Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Lis 2011 12:31 

Szukam połączenia na jakieś 3 noclegi w styczniu na lot do Eindhoven bo do samego Amsterdamu pewnie są drogie w styczniu i z powrotem. Nie mam konkretnego terminu bo cały styczeń mam wolny. Czy mogę prosić o pomoc ;)
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 19 Lis 2011 12:54 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
kaarolina.k napisał(a):
Szukam połączenia na jakieś 3 noclegi w styczniu na lot do Eindhoven bo do samego Amsterdamu pewnie są drogie w styczniu i z powrotem. Nie mam konkretnego terminu bo cały styczeń mam wolny. Czy mogę prosić o pomoc ;)

Z KRK do EIN lata Ryanair a z KTW W!zzair, wiec na pewno cos znajdziesz :) PS. W!zz chyba bedzie tanszy.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Lis 2011 12:58 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Wizzair

wylot 25-01 19zł KTW-EIN
powrót 29-01 39zł EIN-KTW

Jest dużo terminów gdzie można złożyć lot do 100zł RT, ten jest najtańszy.

Jeśli koniecznie chcesz do Amsterdamu się dostać proponuje czekać na szaloną środę z LOTem, wtedy cena może być około 350zł RT. Autobusy z Eindhoven do Amsterdamu są raczej drogie.

#4 PostWysłany: 19 Lis 2011 14:13 

A jaki jest koszt dostania się do samego Amsterdamu?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Lis 2011 14:47 

kaarolina.k napisał(a):
A jaki jest koszt dostania się do samego Amsterdamu?
Jeśli nie masz karty OV, to 3,20 euro autobus z lotniska do Eindhoven, później 17,40 IC Eindhoven-Amsterdam.
Pomyśl o Wrocławiu, ta relacja jest tańsza niż z Katowic - w czasie gdy KTW-EIN-KTW kosztował 38 zł, WRO-EIN-WRO kosztował 8 zł.
@Skibek: W szalonych środach nie lubią tej relacji ;)
BTW, jak widzę sporo ludzi chce jeszcze poczuć ten klimat dopóki coffe shopy działają :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Lis 2011 14:55 

A co to jest ta karta OV? :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Lis 2011 19:57 

kaarolina.k napisał(a):
A co to jest ta karta OV? :)
OV-chipkaart to obowiązujący w całej Holandii odpowiednik naszych kart miejskich. Wersja spersonalizowana może zawierać np. bilety okresowe, wszystkie wersje mogą być doładowane gotówką. Wtedy zamiast kupować np. bilet jednorazowy na autobus za 3,20 czy 4,00 euro płacisz tylko za przejechany dystans w km, np. 1,10 albo 1,68 euro :)
Przy wersji spersonalizowanej podobnie wygląda sprawa z pociągami.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 20 Lis 2011 13:32 

A można ją jakoś kupić wcześniej? I w ogóle to się opłaca? :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 20 Lis 2011 15:44 

kaarolina.k napisał(a):
A można ją jakoś kupić wcześniej? I w ogóle to się opłaca? :)
Można kupić wcześniej albo w automacie (anonimową). Co do opłacalności - kosztuje 7,50 euro więc sama musisz przeliczyć ewentualne zyski.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 20 Lis 2011 18:34 

Ja słyszałem, że kosztuję ona 45 euro, dlatego przestałem o tym mysleć. Ale teraz już nie wiem sam. Jackii, masz jakieś dobre informację ? Ponoć wystarczy, że ejdna osoba ja mam i reszta moze również korzystać ze zniżki. W dwie strony 34 euro * 6 osob to może by się to opłacało.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 23 Lis 2011 01:07 

Arkuos napisał(a):
Ja słyszałem, że kosztuję ona 45 euro, dlatego przestałem o tym mysleć. Ale teraz już nie wiem sam. Jackii, masz jakieś dobre informację ? Ponoć wystarczy, że ejdna osoba ja mam i reszta moze również korzystać ze zniżki. W dwie strony 34 euro * 6 osob to może by się to opłacało.
Nie próbuj tak jechać :) Z anonimowej może korzystać więcej osób, tyle że nie równocześnie. Nie wiem jak wyobrażasz sobie możliwość skasowania 6. równoczesnych przejazdów autobusem czy tramwajem? Te karty działają na prostej zasadzie - przy wejściu kasujesz, pobiera standardową należność za przejazd (np. 4 euro). Przy wyjściu kasujesz ponownie i na podstawie przejechanej odległości z pobranej kwoty niewykorzystana część wraca na konto (bardzo ważne - nigdy nie zapominaj o skasowaniu przy wyjściu!). Tak więc system odnotowałby, że trzykrotnie wsiadałeś i wysiadałeś z autobusu. Więcej informacji można znaleźć na stronie http://www.ov-chipkaart.nl/.
Skąd wzięło Ci się 34 euro zniżki na trasie Eindhoven-Amsterdam? Przecież tyle kosztuje cały bilet?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 23 Lis 2011 20:41 

To nie cena zniżki a cena biletu. Nie sądziłem by w jedną podróż RT opłacało się wykupować jakiekolwiek karty, ale zapytać zawsze warto :) Cóż, trzeba przebolec i zapłacić :D A cena euro już szykuje atak na 4,5 zł :)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 23 Lis 2011 21:58 

Czyli żeby dojechać do Amsterdamu i z powrotem to koszt jakiś 40e?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 23 Lis 2011 22:45 

aha i czy ktoś mi może powiedzieć co to za zniżka na ten bilet bo własnie odwiedziłam ich stronę i normalany bilet kosztuje 17,5e a ze zniżką 10,5 czy można liczyć że to zniżka studencka? :D
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 23 Lis 2011 22:48 

Arkuos napisał(a):
To nie cena zniżki a cena biletu. Nie sądziłem by w jedną podróż RT opłacało się wykupować jakiekolwiek karty, ale zapytać zawsze warto :) Cóż, trzeba przebolec i zapłacić :D A cena euro już szykuje atak na 4,5 zł :)
Wbrew pozorom może się opłacić, o ile planujecie w Amsterdamie trochę pojeździć komunikacją :)
Na trasie lotnisko - Eindhoven zaoszczędzicie jakieś 2,50 euro więc wszystko zależy od Waszej "ruchliwości" w Amsterdamie. Trzeba przy tym pamiętać, że oprócz ceny karty (7,50 euro) zawsze zostawicie jakieś niewykorzystane środki, bo nawet na ostatni przejazd musi byc min. 4 euro na karcie...

kaarolina.k napisał(a):
Czyli żeby dojechać do Amsterdamu i z powrotem to koszt jakiś 40e?
Autobus linii 401 z lotniska na dworzec kolejowy to jakieś 3,20 euro, do tego bilet kolejowy Eindhoven-Amsterdam za 17,20 euro. Razem w jedną stronę mamy 20,40 euro. W związku z wprowadzeniem karty OV już nie ma zniżek na bilety RT, teraz bilet powrotny kosztuje tyle co 2 pojedyncze. Tak więc circa about wychodzi trochę ponad 40 euro ;)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 23 Lis 2011 23:06 

kaarolina.k napisał(a):
aha i czy ktoś mi może powiedzieć co to za zniżka na ten bilet bo własnie odwiedziłam ich stronę i normalany bilet kosztuje 17,5e a ze zniżką 10,5 czy można liczyć że to zniżka studencka? :D
Aby mieć jakąkolwiek zniżkę, trzeba mieć kartę spersonalizowaną. Niestety turysta może kupić tylko kartę anonimową, więc tu z założenia nie może być żadnych zniżek.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 23 Lis 2011 23:17 

No to drugie tyle co bilet na samolot.. nieźle.. szkoda że nie da się tego ominąć ;)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 24 Lis 2011 00:21 

A próbował ktoś może stopem ? Trzebaby przejsć z lotniska na drogę krajową do AMS, ale zimowa porą może to być trudne. Nie mówię, że niewykonalne :) Łapał ktoś w tamtym miejscu ?
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 24 Lis 2011 01:07 

Tydzień temu byli u mnie w Amsterdamie couchsurferzy. Z Eindhoven przyjechali na stopa, wracali też na stopa. Czyli się da.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości