Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Lut 2018 00:16 
Awatar użytkownika

srebrny
Podsuńcie proszę sugestie jak spędzić 20 godz. lądując w CAI.
Wiza, zdaje się potrzebna? Do Sfinksa pewnie dojadę, ale jak najtaniej i najbezpieczniej?
Brać taxi? A może macie jakiegoś niedrogiego "Ahmeda" godnego polecenia? :)
Co po drodze zjeść... tanio, smacznie i bez zemsty faraona.
A może lepiej "spend a time" hotelu? :D

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 19 Lut 2018 00:37 

niebieski
Hej,

Ahmed co krok, ale węgiel aktywowany warto zawsze mieć w okolicy;)

Wiza jasne że potrzeba, Sfinx daleko, ale metrem prawie za frajer i potem 10 km busikiem z ulicy Haram.

Warto też poćwiczyć używanie zaimków nieokreślonych "a" w obcym języku;)

O ewentualnej nocy w hotelu nikt poza Tobą nie zdecyduje;)

Pzdr, Art.
 Profil Relacje PM off
wtak lubi ten post.

#3 PostWysłany: 19 Lut 2018 08:45 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Z wizą na 100% nie wiadomo, wg timatica potrzebna nie jest, ale od tego mamy osobny temat. Dopóki pierwsza osoba nie przeleci, to się pewnie nie dowiemy.
 Profil Relacje PM off
wtak lubi ten post.

#4 PostWysłany: 19 Lut 2018 16:30 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
alitalie sie kupilo :)
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off
wtak lubi ten post.

#5 PostWysłany: 19 Lut 2018 22:14 

niebieski
krasnal napisał(a):
Z wizą na 100% nie wiadomo, wg timatica potrzebna nie jest, ale od tego mamy osobny temat. Dopóki pierwsza osoba nie przeleci, to się pewnie nie dowiemy.

W Egipcie nikt tak łatwo z 25 USD nie zrezygnuje, czytałem tylko jedną opinię na Trip Advisor, że się udało po długim maglowaniu, poza tym posucha...

Pzdr, Art.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Lut 2018 23:09 

Loty: 1036
Kilometry: 1 600 718
Krajów: 130 / 60.8%
niebieski
Wczoraj wróciłem. Co do wizy nie było żadnej dyskusji, chcesz opuścić lotnisko = musisz mieć wizę.
Co do zwiedzania miasta wybrałem wersję dla leniwych, 30$ od osoby (było nas dwóch) i auto z kierowcą do dyspozycji do wieczora wg mojego planu zwiedzania. Cytadela, Muzeum Egipskie, meczet Mohameda Ali, stare miasto, dzielnica koptyjska i Cairo Tower (to akurat odradzam).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości