Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 11 Gru 2014 18:35 
Awatar użytkownika

Loty: 112
Kilometry: 142 458
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Jak piszę "ci" to moja sprawa. Lubisz się czepiać drobnostek. Jednak lepiej się dyskutuje ze ścianą niż z tobą.
Jest grupa ludzi, która dąży do poprawy obecnej sytuacji. Kibicuję im całym sercem. Widzą problemy i próbuję je rozwiązać. Pewnie natrafiają na mnóstwo hamulcowych, pseudo-ekspertów, ludzi co liznęli coś na studiach, albo uważających, że nie jest źle to po co coś ruszać.
Ja mówię o parkingu dla obecnych (zresztą nawet burmistrz o tym mówi), a ty że najpierw trzeba zrobić drogę. Ja mówię, że droga jest skoro przyjeżdża tam tyle samochodów, ty mówisz, że częściowo jest. Ja mówię, że to nie ma nic wspólnego z parkingiem, a ty, że trzeba jakoś dojechać do parkingu. I może przeczytasz co napisałem w pierwszym zdaniu tego akapitu?
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#22 PostWysłany: 11 Gru 2014 18:51 

srebrny
kubus571 napisał(a):
Po to są wybory żeby to zmieniać skoro mieszkańcy nic nie mają do komunikacji to jaśnie oświecony Pan z wielkiego miasta będzie im mówił co jest dobre dla ich regionu, bo nie podoba mu się, że bus mu się popsuł. Skoro chcieli by zmian w strukturze komunikacji to by dawno się tego domagali od lokalnych działaczy, a z tego co wiem to im to odpowiada.
W pełni zgoda. Na tym polega samorządność. W końcu ludziom w Korei Północnej też się świetnie żyje, bo panicznie boją się tak porażających obrazoburczych myśli, że gdzieś może być inaczej.
Hm, jakby się nad tym zastanowić, to ta idea samorządności jest ciekawa. Ja nie widzę, żeby ktoś tu chciał góralom narzucać poprawę. Mówimy że jest słabo i tyle. Ja w takie miejsca nie jeżdżę. Pytanie jednak, czy nam - Polakom nie powinno przeszkadzać, że jest słabo. Inna mniejsza analogia: prezydent Gliwic likwiduje tramwaj. Jego prawo, jego samorządność. Ale czy jednak KZK GOP, odpowiedzialny za strategię transportową całego regionu, nie powinien mieć więcej do powiedzenia?
A propos: będąc ostatnio na Malcie, kupiłem sobie fajną książeczkę o ich komunikacji. Im też nie przeszkadzało, że mają skansen, jakieś 70 lat w tyle za światem. Zarabiali na tym miejscowi, a tak to wciśnięto im niemiecki koncern i importowany tabor. Dawni właściciele legendarnych xarabanków płakali oddając je na złom i opowiadali, że czuli się, jakby wywozili je do Auschwitz. No cóż, ale skoro chciało się członkostwa w UE...
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 12 Gru 2014 10:20 
Awatar użytkownika

srebrny
To jak piszesz zaimki osobowe i przymiotne akurat świadczy o kulturze lub/i braku znajomości zasad pisowni wybierz co Ci bardziej pasuje.

No tak przyganiał kocioł garnkowi. Nie odnosisz się w ogóle do argumentów tylko gadasz, że popierasz pomysł. To Ci powtarzam po raz enty ja też popieram pomysł, ale nie jestem zdania, że obecnie w Zakopanem nie ma komunikacji miejskiej, nie jest to londyńskie metro czy japońska kolej, ale jest.

Jak ktoś chce się dostać w jakieś miejsce to się dostanie, a jak ktoś jest sierota i ma pecha to za przeproszeniem palec w nosie złamie.

Zaprojektowałem parę parkingów w swoim życiu i uwierz, że jeśli nie masz infrastruktury drogowej do nich to zawsze będziesz mieć problem. Drugą sprawą jest to, że przydałoby się wyedukować ludzi, że do Zakopanego nie prowadzi tylko jedna droga, że zamiast jechać 4h można nadrabiając 20-30km przejechać szybciej, bo jeśli zrobisz parkingi dajmy na to w Poroninie, czy Białym Dunajcu to zaczopujesz cały przejazd na każdy weekend, ferie i dni z lepszą pogodą.

Obibok na Śląsku to w ogóle jest z tym kocioł bo samorządy sobie a KZK GOP sobie co potwierdza to co napisałeś nie bywam tam często ale mam wrażenie że tam wszystko jest z innej parafii.

Image
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 12 Gru 2014 12:14 

srebrny
kubus571 napisał(a):
ale nie jestem zdania, że obecnie w Zakopanem nie ma komunikacji miejskiej,

No formalnie nie ma.
Cytuj:
Drugą sprawą jest to, że przydałoby się wyedukować ludzi, że do Zakopanego nie prowadzi tylko jedna droga, że zamiast jechać 4h można nadrabiając 20-30km przejechać szybciej, bo jeśli zrobisz parkingi dajmy na to w Poroninie, czy Białym Dunajcu to zaczopujesz cały przejazd na każdy weekend, ferie i dni z lepszą pogodą.

Obibok na Śląsku to w ogóle jest z tym kocioł bo samorządy sobie a KZK GOP sobie co potwierdza to co napisałeś nie bywam tam często ale mam wrażenie że tam wszystko jest z innej parafii.

Dawno dawno temu, wracając z Pienin, wjechałem w Nowym Targu na "Zakopiankę". Jako że kończył się akurat tzw. długi weekend, jakieś 50 minut zajęło mi przejechanie 200 metrów. No to z niej zjechałem i pojechałem inną trasą, szybką i malowniczą. Ludzie chyba nie wiedzą, do czego służą mapy.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 12 Gru 2014 13:26 
Awatar użytkownika

srebrny
Źle napisałem, owszem formalnie nie ma, ale transport dla mieszkańców i turystów jest zapewniony za pomocą prywatnych przewoźników, lepiej? ;)

"Czytać mapę" ?? Nie wiem jak Ty, ale ja mam wrażenie, że niektórzy kierowcy nie wiedzą co to jest. Nawigacja i klapki na oczy, nic to, że objazd, remont, kataklizm jadą tam gdzie prowadzi Krzysio. Ostatnio widziałem taki element na DK79 i objeździe mostu w Ryczywole, widać było, że paru osobom w środku lasu siadła nawigacja i zjechały do lasu na restart stając przed każdą krzyżówką i próbując uruchomić mapę ponownie :)
A z czytaniem mapy to już inna bajka, nie wiem ale jak jadę ze znajomymi ze studiów, czy pracy to wiem, że trzymający mapę wie co robić, jak z kimś innym to wole przestudiować trasę w domu zapamiętując po numerach dróg.

Ja bardzo lubię drogę przez Słowację w kierunku Żywca, albo Łysa Polana - Mniszek nad Popradem. Owszem nie są to skróty, ale super się jedzie a i widoki przednie.

Image
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości