Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Sty 2014 14:14 

Dokąd
  • AMERYKA POŁUDNIOWA OBJAZDOWO - gł. Rio de Janeiro

Data wylotu
  • 01.09.2014

Data powrotu
  • 30.09.2014

Długość pobytu
  • 10-14 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • nie znalazłam

Dodatkowe informacje
  • Witajcie,

Jestem nowa i zupełnie zielona w organizacji urlopów/wypraw/podróży na własną rękę. Jak dotąd korzystałam z biur podróży. Jednak egzotyka nie wchodziła w grę ze względu na kwoty. W tym roku biorę ślub i chciałabym wraz z mężem polecieć na "miesiąc" miodowy zwiedzić/objechać amerykę południową, szczególnie Brazylię/Rio de Janeiro - termin wrzesień 2014 (pobyt 10-14 dni, nie mamy sztywnych ram w tej chwili).
    Nie mam zupełnie doświadczenia w wyszukiwaniu tanich lotów, a jeśli coś znajde pod haslem "super promocja" to nie bardzo wiem czy mogę temu ufać. A co z noclegiem jeśli mam już zalozmy lot?
    Bardzo serdecznie proszę was o pomoc i ewentualne rady na przyszłość, bo nie chcę już wydać ani złotówki biurom podróży, które za pobyt na krecie w ub. roku skasowaly 7000zł/2osoby. Nie wyobrażam sobie ile miałyby kosztowac wakacje np. na Dominikanie , Kubie czy właśnie w Brazylii dla dwóch osób - 25 tyś zł? :/

Proszę pomóżcie odnośnie tego lotu jak również generalnie oświećcie osobę początkującą, jak najlepiej planować, gdzie szukać. I jeśli mam powiedzmy zakupiony tani lot to jak to potem pogodzić z hotelami (jak szukać, gdzie)? Przeciez promocje raczej się nie 'zazębiają'? Czy wówczas warto jechać w ciemno i szukać hotelu na miejscu?

Będę wdzieczna za wszelkie rady/sugestie i przepraszam za ewentualne zamieszanie;)

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 29 Sty 2014 14:21 

niebieski
Loty: kayak.pl skyscanner.pl
Hotele: trivago.pl, booking.pl

do tego wszelkie informacje o miejscach, przejazdach to google.pl

Raczej nie polecałbym szukać hotelu na miejscu, chyba, że ma się wpierw jakiś krotki nocleg i potem po rozejrzeniu się na miejscu małe przenosiny ...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Sty 2014 14:56 

niebieski
10-15 dni to raczej nie na objazd ameryki bo nie zobaczys znic. skup sie na jednym miejscu - np. rio de janeiro + np. pare dniw amazonce.

jeszcze chodzi o szukanie to rydzo podal start. natomiast to wszystko wcale nie gwarantuje ze polcicie za 3000 zl w dwie osoby.
to ze sie slyszy o tanich wyjazdach (co jest prawdą jak najbardziej) to czesto wiaze sie z innymi problemami, ktorych na miesiacu miodowym raczej nikt nie ma ochoty rozwiazywac.

loty do rio to spokojnie i po 3000 zl za osobe bedzie kosztowal, chyba ze uda sie upolowac to i polowe kwoty. tylko, ze przewaznie polowanie ma dwie zasady:
- trzeba sie zdecydowac i zakupic w kilka godzin
- przewaznie loty sa w terminach w ktorych nam nie pasuje ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Sty 2014 16:27 

Loty: 41
Kilometry: 119 639
Krajów: 20 / 9.4%
Lot z Brukseli do Rio za 2000 PLN.

Całkiem sporo terminów na wrzesień:
https://www.flipo.pl/pl/web/#/calendars/list/262

Do Brukseli np. WizzAir'em z Okęcia do Charleroi, a potem shuttle bus i pociąg na Brussels Airport.

Ostatnio była promocja Iberii z Berlina za 1,6k zł, więc trzeba śledzić i w końcu się znajdzie. :)

Promocje hotelowe oprócz wcześniej wymienionych, zdarzają się jeszcze na agoda.com
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Sty 2014 20:20 

Dziekuje wam bardzo.Nie liczyłam na tak szybki odzew:). Rozejrze sie zgodnie ze wskazowkami i zapewne nasuna mi sie kolejne pytania. Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości