Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 10 Sie 2015 14:10 

niebieski
Dzieki temu nie ma spekulacji biletami i jada rzeczywiscie ci, ktorzy potrzebuja.

W PB pojawiaja sie bilety i od razu serwery padaja, bo banda cwaniakow rzuca sie wykupywac na pauke.

Ostatnio edytowany przez digger, 10 Sie 2015 16:16, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#462 PostWysłany: 10 Sie 2015 14:19 

niebieski
jechałem Luxem tylko raz w grupie 5 osób - bilety miałem w komórce ale ich nie pokazywałem.
Podaliśmy tylko imiona i nazwiska - bez sprawdzania dokumentów.
Wawa - Kraków, 1 maja, wieczorny przejazd, oprócz nas może jeszcze 4 osoby w autokarze.

#463 PostWysłany: 10 Sie 2015 14:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja natomiast jechałem ok 10 razy i musiałem pokazać dowód tylko 1 raz i to tylko wydaje mi się ze względu na międzynarodowy charakter rejsu,czyli różnie można trafić.
Polecam też dokładnie sprawdzić rezerwację ponieważ czytałem bodajże na ostatniej stronie, że ktoś dokonał rezerwacji na określony dzień, godzinę ale system popełnił jakiś błąd i rezerwacja przeszła na inny kurs. W zeszłym tygodniu wracałem z Warszawy i osoba nie sprawdziła rezerwacji a miała analogiczną sytuację i z tego co wiem kierowcy kazali jej kupić 2 bilet.
 Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 10 Sie 2015 15:01 

Ja chciałabym zapytać czy planujecie przywrócić kurs waw-krk 21:20 albo chociaż stworzyć jakiś ok 20? jest straszna luka pomiędzy połączeniami - 18:30 a potem dopiero 23:45 :(
 Profil Relacje PM off  

#465 PostWysłany: 13 Sie 2015 12:28 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 83 301
Krajów: 17 / 7.9%
Wraca nocna promocja!
Od godziny 20:00 do 08:00 rano bilety na przejazdy krajowe w przyszłym tygodniu kupicie za 6 zł i 12 zł!

Pamiętajcie o wpisaniu kodu promocyjnego "gwiazdy".

Bilety na stronie Lux Express:

http://bilety.luxexpress.eu/wyjazdy-har ... v0UU1npeGQ

Załącznik:
11874031_10207725278434681_275588460_n.jpg
11874031_10207725278434681_275588460_n.jpg [ 46.57 KiB | Obejrzany 2240 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#466 PostWysłany: 13 Sie 2015 23:26 
Awatar użytkownika

Loty: 50
Kilometry: 49 702
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
czy ktoś jedzie 11 września do Budapesztu LE ,zawsze to raźniej , swoją drogą ile godzin odpoczynku mają kierowcy po przyjezdzie z Warszawy do Budapesztu.
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 14 Sie 2015 13:41 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Ok, jestem po pierwszej swojej podróży z LE, więc napiszę kilka wrażeń odnośnie tego przejazdu. Dodam także, że też jestem kierowcą autobusu, z tą różnicą tylko, że miejskiego ;)

Nie podaje ani daty ani trasy, dlaczego? o tym dowiecie się za chwile ;) Podróż odbyłem jakiś czas temu.
Odnośnie boardingu, kierowca nie pytał o żaden dokument, tylko zeskanował bilet z telefonu. Osoba przede mną nie miała z kolei żadnego biletu ani to w formie papierowej ani w telefonie. Kierowca poprosił więc o imię i nazwisko + koniecznie dowód.

Irizar pachniał jeszcze nowością, mam ponad 180 wzrostu a siedząc w normalnej pozycji miałem jeszcze sporo zapasu na nogi. Autobus wypełniony mniej więcej w 50%. Kierowca z mojego punktu widzenia bardzo doświadczony, dobrze panujący nad pojazdem. Poruszaliśmy się jak my to nazywamy dość energicznie. Jedyne co od razu rzuciło mi się w oczy i co jest częstym błedem kierowców pojazdów o większych gabarytach to to, że w zabudowanym na podwyższeniu prędkości np do 70 jadą właśnie 70. Takie podwyższenia w zabudowanych nie dotyczą pojazdów powyżej DMC 3.5 tony więc taki autobus musi nadal poruszać się 50 lub 60 w zależności od pory dnia. Trochę się to zemściło potem gdyż na wyjeździe z jakiejś tam miejscowości w zabudowanym, ale z normalną prędkością do 50km bez podwyższeń zostaliśmy zatrzymani przez policję ;) grzaliśmy jakieś 60 - 65 (powinno być 50 :P). Nie wiem czy skończyło się to mandatowo czy pouczeniem, ale staliśmy dobre 20 minut. Ale co chciałbym podkreślić to to, że kierowca bardzo profesjonalny i ani przez chwilę nie czułem się niebezpiecznie na pokładzie Luxa. Po prostu tego dnia kierowca miał pecha :)

Na miejsce dojechaliśmy kilkanaście minut po czasie, ze względu na ten nieplanowany stop. Ogólnie wrażenia z podróży rewelacyjne. Net działał przez całą podróż bardzo dobrze, z automatu do napojów skorzystałem raz i też wszystko w porządku. Jednym dla mnie minusem w autobusach Luxa są bardzo słabo przyciemnione szyby, co powoduje, że słońce strasznie razi w twarz. W PB nie ma tego problemu. Są co prawda zasłony, no ale ich czasy powinny już dawno odejść do lamusa.

Dodam jeszcze, że na drugi dzień jechałem na zupełnie innej trasie bocianem i.. no ciężka sprawa. Od razu po wejsciu poczułem się jak sardynka w puszcze, a jechałem Astromegą, miejsca na nogi także o połowę mniej niż w Luxie ;) Dodatkowo bociek strzela sobie w kolano zakupując więcej Plaxtonów, tak więc widzę spore szanse dla Luxa, pod warunkiem, że po zakończeniu wojny cenowej z PB utrzymają rozsądne ceny. Moim zdaniem ktoś kto skorzystał z usługi Luxa nie będzie miał więcej ochoty cisnąć się w bocianie za kilka złotych różnicy w cenie. Sam bardzo chętnie chciałbym wozić pasażerów Luxa w tak rewelacyjnych warunkach :D
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#468 PostWysłany: 14 Sie 2015 13:54 

srebrny
Możesz iść do nich zasilać - zawsze to jakaś ciekawa odskocznia. A co do tego miejsca na nogi, wszyscy o tym piszą, a mnie przeraża. Mam krótkie nogi i jak tego miejsca jest za dużo, to mi niewygodnie.
 Profil Relacje PM off  

#469 PostWysłany: 14 Sie 2015 15:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja wysłałem jakieś tydzień temu prośbę o naliczenie odbytych przed założeniem konta przejazdów oraz punktów i dzisiaj otrzymałem informację o ich zaliczeniu do mojego konta. Dodam że zaliczono mi i przejazdy i podliczono punkty.
Dzięki LE
 Profil Relacje PM off  

#470 PostWysłany: 14 Sie 2015 16:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja tylko chciałem pochwalić @Lux Express za jakość obsługi i komunikacji.

Jak pewnie cześć osób wie, nastąpiła zmiana godzin wyjazdu z Budapesztu do Krakowa (lub Warszawy) na 11.45. Wpierw dostałem mailem nowy bilet z nową godziną. Kolejno sms informujący o zmianie godziny wyjazdu. Dziś pracownik dzwonił, żeby o tym poinformować. Dodatkowo mail z przypomnieniem.

Brawo, oby tak dalej. Jestem miło zaskoczony jakością obsługi przez LE, zresztą nie po raz pierwszy.

Tak sobie porównałem, co by zrobił Polski Bus w takiej sytuacji? Odpowiedzią są trzy literki... NIC!!! Pewnie nawet maila by nie wysłali bo po co. Dowiesz się na miejscu o nowej godzinie, jak sytuacja ma miejsce w przypadku opóźnień kursów. 8-)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#471 PostWysłany: 14 Sie 2015 16:48 

niebieski
@grzesiekc

za kursy simpleexpress tez naliczaja?
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 14 Sie 2015 17:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Na stronie pinsforme.com nie ma info o simpleexpress jako członku programu, jest tylko Lux express

Strona simpleexpress.eu
Grupa Lux Express
Simple Express i Lux Express to marki reprezentowane przez Lux Express Estonia AS i jej filie, które zajmują się regularnym międzynarodowym przewozem osób.
Czy Simple Express i Lux Express to ta sama firma?
Obie marki: Simple Express i Lux Express należą do Grupy Lux Express

Trudno mi powiedzieć, trzeba się z nimi raczej kontaktować osobiście
48 22 209 50 59*
E-mail: info.pl@simpleexpress.eu

Zreflektowałem się właśnie i doszedzłem do wniosku, że punktów nie otrzymałem od Lux Express a od operatora programu lojalnościowego PINS, którego czlonkiem jest także Lux Express. Niemniej jednak jak ktoś już wcześniej jeździł to warto złożyć bo przyznają także wstecz.
 Profil Relacje PM off  

#473 PostWysłany: 15 Sie 2015 12:42 

Loty: 80
Kilometry: 82 825
Krajów: 20 / 9.4%
srebrny
Wielki minus dla Lux expressa - coś mi się wydaje, że zaczynają nie wytrzymywać konkurencji z Polskim Busem.

3 razy miałem w nadchodzącym tygodniu zarezerwowane bilety na lux'a , wszystkie odwołane, jak to ładnie określił pan z obsługi klienta "z przyczyn organizacyjnych", na trasie Kraków-Kielce. 3 kursy - to nie może być przypadek. Poza tym jak pytałem za pierwszym razem to kursy o 15 25 z Krakowa do Kielc w ogóle wypadły z rozkładu.

To jest właśnie tak - idiotyczna, agresywna polityka cenowa, jeżdżenie na stracie, bilety za 3-5 zł i takie są efekty. Zrobiliby bilety za 5zł 10 zł czy 15 - też bym pojechał, bo autokary mają lepsze niż polski bus, ja jestem wysoki, więc wygodnie mi w fotelach luxa, buspady też bardzo na plus i darmowa kawa - to przemawia na korzyść Lux Express, ale nie da się w dłuższej perspektywie jeździć na takich trasach po 3 zł za bilet...I nie jest to jednostkowy przypadek, bo promocjami z newslettera zasypują mnie co najmniej 2 razy w tygodniu.

A efekt jest taki, że ja wcześniej rezerwuje sobie tańszy bilet, jestem zadowolony, a wczoraj dzwoni do mnie Pan i mówi mi, że nie pojadę w niedziele z Kielc bo kurs odwołany i raz, że muszę szukać innej opcji - dwa płacić dużo więcej.

ŻENADA. Nigdy więcej Lux expressa. Można narzekać na Polskiego Busa, ale takich jaj nigdy nie doświadczyłem. Mało tego - muszę ich przy tej okazji pochwalić, jechałem wczoraj na trasie Kraków-Kielce P6 o 17 15. Czewony autobus jak mówił kierowca nie był w pełni sprawny więc zorganizowali zastępczy (niebieski, pożyczony ? Nieistotne). Kierowca coś żartował z tego powodu, od razu poszła informacja do podróżnych, wyjechaliśmy punkt 17 15. Podróżuję na trasie Kraków-Kielce-Warszawa często i widzę, że delikatnie poprawa się podejście kierowców do klientów.

A wracając do głównego wątku - jak dla mnie to Lux Express powoli pakuje manatki.
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 15 Sie 2015 12:51 

niebieski
Jakoś trzeba zdobyć nowych klientów. Jeżeli nie udało się przy cenie 3-5 zł, to oznacza, że ta trasa nie ma sensu. To jest inwestycja długoterminowa, PolskiBus też na początku raczej dokładał do interesu, ale teraz ma rozpoznawalność, której Luxowi brakuje.
 Profil Relacje PM off
suszek lubi ten post.

#475 PostWysłany: 15 Sie 2015 13:10 

srebrny
I w jaki sposób zdobywają tych nowych klientów ? Poprzez odwołane kursy ? A odwołane kursy są pokłosiem czego ? Ano polityki cenowej i śmiesznie niskich cen. Poza tym jakie inne krajowe trasy oprócz Tarnów-Kraków-Kielce-Warszawa ma Lux Express ?

Mnie zniechęcili i nie będę korzystał z ich usług.Rozumiem jeden kurs - ale nie trzy i to w jednym tygodniu.

Wolę zapłacić 15 zł i mieć spokojną głowę, nie musieć się martwić o to czy kurs dojdzie do skutku, niż zapłacić 3-5 i mieć 2 dni przed podróżą telefon, że kurs został odwołany.
 Profil Relacje PM off  

#476 PostWysłany: 15 Sie 2015 13:16 

niebieski
Twierdzisz, że jakby podnieśli ceny to by mieli więcej klientów? Ciekawe podejście do ekonomii ;)

Uważam, że w złe kierunki na trasy krajowe wybrali. Powinni otworzyć chociażby Warszawa-Wrocław. Spokojnie byłbym skłonny płacić te 30 zł za komfortowy przejazd.
 Profil Relacje PM off  

#477 PostWysłany: 15 Sie 2015 13:20 

srebrny
Uważam, że cena 3-5 zł za kurs w dłuższej perspektywie doprowadzi do likwidacji całego Lux Express w PL i twierdzę, że przy cenach strzelam 10-12 zł za analogiczny kurs ludzi chętnych byłoby mniej więcej tyle samo, większa szansa, że kurs by się odbył, klient byłby bardziej zadowolony, następowałoby większe związanie z marką.

Co do trasy to się zgodzę - trasa Kraków-Warszawa poza wakacjami jest bardzo oblegana, do tego stopnia, że parę razy widziałem 2 PB startujące z Krk o jednej godzinie. Obłożenie jest spore i wg mnie Lux mógłby sie wykazać.

Inna sprawa to research firmy przed wejściem na rynek. Mi od razu przyszła trasa o której napisałeś, bo tam PB nie wyrabia. To też daje do myślenia odnośnie Luxa.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 15 Sie 2015 13:55, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 15 Sie 2015 13:27 

niebieski
Jeżeli coś doprowadzi do wycofania Lux Expressu, to tylko brak klientów. Zadowolenie tych co skorzystali tu nie pomoże, jeżeli nie nakłonią oni kolejnych osób do skorzystania z LE. Lepsza reklama i bardziej przemyślane trasy - tego zabrakło.
 Profil Relacje PM off  

#479 PostWysłany: 15 Sie 2015 13:35 

p27 napisał(a):
Uważam, że w złe kierunki na trasy krajowe wybrali. Powinni otworzyć chociażby Warszawa-Wrocław. Spokojnie byłbym skłonny płacić te 30 zł za komfortowy przejazd.

Trasa Warszawa-Wrocław jest bardzo dochodowa, ale jest tu duża konkurencja. Może LE bał się tej konkurencji, a może obawiano się, że w jakiś sposób Simple Express na trasie Warszawa-Praga straci na obłożeniu.
 PM off  

#480 PostWysłany: 15 Sie 2015 13:42 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Zgadzam się, że pójście w trasy do Tarnowa i Kielc to kiepski pomysł. Na początek powinni skupić się na większych, typu właśnie Wrocław.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość