Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
#661 PostWysłany: 07 Lut 2013 01:11 

niebieski
Witam, 14 sierpnia ląduje na CDG o 8 40, potrzebuje odebrać bagaż i nadać go na następny lot do Jaddah na 11 30, wyrobie się?
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#662 PostWysłany: 08 Lut 2013 16:00 

witajcie, mam pytanie dotyczące przesiadki czy raczej międzylądowania... lot z KRK do BKK, rezerwacja wieloodcinkowa dotyczyła dwóch odcinków KRK - AUH - BKK (i później powrót) ale na bilecie okazuje się, że jest międzylądowanie w TXL z koniecznością zmiany samolotu (niewidoczne przy rezerwacji, tak samo jest z powrotem - pojawiło się międzylądowanie w monachium,ale tu na szczęście przynajmniej 2 h między lotami). w txl od przylotu do odlotu jest dokładnie 1:10 min :((( przylot i wylot tych konkretnych lotów odbywa się z tego co sprawdziłam z dwóch terminali (przylot C, wylot B). i trochę mnie to przeraża...
moje pytania:
1) jak wyglądają takie przesiadki - jeżeli jest to jedna rezerwacja / na jednym bilecie ? trzeba normalnie przechodzić między terminalami i przez security? może to głupie pytanie - ale serio nie wiem jak to przebiega ;p
2) jeśli loty będą punktualnie - starczy czasu, żeby się przesiąść? (nie latałam jeszcze z txl)
2) co jeśli samolot z krk się opóźni? jakie mam wtedy opcje? (oba odcinki (krk -txl i txl - auh) linie etihad, ale obsługuje je air berlin, a trzeci auh-bkk dokładnie na odwrót)
3) czy w razie opóźnienia pierwszego samolotu drugi czeka, skoro jest to jeden przelot tylko z międzylądowaniem / zmianą maszyny?

* wiem, że jest dużo takich wątków odnośnie przesiadek, ale nie mogę znaleźć nic w przypadku takiego "nieplanowanego" międzylądowania

Więc proszę o wyrozumiałość i o pomoc bardziej doświadczonych :) bo zaczyna mi się włączać panika
 Profil Relacje PM off  

#663 PostWysłany: 08 Lut 2013 20:07 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W Krakowie nadadzą Ci bagaż do portu docelowego (AUH) i wydadzą dwie karty pokładowe na oba odcinki (KRK-TXL i TXL-AUH).
Wychodzisz z Berlinie z samolotu i kierujesz się prosto do odpowiedniej bramki skąd odlatuje samolot do AUH, nie interesujesz się w ogóle nadanym w Krakowie bagażem - zobaczysz go dopiero w AUH. Jeżeli samolot z Krakowa się opóźni to zostaniesz bezpłatnie przebukowana na kolejny rejs.

Nie jest to żaden "jeden przelot" czy "nieplanowane międzylądowanie" - to są 2 zupełnie oddzielne rejsy, tyle że na jednej rezerwacji i dzięki temu masz pewność, że za zapłaconą już kwotę dotrzesz do miejsca docelowego niezależnie od opóźnień czy odwołań na dowolnym z tych lotów.
 Profil Relacje PM off  

#664 PostWysłany: 08 Lut 2013 21:12 

Witam.

Mam pytanko: czy powyższa sytuacja dotyczy się tak samo lotu z W-Wy do Dubaju z Quatar'em z przesiadką w Doha?
Mam przesiadkę 2godz. 10min TAM i 2godz. 30min POWRÓT.
Oczywiście bilet Warszawa-Dubaj i spowrotem...
Dzięki

Dawid
 Profil Relacje PM off  

#665 PostWysłany: 09 Lut 2013 10:19 

dzięki @ kemot :D
 Profil Relacje PM off  

#666 PostWysłany: 09 Lut 2013 12:52 

niebieski
@DawFra
Jeżeli masz na jednym bilecie to się nie masz czym przejmować ( a pewnie tak jest )

Pytanie o Moskwe Szeremietiewo ( SVO) - mam lot z Berlina z przesiadką 1:25 H w godzinach popołudniowych 18-20 , czy to trochę nie za krótko ?
 Profil Relacje PM off  

#667 PostWysłany: 10 Lut 2013 14:38 
Awatar użytkownika

Loty: 72
Kilometry: 201 537
Krajów: 25 / 11.7%
Czy godzina i 45 min od lądowania do odlotu wystarczą na przesiadkę w Eindhoven? Lotnisko małe, więc zakładając, że samolot spóźni się z pół godziny, to nadal ponad godzina na przejście security. Oczywiście tylko z podręcznym.

Lot do Eindhoven liniami Transavia z Madrytu, ktoś leciał czy bywają mocno spóźnione?
 Profil Relacje PM off  

#668 PostWysłany: 10 Lut 2013 14:47 

niebieski
Nie byłem co prawda w Eindhoven, dopiero się tam wybieram, ale godzina i 45 minut to naprawdę dużo czasu, więc bez kłopotu zdążysz.

BTW Lot masz na jednym bilecie? Jeśli tak to wcale nie musisz się martwić przesiadką.

#669 PostWysłany: 10 Lut 2013 15:16 
Awatar użytkownika

Loty: 72
Kilometry: 201 537
Krajów: 25 / 11.7%
Tanie linie, Transavia do Eindhoven i potem Wizz do Warszawy. O Transavii dużo nie słyszałem, więc nie wiem jak tam z ich punktualnością, jeśli ktoś miał z nimi do czynienia to proszę o info, bo jeśli będzie punktualnie to o przesiadkę się nie boję.
 Profil Relacje PM off  

#670 PostWysłany: 11 Lut 2013 20:16 

Mucustrooper napisał(a):
Czy godzina i 45 min od lądowania do odlotu wystarczą na przesiadkę w Eindhoven? Lotnisko małe, więc zakładając, że samolot spóźni się z pół godziny, to nadal ponad godzina na przejście security. Oczywiście tylko z podręcznym.

Lot do Eindhoven liniami Transavia z Madrytu, ktoś leciał czy bywają mocno spóźnione?

Mnie z moją małżonką udało się przesiąść w 30 minut od przylotu do odlotu :shock:
chociaz wepchaliśmy sie do security bez kolejki :mrgreen:, z butami w zębach..., nawet zapomniałem wypakowac pastę do zębów i pokazać ochroniarzowi, lądowaliśmy FR z Budapesztu a odlot do Gdańska też FR, jak wysiadaliśmy z samolotu to nasz do GDN kończył już boarding. Oczywiście mieliśmy w rezerwie rezerwację na wieczorny W6 :|
 Profil Relacje PM off  

#671 PostWysłany: 15 Lut 2013 23:13 

Czy 1.5 godziny wystarczy na przesiadkę w Singapurze?
Przylatujemy LH do Sin o 16.45, o 18.20 wylatujemy AA z Sin do Kuching, mamy bagaż rejestrowany, 2 różne bilety - czy zdążymy?
Czy jest możliwość odprawienia bagażu w W-wie ( LH W-wa - Sin) i odebrania w Kuching (Air Asia Sin - Kuching)
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#672 PostWysłany: 19 Lut 2013 23:43 

niebieski
Eryk87 napisał(a):
@DawFra
Jeżeli masz na jednym bilecie to się nie masz czym przejmować ( a pewnie tak jest )

Pytanie o Moskwe Szeremietiewo ( SVO) - mam lot z Berlina z przesiadką 1:25 H w godzinach popołudniowych 18-20 , czy to trochę nie za krótko ?

Dasz radę, o ile masz wylot w ramach terminala D, E lub F
 Profil Relacje PM off  

#673 PostWysłany: 21 Lut 2013 02:37 

Witam

czy 1,5 godziny wystarczy na przesiadkę w Kuala Lumpur? AirAsia przylot z Singapuru, wylot na Langkawi.
Bagaż nadawany i kontrola paszportowa.
Czy ktoś ma doświadczenia?

pozdrawiam
pkasprus
 Profil Relacje PM off  

#674 PostWysłany: 22 Lut 2013 23:21 

Witam

10 kwietnia lecę do NY z Warszawy z przesiadka w Berlin Tegel. Czas przesiadki to 55 minut. Czy będą jakieś problemy z "wyrobieniem" się na samolot do Stanów ? Dodam że wszystkie loty odbywają się samolotami AirBerlin

Z góry dziękuje za odpowiedz
 Profil Relacje PM off  

#675 PostWysłany: 23 Lut 2013 00:18 
Awatar użytkownika

Loty: 261
Kilometry: 439 732
Krajów: 32 / 15.0%
srebrny
redrumik napisał(a):
Witam

10 kwietnia lecę do NY z Warszawy z przesiadka w Berlin Tegel. Czas przesiadki to 55 minut. Czy będą jakieś problemy z "wyrobieniem" się na samolot do Stanów ? Dodam że wszystkie loty odbywają się samolotami AirBerlin

Nikt Ci nie zagwarantuje, że nie będzie żadnych problemów. Tyle, że to problem linii nie Twój - lecisz na jednym bilecie to Cię dostarczą na miejsce. A skoro pozwalają na przesiadkę 55 minut, to znaczy, że uważają, że czas na przesiadkę jest wystarczający.
Ten temat jest raczej dla tych, którzy przesiadają się na lot inną linią (na innym bilecie) - wtedy spóźnienie może być bardzo bolesne
 Profil Relacje PM off  

#676 PostWysłany: 26 Lut 2013 17:25 

niebieski
redrumik napisał(a):
Witam

Tegel jest dosc male.. zeby nie powiedziec mikro na ilosc ruchu ktory obsluguja.. jesli nie bedzie spoznienia to sie wyrobisz na luzie i zdarzysz obejsc wszystkie terminale jeszcze 5 razy dookola (nie wiem jak bagaz, jesli np. bedzie 15 min spoznienia to moze byc na styk juz)
 Profil Relacje PM off  

#677 PostWysłany: 02 Mar 2013 04:26 

55 min na przesiadkę w Oslo Rygge z lotu z Cagliari. Obydwa loty FR. W RYG nigdy nie byłem, nie znam lotniska, a z tego co wiem nie ma strefy transferowej. Ryzykować?
 Profil Relacje PM off  

#678 PostWysłany: 02 Mar 2013 08:12 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
pizzabhoy napisał(a):
55 min na przesiadkę w Oslo Rygge z lotu z Cagliari. Obydwa loty FR. W RYG nigdy nie byłem, nie znam lotniska, a z tego co wiem nie ma strefy transferowej. Ryzykować?

Ostatnio przesiadalem sie w Rygge. Planowo mialem 50 min. Samolot spoznil sie 20. Zostalo 30. Dalem rade. Jeszcze czekalem w kolejce do wejscia do samolotu. Ale roznie moze byc....
Nie ma tranzytu. Musisz wyjsc z przylotow na parterze, przejsc przez hol, schodami wjechac na pietro. Tam jest security. Jesli bedzie kolejka popros ludzi.... przepuszcza cie. Lotnisko jest male i nie ma sie gdzie zgubic.

#679 PostWysłany: 11 Mar 2013 23:29 

Witam. Przylatuje na Heathrow o 16.05 z Kuala Lumpur - Malaysia Airlines , nastepny lot mam o 17.55 do Warszawy LOTem , moje pytanie, czy da rade sie wyrobic w tak krotkim czasie (odebrac i nadac bagaz ) czy jednak lepiej poszukac jakiegos lepszego polaczenia ?
 Profil Relacje PM off  

#680 PostWysłany: 12 Mar 2013 11:37 
Awatar użytkownika

Da się w 1h 30 min na Oslo Rygge ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości