Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Sie 2011 15:51 

Witam,

Szukam lotu z Polski do Tajlandii lub Chin- Bangkok, Hongkong
Data wylotu: marzec 2012
Czas pobytu-2-3 tygodnie

Kiedy najlepiej rezerwować taki bilet?
Czy warto:
1. Zapisać się na newsletter Aerosvitu, Emirates, SAS, Lufthansy?
2. Śledzić scyscanner, momondo, kayak?
3. Zlecić wyszukanie lotu pośrednikom bo może mają dostęp do innych taryf niż wyszukiwane samodzielnie?
4. nie śledzić cen regularnych, czekać na promocje.

Jaka cena za Chiny / Tajlandię jest uznawana za korzystną? Np za 1500 zł zdarzało się w promocji ?

Dziękuję i pozdrawiam

Marella
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 22 Sie 2011 18:43 

Witam,
także szukam biletu Polska-Tajlandia tylko najlepiej na drugą połowę grudnia tego roku,
lub druga połowa lutego 2012.

jeśli ktoś miałby jakieś rady gdzie szukać albo akurat trafił na ciekawą promocje proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam wszystkich latających (to mój pierwszy post na forum chociaż śledzę je już dłuższy czas)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Sie 2011 22:11 

Ja w tym roku miałam lecie do Taj, w związku z tym przeczytałam w mnóstwo książek i for dotyczących tego kraju.Tez bardzo długo śledziłam loty. moim zdaniem lot można kupić 2000 -2500zl. I to sa loty rejsowe (z przesiadka ale jednej lini) co ma duże znaczenie:
- jezeli sie jakis lot po drodze spóźni fundują ci hotel i następny samolot
- masz pewność ze bagaż Ci nie zaginie i na 99 doleci z Toba
- jedzenie, przekąski picie podczas lotu
- fachowa opieka
- bezpieczeństwo!!!!
Sporo podróżuje i wiem ze lecąc tańszymi liniami i roznymi np. kupujesz bilet z Londynu, czy Helsinek ale we własnym zakresie np wizzerem tam dolatujesz...i spóźnia ci sie ten lot, to następny samolot nie czeka na Ciebie i papa tracisz caly lot.
Jest duzo ofert to Taj za 1200 - 1800zl- nie polecam najczesciej to sa linnie: rosyjskie, ukrainskie i bialoruskie
- samoloty w których zawsze jest syf a do niedawna ludzie palili na pokladzie
- czesto sie spóźniają i zamiast zacząć wakacje od 1 zaczynasz wakacje od 3 (bo samolot nie wiadomo dlaczego stal 2dni na jakimś zadupiu w środku Azji)
- ginie często bagaż albo masz wrażenie ze ktoś grzebał w Twoich rzeczach

Nie traktujecie tego co napisałam jakoś super ważnie, to sa info jakie mam z własnych obserwacji, moich znajomych i głowie tego co czytałam na forach.

A tak w ogolę to cały czas mam do sprzedania 2 bilety na listopad do Taj. moje gg 10344778 za 4800 cena do negocjacji
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Sie 2011 22:17 

acha jeszcze mi sie przypomniało
Cena zależy w dużej mierze od terminu w którym lecisz. Najdrożej jest od listopada do marca. Bo wtedy tam jest najcieplej.
Moim zdaniem jeżeli ktos jedzie cos zwiedzić (nie tylko leżeć na plaży) to proponuje koniec października - listopad albo marzec, kwiecien. Wtedy nie ma takiego żaru (ale tez jest gorąco) i przede wszystkim nie ma dzikich tłumów i jest taniej.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Wrz 2011 14:36 

Podczepiam się pod temat, szukam połączeń do hongkongu w marcu 2012, póki co najtańsze co znalazłem to 2047zł przez tel aviv ElAlem. Jakby ktoś przyuważył jakieś promocje poniżej 2k to z góry dziękuję za info.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Wrz 2011 11:08 

Witam wszystkich, ja z kolei wybieram się do HKG w połowie listopada, powrót początek grudnia. Jeśli macie pomysły jak nie wydać dużo na ten lot, to proszę piszcie.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Wrz 2011 11:57 
Awatar użytkownika

hej, w zeszłym roku w marcu leciałam do chin dokładnie do szanghaju, bilety z z areoflotu były wtedy po 1700za osobę, a już później w sierpniu nie znalazłam nic tańszego niż 2700 i poleciałam tureckimi liniami za właśnie około 2700

areoflot
z warszawy - moskwa - szanghaj

turkish eirlines
praga-stambul-szanghaj

doświadczenie z obydwu przelotów pozytywne (ale w tureckich przyjemniej bo można było podrinować :P)
żadnych przykrych przeżyć

tak więc myślę że na marzec spokojnie poniżej 2000 powinno coś sie upolować

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości