Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
#581 PostWysłany: 23 Lis 2012 03:58 

Od kwietnia wg nowego rozkładu Wizzair wynikałoby, że lot Modlin-Charleroi i Charleroi-Lublana obsługuje ten am samolot. W drodze powrotnej w poniedziałek mamy identyczną sytuację Lublana-Charleroi-Modlin. W związku z tym pytanie czy w Charleroi można jakoś przedostać się po wyjściu z samolotu od razu do kolejki oczekujących na ten sam samolot, który leci już do Lublany. Oczywiście biorąc pod uwagę, że lecimy tylko z podręcznym i kartę pokładową mamy już wydrukowaną. Między wylądowaniem a ponownym wylotem powinno być jakieś 30 minut. Czy ktoś już próbował podobnej przesiadki, albo zna te lotnisko na tyle dobrze aby podać jakieś sprawdzone informacje? Podobnej przesiadki można dokonać w Torp bez najmniejszego problemu i trwa ona około 1 minuty (licząc od momentu jak wchodzimy do budynku lotniska po opuszczeniu samolotu do momentu ustawienia się w kolejce osób oczekujących do dalszej podroży w innym kierunku tym samym samolotem)
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#582 PostWysłany: 23 Lis 2012 11:18 
Awatar użytkownika

niebieski
A wystarczylo zerknac strone wczesniej, dopiero co opisywalam to lotnisko :roll:

#583 PostWysłany: 23 Lis 2012 11:39 

Świetne i proste. W razie następnych pytań wystarczy zerknąć stronę wcześniej. Zadziałało. Polecam. Dziękuję.

Najważniejsze jednak pytanie czy komuś już udało się po wylądowaniu w Charleroi przedostać do kolejki oczekujących do tego samego samolotu z pominięciem security?
 Profil Relacje PM off  

#584 PostWysłany: 26 Lis 2012 23:38 

Ostatnio szybka, nawet ekspresowa przesiadka w Modlinie ;) Opóźniony samolot FR z Rzymu wylądował o godzinie 11:45, lekki bieg przez całą długość terminalu, szybkie security (na szczęście dzięki wyrozumiałości ludzi i obsługi bez kolejki), wylot FR do Budapesztu 12:15. Udało się, lecz nie polecam 8-)

#585 PostWysłany: 29 Lis 2012 15:12 

cześć, mam lot łączony Wrocław - Oslo Torp - Ryga.
Wrocław - Oslo Torp 14.30-16.20
Oslo Torp - Ryga 16.50-19.25.
Loty Wizzarem.
Więc mam 30 min na przesiadkę, powrót podobnie (od lądowania do startu).
Uważacie że to ten sam samolot? Zdążę czy lepiej nie ryzykować zimowania w Oslo? :)
Sorki jeśli ten wątek był poruszany, szukałem na forum ale nie znalazłem.
 Profil Relacje PM off  

#586 PostWysłany: 30 Lis 2012 16:45 

Loty: 267
Kilometry: 403 879
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
PiotrekP napisał(a):
cześć, mam lot łączony Wrocław - Oslo Torp - Ryga.
Wrocław - Oslo Torp 14.30-16.20
Oslo Torp - Ryga 16.50-19.25.
Loty Wizzarem.
Więc mam 30 min na przesiadkę, powrót podobnie (od lądowania do startu).
Uważacie że to ten sam samolot? Zdążę czy lepiej nie ryzykować zimowania w Oslo? :)
Sorki jeśli ten wątek był poruszany, szukałem na forum ale nie znalazłem.

Duże ryzyko. Możesz kupić sobie na ten dzień jakiś awaryjny bilet na wieczór z Oslo do jakiegoś polskiego miasta, jeśli będą w dobrej cenie.
 Profil Relacje PM off  

#587 PostWysłany: 30 Lis 2012 17:04 
Awatar użytkownika

Temat był już wielokrotnie poruszany na forum. Trasę wykonuje ten sam samolot. We wtorki i soboty robi rotację: WRO-DTM-LCJ-DTM-WRO-TRF-RIX-TRF-WRO.
Jest to jedna z prostszych szybkich przesiadek. W Torp po prostu wychodzisz z samolotu, wchodzisz do hali przylotów/odlotów, idziesz 10m w lewo i ustawiasz się w kolejce do Rygi/Wrocławia. Do tego w Rydze można zrobić dokładnie tak samo, z tym, że tam wchodzi się tym samym gate'm co wychodzi, więc jeszcze mniej się nachodzisz. :)
Sam robiłem przesiadkę z lotu RIX-TRF na TRF-WRO jakieś 2 tyg. temu i szczerze, zdążyłbym jeszcze wyjść przed lotnisko, zapalić papierosa i wrócić do kolejki po ponownej kontroli bezpieczństwa. :P

To wszystko oczywiście w normalnych warunkach. W przypadku złej pogody każda, nawet najbezpieczniejsza, przesiadka może się posypać i trzeba mieć jakiś plan B. Natomiast w tym sezonie jeszcze się nie zdarzyło, żeby samolot był przekierowany z TRF z powodu pogody więc raczej nic złego nie powinno się stać.
 Profil Relacje PM off  

#588 PostWysłany: 30 Lis 2012 17:08 

riwo napisał(a):
Temat był już wielokrotnie poruszany na forum. Trasę wykonuje ten sam samolot. We wtorki i soboty robi rotację: WRO-DTM-LCJ-DTM-WRO-TRF-RIX-TRF-WRO.
Jest to jedna z prostszych szybkich przesiadek. W Torp po prostu wychodzisz z samolotu, wchodzisz do hali przylotów/odlotów, idziesz 10m w lewo i ustawiasz się w kolejce do Rygi/Wrocławia. Do tego w Rydze można zrobić dokładnie tak samo, z tym, że tam wchodzi się tym samym gate'm co wychodzi, więc jeszcze mniej się nachodzisz. :)
Sam robiłem przesiadkę z lotu RIX-TRF na TRF-WRO jakieś 2 tyg. temu i szczerze, zdążyłbym jeszcze wyjść przed lotnisko, zapalić papierosa i wrócić do kolejki po ponownej kontroli bezpieczństwa. :P

To wszystko oczywiście w normalnych warunkach. W przypadku złej pogody każda, nawet najbezpieczniejsza, przesiadka może się posypać i trzeba mieć jakiś plan B. Natomiast w tym sezonie jeszcze się nie zdażyło, żeby samolot był przekierowany z TRF z powodu pogody więc raczej nic złego nie powinno się stać.

Skąd można zdobyć takie informacje, że jakiś samolot robi konkretnie taką trasę :) ?
 Profil Relacje PM off  

#589 PostWysłany: 30 Lis 2012 17:17 
Awatar użytkownika

llukasz napisał(a):
Skąd można zdobyć takie informacje, że jakiś samolot robi konkretnie taką trasę :) ?

Trochę wolnego czasu, internet i flightradar24. :D
 Profil Relacje PM off  

#590 PostWysłany: 02 Gru 2012 14:50 

Dzięki wielkie, no to lecę :)
Postaram się dokupić jakieś loty awaryjne.
 Profil Relacje PM off  

#591 PostWysłany: 02 Gru 2012 14:55 

riwo napisał(a):
Trochę wolnego czasu, internet i flightradar24. :D

O ile samolot ma ADS-B. W takim LO na przykład, większość nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#592 PostWysłany: 02 Gru 2012 16:57 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Jak wygląda temat przesiadek w Dortmundzie (DTM)? Między innymi z Gdańska można sobie polecieć na Bałkany, z tym że czas przesiadek wynosi średnio 40min. Da radę?
 Profil Relacje PM off  

#593 PostWysłany: 02 Gru 2012 20:31 

Witam,
czy ktoś przesiadał się w Dortmundzie w sobotę lub wtorek z lotu Lwów- Dortmund 17.45-18. 50 na lot Dortmund - Poznań 19.20 - 20.40 ... czasu jak na lekarstwo i wydaję się być bardzo ryzykowne ... ale może ktoś ma już jakieś doświadczenie

pozdrawiam
michał
 Profil Relacje PM off  

#594 PostWysłany: 03 Gru 2012 01:20 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
No to jest nas dwóch jeżeli chodzi o DTM :) Pomoże ktoś?
 Profil Relacje PM off  

#595 PostWysłany: 03 Gru 2012 01:24 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
codriver napisał(a):

30 minut na przesiadkę chyba możecie nie pytać bo bez tak zwanego dupochronu to rosyjska ruletka

#596 PostWysłany: 03 Gru 2012 01:24 
Awatar użytkownika

złoty
Gaszpar napisał(a):
codriver napisał(a):

30 minut na przesiadkę chyba możecie nie pytać bo bez tak zwanego dupochronu (bilet awaryjny) to rosyjska ruletka

#597 PostWysłany: 03 Gru 2012 01:51 
Awatar użytkownika

srebrny
nie mam zielonego pojęcia czy tak jest, ale strzelę że to ten sam samolot
o ile w tym samym czasie nie odlatuje żaden inny wizzAir z tego lotniska to pewnie mam rację

oczywiście pytanie czy tam trzeba przechodzić ponownie security check i ile to trwa etc
 Profil Relacje PM off  

#598 PostWysłany: 03 Gru 2012 02:02 
Awatar użytkownika

złoty
rw30 napisał(a):
nie mam zielonego pojęcia czy tak jest, ale strzelę że to ten sam samolot
o ile w tym samym czasie nie odlatuje żaden inny wizzAir z tego lotniska to pewnie mam rację

Chyba raczej nie bo przylot samolotu z POZ jest o 18.55 a lot powrotny Z DTM do POZ o 19.20

Na szybko sprawdziłem, że na 90% rotację Lwów-Dortmund robi samolot z bazy w Kijowie.
(np we wtorki. Kijów-Dortmund-Lwów-Dortmund-Kijów

#599 PostWysłany: 14 Gru 2012 10:47 

niebieski
Ja też mam pytanie w podobnym temacie. Chce lecieć z Wrocka do Dortmundu,a potem na Lwów.Mam na przesiadkę 2:20 czy to wystarczy czy też lepiej kombinować z Katowicami i 6 godz na przesiadkę?
 Profil Relacje PM off  

#600 PostWysłany: 14 Gru 2012 10:58 
Awatar użytkownika

Wystarczy spokojnie, tam nie ma ogromne ruchu a samo lotnisko małe ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości