Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Lut 2012 13:12 

Witam
Szukam jak najtańszego lotu z Grenlandii do Reykjaviku 15.08.2012r. Przeszukałem net i wychodzi na to, że jedynym sposobem kupna biletu jest rezerwacja bezpośrednio na stronie www.airiceland.is Czy ktoś leciał może tymi liniami do/z Grenlandii? Czy jest szansa, że ceny biletów będą tańsze, niż obecne? Mam wrażenie, że jak ktoś dokonał rezerwacji na dany lot (lecimy grupą), to cena na stronie www w tym momencie automatycznie rosła (niedawno jeszcze było 220 Euro, teraz już jest 285 Euro). Może więc warto poczekać, aż ruch w tych biletach się trochę uspokoi?
Wiem, że to skrajnie mało popularny kierunek, ale może akurat ktoś już to przećwiczył?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 10 Lut 2012 13:28 

niebieski
Ja już kupiłem w grudniu RT na sierpień 2012 i wtedy nie było opcji "net offer" - najtańszej, a dziś bym kupił taniej, bo się pojawiła.

Najtaniej jest w wyprzedażach na stronie głównej:
Destination Date Time Price
Kulusuk 2/15/2012 1:00 PM 144 EUR

Ale nie liczyłbym na taką cenę w sierpniu.

#3 PostWysłany: 10 Lut 2012 13:35 

Czyli może jeszcze poczekać...Z tym że na 15.08 już była opcja "net offer", potem jedna osoba kupiła bilet i zaraz była zmiana na "bonus" za 256 E. Potem kupiła jeszcze jedna osoba i jest "bonus" za 285 E. Mam obawy, żeby się te bilety w ogóle nie skończyły - tam do tego Fokkera wchodzi chyba tylko 50 osób.
W jakich dniach lecisz i dokąd, jeśli można wiedzieć?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Lut 2012 13:44 

niebieski
Ja lecę z synem 2 sierpnia rano i wracamy 3-go po południu Reykjavik-Kulusuk-Reykjavik. Więcej czasu spędzimy na Islandii. Gdy kupowaliśmy to NetOffer było w jedną stronę, mimo iż byliśmy dość elastyczni w terminach. Wtedy łącznie było 418 EUR na osobę, dziś mógłbym kupić 366 EUR w nieco innym terminie.

#5 PostWysłany: 10 Lut 2012 14:47 

Na Grenlandii nie byłem; tam za zimno dla mnie.
Ale poczytajcie to (może być problem z ładowaniem obrazków, trzeba spróbować różnych przeglądarek), człowiek uwielbia północne klimaty:
http://lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne ... j_tez.html

Jeszcze masz takie linie: http://www.airgreenland.com/
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Lut 2012 14:56 

Dzięki za linka. Już się biorę za czytanie. A tak na marginesie - rekord ciepła na Grenlandii to +30,1 stopnia Celsjusza :D, więc nie przesadzaj z tym zimnem.
Z Constable Point (Scoresbysund) na wschodnim wybrzeżu lata tylko Air Iceland we środy i soboty.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Lut 2012 15:01 

sailor9 napisał(a):
(...) A tak na marginesie - rekord ciepła na Grenlandii to +30,1 stopnia Celsjusza :D, więc nie przesadzaj z tym zimnem.

Może i tak ale mnie trzęsie już tylko na słowa typu Grenlandia, Arktyka; jestem ciepłolubny po prostu :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości