Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Sie 2023 11:16 

HON fly4free
Dla koneserów: przeloty w F przez JNB (747), doloty w C, daty grudniowe i teoretycznie też kolejne miesiące (ale tam dostępność się wydaje na pierwszy rzut fantomowa); klasa rezerwacyjna A (głównego sektora).
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#2 PostWysłany: 18 Sie 2023 11:23 
Awatar użytkownika

platynowy
Ubiegłeś mnie :D

Przykładowe połączenie:

Image

Źródło: FT
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 18 Sie 2023 14:50 

HON fly4free
Inne daty (bardzo pojedyncze) też wchodzą, w tym bardziej atrakcyjnym wysokim zimowym (wg lokalizacji) sezonie; niestety nie udało mi się znaleźć póki co żadnej dostępności LX w tej taryfie mimo że ją fantomowo pokazuje, tak żeby zrobić mix F LH/LX ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 18 Sie 2023 21:55 
Awatar użytkownika

platynowy
po sugestii na FT zajrzałem jeszcze raz i widzę, że faktycznie, za 12.600 jest full flex. Sam się na to raczej nie zdecyduję, ale w tej cenie taki rodzaj taryfy, to dobra okazja. Na dodatek można lecieć z "domowych" lotnisk (widziałem mój GDN, ale również WRO, POZ, czy KTW). Trzeba się trochę nagimnastykować, by znaleźć miejsca w tych cenach, ale da radę aż do końca kalendarza.
Nie mogę tylko dojść do tego, jakie to są konkretnie "litery" - podejrzewam, że FRA-JNB to A, a reszta? @marek2011 wiesz może?
EDIT: już widzę, że pisałeś w pierwszym poście, że główna trasa to A :) Ciekaw jestem jednak, co jest na pozostałych...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Sie 2023 22:02 

złoty
@tropikey
Na dolocie z PL powinno być C, bo z zasady jest najwyższa półke niżej niż główny (czyli biznes), a na Airlinku to już trzeba by kupić żeby się dowiedzieć bo przemapowania taryf to wyższa szkoła jazdy. Chyba że matrix podpowie.
tropikey lubi ten post.

#6 PostWysłany: 18 Sie 2023 22:05 
Awatar użytkownika

platynowy
OK, czyli z grubsza można liczyć ok. 39k mil w M&M + ewentualny bonus za status.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 18 Sie 2023 22:11 

HON fly4free
@tropikey
Tak klasy C, A, C
Co się stanie z airlinkiem i przemapowaniem to nie wiem; pytanie czy to w ogóle gdzieś się nalicza, bo to własne loty 4Z z położonym kodem LH, a nie robione dla SA. W przypadku M&M i mil premiowych to nie ma chyba i tak znaczenia bo mile tak lecą od kasy. Na ostatnim segmencie leci embrion ale z osobną pełnoprawną kabiną C.

Taryfa solidna jak na F, flex i spod domu. Ja sobie znalazłem powód, żeby nie rezerwować w postaci braku mixu LX/LH w pasujących mi datach :lol: - ostatecznie znalazłem dostępność na LX ale tylko jakaś jedną datę w marcu czy kiedyś tam.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 18 Sie 2023 23:57 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 1 349 089
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
Wiadomo kiedy wchodzi na rynek nowa klasa pierwsza i biznes w LH?

#9 PostWysłany: 19 Sie 2023 00:09 

HON fly4free
"w 2024" co - patrząc na modus operandi LH w tej sprawie - w praktyce oznacza, że w sprzyjających warunkach pojawi się jakiś jeden, może dwa samoloty z tymi kabinami, a reszta "później"
 Profil Relacje PM off
ledakar lubi ten post.

#10 PostWysłany: 19 Sie 2023 00:28 

niebieski
tropikey napisał(a):
Ciekaw jestem jednak, co jest na pozostałych...

Na rejsach LH group (nieważne czy jako linia operująca, czy jako codeshare operowany przez kogoś innego) zawsze J, chyba że nie ma biznesu, wtedy Y.

Natomiast na 4Z za ExpertFlyer:

BOOKING CODE EXCEPTIONS FOR CARRIER: 4Z
IF VIA LH A- FARES
VIA 4Z J REQUIRED WHEN AVAILABLE
IF VIA LH A- FARES
VIA 4Z C REQUIRED WHEN OFFERED
IF VIA LH A- FARES
VIA 4Z Y REQUIRED

Czyli jak jest J dostępne, to J. Następnie - Jak jest C oferowane (nieważne czy dostępne, czy nie), to C. A jak nie ma biznesu na danym locie, to Y.

Ostatnio edytowany przez Architekt2001, 19 Sie 2023 00:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
tropikey uważa post za pomocny.

#11 PostWysłany: 19 Sie 2023 00:29 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 1 349 089
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
Zatem trzeba poczekać z zakupami :D Bo stara klasa pierwsza w LH trochę trąci myszką już na ten moment, nowa to ma być game changer :)

#12 PostWysłany: 19 Sie 2023 01:10 

HON fly4free
W matrixie jest pełno też LX w A, ale nie przekłada się to na faktyczną dostępność do rezerwacji. Sprawdzałem OTA, LH/LX itp. i praktycznie nic.
Kabina w LX, przynajmniej w 777/343 (nie wiem jak w 330 - tu był starszy produkt, ale może już też wymienili) jest lepsza niż w LH, więc takiej połączenie właśnie LX i klasyki czyli 747 byłoby idealne.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość