowiedziałam się całkiem niedawno. Tak jak większości podróże zagraniczne kojarzyły mi się z bardzo drogą rozrywką. Chciałabym, aby ten wątek był pomocny dla osób, które swoją przygodę z podróżowaniem dopiero zaczynają i nie wiedzą w " co ręce włożyć". Liczę, że znają się osoby, które poradzą, polecą i pomogą. :)
W te wakacje chciałabym zorganizować pierwszą taką tanią podróż na 3 dni do Londynu( byłam już tam, ale na innych warunkach). Chciałabym, aby razem ze mną jechały 4 osoby, czyli razem 5. Interesuje mnie jak znaleźć bilety w tanich cenach i tani nocleg w Londynie.

Proszę doświadczonych o pomoc jak to wszytko zorganizować. Jestem osobą szybko chwytającą, więc następne myślę, że dam rade sama, ale "najtrudniejszy pierwszy krok" więc... HELP
Moje pytania to:
1. Jak, gdzie i kiedy kupić tani bilet?
2. Jak i gdzie szukać zaufanego noclegu?
Wszelkie wskazówki wskazane :)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 03 Cze 2013 19:06 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
kot16 napisał(a):
...
Moje pytania to:
1. Jak, gdzie i kiedy kupić tani bilet?
2. Jak i gdzie szukać zaufanego noclegu?
Wszelkie wskazówki wskazane :)

wszystko znajdziesz w internecie!
a dokładniej: na tym forum :)
daj sobie tak ze 2 dni na przejrzenie tego co jest a, jeśli rzeczywiście szybko wszystko chwytasz, za ten czas będziesz miała dużo bardziej konkretne pytanie lub nawet obejdziesz się bez nich! :D

#3 PostWysłany: 03 Cze 2013 19:10 

Tak, tak oczywiście czytam fora i inne informacje, ale potrzebuje takich informacji sprawdzonych ;) dlatego napisałam temat. Brakuje takiego tematu w internecie. Myślę, ze każdy obawia się trochę tego pierwszego razu dlatego proszę o rady :) Czy macie jakieś sprawdzone tanie noclegi w Londynie? W drugiej strefie np?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Cze 2013 19:11 

Loty: 57
Kilometry: 112 912
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
1. http://www.ryanair.com, http://wizzair.com/pl do Londynu Stansed i Luton odpowiednio. Tani transport z lotnisk do centralnego Londynu z http://www.easybus.co.uk/, http://www.terravision.eu/, http://www.nationalexpress.com/

2. hostelbookers.com, hostelworld.com, booking.com + obecne promocje hotelowe na tym forum i hote4free.pl

#5 PostWysłany: 03 Cze 2013 19:29 
Awatar użytkownika

Loty: 139
Kilometry: 164 580
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
kot16 napisał(a):
Jestem osobą szybko chwytającą

Jeśli faktycznie tak jest, to idź za radą namteH i poświęć chwilę lub dwie na zapoznanie się z forum, a znajdziesz tu odpowiedzi na wszelkie nurtujące Cię pytania i wiele, wiele więcej ;)
Pozdrawiam!

#6 PostWysłany: 03 Cze 2013 19:33 

Podziwiam was panowie, że macie jeszcze siłę odpowiadać na takie tematy.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Cze 2013 20:13 

A ja Panowie serdecznie dziękuje za wskazówki i poświęcony czas... drogi wojtano- zapomniał wół jak cielęciem był ? ;) Nie masz czasu po prostu pomiń " takie tematy" :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Cze 2013 23:00 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Loty: wizzair.pl i ryanair.pl + lektura informacji z forum :)

Noclegi: sprobuj jeszcze airbnb.com
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 03 Cze 2013 23:32 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
kot16 napisał(a):
zapomniał wół jak cielęciem był ? ;) Nie masz czasu po prostu pomiń " takie tematy" :)

Pierwsze dwie rzeczy to forum zakładka noclegi i jak dojechać z lotniska Anglia Londyn, może być jak tanio zjeść, potem czytać wątki ogólne jaki plecak na podręczny, co można zabrać na pokład, no i obowiązkowo dział znalazłem tani lot...

Co sprowadza się do tego, żeby czytać czytać i jeszcze raz czytać, a od ciebie zależy ile czasu ci to zajmie, żeby szybko złapać.

Kolejny trip będzie prostszy :)

Zadając infantylne pytania, w stylu jak mam to zrobić najlepiej w punktach, niczego się nie dowiesz, czytaj ze zrozumieniem wątki rzeki, tam jest prawdziwa mądrość.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 05 Cze 2013 19:55 

Dziękuje bardzo za rady :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 05 Cze 2013 20:32 

http://www.hostelworld.com/hosteldetail ... ailability polecam ten hostel blisko metro i do samego centrum można jak się ktoś uprze to dojść na piechotę :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości