Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278 ... 320  Następna
Autor Wiadomość
#5481 PostWysłany: 07 Sie 2025 11:24 

Pytanie z praktyki
Mam lot w tę i spowrotem w długi weekend.
Niestety pojawiają się pewne komplikacje zdrowotne i od 14.08 będę na zwolnieniu lekarskim.
Chcę skorzystać z ubezpieczenia od kosztów rezygnacji.
W temacie dokumentów
Zwolnienie nie ma problemu.
Ale co od Ryanarir, ktoś coś z doświadczenia. Pewnie jakieś potwierdzenie żę nie stawiłem się na locie.
Pytanie też czy powiadamiać wcześniej Ryanair np. 13 że nie stawię się na locie w tę i spowrotem,
Powiadamia się czy jak coś wypadnie to człowiek po prostu nie przychodzi.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#5482 PostWysłany: 07 Sie 2025 11:40 

niebieski
tycik napisał(a):
Tak, nawet jeśli nadpłacisz ponad przyznany ci limit kk, to system nie pozwoli ci zrealizować płatności większej niż przyznany ci limit (a mniejszej niż posiadane przez ciebie środki: limit+nadpłata).

Wysłane z taptaka

Dzięki, w takim razie jest to ogromny minus. Ale rozumiem, że tyczy się to tylko transakcji internetowych?
 Profil Relacje PM off  

#5483 PostWysłany: 07 Sie 2025 12:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Może trochę doprecyzuję swojego posta, co pozwoli odpowiedzieć na twoje ostatnie pytanie. W appce/iPKO ustawiasz limity płatności internetowych/wypłat z bankomatu przy wykorzystaniu karty kredytowej (nie mylić z przyznanym przez bank limitem kk). I po prostu w systemie nie ustawisz wyższego limitu płatności niż limit kk, a co za tym idzie płatność na wyższą kwotę via internet zostanie odrzucona.

Wysłane z taptaka

Ostatnio edytowany przez tycik 07 Sie 2025 12:33, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#5484 PostWysłany: 07 Sie 2025 12:29 

niebieski
Ja Cię w 100% rozumiem, ale nieco się mylisz. W moim przypadku i przypadku mojej karty KK nie mogę ustawić na przykład limitu płatności w terminalach (przynajmniej w apce, przez stronę nie patrzyłem), mogę jedynie zmienić limit płatności w internecie i limit wypłat.
Dlatego pytałem, czy nadpłata zadziała w przypadku płatności w terminalu.

EDIT - przez stronę brak możliwości zmiany limitu w terminalach. Domyślam się więc, że jest na stałe ustawiony na "do limitu środków".
 Profil Relacje PM off  

#5485 PostWysłany: 07 Sie 2025 12:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Trochę mnie zbiłeś z tropu, ale sprawdziłem i w appce rzeczywiście jest tylko ustawienie limitu wypłat z bankomatu i płatności internetowych (zmoderowałem posta żeby nie wprowadzać w błąd).
Nigdy nie płaciłem w POS powyżej limitu kk, więc nie m wiedzy czy przejdzie. Co do płatności internetowych to gdy mam do zrobienia płatność powyżej limitu kk, to zmieniam "na chwilę" limit kk (czyli występuję do banku o wyższy limit), po kilku minutach realizuję płatność i wracam do starego limitu, spłacając później zadłużenie.

Wysłane z taptaka
 Profil Relacje PM off  

#5486 PostWysłany: 07 Sie 2025 12:42 

niebieski
O, to też dobra opcja. Da się w PKO tak od ręki szybko zwiększyć limit, a następnie zmniejszyć?
 Profil Relacje PM off  

#5487 PostWysłany: 07 Sie 2025 12:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Technicznie w appce zwiększenie kilka minut, zmniejszenie dużo szybciej. Pod względem kwotowym to już zależy od tego, jak wysoki limit jest skłonny ci przyznać bank bez dostarczania dodatkowych kwitów.

Wysłane z taptaka
 Profil Relacje PM off  

#5488 PostWysłany: 07 Sie 2025 12:48 

niebieski
OK, dzięki wielkie za pomoc :)
Jest inaczej niż w ING, bo tam miałem najmniejszy limit, jak tylko się dało (500 zł), po prostu nadpłacałem w razie potrzeby i mogłem z tych nadpłaconych pieniędzy skorzystać wszędzie. Kwestia przyzwyczajenia :)
 Profil Relacje PM off  

#5489 PostWysłany: 07 Sie 2025 13:37 

kmaleczki napisał(a):
Pytanie z praktyki
Niestety pojawiają się pewne komplikacje zdrowotne i od 14.08 będę na zwolnieniu lekarskim.
W temacie dokumentów
Ale co od Ryanarir, ktoś coś z doświadczenia. Pewnie jakieś potwierdzenie żę nie stawiłem się na locie.
Pytanie też czy powiadamiać wcześniej Ryanair np. 13 że nie stawię się na locie w tę i spowrotem,

Zadzwon do ubezpieczyciela, zgłoś ubezpieczenie z rezygnacji i dostaniesz listę dokumentów, które masz im dosłać.
Jednym z nich będzie potwierdzenie od przewoźnika, że odwołałeś wyjazd i potwierdzenie ile dostaniesz zwrotu z opłat itd.
 Profil Relacje PM off  

#5490 PostWysłany: 07 Sie 2025 13:46 

O ile pamiętam (miałem w WIZZ ale pewnie to podobna jak nie taka sama procedura):
1. Po dacie odlotu i przylotu wniosek do Ryanair z potwierdzeniem że nie stawiłeś się na lot (trwa to ok. miesiąca)
2. Nie trzeba nikogo informować że Ciebie nie będzie, nie przychodzisz i tyle
3. W papierach od lekarza dodatkowo wymusiłem żeby napisał że w obecnym stanie zdrowia nie nadaje się na podróż samolotem.
4. Zgłaszasz szkodę u ubezpieczyciela (telefonicznie) a później dostaniesz maila od nich co należy do nich przesłać m. in. rachunek do przelewu
5. Dorzucasz również albo karty pokładowe (jak się odprawiłeś) albo jakiś print screen że miałeś podróż i ile osób
6. Potwierdzenie zapłaty za bilety (jak kupiłeś również członkom rodziny to też to załączenia)
Chyba tyle.
 Profil Relacje PM off
suszek lubi ten post.

#5491 PostWysłany: 07 Sie 2025 17:48 

tycik napisał(a):
Technicznie w appce zwiększenie kilka minut, zmniejszenie dużo szybciej. Pod względem kwotowym to już zależy od tego, jak wysoki limit jest skłonny ci przyznać bank bez dostarczania dodatkowych kwitów.

Wysłane z taptaka

Oczywiście limit płatności VI jest stały i wynosi, dla transakcji w terminalach tyle ile limit karty. Nie da się limitu dla operacji w terminalach zmniejszyć ani zwiększyć. Można w app IKO wystąpić o zwiększenie limitu karty VI. Ale o tym już wielokrotnie pisaliśmy. Zależy od Twojej zdolności kredytowej, którą PKO BP określa po swojemu. Ja ostatnio wystąpiłem o zwiększenie limitu kredytowego przypisanego do VI, przez app IKO, do kwoty tam oferowanej (kilkaset tys. - w ofercie). Dostałem od zaraz zwiększenie limitu VI o kwotę.... 500 PLN !!! Tak działa ten system ofert w IKO. Ale uzyskałem odpowiedź od mojego asystenta w PKO BP, że nadpłata na koncie VI zwiększa faktycznie limit operacji VI w terminalach płatniczych o kwotę nadpłaty ponad limit kredytowy (minus wykorzystane środki oczywiście). Z płatnościami internetowymi to jest faktyczny problem, bo nie da się wpisać kwoty wyższej niż przyznany limit.
 Profil Relacje PM off  

#5492 PostWysłany: 07 Sie 2025 19:13 

niebieski
To jest przecież jakiś absurd…
 Profil Relacje PM off  

#5493 PostWysłany: 07 Sie 2025 20:12 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
kmaleczki napisał(a):
Pytanie z praktyki
W temacie dokumentów

Ostatnio temat załatwiałem i trzeba dostarczyć:

1. opis okoliczności i powodu anulacji biletu oraz hotelu (jeśli masz taki) oraz ewentualne dokumenty (zwolnienie lekarskie, wypis ze szpitala etc.)
2. rachunki elektroniczne za rezerwacje biletów (miałem z Trip.com), potwierdzenia płatności kartą
3. bilety / rezerwacje hotelu oraz potwierdzenia anulacji.
4. oświadczenie, że odwołanie podróży nie było i nie będzie przedmiotem roszczenia u innego ubezpieczyciela
5. dyspozycja zwrotu kosztów z numerem złotówkowego konta bankowego

#5494 PostWysłany: 08 Sie 2025 09:27 

Loty: 219
Kilometry: 510 684
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Dziś otrzymałem maila z certyfikatem ubezpieczenia, o który wnioskowałem 3 dni temu, czyli w sierpniu. Tak że chyba nie do końca jest prawdą, że od sierpnia ich nie wystawiają.
 Profil Relacje PM off  

#5495 PostWysłany: 08 Sie 2025 09:41 

niebieski
A od kogo dostałeś i u kogo wnioskowałeś - Mondial czy bank?
 Profil Relacje PM off  

#5496 PostWysłany: 08 Sie 2025 09:55 

Loty: 219
Kilometry: 510 684
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Mondial, z linku przypiętego do wątku.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#5497 PostWysłany: 08 Sie 2025 11:05 
Awatar użytkownika

Loty: 242
Kilometry: 651 170
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
Podobnie jak @potek7 właśnie dostałem na maila certyfikat, wnioskowałem o niego we środę z linku: https://provider.mondial-assistance.pl/ ... zpieczenia
teraz po wejściu w link wyskakuje komunikat "Formularz został już raz wypełniony bądź minął czas na jego wypełnienie."
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5498 PostWysłany: 08 Sie 2025 15:33 

Loty: 204
Kilometry: 492 120
Krajów: 108 / 50.5%
złoty
Może ktoś z banku / ubezpieczalni przeczytał ten artykuł i ogarnął się :P
Odnośnie linku do wypełnienia wniosku, to u mnie taki sam komunikat jak u @adriano, także chyba zablokowali na dobre.
 Profil Relacje PM off  

#5499 PostWysłany: 08 Sie 2025 17:19 

Loty: 1135
Kilometry: 1 133 873
Krajów: 98 / 45.8%
platynowy
@tetr1s Linki zawsze były jednorazowe. Albo może trzeba wyczyścić historię przeglądarki.
Miałem taki sam komunikat dawno temu, jak chciałem skorzystać z linku, którego już wcześniej użyłem. Musiałem zadzwonić, żeby przysłali nowy.

#5500 PostWysłany: 08 Sie 2025 23:22 

niebieski
Jeszcze jedno pytanie o kwestie techniczne w PKO - czy jeśli źródłem dla BLIK'a jest wybrana karta kredytowa to wydatki blikiem wliczają się do rocznych wydatków kartą, aby mieć ją za darmo?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278 ... 320  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości