Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Sty 2013 23:49 

Naprzyklad daty:

Rzym - Shangai 01.03
Shangai - Bangkok 04.03 (nie trzeba wizy)
Z Bangkok do Phnom Penh trzeba albo autobusem albo znalesc low cost.
Phnom Penh 19.03

Z China Airlines
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 28 Sty 2013 09:56 
Awatar użytkownika

przez jakąś wyszukiwarkę to złapałeś czy bezpośrednio u nich na stronie?

btw. ładnie ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Sty 2013 10:24 

Amalio napisał(a):
przez jakąś wyszukiwarkę to złapałeś czy bezpośrednio u nich na stronie?

btw. ładnie ;)

Na Edreams, ale mozna inna prubowac.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Sty 2013 16:40 

Mam pytanko.
Które wyszukiwarki pozwalają na szukanie lotów na raz z wielu lotnisk?
Wiem, że na KAYAKU można z 4ech naraz, dzięki temu można znaleźć niezłe loty zaczynające się np. w Mediolanie a kończące w Londynie w dobrych cenach.
Jak na przykład znaleźć takie okazje jak kolega z wątku?
Na KAYAKU mogę wpisać do 4ech lotnisk wylotu, a na innych (Opodo, Tripsta itp.) to nie przechodzi.
Ogólnie to szukam lotów na Kubę, jak na razie najlepszą cenę znalazłem na Lturze na wylot za dwa dni za 611 Euro od osoby z Brukseli.
Jest to rozsądna cena?
Bo takich kwiatków jak Malediwy za 200 Euro to już chyba się w Internecie nie znajdzie?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 28 Sty 2013 18:05 

probuj np expedia i ebookers... 611euro to cholernie duzo... niestety, luty to m-c ferii w europie zachodniej, wiec ceny czarterow odpowiednio wysokie - w styczniu mozna bylo na karaiby (barbados, kuba), meksyk i wiele innych za 300-400euro poleciec! podrzucam dar-es-salaam, z rzymu 471euro (airtickets.pl), z dar promy regularnie kursuja na rajski zanzibar (90min), fajny kierunek :). na ebookers.de seszele na juz (cdg-sez-fra), np. 31.01-14.02 564euro/os...
powodzenia!
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 28 Sty 2013 18:46 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
bolek napisał(a):
Naprzyklad daty:

Rzym - Shangai 01.03
Phnom Penh 19.03

Z China Airlines

Może warto podać źródło tej promocji ? Bo wygląda tak jak Ty byś to znalazł a tak chyba nie jest prawda?

#7 PostWysłany: 28 Sty 2013 19:38 

Gaszpar napisał(a):
bolek napisał(a):
Naprzyklad daty:

Rzym - Shangai 01.03
Phnom Penh 19.03

Z China Airlines

Może warto podać źródło tej promocji ? Bo wygląda tak jak Ty byś to znalazł a tak chyba nie jest prawda?

Jak pisalem zrudla to moderatorzy mi napisali pw zeby nie podawac, no to nie pisze.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 28 Sty 2013 20:20 

Gaszpar napisał(a):
Jak pisalem zrudla to moderatorzy mi napisali pw zeby nie podawac, no to nie pisze.

to ciekawa polityka, czy szanowni moderatorzy mogą podać powód zakazu wpisywania źródeł?

Bo jak dla mnie
1. etycznym jest podanie źródła dobrej oferty (choćby przez szacunek do dla tych co ją faktycznie znaleźli)
2. portal traktujący o tanich lotach powinien szerzyć wiedzę o tanim lataniu, a nie skrywać linków do strony która która też publikuje wiele świetnych ofert
3. informacja o tym dealu pojawiła się na portalu zagranicznym, który nie jest bezpośrednią konkurencją dla f4f

#9 PostWysłany: 28 Sty 2013 20:36 
Awatar użytkownika

Według mnie ten wpis jest mało wiarygodny - China Airlines to linie tajwańskie więc przesiadki powinny być w Taipei (TPE) a nie Shanghaiu, chyba że bolek się pomylił i chodzi o Air China albo China Eastern Airlines.

#10 PostWysłany: 28 Sty 2013 20:47 

Loty: 77
Kilometry: 325 362
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
tu wiecej

http://www.holidaygott.de/gabelflge-dur ... inrckflug/
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 28 Sty 2013 21:28 

niebieski
ole-dziii napisał(a):
Gaszpar napisał(a):

to ciekawa polityka, czy szanowni moderatorzy mogą podać powód zakazu wpisywania źródeł?

Bo jak dla mnie
1. etycznym jest podanie źródła dobrej oferty (choćby przez szacunek do dla tych co ją faktycznie znaleźli)
2. portal traktujący o tanich lotach powinien szerzyć wiedzę o tanim lataniu, a nie skrywać linków do strony która która też publikuje wiele świetnych ofert
3. informacja o tym dealu pojawiła się na portalu zagranicznym, który nie jest bezpośrednią konkurencją dla f4f

Nie jestem moderatorem, ale odpowiem Ci jak ja to widzę:

1. skąd wiesz, że tamten portal jest źródłem, a nie np. skopiował informację z jeszcze innego źródła?
2. czytaj punkt 3
3. pamiętaj, że F4F "żyje" między innymi z referral links, więc redakcja nie ma interesu w podawaniu linków do innych stron z dealam. One są konkurencją, niezależnie od wersji językowej.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 28 Sty 2013 22:54 

ole-dziii napisał(a):
Gaszpar napisał(a):

Bo jak dla mnie

Pisze ze moderadorzy mowili zeby nie dodawac linkow tych stron kture ogladam dlatego ze one tez biora oferty z f4f i nie pisza zrudla.
Mysle ze jesli te strony tez by pisaly zrudla z f4f to problemow by nie bylo.

Przepraszam to China Eastern Airlanes, myslaem ze to te same.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 28 Sty 2013 23:23 
Awatar użytkownika

taki off top.. piszę się źrÓdła ;) no strasznie mnie to razi
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 29 Sty 2013 00:25 

blasto napisał(a):
Pisze ze moderadorzy mowili zeby nie dodawac linkow tych stron kture ogladam dlatego ze one tez biora oferty z f4f i nie pisza zrudla.
Mysle ze jesli te strony tez by pisaly zrudla z f4f to problemow by nie bylo.

to już jest konkretny argument:)

niemniej jednak duża część mojej wiedzy o tanim lataniu pochodzi właśnie dzięki temu że pewna polska strona (z krową :P) podaje źródła do publikowanych ofert

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości