Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 362 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 09 Wrz 2014 10:36 

srebrny
Wczoraj swoje zadania przeanalizowałem powtórnie.
Oto one:
Stay more – 11 nocy (10.800)
Explore our brands – 5 brandów (20.800)
Weekender – 3 soboty (5.600)
Change your view – 3 Holiday Inn (5.600)
Bonus Point Package Reward – 2 w Bonus Points Package with Breakfast (2.400)
Download and book on the IHG App – 1 pobyt via aplikacja (11.200)
Extend your weekend – 2 sobotnie pobyty 2-dniowe z piątkiem lub niedzielą (czyli piątek – sobota lub sobota – niedziela) (4.800)
Bonus 25.000 (lub 2 noce) – wykonaj 6 zadań z 7-ciu jakie masz
Łącznie 96.800
Prawie byłem skłonny działać, ale że większość to by były matress runy, to opłacalność słaba.
Tym niemniej poniżej przemyślenia.
Ci co mają zadanie Bonus Point Package Reward podpytywali gdzie szukać tych hoteli.
U Rafała na hs także nie jest to wyjaśnione.
Można posiłkować się tym:
http://www.ihg.com/hotels/gb/en/global/ ... bpp/europe
Teoretycznie pakiety są do końca września, ale można znaleźć hotele z listy, które mają je i do grudnia.
Ponieważ ja mam za zadanie 5 marek, przewertowałem listę pod tym kątem.
Dobry wyborem jest Crowne Plaza Brussels - Le Palace - sobotnie noce można znaleźć za 116 EUR - 126 EUR z podatkiem z pakietem 5.000 punktów i śniadaniem. Piatkowe noce też w tej cenie można znaleźć.
Do Brukseli można stosunkowo tanio dolecieć, więc to też jest atut.
Oprócz tego dobrą ofertą są weekendy w Sankt Petersburgu - Indigo Tchaikovskovo (podobnie pakiet 5.000 pkt), a są tam też i Crowne Plaza (2 hotele) oraz Staybridge Suites.
Minusem jest spory koszt dolotu (pomijam obecną sytuację) i konieczność posiadania wizy.
Kolejnymi opcjami jest Berlin i Wiedeń (tam stawka BPPR jest w Holiday Inn).
Ja osobiście odkładam działania.
Jeśli od października będą hotele w Polsce z pakietami to może będzie łatwiej podjąć decyzję o wejściu do gry.
Jeśli nie, to zrobię pewnie Weekendera z aplikacją (łącznie 16.800 za 3 pobyty).
Piszcie swoje przemyślenia, komuś można dzięki temu coś podpowiedzieć.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#102 PostWysłany: 09 Wrz 2014 12:41 

no trudne zadania dostałeś, coś im musiałeś podpaść ;)
też bym chyba na Twoim miejscu odpuścił
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 09 Wrz 2014 14:17 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Ja też swoje zadania zdecydowanie odpuszczam, podobnie jak z druga edycją BIG WINa (poniosło ich z tą ilości noclegów),
ale nad zadaniami u dziewczyny jestem w stanie popracować.
Nasze zadnia (ja robiłem pierwszą edycje BW, dziewczyna nie robiła w ogóle, stąd zapewne takie różnice):
U mnie do zdobycia 71 800 pkt u dziewczyny 83 700 pkt o wiele mniejszym nakładem i tu gra jest chyba warta świeczki:>

Załącznik:
ihg.jpg
ihg.jpg [ 49.16 KiB | Obejrzany 1061 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 09 Wrz 2014 22:09 

niebieski
u mnie jakoś skromnie tylko 2 możliwości:

Załączniki:
sight.png
sight.png [ 39.43 KiB | Obejrzany 993 razy ]

#105 PostWysłany: 10 Wrz 2014 00:00 

Witam,
Czytając forum natknąłem się informacje dotyczącą programów lojalnościowych w hotelach dla osób początkujących i według tych sugestii założyłem konto na IHG i przy okazji udało mi się "załapać" na promocje Into The Nights. Zadania jakie dostałem opisywane już tutaj były.
Załącznik:
scan.jpg
scan.jpg [ 48.62 KiB | Obejrzany 944 razy ]

Mam do Was kilka pytań laika do "starych wyjadaczy"...... Jadę w listopadzie na kilka dni do Hiszpanii i planuje tam miedzy innymi 2 dni pobytu w Madrycie. Jeżeli wybiorę 2 noclegi w dwóch różnych hotelach HI i zarezerwuję je przez aplikacje na smartphone to zaliczą mi się dwa zadania plus trzecie za ściągniecie aplikacji??? Na co zwracać uwagę przy tych rezerwacjach, w jaki sposób można zdobyć dodatkowe punkty...... Proszę o wszystkie wskazówki związane z IHG......
Z góry dziękuję za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 10 Wrz 2014 01:04 

niebieski
Mam dokładnie to samo co Ty.
Wg mnie nie ma szans, żebyś zrobił 3 zadania podczas tego pobytu. Musisz zabookować 2 pobyty z pomocą strony internetowej, więc w tym wypadku nie zaliczysz zabookowania z użyciem aplikacji. A jeśli zabookujesz z pomocą aplikacji jeden nocleg, to niestety tylko jeden zabookujesz na stronie internetowej.

Edit: Wyszło mi, że da się to zrobić w listopadzie za 520zł (HI w W-wie, HIX w W-wie i HI w Łodzi)
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 10 Wrz 2014 04:25 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
sopel1987 napisał(a):
Mam dokładnie to samo co Ty.
Wg mnie nie ma szans, żebyś zrobił 3 zadania podczas tego pobytu. Musisz zabookować 2 pobyty z pomocą strony internetowej, więc w tym wypadku nie zaliczysz zabookowania z użyciem aplikacji. A jeśli zabookujesz z pomocą aplikacji jeden nocleg, to niestety tylko jeden zabookujesz na stronie internetowej.

Edit: Wyszło mi, że da się to zrobić w listopadzie za 520zł (HI w W-wie, HIX w W-wie i HI w Łodzi)

wg mnie nieprawda

tam jest "download and book a stay" czyli wystarczy pobrać apkę i wykonać jedną rezerwację
a w kolejnym zadaniu jest wyraźnie "web OR mobile"
więc jedna rezerwacja przez apkę druga dowolnie

da się zrobić dwoma pobytami (w tym jeden dwudniowy) - fajne zadanka sam bym chciał takie :)

#108 PostWysłany: 10 Wrz 2014 05:19 

niebieski
O kurde mol, faktycznie. Doczytalem ten punkt tylko do web site/mobile site, a resztę moje oczy pominęły. No cóż, taka pora. Mój błąd ;)
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 10 Wrz 2014 08:42 

niebieski
futrzak napisał(a):
u mnie jakoś skromnie tylko 2 możliwości:

Pisałeś do nich aby wyjaśnili jakie masz zadania? Jeśli tak to na jaki adres bo mi coś nie odpowiadają?
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 10 Wrz 2014 08:44 

niebieski
jeszcze nie, myślałem że mam tylko te dwa, czyli 4 noclegi odbyć..hmm
czy ktoś wie jak ja mogę zrobić ten "UNLOCK bonus offers" ?

#111 PostWysłany: 10 Wrz 2014 08:50 

niebieski
Miom zdaniem takie coś to błąd, normalnie są zadania do zrobienia i za to bonus..tu masz dwa bonusy i żadnego zadania
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 10 Wrz 2014 09:37 
Awatar użytkownika

srebrny
To jest błąd, którego póki co nie potrafią naprawić. Prowadzę z nimi korespondencję już piąty dzień i żadnych efektów.

Jeżeli ktoś chce ich pogonić, to piszcie na: ihgrewardsclub@ihg.com.
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 10 Wrz 2014 10:14 

Loty: 53
Kilometry: 90 635
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Zadanie Weekender oznacza, że pobyt musi być z soboty na niedzielę?
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 10 Wrz 2014 10:22 
Awatar użytkownika

Loty: 196
Kilometry: 323 953
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
vivere napisał(a):
będziesz mieć ponad 60000 punktów - to jest np 12 noclegów z PointBreaks (niekiedy nawet w InterContinentalach)...ja bym szarpał jak Reksio szynkę :D

Odnośnie reksia ;) jakie jest Wasze doświadczenie z rezerwacjami z PointBreaks? Bo gdy patrzę na listy z ostatniego roku to wygląda to mi na duży wybór w USA, a w przypadku reszty świata wybór ograniczony...a może się mylę :). Czy często zdarzało Wam się, że akurat hotele z listy wpasowały się w Wasze plany podróżnicze czy jednak to hotel z PointBreak jest motywatorem, żeby pojechać w konkretne miejsce?

#115 PostWysłany: 10 Wrz 2014 10:47 

Revan_ napisał(a):
Zadanie Weekender oznacza, że pobyt musi być z soboty na niedzielę?

tak
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 10 Wrz 2014 11:06 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
Nie chcę odbyć bezsensownych noclegów (bez pkt) więc chcę się upewnić.
Czy wystarczy, że po przez aplikacje zarezerwuję (i odbędę) pojedyncze nocki w soboty w HI w Łodzi, HI w Józefowie i HIX w Wawie (ew. HI w Bydgoszczy zamiast w-wy)???

refiko napisał(a):
Image

#117 PostWysłany: 10 Wrz 2014 11:25 

refiko napisał(a):
Nie chcę odbyć bezsensownych noclegów (bez pkt) więc chcę się upewnić.
Czy wystarczy, że po przez aplikacje zarezerwuję (i odbędę) pojedyncze nocki w soboty w HI w Łodzi, HI w Józefowie i HIX w Wawie (ew. HI w Bydgoszczy zamiast w-wy)???

refiko napisał(a):
Image

Wystarczy
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 10 Wrz 2014 11:36 
Awatar użytkownika

niebieski
barka napisał(a):
jakie jest Wasze doświadczenie z rezerwacjami z PointBreaks? Bo gdy patrzę na listy z ostatniego roku to wygląda to mi na duży wybór w USA, a w przypadku reszty świata wybór ograniczony [..] hotele z listy wpasowały się w Wasze plany podróżnicze

To zależy. Na ostatniej wakacyjnej liście słabo była reprezentowana Europa ( Finlandia x1, Francja x3, Wielka Brytania x1). Ale zerknij sobie na przykład na listę marzec-maj 2014: Austria, Bułgaria, Czechy, 2 x Francja, 5 x Niemcy, 2 x Włochy, 4 x Hiszpania. To daje naprawdę duże możliwości złożenia DOBREGO wyjazdu, w oparciu o noclegi z punktów 8-). W przypadku krajów nieco dalszych niż Europa, jest jeszcze lepiej. Na przedostatniej liście (maj-lipiec) były m.in. Brazylia, Kolumbia, Kostaryka, Salwador, Ekwador, Peru, Tajlandia, RPA, Fidżi...

Jak pisali przedmówcy: szarpać jak Reksio szynkę, targać jak komornik szafę, brać jak rolnik dotację z UE :twisted:
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 10 Wrz 2014 11:42 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
OradeaOrbea napisał(a):
Jak pisali przedmówcy: szarpać jak Reksio szynkę, targać jak komornik szafę, brać jak rolnik dotację z UE :twisted:

Nie zapominajcie łykać jak karp okruchy chleba! :lol: :lol: :lol:
dj3500 lubi ten post.

#120 PostWysłany: 10 Wrz 2014 13:11 

Cytuj:
Miom zdaniem takie coś to błąd, normalnie są zadania do zrobienia i za to bonus..tu masz dwa bonusy i żadnego zadania

Dlaczego uważacie, że to błąd? Wygląda że zadaniem jest wykonanie 4 pobytów..
Wiem wiem, wyjątkowo łatwe ale dlaczego nie?

PS też mam tak 8-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 362 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość