Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Sty 2013 17:32 

Hej,

Potrzebuję pomocy kogoś bardziej doświadczonego niż ja.
Wybieram się do Islandii z dziewczyną, szukamy 2 biletów - interesują nas termin pomiędzy 23.02 a 11/12.03.Loty z Gdańska.

Szukam lotu z 1 przesiadką /wiem że nie ma bezpośrednich obecnie z PL/ w Kopenhadze - wiem że tak lata SAS. Sprawdziłem ich stronę - znalazłem najtańsze połączenie to 24.01 wylot i powrót 06.03 - kwota którą pokazuje strona oficjlana SAS wskazuje na 3 426 PLN/dwie osoby.

Pierwsze pytanie - czy do tej kwoty mam jeszcze doliczyć VAT ? Czy to jest już wszystko co ze mnie zedrą ?

Drugie pytanie - znalazłem coś takiego http://www.bluesky.pl/ ten portal znalazł mi lot za cenę około 2400 PLN/ za dwie osoby - Czy ktoś może korzystał z ich usług ? Mam duże wątpliwości i obawy - przyznam się że wtopiłem już z OLTexpresssss - teraz nie mogę sobie pozwolić na kolejną wpadkę.

Trzecie pytanie - może ktoś znalazłem jeszcze tańsze i pewne rozwiązanie lotnicze w tych datach z tych lokalizacji ?

Będę wdzięczny za każdą formę pomocy :)

pzdr.
michał
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 23 Sty 2013 20:33 
Awatar użytkownika

Loty: 56
Kilometry: 81 095
Krajów: 21 / 9.8%
Spróbuj z przesiadką w Londynie Luton może. najpierw wizzairem z Gdańska, a potem EasyJetem, który lata do Reykjavik (Keflavik). Ceny na luty/marzec za roundtrip (Luton-Reykjavik) to około 250-280€ za osobę.

#3 PostWysłany: 24 Sty 2013 10:32 

Dzięki za odpowiedź Mainti - niestety ta opcja odpada, lecąc w tej porze roku. Musimy trochę zabrać ze sobą co generuje nam dodatkowe koszty przy locie Wizzairem i EasyJetem. Zliczałem to plus/minus z kosztami przebywania w londynie ect. Wychodzi tylko ciut niżej niż sasem.

Ktoś korzytał kiedyś z usług Sasa ? Albo tej strony Bluesky ? nie wiem czy im zaufać ...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Sty 2013 10:58 

Loty: 119
Kilometry: 167 104
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
noissss napisał(a):
Dzięki za odpowiedź Mainti - niestety ta opcja odpada, lecąc w tej porze roku. Musimy trochę zabrać ze sobą co generuje nam dodatkowe koszty przy locie Wizzairem i EasyJetem. Zliczałem to plus/minus z kosztami przebywania w londynie ect. Wychodzi tylko ciut niżej niż sasem.

Ktoś korzytał kiedyś z usług Sasa ? Albo tej strony Bluesky ? nie wiem czy im zaufać ...

OLT Express lata bezpośredno z Gdańska do Rejkiviku z tego co wiem ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Sty 2013 11:39 

Z samej Kopenhagi lot kosztuje 1000 PLN Icelandairem, gdzie bagaz jest w cenie.
Trzeba sie tylko dostac do tej Kopenhagi, ale z Gdanska mozna do Malmo wizzairem - loty sa tanie.
Lub tradycyjnie lot z Berlina, WOWair, rowniez mozna znalezc za ok 1000PLN w 2 strony w tych terminach.

Co do poprzednich pytan:
SAS to dobra, tradycyjna linia, chociaz maja kiepski serwis (za wszystko oprocz wody/soku trzeba placic)
W cenie biletu VAT jest wliczony wiec to ostateczna cena
Bluesky to zwykly posrednik, raczej nie ma ryzyka, ale dla pewnosci najlepiej zaplacic karta kredytowa.

#6 PostWysłany: 24 Sty 2013 12:34 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
SAS ma rzeczywiście fatalny serwis.

Przy wylocie z Gdańska można dostać darmowy soczek lub wodę, ale na wielu innych trasach nawet tego nie ma, jeśli kupiło się tańszy bilet.

Leciałem z nimi w klasie biznes z Bangkoku i to też porażka.

Ale jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to nie powinno być żadnych problemów, chociaż pod koniec ubiegłego roku było trochę w mediach o ich nie najlepszej sytuacji finansowej. Nie śledziłem tego uważnie, ale chyb ucichło.

Zaletą lotów przez Skandynawię o tej porze roku jest też to, że zwykle są tam najlepiej przygotowani na ekstremalne warunki pogodowe, więc stosunkowo najmniejsze powinno być ryzyko opóźnień czy odwołań lotów.

#7 PostWysłany: 24 Sty 2013 13:15 

Sprobuj moze Norwegian z Oslo: 24.02-12/03 PLN551/os

http://www.norwegian.com/pl/loty/wybier ... N&rnd=2533

Jest troche opcji zeby dostac sie niskokosztowo do Oslo z Gda.

Co do Bluesky.pl to korzystalam, jako ze wygralam vocher na PLN2000 od Prince Polo w zaszlym roku. Sa ok, nie bylo problemow, tylkoze pobieraja jakas prowizje od rezerwacji lotow z tego co pamietam.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 28 Sty 2013 10:00 

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc :) Wygrał SAS. Mam nadzieję że jeszcze załapie się na zorze polarną :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 28 Sty 2013 19:48 

niebieski
A nie lepiej WOWair ? z Kopenhagi w terminie 24.02 - 03-10.03 ( kilka dat do wyboru) bilet dla jednej osoby za ok. 190 Euro ( bez bagażu) może uda się z jednym bagażem polecieć
http://www.wowiceland.co.uk/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości