Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109  Następna
Autor Wiadomość
#2121 PostWysłany: 31 Lip 2014 09:09 
Awatar użytkownika

Loty: 668
Kilometry: 798 343
Krajów: 54 / 25.2%
niebieski
W czerwcu wymieniłem kartę wizzair na inną w tym banku, wdc ważne do maja 2015

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2122 PostWysłany: 31 Lip 2014 20:52 

correos napisał(a):
Mam identyczne info - opłacony wizz club do stycznia 2015
Jesli Pan zrezygnuje Wizzair anuluje Panu wizz club.

Czy ktokolwiek kto wypowiedział umowe i minął okres 30 dniowy - ma anulowany wizz club ??

W moim przypadku rozstałem sie z Citi gdy czare goryczy przelaly problemy z płatnościami w Izraelu i kompletnie olewajacy stosunek do sprawy przez Citi.
Karte oferuja za free wiec jezeli nie maja forumowicze negatywnych emocji zwiazanych z bankiem to moze nie warto zamykac karty.

Mnie Pani powiedziała, że WDC Citi wykupilo mi do stycznia 2015 r. i jest ono ważne niezależnie od tego, czy wypowiem umowę z Citi, czy nie. Wg. aplikacji mobilnej i emaila z Wizzair, członkostwo mam do 28.09.14 r.
Umowa z Citi wypowiedziana.
 Profil Relacje PM off  

#2123 PostWysłany: 31 Lip 2014 21:07 

niebieski
pachi1 napisał(a):
correos napisał(a):

Czy ktokolwiek kto wypowiedział umowe i minął okres 30 dniowy - ma anulowany wizz club ??

W moim przypadku rozstałem sie z Citi gdy czare goryczy przelaly problemy z płatnościami w Izraelu i kompletnie olewajacy stosunek do sprawy przez Citi.
Karte oferuja za free wiec jezeli nie maja forumowicze negatywnych emocji zwiazanych z bankiem to moze nie warto zamykac karty.

Mnie Pani powiedziała, że WDC Citi wykupilo mi do stycznia 2015 r. i jest ono ważne niezależnie od tego, czy wypowiem umowę z Citi, czy nie. Wg. aplikacji mobilnej i emaila z Wizzair, członkostwo mam do 28.09.14 r.

Mi dzisiaj Konsultantka z Citi powiedziała identycznie, że to Citi wykupywało członkostwo i nie powinien Wizzair go cofać, ale dzwonili klienci z reklamacjami, że im Wizz cofnął WDC, więc cytuje Panią: "bezpieczniej niech Pan potrzyma kartę do stycznia (wtedy mi się kończy WDC) a potem zlikwiduje kartę lub zmieni na jakąś inną"
 Profil Relacje PM off  

#2124 PostWysłany: 31 Lip 2014 21:12 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
pachi1 napisał(a):
Tylko na to że City wykupiło członkostwo w WDC do stycznia 2015 masz tylko zapewnienie Miłej Pani z infolini Citi i nic więcej. To może być słaby argument w negocjacjach z Wizz. Trzymanie karty to dodatkowe koszty bo sama z siebie obecnie nic nie daje.
 Profil Relacje PM off  

#2125 PostWysłany: 01 Sie 2014 07:05 
Awatar użytkownika

Loty: 654
Kilometry: 1 486 299
Krajów: 95 / 44.4%
srebrny
JJ2010 napisał(a):
pachi1 napisał(a):
correos napisał(a):

Mi dzisiaj Konsultantka z Citi powiedziała identycznie, że to Citi wykupywało członkostwo i nie powinien Wizzair go cofać, ale dzwonili klienci z reklamacjami, że im Wizz cofnął WDC, więc cytuje Panią: "bezpieczniej niech Pan potrzyma kartę do stycznia (wtedy mi się kończy WDC) a potem zlikwiduje kartę lub zmieni na jakąś inną"

Ja zmienilem kartę na citi lot a według aplikacji mobilnej WDC mam zgodnie z planem czyli do lutego tak jak powinno być 1 rok , zobaczymy co się stanie jak przeniose karte do raifa
 Profil Relacje PM off  

#2126 PostWysłany: 30 Sie 2014 13:22 

Loty: 43
Kilometry: 82 989
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
pewnie nic ;)

#2127 PostWysłany: 31 Sie 2014 11:21 

Członkostwo ważne do konca rocznej umowy, dostałam mail od Wizz

Dear Wizz Discount Club Member

You have received your free Wizz Discount Club membership as part of the Polish co-branded card program. We would like to inform you that the Polish co-branded credit card program with Citibank ended on 15.06.2014.

Your free Wizz Discount Club membership will expire on: 17.02.2015

If you are interested in learning about other options for free Wizz Discount Club membership, please click here.

?????????

Wynikałoby z niego, że nowa karta w Raiffaisen też daje darmowe członkostwo, ale w regulaminie, do którego odsyłają, nic nie ma. W banku tez nic nie wiedzieli, sprawdzili regulamin. Czy ktoś ma jakieś sprawdzone informacje?

Co do opłat za ubezpieczenie karty, o ktory była mowa wcześniej. Wytargowałam, że po 2 miesiącach, jeśli obroty będą co najmniej tysiąc na miesiąc, bank będzie płacił ubezpieczenie (mam to na piśmie).

Co do straszenia o utracie członkostwa, gdy zlikwidujemy kartę.
Nie wypowiadamy przecież umowy o kartę citi wizz, bo takowa od 16 czerwca nie istnieje, jedynie z nazwy na plastiku. Wizzair skończył współpracę, karta jest teraz tylko zwykłą kredytowa i nie ma nic wspólnego z klubem. Próbują nas zmusić do pozostania w banku.

Ostatnio edytowany przez Dar01, 31 Sie 2014 11:30, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#2128 PostWysłany: 31 Sie 2014 11:28 

karta-kredytowa-wizz-raiffeisenpolbank,181,50034&p=434729&hilit=raiffeisen#p434729
 PM off  

#2129 PostWysłany: 31 Sie 2014 11:42 

O, dzięki. Dlaczego tej informacji o darmowym członkostwie nie ma w regulaminie, znalazłam ją w "najczęściej zadawane pytania" ? Trzeba szperać, żeby się czegoś dowiedzieć.
 Profil Relacje PM off  

#2130 PostWysłany: 31 Sie 2014 11:52 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Gdyż na chwilę obecną trzeba mieć WDC wykupione. Jak będzie w przyszłości to się okaże. Reszta dyskusji w temacie o Karcie Raiff.
 Profil Relacje PM off  

#2131 PostWysłany: 01 Wrz 2014 13:37 

muszę dokupić bagaż rejestrowany na lot z Burgas do Katowic. waluta płatności z automatu wskakuje na lewy - po zmianie na złotówki wychodzi 149zł .. nie mam żadnego konta walutowego a jedynie kartę City .. orientuje cię się może czy bardziej nie opłaca mi się zapłacić w lewach tzn żeby przewalutowanie nastąpiło przez City ( na stronie Wizz taka opcja zamiast 125 zł prawie 25 zł drożej )
 Profil Relacje PM off  

#2132 PostWysłany: 01 Wrz 2014 13:41 

złoty
belek1983 napisał(a):
muszę dokupić bagaż rejestrowany na lot z Burgas do Katowic. waluta płatności z automatu wskakuje na lewy - po zmianie na złotówki wychodzi 149zł .. nie mam żadnego konta walutowego a jedynie kartę City .. orientuje cię się może czy bardziej nie opłaca mi się zapłacić w lewach tzn żeby przewalutowanie nastąpiło przez City ( na stronie Wizz taka opcja zamiast 125 zł prawie 25 zł drożej )

Musisz zobaczyć jaki jest kurs na dzisiaj Lewa po kursie sprzedaży i dodac 3% i zobaczyć co jest bardziej opłacalne.
Czy zapłacić w lewach czy w złotówkach?
 Profil Relacje PM off  

#2133 PostWysłany: 01 Wrz 2014 13:56 

ok. dzięki ... czyli średni kurs lewa 2,24 zł - koszt bagażu 65 lewa - czyli 146 zł i te 3 % - na jedno wyjdzie.. cóż ich sztandarowa kwota 125 zł za bagaż rejestrowany wychodzi o wiele drożej :/
 Profil Relacje PM off  

#2134 PostWysłany: 09 Paź 2014 10:13 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 49 961
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Na jaką kartę wymieniać CitiWizz, która leży w portfelu i się kurzy? na Citi M&M ? Tylko czy te mile się nie przeterminowują?
 Profil Relacje PM off  

#2135 PostWysłany: 09 Paź 2014 10:26 

Loty: 1135
Kilometry: 1 133 873
Krajów: 98 / 45.8%
platynowy
Decyzja, co do karty należy do Ciebie.

Możesz zmienić na nową Raiffeisen Wizz albo MBank M&M albo Citi M&M.

Właśnie użytkowanie karty kredytowej M&M powoduje, iż mile się nie przeterminują niezależnie od posiadanego statusu w programie.
łowca uważa post za pomocny.

#2136 PostWysłany: 09 Paź 2014 13:44 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 49 961
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Sudoku napisał(a):
Właśnie użytkowanie karty kredytowej M&M powoduje, iż mile się nie przeterminują niezależnie od posiadanego statusu w programie.

O, dobrze wiedzieć.
Dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#2137 PostWysłany: 09 Paź 2014 14:22 
Awatar użytkownika

Loty: 654
Kilometry: 1 486 299
Krajów: 95 / 44.4%
srebrny
Ja wizz w city zmieniłem na m&m udało się wytargować platinium na takich samych warunkach jak poprzednia wizz - tj. rok bezpłatnie od zmiany więc de facto kolejny rok, Platinium to 4 zł za jedną mile lepszy przelicznik ma tylko premium mbanku tam jest 3 zł za mile. Mile się nie przeterminowują wystarczy jak dobrze pamiętam zrobić jedną transakcję milową w miesiącu. Zobaczymy jak pod koniec tego darmowego roku podejdą do tematu dalszego zwolnienia z opłaty dotychczas zdaję się wystarczyła chęć rezygnacji z karty. Jedyna kwestia, że od kiedy mam kartę raifa tej dosyć mało używam.
 Profil Relacje PM off  

#2138 PostWysłany: 12 Lis 2014 10:43 

niebieski
Osoby, które mają dożywotnio bezpłatną kartę Citi chcę uczulić na to, że 6 PLN miesięcznie za obsługę Citiphone będzie od nich i tak pobierane, tak więc proponuję zlecić wyłączenie tego kanału dostępu (można to zrobić przez system transakcyjny).

#2139 PostWysłany: 12 Lis 2014 12:54 

shiver napisał(a):
Osoby, które mają dożywotnio bezpłatną kartę Citi chcę uczulić na to, że 6 PLN miesięcznie za obsługę Citiphone będzie od nich i tak pobierane, tak więc proponuję zlecić wyłączenie tego kanału dostępu (można to zrobić przez system transakcyjny).

http://livesmarter.pl/jak-zrezygnowac-z ... esiecznie/

Z chwilą zgłoszenia kilka miesięcy temu chęci rezygnacji z kk w citi otrzymałem telefon co musiało by zaistnieć, bym nie zrezygnował (przekazałem, że tylko wtedy jak będzie bezwarunkowo dożywotnio bezpłatna), przystali na to i takie warunki mam (obecnie kk mastercard world po zamianie z kk citi wizz)
W związku z cytowanym postem skontaktowałem się z citi, nikt kto wynegocjował lub otrzymał specjalne warunki utrzymania karty opłaty za citiphone nie będzie miał naliczanej.
 PM off  

#2140 PostWysłany: 12 Lis 2014 13:12 

srebrny
Uwazasz, ze za jakis czas nie moga sie od tego wymigac i zazadac oplaty?!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości