Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 243 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:46 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Ej, a o co chodzi z tą Islandią, bo tego nie rozumiem? Coś przegapiłem? :P
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#102 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:47 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
@namteH Przynajmniej w tym wątku wypowiada się częściej niż przy cebulakach :D
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#103 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:47 

niebieski
jacek96 napisał(a):
becek napisał(a):
jacek96 napisał(a):
casper.slonina napisał(a):
Poza tym nawet nie zdajemy sobie sprawy ilu "ukrywajacych sie" bojownikow zyje sobie w tym momencie spokojnie w sasiedztwie Francuzow i Belgow, czekajac na rozkazy z gory.

Wazne ze zdajesz sobie sprawe ilu debili "polskich breivikow" zyje w twoim bloku :mrgreen:

Breavik zrobił to co zrobił uderzając w rządząca lewacka partie, miedzy innymi w proteście przeciw niszczeniu kraju, pozwalając na wpuszczanie coraz większych grup uchodźców ekonomicznych
...

Zycze wiec by polski breavik tez zrobil cos w protescie i przypadkowo wysadzil cala twoja rodzine. Myslenie na poziomie...
Zmykam stad, bo jest powiedzenie:"kto z kim przestaje, takim sie staje".
Milego siania nienawisci i jadu zycze.

Na razie jedyni którzy się wysadzają w powietrze to Twoi ziomale z Bliskiego Wschodu. I to nie tylko z powodu zbyt małego socjalu.
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:48 

HON fly4free
@michzak
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/niecodz ... rii/e7c5f8

Ostatnio edytowany przez pemat, 03 Wrz 2015 15:50, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:50 

niebieski
michzak napisał(a):
Ej, a o co chodzi z tą Islandią, bo tego nie rozumiem? Coś przegapiłem? :P

Obywatele dobrowolnie chca sie zrzucic na opieke nad imigrantami. Tylko roznica jest taka ze oni to robia dobrowolnie. U nas kazdy podatnik bedzie zobowiazany do utrzymywania darmozjadow, bez wzgledu na jego przekonania.
 Profil Relacje PM off
JarekGdynia lubi ten post.

#106 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:51 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
ane.wald napisał(a):
@namteH Przynajmniej w tym wątku wypowiada się częściej niż przy cebulakach :D

prowadzisz jakieś statystyki? :roll:

#107 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:53 
Awatar użytkownika

srebrny
pemat napisał(a):

tylko ze to z czapy wzięte
bo ta cytowana nauczycielka jeszcze nie ma pojęcia ze to biedne dziecko które chce zabrać na wychowanie ma 4 rodzeństwa, rodziców i krewnych w liczbie 30 :lol:
no i nikt o zdrowych muzułmańskich zmysłach nie chce mieszkać na islandii :roll:

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:56 

niebieski
@namteH Musiałeś tak na forum publicznym? Leżysz mi jeszcze jeden zaległy raport.
edyta: oczywiście sytuacja taka nie miała miejsca :D

Ostatnio edytowany przez ane.wald, 03 Wrz 2015 16:03, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:58 
Awatar użytkownika

niebieski
polecam do poczytania ten wywiad

http://www4.rp.pl/Rozmowy-czwartkowe/30 ... iekac.html
 Profil Relacje PM off
jasiub lubi ten post.

#110 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:59 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 71 075
Krajów: 22 / 10.3%
Zbanowany
maksiu napisał(a):
JarekGdynia napisał(a):
W Polsce tak wielu ludzi żyje na skraju nędzy, potrzebuje pomocy, a ja mam mieć empatię dla ludzi którzy zachowują się jak DZICZ?

Nie ma sensu z Wami dyskutować, bo naprawdę macie klapki na oczach... Chodzisz do biedronki? Widziałeś filmiku na YT z otawrciem sklepów ergo sam jesteś DZICZ (taka jest Twoja własna logika).

1.) Jest coś takiego jak psychologia tłumu. 2.) TV pokazuje zaledwie ułamek wszystkich uchodźców (nie wiem w TV widziałeś może maksymalnie 0,5%) i oczywiście tych co się najbardziej awanturują, bo to się najlepiej sprzedaje... 3.) Jakbyś przejrzał niemiecką prasę to miałbyś całkiem inny obraz tych "tłumów" - nie mówię, że on jest całkowicie rzeczywisty, ale pokazuje to jak łatwo manipulować opinią niemyślących obywateli

Widze, że zacząłeś wycieczki personalne także nie pozostawia mi nic innego jak odnieść się do Twojego postu
1. Nie chodzę do biedronki i nie widziałem filmiku z YT.
2. Oczywiście, że TV manipuluje opinią niemyślących obywateli dlatego tak promuje to, że musimy im pomóc.

Ja mam opinię wyrobioną na rozmowach ze znajomymi a nie z mediów.
W weekend akurat rozmawiałem z moim kolegą z Macedonii i opowiadał mi, jak ta DZICZ się tam zachowuje. Użył dokładnie tego słowa. Są grupą bardzo roszczeniową i nic ich nie powstrzyma, żeby się dostać do Niemiec.
Ja rozumiem że rodziny z dziećmi uciekają ze strefy wojennej. Ale jeśli uciekną już w bezpieczne miejsce to skrajną nieodpowiedzialnością jest narażanie życia 1-2 letnich dzieci na dalszą ucieczkę do Niemiec i innych bogatych krajów UE.
Bo z tego co się orientuję, w Bułgarii czy na Węgrzech są już bezpieczni.
Rozumiem też, że zamiast nas tu pouczać o pomocy imigrantom sam już zrobiłeś coś dla nich?
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 03 Wrz 2015 16:01 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
ane.wald napisał(a):
@namteH Musiałeś tak na forum publicznym? Leżysz mi jeszcze jeden zaległy raport.

nie bardzo wiem o czym do mnie rozmawiasz....
lepiej daj na PW, bo publicznie nie chcę Cię besztać... ;)

Ostatnio edytowany przez namteH, 03 Wrz 2015 16:05, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
ane.wald lubi ten post.

#112 PostWysłany: 03 Wrz 2015 16:04 

niebieski
JarekGdynia napisał(a):
(...)nic ich nie powstrzyma

niestety tak.
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 03 Wrz 2015 16:05 

Nie znam się, to też się wypowiem.
Po pierwsze: To nie są uchodźcy/ azylanci. Na podstawie przepisów ustawy z 13 czerwca 2003 r. cudzoziemcowi nadaje się status uchodźcy na skutek uzasadnionej obawy przed prześladowaniem w kraju pochodzenia z powodu: rasy, religii, narodowości, przekonań politycznych lub przynależności do określonej grupy społecznej, a także orientacji seksualnej (w tym kobiet, które nie zgadzają się na obrzezanie). Jak podaje UNHCR, każdej minuty osiem osób zostawia cały dobytek, żeby uciec przed wojną, prześladowaniami lub terrorem, a ucieczka jest jedynym sposobem na przeżycie. Kiedy docierają do np. Grecji, zagrożenie tego typu ustaje. Jeżeli z własnej woli (a tak jest) decydują się wyjechać do RFN, to stają się migrantami. W tym wypadku nielegalnymi. Kropka.
Po drugie: Nikt nie wie co to są za ludzie. Nikt nie prowadzi żadnej kontroli, nikt nie przeprowadza badań demograficznych. Nikt nie jest w stanie sprawdzić czy ten syryjski paszport nie został kupiony na targu w Stambule (zachęcam do przeczytania publikacji Frontexu). Nikt nie ma pomysłu jak zabezpieczyć się przed infiltracją, której dokonają jednostki niepożądane.
Po trzecie: Imigranci a sprawa polska. Nie ma u nas ani odpowiednich instytucji, ani odpowiednich procedur, ani nawet odpowiedniej liczby fachowców, żeby zajęli się tymi ludźmi. Nic. Kompletna prowizorka. Działające ośrodki dla uchodźców, a działają one kiepsko, nie będą w stanie ich przyjąć. Pomijam oczywistą niechęć i nieufność przeważającej części społeczeństwa. Jednakże obecny rząd, mino że zdaję sobie z tego wszystkiego sprawę, chce zadowolić naszego zachodniego sąsiada. Wiję się przy tym jak piskorz i unika merytorycznej debaty.
Po czwarte: Dzisiaj niemiecki MSZ stwierdził, że jednak nie ma jak wywrzeć presji w sprawie 'solidarności'. Ale też, nie poradzi sobie sam. W takim razie, władza w RFN zachowała się bardzo nieodpowiedzialnie.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 03 Wrz 2015 16:14, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#114 PostWysłany: 03 Wrz 2015 16:05 

jacek96 napisał(a):
[...]Polska, ktora zawsze bedzie biedna,jesli Niemcy jej pieniedzy nie rzuci :D

Jesteś doskonałą ilustracją zaniedbań wychowawczych na wszystkich etapach rozwoju.
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#115 PostWysłany: 03 Wrz 2015 16:10 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
lukas63 napisał(a):

To chyba najbardziej sensowy wywiad, który przeczytałem na ten temat. Szkoda,że decydenci EU i nasze władze nie zastanawiają się głębiej nad takimi wypowiedziami osób, które są w środku całej sytuacji.

PS O co chodzi z tymi Biedronkami? Bo jakoś nie ogarniam jaki to ma związek z tematem???
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 03 Wrz 2015 16:13 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
jasiub napisał(a):
...
PS O co chodzi z tymi Biedronkami? Bo jakoś nie ogarniam jaki to ma związek z tematem???

Taki, że niektórzy jak widzą czerwone światło na drodze to je posolą, popieprzą i zjedzą, bo pomidor też jest czerwony.
2 ludzi lubi ten post.

#117 PostWysłany: 03 Wrz 2015 16:14 
Awatar użytkownika

srebrny
ze ponosimy wine za smierc w morzu to sie zgodzę
bo trzeba zastosować casus Australii-statki całej unii na morze i zawracanie każdej jednostki z powrotem do brzegu(ostatnio wlosi uratowali 1000 osob 4 mile od brzegu libii-i oczywiscie zabrali ich do europy)
szybko by sie okazało ze skoro nie można przepłynąć to by nie próbowali , jakby przestali próbować to i tropów dzieci morze by nie wyrzucało na brzeg
tylko trzeba mieć jaja jak Australia

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#118 PostWysłany: 03 Wrz 2015 16:16 

niebieski
Zaczęło mi być szkoda Węgrów.

Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 03 Wrz 2015 16:19 

srebrny
ane.wald napisał(a):
jacek96 napisał(a):
Milego siana nienawisci i jadu zycze.
jacek96 napisał(a):
Zycze wiec by polski breavik tez zrobil cos w protescie i przypadkowo wysadzil cala twoja rodzine.

mam ubaw.

Ciesze sie, chcialem sie czyms zrewanzowac, za to, ze z ciebie mam ubaw kazdego dnia :mrgreen:

Ostatnio edytowany przez jacek96, 03 Wrz 2015 16:27, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 03 Wrz 2015 16:27 

ane.wald napisał(a):

Śmiechłem, chociaż temat mało śmieszny: "Madafaka! Sun of a beach!" (00:15) (Celowo, coby moderatornia nie skasowała :D)

Z tego wszystkiego najgorsze będzie to, że zradykalizuje to nastroje w społeczeństwach. Im bardziej 'bananowe dzieci' i ich politycy będą wspierać imigrację tego typu, tym bardziej naturalnym odruchem będzie popieranie mocno prawicowych ruchów przez większość społeczeństwa. I nie mam tu na myśli zdrowego konserwatyzmu, tylko naprawdę nieprzyjemnych ludzi.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 243 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 4 gości