Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Mar 2014 12:15 

niebieski
  • Najlepiej Poznań, później w kolejności Wrocław/Warszawa/Gdańsk/Berlin

Dokąd
  • Ciekawe i tanie państwo z ciepłym morzem (im egzotyczniej tym lepiej)

Data wylotu
  • 28.06.2014

Data powrotu
  • 31.07.2014

Długość pobytu
  • 7 dni

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Była Malta za 750 zł/2os, ale teraz jest za 1100 zł/2os - za drogo

Dodatkowe informacje
  • Chciałbym zorganizować budżetową podróż poślubną w jakieś stosunkowo egzotyczne miejsce. Niestety możliwy w zasadzie wyłącznie lipiec i kilka dni czerwca. Budżet na bilety to do 900 zł/2os, ale wolałbym zmieścić się w cenie 700zł/2os (w miarę możliwości). Dobrze byłoby również, gdyby miejsce przeznaczenia było na tyle tanie, żeby można było na booking.com znaleźć nocleg w cenie do 900 zł/7dni/2os za pokój z własną łazienką (np. Trapani nie spełnia tego wymogu mimo nie najdroższych biletów lotniczych).
    Tak jak wspominałem - fajnie byłoby wybrać się w jakieś egzotyczne miejsce, ale niestety w tym budżecie nie ma opcji wyjazdu do Tajlandii, itp.:) Może udałoby się np. Maroko?
    Aha, i jeszcze jedno - przesiadki oczywiście mogą być, ale im mniej tym lepiej (chyba że w miejscu z łatwym dojazdem do fajnego miejsca do zwiedzenia w trakcie oczekiwania na kolejny lot).
    Trochę dużo tych wymogów, ale po prostu chciałem jak najpełniej wyrazić swoje plany, żeby otrzymać cenną odpowiedź:) Z góry dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 18 Mar 2014 12:35 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Mała uwaga odnośnie noclegów - nie szukaj ich na booking.com, bo tam jest po prostu drogo. Jest cała masa innych, tańszych pośredników, ich listę znajdziesz w odpowiednim wątku na forum.
Często w tym samym hotelu w cenie z bookingu u innego pośrednika będziesz miał opcję ze śniadaniem lub nawet HB.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Mar 2014 12:53 

niebieski
Dzięki za poradę - w sumie zdążyłem zauważyć, że np. na travelrepublic czy airbnb (trochę inny profil) można znaleźć noclegi znacznie taniej niż na booking, ale booking ma dużą bazę i najlepiej mi się tam szuka, więc dodałem tę stronę po prostu jako punkt odniesienia do ogólnego stopnia cen w danej lokalizacji :) oczywiście jeśli w danym miejscu znajdę hotel z booking tańszy w innym portalu to chętnie z niego skorzystam:)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Mar 2014 10:09 

niebieski
Widzę brak odzewu, więc może sprecyzuję - Tajlandia była żartem, Maroko (niestety) raczej pobożnym życzeniem - Kanary czy Madera pewnie też by takim były... Może udałoby się coś w basenie Morza Śródziemnego (plus ościenne Gruzja, Portugalia czy ewentualnie Bułgaria)?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Mar 2014 10:22 

Loty: 106
Kilometry: 218 640
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Berlin Schönefeld - Olbia (Sardynia) 1.07-9.07 340 zł RT

Edit: cena za 1 os. + pamiętaj o patencie praskim
berlin-sxf-cagliari-cag-334-pln-lipiec,231,43875
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Mar 2014 10:30 

Loty: 48
Kilometry: 80 826
Krajów: 11 / 5.1%
z Wrocławia masz np Bolonie (około 260 zł/os) dalej (pociąg coś koło 10 euro) na wybrzeże, egzotyki brak ;p mieścisz się w kosztach, kolejno z Berlina do Sofii masz loty w podobnej cenie (bierzesz [auto, samolot, pociąg, bus] na wybrzeże), mieścisz się w kosztach,
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Mar 2014 11:37 

niebieski
Na Sardynii raczej ciężko o tani nocleg, chociaż lokalizacja niewątpliwie ciekawa.... w sumie niegłupia opcja z Bolonią i pociągiem gdzieś nad morze... o Sofii i pociągu np. do Burgas też myślałem, ale na razie zostawiam jako opcję rezerwową:)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości