Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1655 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#501 PostWysłany: 11 Gru 2017 22:04 

Przebrnąłem przez połowę stron :) Ale może na skróty pytanie ;)
Na Sycylii coś polecacie (odbiór i zwrot Lotnisko w Katanii) ?? sezon Zimowy
Dodam, że zazwyczaj trafiam do Rentacars ich dodatkowe ubezpieczenie działa ok wypłata w 5 dni od momentu dostarczenia dokumentów.
Natomiast blokada 1500EUR trochę mnie zawsze martwi i że od razu pobierają kasę w dniu rezerwacji może coś podpowiecie.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#502 PostWysłany: 12 Gru 2017 19:24 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Tom K
Dostałem odpowiedź, że letnie i że można sobie łańcuchy założyć...
I jeszcze piszą, że samochód z łańcuchami to Fiat 500L Trecking...
:lol:
Tom K lubi ten post.
Tom K uważa post za pomocny.

#503 PostWysłany: 12 Gru 2017 19:55 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
W AutoClicku? No to pozamiatane:)
Dzięki Ci serdeczne. Pozdrowienia

#504 PostWysłany: 12 Gru 2017 19:59 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Tom K
Tak, u nich. Mam tam rezerwacje na sylwestra.
Tom K lubi ten post.

#505 PostWysłany: 15 Gru 2017 12:56 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 1 053
Krajów: 2 / 0.9%
mirafiori napisał(a):
No i stało się (to, co miało się stać). Po tygodniowym wynajmie auta w Firefly na lotnisku w Bari, gdzie podczas odbioru/zwrotu na stoisku Herza wszystko poszło szybko i bezproblemowo, Firefly (po zwrocie depozytu) pobrał z karty ok. 50 euro. Bez żadnej informacji za co, nie mamy nawet dokładnej kwoty w euro. Zabieram się do pisania prośby o wyjaśnienie, tylko gdzie właściwie to wysłać? Customer service Firefly, bezpośredni mail do biura w Bari czy - jak tego chce Firefly w uwagach przy formularzu - u pośrednika, u którego wynajmowałam? Ktoś ma doświadczenia w komunikacji z tym biurem, żeby nie czekać tygodniami na odpowiedź?

Dostałam odpowiedź z custom service, że auto było niedotankowane. Tankowaliśmy na wyjeździe z Bari i mam wrażenie, że to wkrętka, bo wskaźnik pokazywał max. Niestety nie zrobiliśmy foty, a auto było zdane po godzinach. Chcą od nas rachunku za tankowanie, a przy gotówce nigdy (czy w automacie, czy z obsługą) nie dostaliśmy paragonu. Chciałam się upewnić czy też tak mieliście i te automaty przy płatnościach gotówką nie drukują potwierdzeń?
 Profil Relacje PM off  

#506 PostWysłany: 15 Gru 2017 14:08 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 294 716
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Nie zdarzylo mi się nie dostać rachunku - czy to z automatu czy w kasie. Raz nawet Pan na maleńkiej stacji gdzie zepsuła się kasa napisal kwotę na kartce i przybił pieczątkę :)
A pamietasz za ile tankowaliście?

#507 PostWysłany: 15 Gru 2017 14:27 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 1 053
Krajów: 2 / 0.9%
gosiagosia napisał(a):
Nie zdarzylo mi się nie dostać rachunku - czy to z automatu czy w kasie. Raz nawet Pan na maleńkiej stacji gdzie zepsuła się kasa napisal kwotę na kartce i przybił pieczątkę :)
A pamietasz za ile tankowaliście?

Dotankowywaliśmy za 5 euro, więcej zatankowaliśmy wcześniej, jadąc z Polignano. Tankowaliśmy kilka razy (zrobiliśmy całe Salento), zwykle na bezobsługowych, raz z obsługą, i nigdy nie dostaliśmy kwitka... Jak tankowaliśmy na północy Włoch zawsze było potwierdzenie, ale fakt, że wtedy płaciliśmy kartą.
 Profil Relacje PM off  

#508 PostWysłany: 15 Gru 2017 14:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Jako, że rozsyłam zapytania to świeża odpowiedź od włoskiego Sixta - można dokupić opony zimowe, 25 Euro dzień/80 Euro na tydzień.

Uściślenie - nie można zamówić opon do klas Mini i Economy.

#509 PostWysłany: 16 Gru 2017 09:29 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 294 716
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
-- 16 Gru 2017 08:17 --

@mirafiori - w warunkach wynajmu na ogół jest zapis powiadamiajacy o tym jaką kwotę (za litr) dopłaca się za niedotankowanie auta. Jest oczywiście wyższa niż standard na stacjach. Ja spotkałam się z zapisem 2 euro we Włoszech. To w świetle tego co opisałeś niedotankowanie raczej niemożliwe. Moim zdaniem pracownik firmy nie sprawdził dokładnie za co albo coś pomylił. Może jeszcze raz dopytaj bo tu was nie uratuje rachunek za 5 euro.
Najbardziej to wyglada na udostępnienie danych policji.

-- 16 Gru 2017 08:29 --

Napisałam to powyższe i jednak to nie dotyczy Firefly. Sprawdziłam - tam jest dodatkowa opłata za dotankowanie - 36,60 E w przypadku Włoch. Więc myliłam się - jednak możliwe jest że za to ściągneli Ci z karty.

#510 PostWysłany: 16 Gru 2017 19:33 

niebieski
W Bari kilka dni temu miałem auto z Avisa. Bez kolejek. Mogę polecić.
C3 w dieslu za niecałe 45 eur/3 dni, bardzo dobry stan, spalanie 4,4 litra.
Przy zwrocie się okazało, że budka na parkingu jest czynna od 8.00, od 7.30 tylko stanowisko na lotnisku, więc zwrot był bez oglądania, ale wszystko ok po paru dniach się wydaje.
Zablokowali bodajże 200 eur, nie wykupywałem ubezpieczenia, wkład własny był chyba 1800 eur.
 Profil Relacje PM off  

#511 PostWysłany: 17 Gru 2017 20:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Kolejny update:
Europcar: na liście samochodów pojawiają się modele, przy których widnieje symbol opony.

SicilyByCar: auta, których klasa (oznaczenie wg wypożyczalni) kończy się na literę "W" jest wyposażony w opony zimowe.

#512 PostWysłany: 17 Gru 2017 20:32 
Awatar użytkownika

Loty: 780
Kilometry: 1 155 286
Krajów: 84 / 39.3%
HON fly4free
Dla wymagających. Oferta Hertza - tu dla wynajmu na tydzień. Uwaga na udział własny i depozyt. Opony zimowe jak widać są.Image
I jeszcze takie. Ten drugi bez opon zimowych.Image
A na koniec to w porównaniu z Lancia Y
jeśli ktoś zechce to ubezpieczyć w Hertzu zapłaci że 4xtyle. Udział własny do 4K EUR
Image
Żeby mieć takie propozycje chyba trzeba być w Hertz cośtam circle, ale chyba wszyscy to mają.
 Profil Relacje PM off  

#513 PostWysłany: 19 Gru 2017 20:53 

namteH napisał(a):
@Tom K
Dostałem odpowiedź, że letnie i że można sobie łańcuchy założyć...
I jeszcze piszą, że samochód z łańcuchami to Fiat 500L Trecking...
:lol:

W tamtym tygodniu wypożyczałem samochód z Autoclick Bergamo. Jechałem do Bormio i jak zobaczyłem opony letnie to się trochę przeraziłem. W odpowiedzi dostałem to samo co u Ciebie, że wszystkie auta u nich są na letnich i że łańcuchy łatwo się zakłada jbc. Poza tym te letnie na przedniej osi były trochę zjechane.. Na szczęści była ładna pogoda, a droga bez śniegu. Ku mojemu zaskoczeniu w Bormio połowa samochodów była na letnich.
 Profil Relacje PM off
namteH uważa post za pomocny.

#514 PostWysłany: 29 Gru 2017 12:30 

W lutym wybieram się na Sycylię, do Katanii. Przy wyborze wynajmu samochodu, dużo informacji wziąłem z Waszego forum.

I tak, samochód wybrałem w Goldcar, SUV Opel Mooka lub podobny na 4 dni w promocji był za 85 Euro na 4 doby. Promocja dotyczyła opcji Key'n'go, z maksymalnym ubezpieczeniem i odbiorem kluczy z automatu. Zero blokad na karcie kredytowej, również na poczet paliwa.

Jako że jest to okres zimowy, Goldcar daje za darmo dodatkowo łańcuchy śniegowe.

Post dla osób mających wątpliwości co do tej wypożyczalni i zasad w okresie zimowym :)
 Profil Relacje PM off  

#515 PostWysłany: 29 Gru 2017 13:37 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ten post nie ma większego sensu. Raczej wypadałoby go napisać po zakończeniu najmu.
 Profil Relacje PM off  

#516 PostWysłany: 29 Gru 2017 13:40 

pabien napisał(a):
Ten post nie ma większego sensu. Raczej wypadałoby go napisać po zakończeniu najmu.

Mój post kolego wnosi więcej do tematu niż Twój.
 Profil Relacje PM off  

#517 PostWysłany: 29 Gru 2017 13:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
No rzeczywiście, wnosi dezinformację.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#518 PostWysłany: 29 Gru 2017 14:02 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 639
Kilometry: 965 577
Krajów: 62 / 29.0%
@mari00 sorry, ale @pabien ma rację. Skąd przed wynajmem wiesz np. że zero blokad na karcie kredytowej? To będziesz mógł stwierdzić na 100% dopiero przy wynajmie.

#519 PostWysłany: 29 Gru 2017 14:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Skoro wypożyczyłeś w Goldcar, najbardziej znienawidzonej wypożyczalni, która naciągnęła mnóstwo osób, to nie wiem jakie działy forum czytałeś :D
mari00 napisał(a):
dużo informacji wziąłem z Waszego forum.

samochód wybrałem w Goldcar,
zbyhu lubi ten post.

#520 PostWysłany: 29 Gru 2017 14:15 

I tu się mylisz.
Jeśli wypożyczasz bez żadnego dodatkowego ubezpieczenia, aby zapłacić jak najniższą cenę to nie ma co się dziwić że obciążą Cie dodatkowymi kosztami.

Co do Goldcar, korzystałem z ich usług wcześniej w Hiszpanii, bezproblemowo.

Ostatnio edytowany przez michzak, 29 Gru 2017 14:41, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1655 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość