Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 664 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 23 Lis 2015 23:17 

Loty: 168
Kilometry: 177 534
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Czyli z tego co tu czytam o wyjeździe na mecz ligowy LFC mogę pomarzyć? :D Bez bycia Memberem itp.? W sumie puchar też mógłby być, ale mecz musiałby być w weekend. Cholernie mi zależy, ale po głębszej analizie stwierdzam, że nici z tego heh, cóż. Spróbuję poczekać na losowanie Ligi Europy. Może wylosują jakieś np. Molde i będą bilety w general sale.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#262 PostWysłany: 24 Lis 2015 15:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Na ligę też jest General Sale i da się kupić bez membershipa, już kilka razy tak byłem, kiedyś nawet w szczegółach to tutaj opisałem. Od tego czasu zmienił się trochę system biletowy i trik z zalogowaniem się do sklepu 15 minut przed rozpoczęciem sprzedaży już nie działa, ale mimo to bilety da się kupić. Oczywiście nie mówię tutaj o meczach z Manchesterem, Evertonem, Arsenalem czy Chelsea, bo tutaj to i membership nie wystarczy (żeby kupować w pierwsze fazie sprzedaży trzeba mieć minimum 8 ligowych meczów z zeszłego sezonu na koncie i czasem na pierwszej fazie się kończy sprzedaz). W tym sezonie realna szansa na bilety w General Sale to:

- Sunderland - 6 luty
- Stoke - 9 kwietnia
- Newcastle - 23 kwietnia

taki pechowy terminarz trochę, że na Swansea, WBA i Leicester już general sale był, a potem poza 3 wymienionymi meczami to grają u siebie z Arsenalem, Manchester United, Evertonem, Manchesterem City, Chelsea i Tottenhamem... Także wszystkie mecze na które najtrudniej dostać bilety dopiero przed nami. W ostatniej kolejce jest Watford, teoretycznie słaby rywal, ale ostatnia kolejka to bez względu na rywala zawsze prestiżowy mecz, szczególnie jeśli sezon udany.

Pisałem to już kiedyś, najlepiej sobie sprawdzać kiedy general sale i przed docelowym zakupem dwa razy spróbować się wbić na general sale na inny mecz i poznać trochę mechanikę strony, to bardzo przyspiesza potem kupowanie i tym samym zwiększa nasze szanse.

Ostatnio edytowany przez suszek, 01 Gru 2015 12:42, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
chris0o uważa post za pomocny.

#263 PostWysłany: 24 Lis 2015 15:28 

Loty: 168
Kilometry: 177 534
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
kiew napisał(a):

- Sunderland - 6 luty
- Stoke - 9 kwietnia
- Newcastle - 23 kwietnia

Właśnie myślałem nad tym Sunderlandem, ale zapomniałem, że 6.02 jadę do Berlina na Hertha Berlin-Borussia Dortmund, więc pozostaje Stoke/Newcastle przy czym to już będzie blisko końca sezonu a jak Liverpool zacznie mieszać w TOP5 to może być naprawdę ciężko.

Wiesz kiedy będzie coś w temacie terminów General sale na Stoke/Newcastle? A jak już pytam to: na ile przed meczami z reguły startuje ta sprzedaż, bo w ciemno jechać nie chcę bo Ryanair raczej już biletów za 19PLN nie wrzuci :D

Drugie pytanie do kogoś kto ma doświadczenie z tym: czy ktoś mógłby mi załatwić bilet? Czy muszę tam rejestrować się na swoje dane i sam sobie to kupować? Wtedy może ktoś zainteresowany meczem BVB-Bayern, za jakiś bilet na mecz ligowy LFC jakaś wymiana...ale pewnie się nie da :P

Ale najpierw jak napisałeś, sprawdzę czy będzie jakaś general sale na Sunderland i sprawdzę mniej więcej jak to wygląda.
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 24 Lis 2015 16:10 
Awatar użytkownika

niebieski
chris0o napisał(a):
Wiesz kiedy będzie coś w temacie terminów General sale na Stoke/Newcastle? A jak już pytam to: na ile przed meczami z reguły startuje ta sprzedaż, bo w ciemno jechać nie chcę bo Ryanair raczej już biletów za 19PLN nie wrzuci :D

Drugie pytanie do kogoś kto ma doświadczenie z tym: czy ktoś mógłby mi załatwić bilet? Czy muszę tam rejestrować się na swoje dane i sam sobie to kupować? Wtedy może ktoś zainteresowany meczem BVB-Bayern, za jakiś bilet na mecz ligowy LFC jakaś wymiana...ale pewnie się nie da :P

General Sale jest zazwyczaj ok. 6 tygodni przed meczem (np. na Swansea, które jest w ten weekend GS było 14.10), informacja o GS pojawia się zazwyczaj na tydzień/dwa przed sprzedażą. Brak informacji o GS na 6 tygodni przed meczem oznacza generalnie, że GS nie będzie.

Musisz się zarejestrować na swoje dane, ale nie musisz kupować sam. W zakładce Friends&Family można sobie dodać do znajomych innych (na podstawie nr członkowskiego lub imienia i nazwiska) i potem podczas zakupu biletów można przypisać bilet komuś z listy swoich znajomych.
 Profil Relacje PM off
chris0o uważa post za pomocny.

#265 PostWysłany: 02 Gru 2015 09:53 

niebieski
Mały głos w kwestii atmosfery na trybunach w meczach Premierleague (poza Crystal Palace):

co prawda video z meczu Ligi Europy, ale atmosfera standard.

Wielkim minusem całej tej sytuacji jest fakt zupełnego oderwania piłkarzy od kibiców. Ci drudzy nagradzali każde zagranie a ci pierwsi nawet po meczu nie podnieśli ręki w geście podziękowania. Tak jakby kibicować przed TV.

-- 02 Gru 2015 09:00 --

chris0o napisał(a):

Nic kompletnie nie załatwisz, bo w sprzedaży dla memberów są bilety tylko dla memberów i można kupić tylko jeden.
Jak się nastawiasz na general sale to wcześniej sobie tylko załóż konto na stronie, będziesz miał mniej stresu przed zakupem. W GS możesz kupić do 4 biletów na jedno konto.

Kupno membera też nic Ci nie da, bo ono nie działa "od razu"

Najłatwiej na pewno kupić bilet na mecze pucharowe - krajowe czy Liga Europy. Z Premierleague trudniej.
Natomiast jak się tak nastawiasz, to może HOSPITALITY jest dla Ciebie opcją. Ceny zaczynają się od 122Ł, ale masz wyżywienie i spanie w cenie.
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 02 Gru 2015 12:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Maciek78 napisał(a):
Mały głos w kwestii atmosfery na trybunach w meczach Premierleague (poza Crystal Palace):

co prawda video z meczu Ligi Europy, ale atmosfera standard.

Wielkim minusem całej tej sytuacji jest fakt zupełnego oderwania piłkarzy od kibiców. Ci drudzy nagradzali każde zagranie a ci pierwsi nawet po meczu nie podnieśli ręki w geście podziękowania. Tak jakby kibicować przed TV.

Nie rozumiem zbytnio jechania na mecz do UK i potem narzekania na atmosferę. Przecież nie jest tajemnicą jak wygląda doping w Anglii, a na meczu LE to już w ogóle, bo to takie piknikowo- turystyczne mecze bardziej. Doping jest specyficzny, zupełnie inny niż na polskich stadionach i jedni to lubią drudzy nie. Ja np. bardzo lubię atmosferę brytyjskich stadionów. Zdecydowanie wolą trybuny żyjące meczem, każdą akcję niż monotonne skandowanie względu na to co się dzieje na boisku, a tego że trybuny żyją meczem nie można anglikom odmówić, bo żywiołowa reakcja trybun na prawie każdą boiskową sytuację jest tutaj jak nigdzie indziej. A doping w sensie śpiewy? No to nie trwa w Anglii 90minut, czasem trwa nawet tylko minut 5 albo i wcale, ale jak się już nakręci to wtedy jest WOW i najlepszy doping jaki słyszałem to własnie na wyspach. Choć przyznaję, że jeszcze przede mną jakiś derby w Stambule albo na Bałkanach i to mogą to przebić, ale w obecnej skali porównawczej (wszystkie topowe drużyny w Polsce, MS, ME, czołowe ligi europejskie) to własnie na wyspach słyszałem najbardziej fanatyczny i elektryzujący doping. Bo śpiewa cały stadion, na całe gardło. Byłem na Manchesterze, Liverpoolu, Arsenalu, Chelsea, Porsmouth i na Celticu i wszędzie jest tak samo, warto to wiedzieć zanim wybierze się na mecz, ale jak się wie i wybiera to nie rozumiem narzekania.
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 02 Gru 2015 12:30 

niebieski
@kiew
Wyluzuj z lekka :) Gdzie masz narzekania? Po prostu wrzuciłem film obrazujący atmosferę a narzekam na piłkarzy, którzy nie potrafią choćby podziękować za wsparcie kibiców.
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 22 Gru 2015 12:42 

Loty: 81
Kilometry: 83 691
Krajów: 20 / 9.4%
srebrny
Jak to jest z membershipami - chciałbym się wybrać na mecz Crystal Palace, ewentualnie West Ham. CP sprzedaje bilety tylko memberom, z kolei na West Ham jest sprzedaż normalna, ale jak akurat będę w Londynie to będa grać z City więc pewnie będzie ciężko o bilety.

Nie moge znaleźć takiej infomacji - spoko, wykupie tego membera na Crystal Palace, ale potrzebuję 2 bilety. Widzę że do konta mogę dodać osoby jako family/friend, czy to znaczy że wystarczy mi jeden membership żeby kupić 2 bilety ?
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 22 Gru 2015 13:11 

niebieski
Na WHU dasz rade tylko musisz pilnowac terminu General Sale (29 grudnia o 10 naszego czasu).
Na CP zawsze bylo tak, ze jeden member mogl kupic chyba do 6 biletow ale widze, ze wtedy graja z Tottenhamem i jest to mecz kategorii A wiec musisz doczytac albo napisze najlepiej do klubu.

Ostatnio edytowany przez Kański, 22 Gru 2015 16:40, edytowano w sumie 1 raz
Cytat
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 22 Gru 2015 13:17 

srebrny
Dzięki za odp.

Na WHU już zaznajomiłem się ze stroną jak to działa wszystko, próbowałem kontrolnie kupić bilet na mecz ze Stoke, to było bardzo ciężko. Strona muliła niemiłosiernie, jak w końcu się zalogowałem to zostały dosłownie pojedyńcze bilety.

Bardziej mi nie ukrywam zależy na WHU, CP też od bidy będzie ale tylko w przypadku jeśli 1 membeship wystarczy na 2 bilety. Już nie mówie o meczu niedzielnym Arsenal-Chelsea, ale o biletach mogę pomarzyć.

A jak mi się nie uda to wyląduje na QPR zobaczyć Jimmiego Floyda Hasselbainka na ławce trenerskiej i Charliego Austina :D

EDIT:
A co do CP - Spurs:

Cytuj:
The match prices will be under category A with paid members and season ticket holders being able to purchase a maximum of two per client reference number.

Także spoko bo 2 bilety akurat by były. Teraz musze poczekać do 28, jak nie dostane na WHU to zapoluję na ten ;)

EDIT 2: nie rozumiem jeszcze jednego:

Cytuj:
What is the A + B Policy?

When purchasing any "A" grade match ticket, a "B" grade match ticket must be purchased at the same time. So as an example when you purchase a Tottenham match ticket, you must also purchase a ticket for at least one of the category B games.

I faktycznie przy meczu z Chelsea jest zapis że trzba kupić także bilet na Bornemouth lub Swansea. Mecz ze Spurs jest z kat. A ale tego zapisu nie ma. Dodadzą go później czy faktycznie dotyczy to tylko meczów kat A+ ?
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 28 Gru 2015 16:34 

srebrny
Czekałem aż będzie można kupowac bilety na mecz Crystal Palace - Spurs, a nie ogarnałem tego, że bilety mogę wybrać tylko jesli posiadam membershipa (albo jeśli mam go w koszyku)

Rozkład miejsc się wyświetla, faktycznie moge wybrać 2 bilety + membership. Jednego tylko nie rozumiem - jak przechodzę do koszyka to wyświetla mi 2 raz moje nazwisko - ktoś wie czy tak ma być ? Wejdę bez problemu ja i żona na 1 membera i w taki sposób kupionymi biletami ?

EDIT: uprzedzając - konto żonie też zrobiłem i w ustawieniach dodałem ją jako "family & friends"

Załączniki:
crystal palace.JPG
crystal palace.JPG [ 105.84 KiB | Obejrzany 5629 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 29 Gru 2015 00:32 

Nigdzie w Anglii nie sprawdzaja na jakie nazwisko masz bilet, tak jak w pozostalych krajach rowniez. Skanujesz bilet na kolowrotku i wchodzisz i tyle :)
 Profil Relacje PM off
Kravkrk lubi ten post.

#273 PostWysłany: 29 Gru 2015 12:47 

srebrny
Dobra, będę tego żałował (tzn mój portfel będzie), ale raz się żyje - mam 2 bilety na West Ham - Manchester City :D :!:
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 01 Sty 2016 19:40 

Jak z tą przeprowadzką West Ham-u na Stadion Olimpijski? Jest już jakiś termin?
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 01 Sty 2016 22:03 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 78 553
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Od przyszłego sezonu przenoszą się na stadion olimpijski. Od początku bieżącego sezonu jest możliwość wykupienie sobie miejsca na przyszły sezon (karnet).

Ostatnio edytowany przez mashacra, 03 Sty 2016 00:29, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 09 Sty 2016 19:02 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 236 550
Krajów: 26 / 12.2%
Witam,

czy ktoś się orientuje ws. zakupu biletów na mecz Chelsea jeśli nie ma się Membership (sprzedaż na sezon 15/16 zakończona)?

Czy osoby bardziej doświadczone w BPL widzą jakieś szanse na zakup biletu na mecz Chelase - West Ham United 19 marca 16? Ewentualnie gdzie najbezpieczniej kupić bilet z drugiej ręki? Viagogo odpada, bo mają tylko pakiety Hospitality "nieznacznie" :D przekraczające zakładany budżet

Dzięki za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 09 Sty 2016 23:32 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 138 255
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
byś musiał poszukać na forum fanów CFC pewnie są jakieś zaufane konta twitterowe które sprzedają bilety po nominalnych cenach tak np jest na Arsenalu, no i to derby więc pewnie trochę fanów WHU będzie incognito więc ciężka sprawa z biletem od tak, bo pewnie dużo będzie też w ten sposób szukać
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 10 Sty 2016 13:07 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 236 550
Krajów: 26 / 12.2%
Dzięki za odpowiedź :) a tak znowu z doświadczenia, czy lepiej szukać biletów już teraz, czy może jednak bardziej na ostatnią chwile?
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 12 Sty 2016 00:34 

Cześć jestem memberem chelsea jak coś mogę pomóc w załatwieniu biletów na mecz
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 26 Sty 2016 14:49 

srebrny
Zaliczyłem mecz WHU - Manchester City ;)

Samo wejście na stadion - zero problemów, stresowałem sie bo miałem plecak a w nim sporo różnych rzeczy razem z wodą w dużej butelce i że będę musiał do jakiegoś depozytu to oddać...przeszedłem przez kołowrót i nawet nikt mnie nie sprawdzał, zero. Miła odmiana po chodzeniu na mecze w Polsce ;)

Byłem na trybunie za bramką (sir Trevor Brooking stand), widoczność świetna, to efekt mocnego nachylenia trybun względem boiska. Atmosfera - na pewno inna niż w Polsce, fajne doświadczenie, ale jednak wolę ciągły doping niż pojedyńcze okrzyki czy tym bardziej przyśpiewki dla piłkarzy. Chociaż jak w pewnym momencie na cały stadion poszło "Come on You Irons" to miałem ciarki na plecach. Nie żałuję ani funta wydanego na ten mecz - piłkarsko poziom świetny, ale jak po murawie biegają z jednej strony Payet, Kouyate, Valencia, a po drugiej Aguero, Y. Toure czy de Bryune to jak może być inaczej ? ;)

Stadion szału na mnie nie zrobił, widać że wysłużony, ale cieszę się że miałem jeszcze możliwość być na Upton Park. "Nowy" stadion, przebudowany Olimpijski będzie wypasiony, ale klimat Upton będzie ciężko przenieść ;)

EDIT: zapomniałbym - było też to co tygrysy lubią najbardziej - po meczu doszło do spięcia (krótkiego niestety) między co bardziej krewkimi fanami WHU, Man City i stewardami, latały różne przedmioty, kilku stewardów miało delikatne limo - przyznam byłem w ciężkim szoku jak to zobaczyłem ;)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 664 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 34  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość