Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 29 Maj 2014 23:31 

niebieski
ja lubie wszystkie etapy jednakowo, myślę, że jeśli się kocha podróżowanie to wszystko co jest z nim związane sprawia przyjemność. A ostatni etap, oglądanie i wspominanie nakręca mnie na następny wyjazd :)
 Profil Relacje PM off  

#22 PostWysłany: 30 Maj 2014 00:17 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
możecie mnie nazwać hieną lotniskową ale wręcz uwielbiam teatr w wykonaniu pasażerów linii ryanair, którzy wzięli za duży(a w zasadzie za gruby) bagaż i najpierw silą się żeby wepchnąć go do sizera a potem, to już bardziej przypomina balet, próbują go wytargać z powrotem. przewracania samego sizera, zapieranie noga, itp itd... w nudnej kolejce(no teraz to już chyba takich kolejek nie ma...) widowisko dla mnie przednie!

a ze stałych punktów to oglądanie TV tam gdzie przewidziano nocleg. czasem nawet języka nie znam a mam ogromna chęć gapić się w ekran, pomimo tego, że w domu prawie tego nie robię.

planowanie też zawsze mnie wciągało ale teraz, żeby nie nadwyrężać budżetu, nawet tego nie robię. bo a nuż znajdę okazje i znów trzeba będzie lecieć...
2 ludzi lubi ten post.

#23 PostWysłany: 30 Maj 2014 06:19 

Zrobiłem właśnie taki teatr w kwietniu w Chanii.
Pierwszy raz w historii kazali mi włożyć torbę do sizera :o
Wcisnąłem go na siłę, ale żeby wyjąć musiałem przytrzymać dolną rurkę nogą i mocno szarpać. O mało co , musiałbym lecieć razem z sizerem.. :D
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#24 PostWysłany: 30 Maj 2014 10:56 

niebieski
Moment w którym wiem, że polecę gdy zaczyna działać wyobraźnia gdy kupuje bilet.

Później gdy palę papierosy przed lotniskiem, obserwuje zachowania ludzi.
Gapienie się w chmury już w samolocie i ....

Wylądowanie w innym kraju. Rzadko cokolwiek mam zaplanowane. Później palę papierosa znów już w innym miejscu i zastanawiam się nad możliwościami.

Ewentualnie dzwonie do hostów i czekam na konfrontacje z obcą kulturą.

Dla mnie wszystko jest przygodą. Może to młodość, ale jak już podróże staną się rutyną albo skreślaniem punkcików od punktu a do punktu b, to nie wiem, dołączę do projektu "Leć na Marsa" :P
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 30 Maj 2014 11:05 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 61 615
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
ciacho_majonez napisał(a):
Zdecydowanie melanż na miejscu 8-) Planowanie, jeśli jest to wyjazd niespodzianka dla kogoś.

Faktycznie,ten etap należy do topowych :D .Zameldowanie się w hotelu,pierwsze otwarcie drzwi i powitalny drink&papieros na balkonie :D
Japonka76 lubi ten post.

#26 PostWysłany: 30 Maj 2014 11:09 

Faktycznie.
Najważniejsze, to żeby sobie "zajarać" w nowym miejscu. :lol:
 PM off
dmirstek lubi ten post.

#27 PostWysłany: 30 Maj 2014 11:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
Faktycznie.
Najważniejsze, to żeby sobie "zajarać" w nowym miejscu. :lol:

Oczywiście,że nie jest to wogóle ważne,ale jeden to lubi drugi nie,o gustach się NIE DYSKUTUJE!!

#28 PostWysłany: 30 Maj 2014 11:22 

niebieski
Dla mnie, takim fajnym momentem na który czekam, jest wyłączenie kompa i zamknięcie drzwi w biurze przed wyjazdem na lotnisko. Kiedy tylko mogę staram się ustawiać wylot bezpośrednio po pracy.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 30 Maj 2014 11:28 

Loty: 54
Kilometry: 92 749
Krajów: 15 / 7.0%
blasto napisał(a):
Dla mnie, takim fajnym momentem na który czekam, jest wyłączenie kompa i zamknięcie drzwi w biurze przed wyjazdem na lotnisko. Kiedy tylko mogę staram się ustawiać wylot bezpośrednio po pracy.

Popieram.
Moment, w którym zamykam za sobą drzwi do pracy z perspektywą urlopu daje dużą frajdę :)
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 30 Maj 2014 12:23 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
Zazdroszcze z tym zamknieciem drzwi.. mnie jeszcze dzwoni telefon :evil:
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 30 Maj 2014 14:30 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 346
Kilometry: 674 987
Krajów: 64 / 29.8%
Ja mam dwa ulubione punkty.
Pierwszy, to jak sobie wymyślę jakąś wycieczkę. Mam krótką listę miejsc do dowiedzenia, i długa listę. Staram się realizować najpierw z tej pierwszej listy, ale i spontan też czasem odchodzi, jak się jakaś okazja trafi czy impuls.
Wybór gdzie i kiedy, i wtedy za ile i co dokładnie. Planowanie daje mi ogromną satysfakcję. Zaczytywanie się w przewodnikach, relacjach, śledzenie zdjęć, blogów, map, arkusze w Excelu na wydatki, przesunięcia, etc. Określenie planu minimum zwiedzania i maksimum wydatków. Po prostu kocham to. :D
Drugi moment, to gdy jestem już na miejscu i .... widzę z oddali pierwszy zaplanowany punkt podróży - atrakcję. Wtedy piszczę jak małe dziecko i tupię nóżkami, chociaż stara baba już jestem. :lol:
2 ludzi lubi ten post.

#32 PostWysłany: 30 Maj 2014 14:41 

niebieski
Ja bardzo lubię moment kiedy wysiadam z samolotu na nowym lotnisku. Ulga, że już na ziemi :-) i ekscytacja nowym miejscem.
Rok temu o godzinie 16 wyszedłem z biura a o 23.30 wysiadałem z samolotu w Cagliari na Sardynii. To był początek maja i taki podmuch powietrza ciepłego, morskiego, za chwilę palmy. Świetne uczucie.

A juz na miejscu to fajnie jest zobaczyć jakieś miejsce/budynek/obiekt o którym wcześniej tylko czytałem, być może wiele razy go widziałem na zdjęciach czy w TV. O ile np. Rzym nie zrobił na mnie ogólnie wielkiego wrażenia, to samo zobaczenie Koloseum było prawdziwym przeżyciem, od momentu gdy tylko je ujrzałem w oddali. Świadomość historii tego obiektu i tego jak bardzo jest to rozpoznawalne miejsce wśród 7 miliardów ludzi.

Ostatni dzień w pracy przed urlopem tez jest fajny. Właśnie go przeżywam, do urlopu zostało mi jeszcze jakieś 75 minut, jutro wieczorem będę w Tel Avivie :-))))

#33 PostWysłany: 30 Maj 2014 17:20 
Awatar użytkownika

niebieski
cichyy napisał(a):
Ja bardzo lubię moment kiedy wysiadam z samolotu na nowym lotnisku. Ulga, że już na ziemi :-) i ekscytacja nowym miejscem.
Rok temu o godzinie 16 wyszedłem z biura a o 23.30 wysiadałem z samolotu w Cagliari na Sardynii. To był początek maja i taki podmuch powietrza ciepłego, morskiego, za chwilę palmy. Świetne uczucie.

A juz na miejscu to fajnie jest zobaczyć jakieś miejsce/budynek/obiekt o którym wcześniej tylko czytałem, być może wiele razy go widziałem na zdjęciach czy w TV. O ile np. Rzym nie zrobił na mnie ogólnie wielkiego wrażenia, to samo zobaczenie Koloseum było prawdziwym przeżyciem, od momentu gdy tylko je ujrzałem w oddali. Świadomość historii tego obiektu i tego jak bardzo jest to rozpoznawalne miejsce wśród 7 miliardów ludzi.

Ostatni dzień w pracy przed urlopem tez jest fajny. Właśnie go przeżywam, do urlopu zostało mi jeszcze jakieś 75 minut, jutro wieczorem będę w Tel Avivie :-))))

Tylko pozazdrościč i życzyć miłego wypoczynku!!!

#34 PostWysłany: 30 Maj 2014 18:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Najlepszy etap? Początek. Wyszukiwanie promocji, szukanie ciekawych miejsc i dzień przed wyjazdem :)
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 30 Maj 2014 18:10 
Awatar użytkownika

Loty: 120
Kilometry: 235 123
Krajów: 24 / 11.2%
Czytam forum i wlasnie uswiadamiam sobie, ze ja tez najbardziej lubie planowanie i zakup biletow. Najdluzej planowalam jedna podroz rowny rok, od momentu zakupu biletow. Podroz trwala niecale 3 tygodnie...Nakrecam sie pozniej i doczuwam swoista satysfakcje ze "I DID IT" jakbym conajmniej wynalazla energie elektryczna albo Microsofta.
Najbardziej nie lubie kiszenia sie w samolocie, oj nie cierpie. Dlatego mam juz zaprogramowany schemat przetrwania podrozy. Musza byc gumy na start i ladowanie, cisteczka, napoj, gazeta, naladowany tablet i sluchawki.
Uwielbiam wyjscie z lotniska po wylądowaniu i tu apropo pierwszej fajki, ta pokusa po 2 latach niepalenia - po wyladowaniu w Tajlandii, pierwszy raz w Azji- nie potrafilam jej odeprzec i tak znowu pale:)
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 30 Maj 2014 19:08 

Loty: 46
Kilometry: 97 019
Krajów: 18 / 8.4%
ja najbardziej lubie moment, kiedy widze na zywo zabytki, o ktorych wczesniej czytalem/ogladalem na zdjeciu, bo zazwyczaj robia na mnie wieksze wrazenie, niz na zdjeciu. Tak bylo ostatnio z Jerozolima - naz wyo jest duzo ciekawsza, niz na zdjeciach ;)

#37 PostWysłany: 30 Maj 2014 21:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Czytając Wasze odpowiedzi na mój temat dochodzę do wniosku,że każda chwila w podróży jest niezapomniana...Zakładam kolejny wątek- niespodziewane momenty podczas Waszych wypraw-zapraszam!!!

#38 PostWysłany: 30 Maj 2014 21:46 

Kiedyś już ten wątek założyłem.
Niespodziewane zdarzenia w podróży.
Pisałem o całkowitym zaćmieniu słońca w Turcji w marcu 2006 ;)
Którego byłem świadkiem
 PM off  

#39 PostWysłany: 03 Cze 2014 08:53 

ja uwielbiam widok, kiedy za oknem są piękne góry :D
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 03 Cze 2014 10:02 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 21.9%
niebieski
Wszystko zalezy od wypadu.

Jak jade samochodem, to odpada bujanie sie po lotniskach. Lubie wtedy moment, gdy wsiadam do auta i wyruszam. W wiekszosci przypadkow jest to wyjazd w nocy lub wczesnym rankiem. Przygoda czeka za zakretem. Lubie swoje auto, wszystko mam w nim tak jak lubie i podroz uplywa zwykle dosc przyjemnie. Jak czescia trasy jest jazda po niemieckich autostradach, to jeszcze lepiej. Francuskie uwazam za nudne.

Jak lece samolotem, to lubie skorzystac z lounge na lotnisku i poczuc odrobine luksusu :-)

A na miejscu to roznie. Czasami widoki sa zapierajace dech w piersiach, czasami wejscie do atrakcji cieszy, bo czekalo sie na to dlugo lub widzialo sie wczesniej zdjecia i fajnie wreszcie zobaczyc to na wlasne oczy. W niektorych miejscach mysle: jak dobrze znowu tu byc.

Co do powrotow, to zalezy skad. Koniecznosc zdazenia na tunel lub samolot, gnanie przez Europe samochodem ... Trudno powiedziec, zeby byla to szczegolnie lubiana czesc (chyba, ze po pustej niemieckiej autostradzie).

Wspomnienia sa zawsze przyjemne, ale jak sie duzo podrozuje, to czasami niektore miejsca zacieraja sie. Ja jezdze glownie na weekendowe wypady, wiec moge poczuc przygode nawet co tydzien.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 31 gości