Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: KRK-SCL, luty-marzec
#1 PostWysłany: 31 Sty 2016 18:28 

Dokąd
  • SCL-Santiago, Chile

Data wylotu
  • 07.02.2016

Data powrotu
  • 27.03.2016

Długość pobytu
  • 1-2 miesięcy

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • Kayak ~1100USD, despegar ~1150USD (via AMS,CDG loty KLM)

Dodatkowe informacje
  • Ahoj,
    potrzebowałbym się dostać do Santiago de Chile (SCL, a najlepiej Temuco, ale to już mniejszy problem) w lutym-marcu (pobyt około 1-2 miesiace, w zależności od opłacalności dat wylotu, *najchętniej* wylot w drugiej połowie lutego *idealnie* byłoby okołoweekendowo, ale to nie jest mus, ale znowuż - koszty). Jak na razie widzę, że najkorzystniej wychodzi kayak i tam przekierowanie na lastminute.com (nigdzie się nie doszukałem, czy rezerwacje przez takich pośredników są bezpieczne wiec tutaj mam ogromny zgryz :/),

7.02.2016: 12:15 KRK 10:00 SCL 25h 45m 2 escalas (AMS, CDG)
    27.03.2016: 15:40 SCL 22:30 KRK 25h 50m 2 escalas (LIM, AMS)

Podobna oferta na despegar: http://www.us.despegar.com/shop/flights ... 2-07/1/0/0 który został mi polecony... ale podobny zgryz jak z lastminute.com -- czy takie serwisy (podobnie też edreams) są bezpieczne? Na coś konkretnego zwracać uwagę, żeby nie utknąć gdzieś na przesiadce?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 31 Sty 2016 18:47 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 656 952
Krajów: 66 / 30.8%
platynowy
trochę późno na TAKI kierunek.
rozważ przede wszystkim wyloty z innych miast w Europie, do których możesz dotrzeć low costami z KRK czy Polski ogólnie
próbuj z wylotami z MAD, BCN, MXP, Londyn czy Berlin, może coś przez IST

a na początek przeczytaj: jak-szukac-taniego-lotu-v-0-3-3,8,57900 ;) i wtedy zejdziesz pewnie poniżej 1000 USD

nie zawsze jest tak pięknie: http://www.fly4free.pl/super-tanie-loty-do-argentyny/ ;)

771USD jeżeli masz amerykańską wizę: https://www.kayak.pt/flights/MXP-SCL/20 ... 7-flexible

Image
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 31 Sty 2016 19:05 

Tamten temat widziałem i z lotami kombinowanymi próbowałem, ale najczęściej lowcost+bagaż rejestrowany wychodził w bardzo podobnej cenie jak lot łączony (wcześniej szukałem lotów w listopadzie i wnioski z tamtych poszukiwań). Nawet teraz jak sprawdzam to chociażby na kayaku albo despegar cena biletu może być niższa 600USD zamiast 900USD, ale doliczane są podatki i inne opłaty i finalnie wychodzi podobne ~1100USD.

Wiem, że daty są napięte, aczkolwiek ten 7 podałem bo w lutym to chyba najtańsza data :D (przy czym różnica "w górę" dochodzi do 1-1,5k PLN... :/)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość