Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Lis 2017 15:03 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 637
Kilometry: 963 361
Krajów: 62 / 29.0%
Bardzo niskie ceny na przeloty z Poznania do Castellon. :)
Poznań – Castellon po 39 zł: 8/15/18/25/29 XI
Castellon – Poznań po 39 zł: 22/29 XI

Załączniki:
FRPozCast78XI17.PNG
FRPozCast78XI17.PNG [ 22.64 KiB | Obejrzany 2196 razy ]

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 02 Lis 2017 17:00 
Awatar użytkownika

Szkoda, że noclegi jak i dojazdy z lotniska - cenowo niwelują taką okazję.

#3 PostWysłany: 02 Lis 2017 17:19 
Moderator forum
Awatar użytkownika

:shock: Nie rozumiem - noclegi w Hiszpanii po sezonie są tanie, wynajem samochodu również. Jeśli chodzi o transport publiczny to np. autobus Hife na trasie Castellon - Walencja to koszt 6.35 euro. Ja nie widzę powodów do narzekania ;)
3 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 09 Lis 2017 21:05 
Awatar użytkownika

@Kashpir
Piszesz o połączeniu już z Castellon de la Plana do Walencji, to nie to samo co lotnisko. Z lotniska Castellon do miasta Castellon de la Plana nie ma bezpośredniego połączenia. Zostaje taxi, albo jakieś shuttle, najtaniej 20Euro do miasta Castellon, a potem dopiero Hife za 6.35 do Walencji :)
a więc 26 euro = 111, 80 zł dla jednej osoby + niezbyt tanie noclegi /1os. Nieopłaca się.

Nie wiem, jedyne sensowne zaliczenie takiego lotu to spanie na lotnisku i lażenie po okolicy i łapanie jaszczurek ew. jakiś namiot w porze wiosna-jesien (choć nie wiem, czy ktoś by w końcu nie przyczepił się...ale to tylko ekstremalnie rozwiązanie). Chyba, że kogoś stać z buta zrobić 4km do Benholl, gdzie "najtańsze" pokoje to co najwyżej w cudzysłowie ;)

#5 PostWysłany: 09 Lis 2017 21:34 

niebieski
Znalezisko doskonałe, a że dojazd problematyczny to nie odosobniony przypadek (choćby Beauvais, Charleoi, Luton).

Natomiast cytowany post to katastrofa ("lażenie po okolicy i łapanie jaszczurek"). Faktycznie, 39 zł + 20 E za bezpośredni lot z Polski do Walencji w dobrych godzinach to bezsens. Lepiej lepiej połapać kleszcze w okolicznym lesie.

Ostatnio edytowany przez michzak, 09 Lis 2017 21:45, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
bonheur lubi ten post.

#6 PostWysłany: 09 Lis 2017 21:41 
Awatar użytkownika

@MeHow
Problematyczny jest twój post pełen lekceważenia. Skoro to mają być tanie połączenia, okazje to nie po 1: 20 E, tylko 26 E (widziałem tu poradnik jak zbić cenę z lotniska Ateny z 6E do 1,4 E, a więc są i tacy forumowicze, co oszczedzają każde euro) - to już robi różnicę Dodaj nawet mega tani wylot to już ponad 150 w jedną stronę + drogie noclegi /1os. To już lepiej szukać lotów bezposrednich do Alicante czy Walencji, które z dojazdem z lotniska wychodzą taniej.

No chyba, że operujesz innym sumami pieniędzmi, ale swoje wypociny i przemyślenia typu katastrofa zostaw dla siebie. To, że mam 13 postów to nie znaczy, że z góry twoje wypowiedzi są ważniejsze, celniejsze, bo nic nie wniosły do dyskusji poza nabiciem postu.

Chyba, że dla ciebie tylko cyferka lotu się liczy, to gratuluje spostrzegawczości ;)

Ostatnio edytowany przez michzak, 09 Lis 2017 21:45, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Lis 2017 22:04 

niebieski
@hicarian
Sorry, poniosło mnie. Po prostu szlag mnie trafia, jak widzę defetystyczne posty. Naturalnie, każde euro jest istotne. Połączenie w mojej ocenie ma sens:1) przyjmując 300 zł za lot i dojazd w dwie strony wychodzi dobra cena za lot do Walencji, w której ceny noclegów są bardzo przyzwoite;
2) jeżeli celem jest wybrzeże Hiszpanii, to tylko lepiej.
hicarian lubi ten post.

#8 PostWysłany: 09 Lis 2017 22:12 
Moderator forum
Awatar użytkownika

OK, poszukałem i zgodzę się z jednym: wydostanie się z lotniska Castellon transportem publicznym nie jest tanie. Ale:
- za autobus do Castellon de la Plana zapłacimy 12 euro a nie 20 (za tyle jedzie do Walencji); choć przyznaję, że to wciąż sporo
- jeśli ktoś może, to najlepiej wypożyczyć samochód - po sezonie naprawdę warto. Teraz za 3 dni w listopadzie płacimy 30 euro a najtaniej można było nawet ok. 20 euro.
- takie ceny do Hiszpanii nie trafiają się codziennie
- noclegi dla 1 osoby w każdym kraju wychodzą drożej niż dla 2/3 osób - to chyba żaden argument.

Podsumowując, loty do Castellon nie są korzystne dla osób podróżujących w pojedynkę transportem publicznym. I to chyba tyle minusów.

#9 PostWysłany: 09 Lis 2017 22:15 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy na tym lotnisku są jakieś wypożyczalnie aut? W szczególności jakieś sensowne?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 09 Lis 2017 22:17 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 116 971
Krajów: 12 / 5.6%
są dwie- jedną z nich sprawdziłam,a opisałam to tu:
https://spolecznosc.fly4free.pl/blog/32 ... nczy-cz-1/
 Profil Relacje PM off
jaco027 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości