Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277 ... 320  Następna
Autor Wiadomość
#5461 PostWysłany: 05 Sie 2025 07:21 

w IPKO jak zmienić język na angielski to info o ubezpieczeniu też pojawi się in EN
ostatnio miałem doświadczenie odwołanie loty z powodu choroby, zadziałało bez problemu (bilet, zaświadczenie od lekarza, info o skasowaniu następnych lotów z powodu nie stawienie się na pierwszy lot)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#5462 PostWysłany: 05 Sie 2025 09:33 

niebieski
tetr1s napisał(a):
Dopiszę, bo może nie wszyscy wiedzą, że nie trzeba dzwonić do PKO BP z prośbą o wygenerowanie certyfikatu. Informował o tym @bepa22 (post #5297) oraz wikipost ma podpiętego linka, gdzie wypełnia się ogólny formularz na stronie Mondial Assistance.
PKO BP może już nie wystawia / nie pośredniczy, ale Mondial dalej działa.
Link to https://provider.mondial-assistance.pl/ ... zpieczenia

Strona działa, ale certyfikatów nie wysyłają. Odsyłają do banku, o czym pisałem.

@bimbo - a gdzie w apce można zmienić język? Czy mówisz o zmianie w całym telefonie?
 Profil Relacje PM off  

#5463 PostWysłany: 05 Sie 2025 10:34 

Loty: 110
Kilometry: 239 094
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
rob8 napisał(a):
VI PKO BP. NNW

Jakie macie doświadczenia z NNW?

Tutaj zasady są już od dawna sztywne. Jest tabela i jak czegoś w niej nie ma, to nie ma żadnej szansy na odszkodowanie. Żona miał rozcięcie na dwa szwy i nic nie dostała, bo w tabeli w owu nie było takiego punktu.
Ponoć tabela zmieniła się na jeszcze gorszą ale osobiście nie sprawdzałem
 Profil Relacje PM off  

#5464 PostWysłany: 05 Sie 2025 10:45 

sanchopan napisał(a):
tetr1s napisał(a):
Dopiszę, bo może nie wszyscy wiedzą, że nie trzeba dzwonić do PKO BP z prośbą o wygenerowanie certyfikatu. Informował o tym @bepa22 (post #5297) oraz wikipost ma podpiętego linka, gdzie wypełnia się ogólny formularz na stronie Mondial Assistance.
PKO BP może już nie wystawia / nie pośredniczy, ale Mondial dalej działa.
Link to https://provider.mondial-assistance.pl/ ... zpieczenia

Strona działa, ale certyfikatów nie wysyłają. Odsyłają do banku, o czym pisałem.

@bimbo - a gdzie w apce można zmienić język? Czy mówisz o zmianie w całym telefonie?
W iOS można zmienić język w ustawieniach aplikacji IKO.
Image
 Profil Relacje PM off  

#5465 PostWysłany: 05 Sie 2025 11:20 

certyfikaty wysyłaja - zamawiałem w tamtym tygodniu i w pt dostałem maila z certyfikatem
 Profil Relacje PM off  

#5466 PostWysłany: 05 Sie 2025 11:22 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
@meexxx Ale to oznacza, że e-mail z certyfikatem otrzymałeś 1.08. a zamawiałeś - jak rozumiem - jeszcze w lipcu?
 Profil Relacje PM off  

#5467 PostWysłany: 05 Sie 2025 11:23 

W IKO w telefonie z Android po zmianie języka na angielski wszystko jest po angielsku ale Karta ubezpieczenia jest nadal .. po polsku. Pisałem do PKO trzy dni temu. Brak odzewu. Home>Credit cards>Visa Infinite>Details>Documents and certificates>Travel insurance card Show> Karta Ubezpieczenia (po polsku). Polski język - trudny język ale najlepszy język !
 Profil Relacje PM off
sanchopan uważa post za pomocny.

#5468 PostWysłany: 05 Sie 2025 11:33 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
W aplikacji Android po zmianie języka na angielski, gdy wejdziemy w szczegóły karty kredytowej, to treść zakładki "ubezpieczenie podróżne" jest po angielsku ale w zakładce 'dokumenty i zaświadczenia" karta ubezpieczenia podróżnego jest nadal po polsku.
 Profil Relacje PM off  

#5469 PostWysłany: 05 Sie 2025 11:36 

Niestety mam tak samo w iOS… Dokument jest nadal po polsku.

Moze to kwestia jakiegos cache’a bo wczesniej probowalem w PL…
 Profil Relacje PM off  

#5470 PostWysłany: 05 Sie 2025 11:51 

U mnie nadal w Samsung Galaxy 33 z Android 15 One Ul 7.0 - po restarcie telefonu i zmianie języka IKO na angielski - Karta ubezpieczenia w Karta kredytowa VI> Szczegóły>Dokumenty i zaświadczenia> Karta ubezpieczenia podróżnego - po polsku.
 Profil Relacje PM off  

#5471 PostWysłany: 05 Sie 2025 14:41 

niebieski
meexxx napisał(a):
certyfikaty wysyłaja - zamawiałem w tamtym tygodniu i w pt dostałem maila z certyfikatem

Czyli zamawiałeś w poprzednim miesiącu. A dostałeś 1 sierpnia.
Polecam czytać wątek - że chodzi w nim o zmiany po 1 sierpnia.

Co do języka - ja też na Androidzie mam po angielsku w "travel" ale certyfikat wciąż jest... po polsku. I w sumie technicznie to nie jest dziwne, bo to jakiś obrazek/zrzut ekranu. :shock:
 Profil Relacje PM off  

#5472 PostWysłany: 05 Sie 2025 15:22 

W aplikacji IKO dostępna jest karta ubezpieczenia podróżnego, która pełni rolę skrótowej informacji o ochronie — coś w rodzaju potwierdzenia, że ubezpieczenie istnieje. To nie jest pełnoprawny certyfikat, to 'dokument' dla klienta/ubezpieczonego.

Do niedawna można było zamówić oficjalny certyfikat ubezpieczenia przez formularz Mondial Assistance. Od 1 sierpnia 2025 r. certyfikaty nie są już wydawane bezpośrednio przez Mondial — użytkownicy są odsyłani z powrotem do banku.

Zgodnie z informacjami zawartymi w karcie ubezpieczenia, w razie potrzeby należy skontaktować się z ubezpieczycielem i podać:

numer PESEL,
numer karty,
numer telefonu kontaktowego,
miejsce zdarzenia,
oraz rodzaj pomocy, jakiej potrzebujesz.
Ubezpieczyciel powinien przekazać wszystkie niezbędne wskazówki i informacje dotyczące dalszego postępowania.
 Profil Relacje PM off  

#5473 PostWysłany: 05 Sie 2025 15:31 

srebrny
Na tej karcie nawet imienia i nazwiska nie ma. Wspaniałe zaświadczenie i z pewnością będzie akceptowane na całym świecie! :)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#5474 PostWysłany: 05 Sie 2025 19:06 

@bimbo - a gdzie w apce można zmienić język? Czy mówisz o zmianie w całym telefonie?[/quote]

w ustawieniach IPKO, Dane i personalizacja zakładka na dole
 Profil Relacje PM off  

#5475 PostWysłany: 05 Sie 2025 23:14 

bruce09lili napisał(a):
rob8 napisał(a):
VI PKO BP. NNW

Jakie macie doświadczenia z NNW?

Tutaj zasady są już od dawna sztywne. Jest tabela i jak czegoś w niej nie ma, to nie ma żadnej szansy na odszkodowanie. Żona miał rozcięcie na dwa szwy i nic nie dostała, bo w tabeli w owu nie było takiego punktu.
Ponoć tabela zmieniła się na jeszcze gorszą ale osobiście nie sprawdzałem

no własnie furtką jest punkt 17. Tu należy się opinia orzecznika. Nie da się umiescić każdego uszczerbku w tabeli. Odpuściłeś?
 Profil Relacje PM off  

#5476 PostWysłany: 05 Sie 2025 23:45 

srebrny
A co ma do tego orzecznik? Odszkodowanie przewidują przecież tylko w sytuacji, gdy uraz wymieniony jest w tabeli. Nie jest, to nie ma odszkodowania.
 Profil Relacje PM off  

#5477 PostWysłany: 06 Sie 2025 22:23 

niebieski
Hej, przekleję swój post z innego tematu, może tutaj będzie ktoś wiedział ;) Chodzi o MC Platinum.

To jeszcze jedno pytanie o w/w kartę. W limitach wydatków dla tej karty jest limit od transakcji internetowych i nie może on być wyższy niż limit karty.
Na razie mam najniższy możliwy limit 5k. Dobrze rozumiem, że jak nadpłacę kartę i będę chciał zapłacić za coś powiedzmy 6k to i tak tego nie zrobię?
 Profil Relacje PM off  

#5478 PostWysłany: 06 Sie 2025 23:31 

srebrny
teoretycznie zadziala

10. Jeśli wpłata na rachunek jest wyższa od zadłużenia, powstanie nadpłata. Nadpłata zwiększa dostępne środki, w ramach których możesz wykonywać transakcje kartą. Nadpłata nie jest oprocentowana.
 Profil Relacje PM off  

#5479 PostWysłany: 07 Sie 2025 00:56 

niebieski
No OK, ja rozumiem jak działa nadpłata, ale limit płatności internetowych cały czas będzie ustawiony na 5k, bo nie może być wyższy niż sam limit karty.
Jeżeli tak to działa w PKO to jest to ogromny minus.
 Profil Relacje PM off  

#5480 PostWysłany: 07 Sie 2025 05:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak, nawet jeśli nadpłacisz ponad przyznany ci limit kk, to system nie pozwoli ci zrealizować płatności większej niż przyznany ci limit (a mniejszej niż posiadane przez ciebie środki: limit+nadpłata).

Wysłane z taptaka
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277 ... 320  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości