Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Lut 2014 19:46 

• Poznań/Wrocław/Kraków/Warszawa/wszystko w Polsce tak właściwie

Dokąd
  • Madryt

Data wylotu
  • 12.09.2014

Data powrotu
  • 15.09.2014

Długość pobytu
  • 4-5 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 4

Sam znalazłem
  • 700,800zł

Cześć

Po wakacjach (wrzesień/październik/listopad) planujemy udać się w 4 osoby na mecz do Madrytu. Jako, że chcemy aby odbyło się to na stadionie Realu, to pojawia się problem braku elastyczności (koniecznie to musi być Madryt, a mecz obędzie się w sobotę/niedzielę, tak więc chcemy polecieć piątek-poniedziałek).

Wiem, że jest jeszcze wcześnie jak na szukanie biletów (ba, jeszcze nie jest znany terminarz, poznamy go w lipcu prawdopodobnie), jednak czy macie jakieś polecone trasy do Madrytu? Z którego lotniska wychodzi średnio najtaniej? Mieszkamy w Poznaniu, jednak liczę się z tym, że trzeba będzie dojechać do innego miasta w Polsce. I oczywiście jestem świadomy, że czasem można trafić super okazję z teoretycznie najdroższego lotniska, albo lecieć drogim lotem z teoretycznie taniego lotniska.

Nie planuję konkretnego meczu (stąd rozstrzał 3-miesięczny) i jak szukałem wpisując weekendowe daty, to ceny zaczynają się od 700,800zł, a kończą na kilku tysiącach. Czy jest szansa zejścia z ceną biletów do 500,600zł?

Widziałem, że najlepiej by było polecieć w systemie środa-środa, ale wtedy rośnie cena za nocleg (mniejszy problem) i za jedzenie i inne drobne wydatki (tu pewnie jest największy problem, aby zostać dłużej. Na całość planujemy wydać 2000/osobę +/- 500zł). Jako, że taka wycieczka zdarza się raz na kilka lat, może i więcej, to chcemy zająć bardzo dobre miejsca na stadionie, tak więc za bilet liczę około 500,600zł/osoba. Jest szansa zmieścić się w podanym przedziale? Nocleg widziałem można ogarnąć 1000-1200zł za 4 osoby na tych kilka nocy.

W kwestii bagażu, to jeszcze nigdy nie leciałem samolotem i nie oszacowałem na ten moment ile mogę zmieścić do walizki traktowanej jako bagaż podręczny, dlatego zaznaczyłem bagaż rejestrowany.

Przeszukuję wszystkie wyszukiwarki jakie znalazłem, jednak jest to sporo do obrobienia (rzadko kiedy można zaznaczyć lot z Polski, zazwyczaj trzeba konkretne miejsce, tak jak datę). Będę wdzięczny za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 24 Lut 2014 20:42 

- póki nie ma terminarza na nowy sezon 2014/2015 ligi hiszpańskiej to wszelkie planowanie nie ma sensu
- ćwicz wyszukiwanie biletów lotniczych i składaków lotów np. w wyszukiwarce poniżej
http://www.azair.eu/?lang=pl
- koniecznie czytaj forum fanów Realu Madryt, skarbnica wiedzy (konieczna do zakupu biletu na mecz przez internet karta kredytowa/debetowa z 3D secury)
http://forum.realmadrid.pl/viewtopic.php?t=5674&start=0
http://forum.realmadrid.pl/viewtopic.php?t=6093&start=0
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci
 PM off  

#3 PostWysłany: 24 Lut 2014 21:08 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
A jak będziesz znał terminarz to zacząłbym szukać z Berlina U2 (da się kupić za połowę tego co znalazłeś) do tego PB

#4 PostWysłany: 24 Lut 2014 21:13 

Świetna wyszukiwarka, znalazłem dziesięć innych, ale takiej jeszcze nie. Dzięki!

Właśnie wiem, że na razie wszystko na sucho, ale może ktoś ma podobne doświadczenie i będzie wiedział coś więcej. Ze stroną RM jestem na bieżąco, jednak tam mniej skupiają się na lotach, więc uznałem, że warto spytać na forum lotników ;)

E:
O, o Berlinie nie pomyślałem. Cenna uwaga, byłem tam dwa lata temu (co ciekawe, też na meczu Realu ;) ), ale bilety były na ostatnią chwilę kupowane i pociągiem pojechaliśmy.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Lut 2014 21:20 

niebieski
Witam. Chociaż sam nie wniosę za wiele do tematu to będę go śledził. Sam już od dłuższego czasu szykuję się do takiej eskapady zbierając kasę. Jak śledziłem ceny biletów to czasami szło znaleźć lot z Krakowa za ok. 350 zł. Też przymierzam się na okres wrzesień-październik 2014 r. Hala Madrid. Pozdrawiam

#6 PostWysłany: 30 Lip 2014 12:00 

Witam

Wracamy do tematu, ponieważ pojawił się terminarz rozgrywek Klik

i jako, że chcemy jechać w 4 osoby, to dogodnym terminem dla wszystkich byłby 24 września, mecz z Elche.
Chcielibyśmy także zwiedzić stadion dzień wcześniej i kawałek miasta, a wrócić dzień po meczu, czyli w grę wchodziłby termin 22-25 września.

Najtaniej udało mi się znaleźć Easyjetem z Berlina za 600 zł w dwie strony, jednak problemem jest to, że o 6:20 trzeba by było już być w Berlinie. Dodam, że wyjeżdżamy z Poznania i wtedy by trzeba pojechać pociągiem o 20 dzień wcześniej i znaleźć nocleg w stolicy Niemiec, co zwiększyłoby niepotrzebnie koszt całego przedsięwzięcia. Jest także lot o 16:20, co ułatwiłoby sprawę, jednak 30 euro droższy.

Prosiłym o pomoc w znalezieniu czegoś tańszego, ewentualnie potwierdzeniu, że niżej z ceną już nie zejdę. Dodam, że w związku z tym, że pracujemy, to nie mamy możliwości aby dodać niedzieli do tej wycieczki, ponieważ jeden z nas kończy pracę o 19 (co najwyżej od godziny 20 w górę mógłby być wyjazd pociągiem, ale wtedy z Poznania). Jeśli chodzi o powrót, to najpóźniej byśmy potrzebowali się znaleźć w Poznaniu w piątek o 17, jednak preferowany dzień to czwartek.

Nie ma też problemu jeżeli będzie trzeba gdzieś dojechać (Kraków, Warszawa, Wrocław itd.), byle było to tylko możliwe w granicach rozsądku (aby nie było takiej sytuacji jak wcześniej opisany Berlin i konieczność nocowania w innym mieście) i w miarę tanie :)

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Lip 2014 12:04 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Do Berlina masz jeszcze Polskiego Busa, Simple Expres, obydwoje zatrzymują się w SXF. Nocleg w lotnisku i lot do MAD
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Lip 2014 12:26 

Loty: 91
Kilometry: 180 493
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Dzisiaj Madryt jest w Szalonej Środzie, i to akurat na wrzesień!
http://www.fly4free.pl/szalona-sroda-lo ... i-599-pln/

#9 PostWysłany: 30 Lip 2014 12:59 

A czy to normalne, że gdy chcę kupić jeden bilet, to cena wynosi 626,66zł za bilet, ale gdy chcę cztery to cena rośnie do 5 017,04zł, czyli dwukrotnie dla jednego biletu (z 600 na 1200).

Musiałbym rezerwować pojedynczo i cztery razy kupić jeden bilet, żeby uzyskać cenę promocyjną?

E: ok, chyba sam mogę sobie odpowiedzieć po przeklikaniu strony LOT. Jest kilka taryf (Crazy, Economy Saver, Economy Flex...) i nie ma już tylu biletów ile bym potrzebował w tej najtańszej taryfie, stąd przelicza mi wszystko według wyższej. Dobrze kombinuję?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 30 Lip 2014 13:10 

Loty: 91
Kilometry: 180 493
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Ja się nie znam na tej Szalonej Środzie, prawdę mówiąc nigdy mi to za bardzo nie działa :( Musisz pewnie znaleźć dobre terminy, żeby jeszcze (już?) były bilety w systemie.

#11 PostWysłany: 30 Lip 2014 14:15 

srebrny
My w połowie października lecimy za ok 450 zł łącznie w taki sposób: w pierwszą stronę Norwegian, powrót Ryanair z przesiadką w Bergamo (i to powrót w niedzielę, a nie w środku tygodnia). Poszukaj takiej opcji.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 30 Lip 2014 14:18 
Awatar użytkownika

Loty: 769
Kilometry: 1 308 541
Krajów: 98 / 45.8%
srebrny
xSzefo napisał(a):
E: ok, chyba sam mogę sobie odpowiedzieć po przeklikaniu strony LOT. Jest kilka taryf (Crazy, Economy Saver, Economy Flex...) i nie ma już tylu biletów ile bym potrzebował w tej najtańszej taryfie, stąd przelicza mi wszystko według wyższej. Dobrze kombinuję?

Kombinujesz dobrze. Jeśli są np. 2 bilety w najtańszej taryfie, to wprowadzając 4 osoby, system pokaże wszystkie miejsca w cenie wyższej. Ile jest tańszych miejsc można sprawdzić, zmieniając liczbę osób- patrzysz dla dwóch, potem dla tzrech i już wiesz. Kupując bilety pojedynczo czy też po 2 (jeśli dostępne 2 najtańsze miejsca) oszczędzasz kasę.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości