Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Sty 2011 22:24 

Kiedy najlepiej kupić bilet i kiedy pojawiają się promocje? Planuję lecieć na miesiąc w październiku/listopadzie 2011. Może być też np z Berlina. Wiem, że mam jeszcze czas, ale cena gra u mnie bardzo dużą rolę. Za to termin wylotu jest bardzo elastyczny. Jeszcze niedawno były loty z Aerosvit za ok. 1700 zł, ale już podrożały. Myślicie, że pojawi się jakaś wakacyjna promocja? Czy kupować za ok. 2000 bo nic lepszego w tym terminie raczej się nie trafi? Pytam, bo pierwszy raz lecę w ten rejon świata i nie śledziłam nigdy wahań cen lotów.
Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 03 Sty 2011 23:12 
Awatar użytkownika

Poczekać warto, jeszcze będą promocje.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Sty 2011 23:14 

niebieski
Pytanie czemu ten termin akurat sobie wybrałeś. Patrzyłeś na warunki atmosferyczne jakie wtedy tam panują? Chyba że planujesz bardziej listopad niż październik. Ten okres to akurat koniec pory deszczowej/monsunowej. w październiku średni opad w bangkoku jest 2 krotnie wyższy od średniej rocznej i cztero krotnie większy niż w listopadzie. W grudniu jest to o kolejny rząd wielkości mniejszy
Image
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 04 Sty 2011 13:24 

tak właśnie myślałam, żeby jechać pod koniec października. Na wyspy wybieram się dopiero pod koniec wyjazdu. Wcześniej na tydzień Kambodża, a potem północ Tajlandii. Pomyślałam sobie, że jak trochę popada na początku podróży to nikomu nie zaszkodzi;)
będę zatem czekać na promocje biletów. Mam nadzieję, że uda mi się coś upolować;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Sty 2011 17:06 

teraz zaczęłam się martwić, że w okolicach Krabi w listopadzie jest za duże ryzyko, że pogoda nie dopisze. A na grudzien kiedy można się promocji spodziewać i jaka cena jest już okazyjna?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 05 Sty 2011 17:18 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 35.5%
W listopadzie najlepiej zwiedzać północ kraju i góry. Jak masz ochotę na plaże, to na Ko Chang powinna być dobra pogoda.

http://www.travelfish.org/weather_fish.php

#7 PostWysłany: 07 Sty 2011 16:02 

w 2009 roku na początku grudnia kupowałem bilety Warszawa-Moskwa-Bangkok-Moskwa-Warszawa na polowe stycznia 2010 i calosc zamknela sie z tego co pamietam w 1800zł w obie strony rosyjskim Aeroflotem, nawet nie wiem czy tam była jakaś promocja czy nie, ale dotarłem do nich tak po prostu z ciekawości co by nie musieć lecieć przez STN. Według mnie trzeba czekać i szukać.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Sty 2011 22:14 

dzięki za pomoc;) pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 20 Mar 2011 16:20 

Podłączam się do tematu. Szukam tanich biletów do Tajlandii na wrzesien (wiem, ze wtedy najbardziej pada, ale tylko taki termin mi odpowiada). Znalazlem bilet za 672$ Aerosvitem, myslicie, ze uda sie upolowac cos tanszego?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość