Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1662 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 84  Następna
Autor Wiadomość
#901 PostWysłany: 06 Paź 2018 21:05 

srebrny
A czytałeś ten wątek?
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#902 PostWysłany: 10 Paź 2018 21:20 

Ma ktoś jakieś informacje o WinRent? Ma dosyć dobre opinie na google, ale na forum jakby pusto o nich..

Może polecielibyście jakąś sprawdzoną wypożyczalnie w Mediolanie?
 Profil Relacje PM off  

#903 PostWysłany: 11 Paź 2018 09:21 

Jestem świeżo po wypożyczeniu auta w Pizie w firmie Sixt. Opcja z pełnym ubezpieczeniem ale bez kół i szyb. Oczywiście obsługa namawiała mnie na skorzystanie z tej opcji. Zablokowali mi na karcie 500 euro. Po zwrocie na drugi dzień kwota odblokowana. Żadnych problemów nie miałem ale ubezpieczenie też zrobiło swoje.
 Profil Relacje PM off  

#904 PostWysłany: 23 Paź 2018 13:10 

Zgodnie z obietnicą dzielę się wrażeniami z wypożyczenia auta w Lamezia Terme.
Zdecydowaliśmy się na SIXT i wzięliśmy Fiata Tipo, kosztował ok 550zł/tydz. Auto prawie nowe, 6000 km przebiegu, diesel. Lekko otarty zderzak przedni, ale wszystko wpisane do protokołu. Wykupiliśmy do tego roczne ubezpieczenie w Icarhireinsurance. Foteliki dla dzieci przewieźliśmy darmowo własne, fajna opcja bo na miejscu wypożyczenie to jakiś kosmos!
Oddawaliśmy auto przed otwarciem biura, na wszelki wypadek porobiliśmy fotki. Nie były potrzebne, po kilku dniach na konto wróciła blokada. Dodam tylko, że zablokowali tylko 300 euro.
Tak więc polecam tą wypożyczalnie, są spoko:)
 Profil Relacje PM off
eskie lubi ten post.

#905 PostWysłany: 25 Paź 2018 14:12 

Prosze o pomoc. Wypozyczylem auto we Wliszech w lipcu. Wszystko bylo pieknie, zadnych problemow przy zwrocie,. Zwolnili mi cala blokade na.karcie.Dzisiaj jednak( po 4 mscach) obciazyli mi karte 31 Euro oczywiscie bez zadnej korespondencji. Nie wiem za co to potracenie. Prosze o pomoc w temacie zwrotu nieslusznie pobranej kwoty
 Profil Relacje PM off  

#906 PostWysłany: 25 Paź 2018 14:14 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 477 280
Krajów: 40 / 18.7%
@pilotbombowca czy forum jest właściwym miejscem na zadanie takiego pytania? Myślę, że lepszy skutek odniosłoby zapytanie się wypożyczalni...
 Profil Relacje PM off  

#907 PostWysłany: 25 Paź 2018 14:18 

Interesuje mnie czy ktos spotkal sie z podobna praktyka i jak sobie poradzil z tym problemem, bo wg mnie nie jest normalne obciazanie karty po 4 mscach. Uwazam, ze forum jest odpowiednim miejscem do zamieszczenia takiego pytania
 Profil Relacje PM off  

#908 PostWysłany: 25 Paź 2018 14:20 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 639
Kilometry: 965 577
Krajów: 62 / 29.0%
Przy takiej kwocie możesz brać pod uwagę np. jakiś mandacik (parkowanie, przekroczenie prędkości?). Ale i tak musisz w tej sprawie kontaktować się bezpośrednio z wypożyczalnią, bo my to możemy sobie tylko gdybać.

#909 PostWysłany: 25 Paź 2018 14:27 

srebrny
@pilotbombowca
Cytuj:
Prosze o pomoc w temacie zwrotu nieslusznie pobranej kwoty

Jakiej pomocy oczekujesz - mam się pomodlić w tej intencji?
Ustal z wypożyczalnią powody obciążenia.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#910 PostWysłany: 25 Paź 2018 14:32 

Ty nie odsyłasz do regulaminu wypożyczalni? :lol:
Może to tam jasno określono np. 31 euro za udostępnienie danych kierujących, do mandatu zapewne daleka droga ze względu na wartość
Dopiero po.lekturze niech dzwoni ;)
 PM off
namteH lubi ten post.

#911 PostWysłany: 31 Paź 2018 14:42 

Moje doswiadczenie z wypozyczeniem samochodu we wloszech - wenecja z karta revolut i firma http://www.locautorent.com. moze komus sie to przyda.

1. wypozyczylem samochod panda na 2 dni w punkcie na dworcu w Wenecja Mestre http://www.locautorent.com - dkladnie tu - https://goo.gl/maps/ZRJEzt9DeF42
2. pelne ubezpieczenie, - za wynajem za dwa dni - 114 euro + 100 euro depozyt na paliwo
3. zaplacilem na miejscu karta revolut !!!!! bez najmniejszego problemu
4. w punkcie odrazu zostalo zablokowane 214 euro.
5. po zdaniu samochodu - okolo polnocy - kluczyk wrzucilem do skrzynki - nie dostalem zadego info powiadomienia ze zwrocilem samochod - wczesniej dostalem ze mi go wydano.
6. po 4 dniach po zdaniu kluczykow wrocila na revoluta cala kasa 214 euro.
7. nastepnego dnia pobrana zostala kwota za wynajem 114 euro - i na tym wypozyczenie sie skonczylo.

wszystko slicznie czysto i przyjemnie.

narka!!!!
Z
 Profil Relacje PM off
fly4me uważa post za pomocny.

#912 PostWysłany: 31 Paź 2018 14:58 

O ile nie będzie mandatu np. za wjazd do strefy zastrzeżonej czy za parkowanie......
Jesli nie to faktycznie się zakończyło ;)
 PM off  

#913 PostWysłany: 14 Gru 2018 11:00 
Awatar użytkownika

A tak plus/minus interrent/goldcar po ilu dniach roboczych odblokowują depozyt? Bank pytałem, trzymają już blokadę 4 dzień w wypożyczalni.
Wszędzie indziej miałem na drugi dzień po oddaniu. Te goldcary,interenty to jakieś dziadostwo.
 Profil Relacje PM off  

#914 PostWysłany: 05 Sty 2019 17:10 

Witam bede w lipcu w Neapolu. Ktoś moze polecić tam jakąś wypożyczalnie? Zależy mi na odbiorze auta na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#915 PostWysłany: 05 Sty 2019 19:02 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
http://www.aeroportodinapoli.it/en_GB/o ... rental-map

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off  

#916 PostWysłany: 06 Sty 2019 16:23 

niebieski
stoktos napisał(a):
czy wszystkie wypożyczalnie blokują ponad 1000€ na karcie?
Czy jeżeli wypożyczy się coś na lotnisku bez wcześniejszej rezerwacji online to można tego uniknąć?

1. Nie. Kwota zależy od stawek stosowanych przez wypożyczalnię i od klasy samochodu. Ja kiedyś zamówiłem maly samochód (z dużo mniejszą blokadą), ale dostałem większy (z blokadą 1500eur) bo małych już nie było.

2. Zdecydowanie nie.
 Profil Relacje PM off  

#917 PostWysłany: 07 Sty 2019 17:33 

niebieski
Cześć,
dwa pytania do Was:

1) Czy kojarzycie w jakiej wypożyczalni można najtaniej wynająć 7 osobowego mini-vana w stylu Dacii Logan, Tourana, Sharana itp.? Jedziemy- ja, żona, rodzice żony i 2 dzieci, razem 6 osób, do tego 2 toby 20 kg i 2 spacerówki. Na ostatnim wyjeździe pomieściliśmy się na styk w Dacii Logan.

2) Lecimy w 1 stronę Wizzairem a w 2 stronę Ryanairem. Chcemy wziąć z Polski własne foteliki do Włoch. W Ryanairze można zrobić to za darmo, ale co z Wizzairem? Piszą na stronie, że każde dziecko może wziąć albo spacerówkę albo fotelik a co jak musimy wziąć 2 spacerówki i 2 foteliki. Jeżeli 2 foteliki odprawimy jako gratisowy bagaż rejestrowany dla dzieci to nie dostaniemy naklejek na wózki pewnie i nie oddamy ich przed wejściem na pokład. Nie możemy też fotelików zapakować/zafoliować razem ze spacerówkami, bo na lotnisku dzieci nie wytrzymają na rękach całej odprawy. Jak to ogarnąć?
 Profil Relacje PM off  

#918 PostWysłany: 07 Sty 2019 17:40 

1/Ćwiczyłem temat auta dla 6-7 osób w IT kilka razy - zawszę mi wychodziło z 50 % taniej wynająć 2 osobne auta...
2/można podać obsłudze przy bramce albo bezpośrednio przy schodach samolotu

Wysłane z ASUS Zenfone 5Z przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#919 PostWysłany: 07 Sty 2019 19:06 

niebieski
BOCIANXX01 napisał(a):
1/Ćwiczyłem temat auta dla 6-7 osób w IT kilka razy - zawszę mi wychodziło z 50 % taniej wynająć 2 osobne auta...
2/można podać obsłudze przy bramce albo bezpośrednio przy schodach samolotu

1) 2 samochody odpadają, bo jest tylko 1 kierowca. Sprawdzałem kilka polecanych wypożyczalni i samochody 6-7 osobowe są po 3-4 tys. za 9 dni

2) Jeżeli odprawimy foteliki jako bagaż rejestrowany przysługujący dzieciom jako gratis to chyba wyczerpiemy limit i nie dostaniemy naklejek na spacerówki. Tak mi się wydaje. Z tego co widzę na stronie wizzair to możemy wziąć albo wózki albo foteliki ale nie piszą co w momencie jak chcemy wziąć 2 wózki i 2 foteliki
 Profil Relacje PM off  

#920 PostWysłany: 07 Sty 2019 19:15 

1 / no właśnie . Kosmos... Gdzie łądujesz i kiedy ?
2/ jeśli masz czas to napisz lub zadzwoń,(wiem z 6 PLN za min się szybko odbierają) do Wizz ...

Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1662 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 84  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości