Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 318 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 18 Mar 2016 13:20 

Loty: 145
Kilometry: 309 536
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
@danziger identyczna sytuacja z dzisiaj !!!! Apka również nie zaliczona . Niby Apka tylko do qualifying stay , ale jak zaloguję się na konto to mam ilość noclegów qualifying stay razem z policzonym z noclegiem P&C .
Dobrze , że jest jeszcze miesiąc na przeciąganie liny i najwyżej ta apke zrobie pod koniec trwania promocji .
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#282 PostWysłany: 25 Mar 2016 11:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzisiaj na moim dashboardzie Accelerate zostało zaliczone zadanie P&C. Niestety tylko P&C pomimo, że rezerwacja robiona przez appkę.
Wygląda więc na to, że zadanie P&C nie zalicza żadnych innych zadań ( w tym nie zalicza appki).

#283 PostWysłany: 25 Mar 2016 12:13 

niebieski
silazak napisał(a):
Niby Apka tylko do qualifying stay , ale jak zaloguję się na konto to mam ilość noclegów qualifying stay razem z policzonym z noclegiem P&C

@silazak

możesz jeszcze raz sprawdzić te informacje? U mnie nocleg P&C jest widoczny w kategorii "Reward Nights" i nie kwalifikuje:( Przeglądnij ostatnie 365 dni na wyciągu.
 Profil Relacje PM off  

#284 PostWysłany: 25 Mar 2016 12:20 

niebieski
potwierdzam, mi też wskoczyło zadanie P&C bez stayu kwalifikowalnego.

Cwaniaczki IHG ;)
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 25 Mar 2016 12:39 

Loty: 119
Kilometry: 254 856
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
To samo, Apka nie zaliczona :(

#286 PostWysłany: 25 Mar 2016 15:59 
Awatar użytkownika

Loty: 307
Kilometry: 488 854
Krajów: 71 / 33.2%
niebieski
mnie kolejny raz szlag trafia. Cały czas mam niezaliczone zadanie z Apką i blokuje mi to 40 tysi punktów :|

Dzisiaj po kolejnym monicie w sprawie niezaliczonej "Travel with the IHG® App" napisali:
Cytuj:
Per offer mechanics:
To complete this offer, the member must book 2 qualifying stays through the IHG app beginning 01 January 2016 and consume 2 qualifying stays during the promotion period.
Per checking, your stay was booked on 27 December 2015. Thus, the stay did not show up in your dashboard and did not count to the offer.

Nocleg był kwalifikujący (oczywiście nie od razu ale po upomnieniu) zarezerwowany jw i odbył się na samym początku stycznia.
@kendi i chyba ktoś jeszcze pisali, że im zaliczało w takich wypadkach zadanie z apką.
Może podpowiecie co robić, albo jakim skutecznym tekstem rzucić (@kamo375 może Ty coś podpowiesz, bo chyba podziałało to co im pisałeś). Bo mi się już pomysły kończą, a chciałbym uniknąć wydawania dwóch stówek na kolejny niepotrzebny nocleg.
Czy dzwonienie do nich w takiej sprawie ma jakiś sens?
Dzięki za ew. wskazówki.
z.

Tu jeszcze wycinek z regulaminu "Travel with the IHG® App":
Cytuj:
Number of bonus points listed above will be awarded after required number of Qualifying Stays are booked via the official IHG® App and completed between 1st January 2016 and 30th April 2016 (both dates inclusive) at participating

Nie jest dla mnie z warunków jednoznaczne czy booknięcie w grudniu zalicza, czy nie. Ale sądząc po faktach powinno - bo innym zaliczało.

#287 PostWysłany: 25 Mar 2016 16:22 

srebrny
Miałeś pecha. :(
Ja też rezerwowałem przez appkę w grudniu, a dopiero potem zorientowałem się, że zapis ten jest niejasny. Support w styczniu odpisał mi, że zgodnie regulaminem i rezerwacja i nocleg muszą być po 1 stycznia. Nie drążyłem, poczekałem co będzie. I system automatycznie to zadanie z Appką zaliczył.
Wygląda więc na to, że ich interpretacja regulaminu jest inna niż faktyczne działanie algorytmu i problemy pojawiają się, gdy support ma zaliczyć zadanie "ręcznie" bo wtedy kieruje się tymi wytycznymi regulaminu. Miałeś chyba pecha, że nie zaliczyło ci z automatu.

Ostatnio edytowany przez Misiatek, 26 Mar 2016 12:55, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#288 PostWysłany: 25 Mar 2016 23:18 

Loty: 145
Kilometry: 309 536
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
digger napisał(a):
silazak napisał(a):
Niby Apka tylko do qualifying stay , ale jak zaloguję się na konto to mam ilość noclegów qualifying stay razem z policzonym z noclegiem P&C

@silazak

możesz jeszcze raz sprawdzić te informacje? U mnie nocleg P&C jest widoczny w kategorii "Reward Nights" i nie kwalifikuje:( Przeglądnij ostatnie 365 dni na wyciągu.

@digger odpisali mi teraz dokładnie coś takiego :

Thank you for your recent contact to IHGService about the Accelerate 2016 promotion.

As per request, the latest reservation showing on your account that was made through an IHG App was your stay at the Holiday Inn Lodz last 30 January 2016. This stay was posted on your account last 03 February 2016 and will also trigger the completion of the "Travel with the IHG App" sub offer. Kindly allow 6-8 weeks from the day of posting to credit the points and for your dashboard to be updated.

No i co teraz ? :) Mija już prawie 8 tyg czekam jeszcze troszkę i atakuje znowu .
Nocleg był P&C
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 25 Mar 2016 23:45 
Awatar użytkownika

Loty: 307
Kilometry: 488 854
Krajów: 71 / 33.2%
niebieski
Mi dwa razy tak odpisywali, a efekt widzisz powyżej :(
Dopominać się swego, może za którymś razem trafi się na kogoś rozsądnego.

#290 PostWysłany: 26 Mar 2016 11:20 

złoty
Ja wczoraj próbowałem zrobić rezerwację P&C przez apkę. Trzy razy pojawił się komunikat ""We are experiencing problems with our backend systems please try again later". Maile z potwierdzeniami żadne nie przyszły ale rezerwacje jednak są widoczne na IHG, punkty ściągnięte i karta obciążona (3x 40 USD). Więc anulowałem 2 niepotrzebne rezerwacje i niestety na konto wróciło 2x 15k punktów zamiast 2x 10k + zwrot na kartę. Poszedł claim :roll:

IHG to nr 1 jeśli chodzi o badziewny system, przebijają wszystkich!

#291 PostWysłany: 26 Mar 2016 11:25 

niebieski
2x 15k punktów z takiej opcji to normalka, dobrze zrobili.

#292 PostWysłany: 26 Mar 2016 11:33 

niebieski
@mucha

nic nie ugrasz bo na tym polega rezerwacja P&C - najpierw kupujesz u nich punkty (5k za 40$ lub 10k za 70$) a potem rezerwujesz za to pobyt. Wiec przy anulacji wracają ci już punkty (BTW to stary sposób ich nieformalnego zakupu)
 Profil Relacje PM off  

#293 PostWysłany: 26 Mar 2016 11:39 

złoty
Wyrwę im te 2x $40 choćby z gardła, nie oddadzą po dobroci to będzie chargeback. Mam screenshot z błędem, komunikat sugerował że rezerwacja się nie powiodła więc próbowałem ponownie "słajpnąć" i za każdym razem był ten sam błąd jednak rezerwacja się w systemie zakładała.

#294 PostWysłany: 26 Mar 2016 12:28 

Loty: 825
Kilometry: 1 465 187
Krajów: 87 / 40.7%
srebrny
Miałem to samo,rezerwację w Berlinie na jedną noc w P&C przez ten sam błąd systemu zrobiłem x 4(!!!). Po napisaniu claima oddali punkty(razem z tymi zakupionymi) ale wiadomo,ze chciałem też zwrot pobranej kasy. W odpowiedzi na claima napisali,zeby do nich zadzwonić i podać dane karty bo ze względów bezpieczeństwa nie można tego załatwić mailowo. Po kilku przełączeniqch na infolinii, wreszcie trafił się ktoś kumaty i wyrównał punkty na moim koncie do właściwego stanu, anulowali 3 rezerwacje i po podaniu czterech ostatnich cyfr kk powiedzieli,że po 7 dniach powinien być zwrot na konto. Póki co czekam

#295 PostWysłany: 31 Mar 2016 21:42 

niebieski
Koledzy i koleżanki macie jakieś nowe wieści z tym nieszczęsnym zadaniem App + Point&Cash? Point&Cash zaliczone, niestety App nadal nie. Nigdzie jeszcze nie pisałem, gdzie piszecie i czy to dało jakiś rezultat?

#296 PostWysłany: 31 Mar 2016 22:30 

niebieski
@michal24

Ja napisalem reklamacje, bez nadziei na sukces i niestety dostalem potwierdzenie, ze T&C nie klamia, stawka jest niekwalifikujaca:

Cytuj:
your stay (...) was not counted as it was under a Non-Qualifying Rate. Please be advised that only stays under qualifying rates will be counted towards the aforementioned offer.

Qualifying rates include the Corporate Rate/Flex Rate, Best Breaks, Great Rates, AAA Rate, AARP Rate, Government Rates, Internet Advance (21 day) Saver, etc.
 Profil Relacje PM off  

#297 PostWysłany: 02 Kwi 2016 09:40 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 90 771
Krajów: 7 / 3.3%
niebieski
Po 3 miesiącach i 6 mailach w tej samej sprawie zaliczono mi ręcznie zadanie zakupu punktów. Punkty na koncie ale w Dashboardzie nadal pokazuje niezaliczenie.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 02 Kwi 2016 10:10 
Awatar użytkownika

niebieski
W ciągu 2 tygodni powinno wskoczyć zaliczenie również na dashboardzie. Tak samo miałem z P&C - najpierw ręczne uznanie punktów na koncie i po 2 tygodniach na dashboardzie.

#299 PostWysłany: 15 Kwi 2016 10:36 

złoty
P&C nocleg odbyty 2 kwietnia, wczoraj punkty za zadanie zaliczone i tym samym Achievement Bonus również.

#300 PostWysłany: 15 Kwi 2016 10:43 

srebrny
Złoty napisał(a):
Po 3 miesiącach i 6 mailach w tej samej sprawie zaliczono mi ręcznie zadanie zakupu punktów. Punkty na koncie ale w Dashboardzie nadal pokazuje niezaliczenie.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

U mnie ta sama sytuacja. Zakup 2 stycznia, w marcu po korespondencji zaliczone ręcznie, ale na Dashboardzie nadal nie. Więc cały Accelerate również nie zaliczony.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 318 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość