Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 200 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Internet w Chinach
#41 PostWysłany: 11 Lut 2017 11:24 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 18.1%
niebieski
Niedługo sprawdzę, ale ty chyba jedziesz wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Alicante za 1083 PLN ⛱️🌊👣 Loty z weekendem i 2 noce w centrum miasta Wakacje w Alicante za 1083 PLN ⛱️🌊👣 Loty z weekendem i 2 noce w centrum miasta
Bułgaria z all inclusive na wakacje 🌊☀️ 7 dni w 4* hotelu w Słonecznym Brzegu za 2599 PLN Bułgaria z all inclusive na wakacje 🌊☀️ 7 dni w 4* hotelu w Słonecznym Brzegu za 2599 PLN
#42 PostWysłany: 11 Lut 2017 11:28 

srebrny
Ja dopiero w połowie maja...
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 11 Lut 2017 11:29 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 18.1%
niebieski
To ja w marcu więc dam znać.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 11 Lut 2017 11:30 

srebrny
Czekam z niecierpliwością :-)
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 11 Lut 2017 11:52 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 90 094
Krajów: 10 / 4.9%
chiny-info.pl napisał(a):
Używałem China Mobile z telefonem kupionym w Tajlandii, wszystko działało, nigdy nie słyszałęm o problemach tego typu
pzdr

Dzięki za informacje.

Cytując za http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/China
Cytuj:
China Mobile’s and China Unicom’s 2G (up to EDGE speed) are compatible with common GSM/2G phones (although US-models need quad-band). China Mobile’s 3G service is based on a weird Chinese-made TD-SCDMA standard, which unfortunately is not compatible with any phones from outside China. Again, if you brought your own phone from outside China, you will not be able to use 3G on China Mobile’s Network.

Z 2G więc nie byłoby problemu, ale co to za internet po GPRS :)
Natomiast China Unicom 3G bazuje na sieci 2100Mhz i powinno współgrać z naszymi telefonami.

#46 PostWysłany: 11 Lut 2017 13:57 
Awatar użytkownika

niebieski
@adix1982 czytałem dokładnie to samo przed wyjazdem. Ja osobiście mam "chińczyka", bo to One Plus One, ale nie działa na ich paśmie nadawania. Korzystałem z China Mobile i wszyscy Chińczycy zawsze mieli "4G", ale u mnie nie było źle. Prawie w całym kraju, jeśli nie byłem na jakiejś wsi albo na obrzeżach miast miałem dostęp do "LTE". Więc podejrzewam, że przynajmniej China Mobile ma jakieś nadajniki w większych miastach, które obsługują też inne pasma.
adix1982 lubi ten post.
adix1982 uważa post za pomocny.

#47 PostWysłany: 11 Lut 2017 14:04 

srebrny
A coś wiesz na temat gmaila?
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 11 Lut 2017 14:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Na 100% nie działa. (Ale jak wyślesz maila z google do chińczyka to dojdzie mu). Pod koniec podróży czasem działał mi normalnie Messanger od facebooka, ale to też loteria była.
Facebook, wszystko od Google, Twitter, Dropbox, Google Play na telefonie - zablokowane.

Ale to nie jest jakiś większy problem (poza nerwami), bo VPN łatwo zainstalować na każdym telefonie.

Jeśli ktoś przyjeżdza na 7-14 dni, to nie ma sensu kupować płatnego, ale jeśli ktoś jest na miesiąc to polecam jakiś płatny. Np. ExpressVPN, nie jest tani, ale jako jedyny (a testowałem 5-6) mogę szczerze polecić. Niezawodny i super support.

A z darmowych na telefon to polecam Psiphon 3 lub Betternet - oba spełniają swoje zadanie i są za darmo.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#49 PostWysłany: 11 Lut 2017 17:37 

Dropbox też nie działa? Straszna lipa bo miałem zamiar zdjęcia w chmurę Google Drive i Dropbox ładować.

A co z Viberem?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 11 Lut 2017 17:45 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 67 312
Krajów: 7 / 3.4%
Co prawda ja jeszcze nie byłam w Chinach (dopiero planuję) i rozglądam się za jakimś internetowym rozwiązaniem (niby w hotelach są więc by zrzucić zdjęcia do google zdjęć syknie jak się będzie miało VPN?) i zastanawiam się nad czymś takim:

http://www.3gsolutions.com.cn/page/simcard

Google mapy, google translatora, google trips czy maps.me można ściągnąć offline więc raczej jakaś podstawa będzie myślę XD
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 11 Lut 2017 18:34 

Loty: 207
Kilometry: 763 882
Krajów: 35 / 17.1%
Viber nie działa.
adix198201 lubi ten post.
adix198201 uważa post za pomocny.

#52 PostWysłany: 11 Lut 2017 20:31 

srebrny
W hotelach sieci międzynarodowych w Chinach zwykle (ale nie zawsze) w sieci działają również FB oraz usługi google.
Ale nie ma reguły nawet w ramach tej samej sieci hotelowej - np. parę miesięcy temu w Novotelu w Pekinie nie działały a w Mercure w Szanghaju wszystko było ok i można było korzystać np. z map.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 12 Lut 2017 09:48 

Loty: 291
Kilometry: 621 848
Krajów: 46 / 22.2%
złoty
Osobom lecącym do Chin polecam zainteresować się kartami operatora China Unicom - jest to operator z Hong Kongu ale ma w ofercie karty z Internetem dla Chin i co ciekawe bez chńskich blokad - wszystko działa :)

https://www.cugstore.com/hk_en/data-card/

Koszt przesyłki do .pl nie jest jakiś drogi, ja zamawiałem co prawda kartę da Hong Kongu ale od zamówienia była u mnie w Krakowie po 6 dniach.
 Profil Relacje PM off
gosiacola60 lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#54 PostWysłany: 12 Lut 2017 16:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Owszem korzystanie z VPN bardzo spowalnia łącze (a dokładniej każde połączenie z serwerem spoza Chin trwa bardzo długo), ale nie jest to jakiś wielki problem. Myślę, że trochę macie nieuzasadnione obawy co do tego tematu. Po prostu instalujecie jedną z tych wyżej podanych (1 min roboty), później w hotelu klikacie "połącz" (20s) i działa Wam cały internet. Nie widzę sensu po co kombinować i szukać hotelu, w którym będzie wbudowane VPN w router, bo to prędkości bardzo i tak nie zmieni. Jak ktoś chce szybko to polecam wybrać jeden z tych płatnych VPN, ale i tak większość czasu Internet będzie dla Was działał jak w 2005 roku w Polsce.

@seal jest to ciekawe rozwiązanie, słyszałem że całkiem nieźle to działa. Jak ktoś chce jednak tańszą opcję i nie zamierza opuszczać prowincji to np. rejestrując się w Guangdong (China Mobile) miałem wraz z doładowaniem zawsze 2-3GB gratis, a kolejne GB nie były tak drogie. Problem jest jeśli opuszczamy prowincje to wtedy już internet nie jest tani. Co miesiąc w podstawowym pakiecie (18RMB) otrzymujemy tylko 100MB na cały kraj. Najkorzystniejszą opcją wtedy jaką znalazłem był pakiet ok. 20-25zł za 700MB działające na cały kraj :/ W prowincjach jest tanio, ale w Chinach ogólnie bardzo drogi Internet. I jeszcze ważna rzecz, że próbowałem kupić kartę wiele razy. Gdziekolwiek w Yunnan odmawiano mi za każdym razem, a już w Guangdong poszło bez problemu (trzeba mieć też paszport).
adix1982 uważa post za pomocny.

#55 PostWysłany: 06 Mar 2017 11:34 

Wiadomosci na goraco :D Dotarlismy dzisiaj do Xi'an,chcielismy kupic karte sim na internet w mobile china,ale byly problemy.Natomiast w china unicom cala zabawa lacznie ze zdjeciem :D trwala 5 minut.Karta 1GB+8GB w prezencie 99 tutejszych pieniazkow.Natomiast jesli chodzi o fejs ,nie dziala.Ale messenger do komunikacji z maloletnim tak:)
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 06 Mar 2017 11:56 

srebrny
A gmail działa?
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 06 Mar 2017 11:59 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 424 008
Krajów: 43 / 20.8%
Sprawdziłem Astrill VPN - bez zarzutu działają w Chinach wszystkie blokowane strony ... Szybkość dobra
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 06 Mar 2017 12:14 

Google nie dziala,wiec gmail pewnie tez nie.
 Profil Relacje PM off
boots uważa post za pomocny.

#59 PostWysłany: 06 Mar 2017 12:16 

srebrny
A poczty na polskich stronach, typu onet itd?
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 06 Mar 2017 12:17 

Nie mam poczty na polskich stronach,wiec nie odpowiem
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 200 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości