Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 20 Cze 2017 10:28 
Awatar użytkownika

Loty: 875
Kilometry: 1 447 385
Krajów: 134 / 62.6%
srebrny
Ja zawsze IHG robie Przez Quidco Wiec tak jak pisze @cekace nie jest to zaden powodzenia zeby manager twierdzil ze rezerwacja byla Przez posrednika. Troche sie z nimi pouzerasz ale przynajmniej z 5k dodatkowych punktow Ci Wpadnie w ramach przeprosin :-)
krzysztof.ka lubi ten post.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#22 PostWysłany: 20 Cze 2017 11:09 

niebieski
Manager tego hotelu napisał do supportu z prośbą o naliczenie mi tych punktów. Osoba z CS twierdzi, że rezerwacja była robiona przez "third party".
To była korespondencja między menago tego hotelu a supportem. Po odpowiedzi udzielonej przez support, menago wysłał mi tego maila do wiadomości.

na bazie tego maila wysłałem już oryginalny mail, który dostałem zaraz po zrobieniu rezerwacji. Jak byk jest mail z systemu rezerwacyjnego IHG, stawka YOUR Rate na pewno nie jest dostępna u pośredników, ani też stawki z bonus points. W mailu są podane warunki rezerwacji. Tam naprawdę pracują ignoranci.

Nie popuszczę tej rezerwacji, ponieważ z rodziną wydaliśmy ponad 680 Euro w tym hotelu. Niemały pieniądz. Poza tym, specjalnie wybrałem stawkę droższą, aby mieć te dodatkowe 1000 punktów kwalifikujących do statusu za każdą noc.

Hotel sam w sobie nie powiem, postarali się, bo dostaliśmy 4 osobowy executive room, welcome drink dla 4 osób, obsługa bardzo, ale to bardzo miła.

Miałem taki lekki zonk z tą rezerwacją, bo w systemie nie dała się edytować. Miałem zamiar już ją anulować i zrobić od nowa rezerwację, ale bałem się, że jak odwołam, to nie będzie nowej rezerwacji na tych samych warunkach cenowych. Miałem przeczucie.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 20 Cze 2017 12:01 
Awatar użytkownika

srebrny
@krzysztof.ka

Na przyszłość - najpierw się robi nową, później anuluje starą rezerwację ;)
By byc pewny tych samych warunków :D
 Profil Relacje PM off

#24 PostWysłany: 20 Cze 2017 14:17 

złoty
U mnie w sytuacjach reklamacji zawsze pomagał telefon do supportu na nr z USA i uprzejma acz stanowcza prośba o naliczenie punktów od razu. Zazwyczaj trzeba ich trochę pomolestować żeby przełączyli do supervisora ale mają możliwość rozpatrzenia reklamacji podczas pierwszego kontaktu.
krzysztof.ka uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 20 Cze 2017 17:06 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
z filipińcami nic sie nie zalatwi
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 20 Cze 2017 17:49 

Loty: 428
Kilometry: 511 350
Krajów: 58 / 27.1%
niebieski
Ja zawsze piszę przez formularz na stronie IHG i w ciągu dwóch trzech dni jest pozytywnie sprawa załatwiona.
Co prawda od dwóch lat mam Platinium, ale nie wiem czy to dla ContactCenter ma znaczenie.
A co do samych bonusów: upgrade pokoju jest miłą rzeczą i co ważne: dostajesz upgrade także przy pobytach za punkty.
No i rolowanie punktów (pobytów) na następny rok; zrobiłeś w roku np. 50 pobytów (to za mało na status spire), więc 10 pobytów przechodzi ci na nastepny rok i wtedy wystarczy 30 aby utrzymać Platinium.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 24 Cze 2017 21:31 

niebieski
-- 20 Cze 2017 21:40 --

Jestem po rozmowie telefonicznej z CS. Nic nie wskórałem. Superwisior nadal twierdzi, że pobyt nie kwalifikuje się. Nie wiem z jakiego powodu. Pani z infolinii twierdziłą, że stawka tu nie ma nic do rzeczy. Ciekawe rzeczy twierdzą. Zapytałem po co więc płaciłem więcej za bonusowe punkty. Oczywiście bez odzewu.
Jedynie co mi się udało ustalić, to naliczą mi punkty, ale jak przedstawię fakturę. Ja znowu, że manager hotelu nie jest w stanie wydać faktury. Rozmowa trwała 50 minut. Dostałem numer sprawy w guest relations dept. W ciągu 24 godzin mają rozwiązać sprawę i skontaktować się z hotelem dlaczego nie są w stanie wystawić faktury. Jak będzie faktura, to naliczą punkty. Ręce opadają.

-- 24 Cze 2017 21:31 --

Ostatecznie wczoraj udało się załatwić sprawę pozytywnie. Poświęciłem dwie rozmowy ze UK i USA, obie po 40 minut. W CS w UK twierdzili uparcie, że bookowałem w biurze turystycznym. Sprawa się odwróciła w kierunku pozytywnym, kiedy do osoby z CS dotarło, że hotel nie wystawił mi faktury. Skierowano mnie do Guerst Relation Department, nadano sprawie numer i tam dopiero trzecia osoba po przełączaniu pomogła mi i naliczyła punkty. W sumie nie wszystkie, ale dostałem z 10499 prawie 8000. Jest to liczba zadowalająca, tym bardziej, że od razu dostałem status Platinum.
Dziękuję za udział w dyskusji i pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 24 Cze 2017 22:07 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
to gdzie ty to kupiłeś? nie miałeś maila z potwierdzeniem rezerwacji? mnie to wystarczyło
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 24 Cze 2017 22:22 

niebieski
Miałem maila z potwierdzeniem rezerwacji. Wysyłałem wszędzie; do dyrka hotelu i do CS. Nie pomagało, nie byli wzruszeni taryfą.
Nie raz i nie dwa razy reklamowałem nienaliczone punkty - faktura pomagała i sprawy były załatwiane w ciągu dwóch dni zwykle.
Nie opisuję każdej swojej reklamacji na forum. Napisałem o tej konkretnej reklamacji i sprawie, bo nie była załatwiona w takim trybie i czasie jak zwykle. Dlatego też chciałem wiedzieć co robić. W pierwszym poście zapytałem na końcu, czy jest jakaś wyższa instancja gdzie można sprawę eskalować.

Taka sytuacja w restauracji; gość skarży się do obsługi; przepraszam, w mojej zupie są włosy. Z drugiego stolika odzywa się gość: a w mojej zupie nie ma włosów.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość