Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Lip 2023 11:06 

Loty: 507
Kilometry: 941 735
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny

Dokąd
  • Warszawa (ale lot może być na inne lotnisko, z którego da się do Warszawy dotrzeć)

Data wylotu
  • 15.10.2023

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • Znalazłem lot Air Chiną z Tokyo (HND lub NRT), Osaki lub Fukuoki za ok. 2150 PLN. Wylot jest w niedzielę po południu, a przylot jest w poniedziałek rano o 6:30, więc od razu z lotniska na spotkanie. xD Dodatkowo jest ok. 9 godzinna przesiadka w Pekinie (17:00-02:00), jak mnie wypuszczą, to może i spoko. Alternatywą jest lot do Manili i Scoot do Berlina z szybką przesiadką w Singapurze, potem pociąg do Warszawy za ok. 400+1000+100=1500 PLN. Natomiast wtedy wylot jest późnym wieczorem w piątek z Japonii i jakieś 20h w Manilii w gratisie. Teoretycznie można zmniejszyć to do 5h, ale przy locie nie na jednym bilecie i zmianie terminali, to bym wolał nie ryzykować.

Dodatkowe informacje
  • Niestety okazało się, że będę musiał być w poniedziałek (16 października 2023r.) rano w Warszawie, dlatego poszukuje odpowiedniego lotu, który z jednej strony mnie nie zrujnuje, a z drugiej nie będzie trwał zbyt długo. Ze względu na rail passa chciałbym zostać w Japonii jak najdłużej.
    Próbowałem szukać też lotów przez Dubaj-Abu Dhabi, ale to raczej mało wygodne, a do tego trzeba dokupić bagaż podręczny w Wizz. Cenowo też raczej nie przebijało Scoota do Berlina.

Za starych dobrych czasów, to w tej cenie były loty w dwie strony. Jeśli komuś się uda zrobić z tego lot w dwie strony (może być OJ), to byłbym wdzięczny. Natomiast lot z Europy musiałby być już w roku 2024. Chętnie bym wziął TPE, ale nie jestem wybredny. Mi niestety nie udało się żadnej sensownej ceny uzyskać.

Przepraszam za chaotyczność wypowiedzi, ale trochę mi się plany posypały i próbuję jakoś to wszystko wyprostować.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 30 Lip 2023 19:41 

srebrny
Znalazłem lot z Osaki i z powrotem do Osaki w połowie lutego za 707€, czyli w drugą stronę za połowę ceny. Znajdę coś lepszego?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 30 Lip 2023 20:57 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Krajów: 30 / 14.0%
Nic specjalnie ciekawego nie znalazłem. Ale tak informacyjnie to możesz też zaglądać przez Seoul, czasem da się złapać dobre ceny.
 Profil Relacje PM off
adam1987 lubi ten post.
adam1987 uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 31 Lip 2023 15:54 

srebrny
Dzięki za sugestie.
 Profil Relacje PM off
Limapur lubi ten post.

#5 PostWysłany: 01 Sie 2023 08:07 
Awatar użytkownika

platynowy
Japonia-EU-USA?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość