Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 667 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
#521 PostWysłany: 29 Lis 2025 03:26 

Ostrzeżenia: 1
niebieski
DAD napisał(a):
Spokojnie spokojnie. Bedzie pewnie komunikowal ze jest JEDYNYM co po polsku lub JEDYNYM co ma kontent TYLKO podrozniczy, bo juz tak czytalem w komentarzach jak mu ludzie wytykali ze to nie jest prawda.

On na okladce swojej ksiazki ma napisane: "Jedyny Polak, który dotarł do najtrudniejszych miejsc na Ziemi".
Nawet pokusilem sie na zwrocenie mu uwagi w jakims komentarzu o to, ale odpisal ze to wina wydawcy i sam sie zdziwil...
Marco Polo sie znalazl :shock:

Ja generalnie przestalem ogladac juz jakis czas temu, szkoda czasu na to. Nie mniej jako zjawisko, mnie to interesuje. Doceniam umiejetnosc monetyzowania swojej popularnosci. O wartosci kontentu to szkoda pisać, szczegolnie na takim formum jak to.

"Jedyny Polak, który dotarł do najtrudniejszych miejsc na Ziemi". to jest kwintesencja tego megalomana, narcyza. Na stronie książki do dziś jest ten tekst. Żałosne.

Choć i tak Pająk jest mało szkodliwy w porównaniu do ostatnio popularnej gwiazdeczki- niejakiego jakimiuka , jego najnowsza twórczość:

Cytuj:
DZIWNA HISTORIA Z ROSJI. Spotykam żołnierza, który wraca z frontu na Ukrainie i daje mi prezent…
Ale od początku. Docieram do Sankt Petersburga i już na wstępie mam problem ze znalezieniem noclegu. Odbijam się od drzwi dwóch hosteli nad ranem. Podejmuję trzecią próbę i okazuje się, że jest wolne miejsce. Hostele o tej porze roku w Petersburgu są naprawdę obłożone, wiele osób mieszka w nich długoterminowo.
Proszę panią na recepcji o dolną pryczę, jednak wszystkie są zajęte. Biorę więc to, co jest. Jestem tak zmęczony, że nie mogę wybrzydzać. Wchodzę do pokoju i się rozpakowuję. Muszę przecież naładować cały sprzęt elektroniczny. Jest około 10:00 rano. Z dolnej pryczy w 14-osobowym pokoju wstaje gość, na oko czterdziestoletni. Witamy się i tyle.
Lecę do łazienki zrobić pranie i tam ponownie na niego trafiam. Od słowa do słowa. Pyta, skąd jestem. Mówię: „Z Polski”. Pogadaliśmy chwilę, po prostu jak dwóch przypadkowych facetów. Pytam: „A ty z Petersburga?”. A on na to: „Nie, mieszkam 150 km od Petersburga. Dostałem przepustkę. Wracam z frontu”. Rozmawiamy jeszcze moment i wracam do pokoju.
Po chwili widzę, że wraca. Mówi: „Ja dziś wyjeżdżam. Weź moją dolną pryczę, będzie ci wygodniej. I tu masz bluzę. To wojenna, ciepła bluza. Jak będzie zimno, to ci pomoże”. Podaje mi ją. Biorę, bo nauczyłem się, że nie warto odmawiać prezentów.
Odchodzi.
W ósmym odcinku z Rosji, który właśnie wleciał na kanał YouTube, znajdziesz odpowiedź na to, co zrobiłem z prezentem od żołnierza.

Gość celowo lub nie chce nam ocieplić wizerunek najeźdźców - jacy to oni biedni -też muszą iść na wojnę zdaje się mówić i też z tego powodu cierpią, ciekawe czy pojedzie do Tarnopola i zobaczy blok gdzie w bestialskim ataku zginęło prawie 40 osób?
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#522 PostWysłany: 08 Sty 2026 13:39 
Awatar użytkownika

Chciałem Wam polecić profil @laptenlot na Instagramie. To konto młodych podróżników z Gdańska którzy na początku tego roku wybrali się na roczną podróż do Azji i nie kupili biletu powrotnego.
Właśnie zakończyli pobyt w Indiach i aktualnie są na Sri Lance. W relacjach i postach bardzo ciekawie pokazują swoją podróż oraz przedstawiają wiele praktycznych informacji.
 Profil Relacje PM off  

#523 PostWysłany: 07 Lut 2026 23:42 

niebieski
Nasz ulubiony wojownik rozpoczyna nowy , ekskluzywny projekt- GTC

https://www.gentlemenstravelclub.com/

Opłata 10 000 zielonych :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#524 PostWysłany: 08 Lut 2026 00:19 
Awatar użytkownika

platynowy
Zaintrygował mnie (a może bardziej rozbawił) 6-punktowy regulamin klubu. No, ale:

"1.2. Operator: Gentlemens Travel Club Limited, zarejestrowana w Hong Kongu.

1.3. Prawo właściwe: prawo Hong Kongu. Spory rozstrzyga Hong Kong International Arbitration Centre"

sporo tłumaczy :D
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#525 PostWysłany: 08 Lut 2026 00:25 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
On naprawdę ma jakieś ogromne zaburzenie narcyzystyczne
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.
bigosm uważa post za pomocny.

#526 PostWysłany: 08 Lut 2026 00:50 

Loty: 194
Kilometry: 421 299
Krajów: 49 / 22.9%
srebrny
Nie no zapłacić 10.000$ za człownkowstwo ( w sumie nie pisze czy na rok czy na całe życie) za oferte która nic nie gwaratuje 'prócz ekskluzywnych wyjazdów' (które mogą być na Krabi, albo Phu Quoc - 1 raz w roku ) - to oferta życia.

Image
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#527 PostWysłany: 08 Lut 2026 00:55 

niebieski
Ale masz przecież "korzyści":

Cytuj:
Stała komunikacja na WhatsApp

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#528 PostWysłany: 08 Lut 2026 01:04 

srebrny
Nie wiem, co wybrać - to, czy Rada Pokoju?
 Profil Relacje PM off
13 ludzi lubi ten post.

#529 PostWysłany: 08 Lut 2026 01:56 
Awatar użytkownika

Loty: 261
Kilometry: 530 965
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Zapatrzył się na pomarańczowego to i pomysły podobne
 Profil Relacje PM off
bigosm lubi ten post.

#530 PostWysłany: 08 Lut 2026 02:00 

niebieski
Dokładnie, dla niego to wielki prezydent, który wie czego chce i po trupach dąży do celu. Te same prymitywy, naciągacze i megalomani.
 Profil Relacje PM off  

#531 PostWysłany: 08 Lut 2026 07:40 
Awatar użytkownika

Loty: 274
Kilometry: 524 827
Krajów: 84 / 39.3%
srebrny
Wy sie nabijacie a ide o zaklad ze będą i tacy którzy zapłacą...
2 ludzi lubi ten post.

#532 PostWysłany: 08 Lut 2026 10:22 
Awatar użytkownika

Loty: 400
Kilometry: 706 728
Krajów: 90 / 42.1%
niebieski
W regulaminie jest info o 6 spotkaniach w 2026 :) nie ma info czy dodatkowo płatnych czy idzie to z tych 10 tyś USD ;)
Najpierw podejrzana deweloperka, a teraz to. Komuś chyba juz nie chce się żyć z podróżniczego yt i szuka wyciągania kasy w inny sposób :lol:
Czy się znajdą chętni? Skoro chętni do płacenia za kursy afirmacji to znajdą się też faceci z przerośniętym ego co chcą być elitą ;)
3 ludzi lubi ten post.

#533 PostWysłany: 08 Lut 2026 20:40 

niebieski
DAD napisał(a):
Wy sie nabijacie a ide o zaklad ze będą i tacy którzy zapłacą...

Ja już nawet wiem kto na przykład:

Kizo- jego kumpel ( ten od patologicznych piosenek dla gimbazy o piź*** nad głową )

Midel- jego kumpel - patodeweloper

Szalony Reporter - jego kumpel, wielokrotny kryminalista

No i dojdzie może jakiś Krychowiak, który zrobił sobie sweet foteczki w jednym miejscu w Afganistanie i myśli,że odwiedził ten kraj.

W skrócie typowe przedstawicielstwo pseudo podróżników, którzy w pewnym wieku zaczęli "podróżować" bo robią to inni i chcą marnie kalkować.
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#534 PostWysłany: 08 Lut 2026 21:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Regulamin jest bardzo krótki i nieprecyzyjny, ale poszedłbym o zakład, że 10k USD to raczej bilet wstępu do raju, a podróże trzeba samemu opłacać. Członkostwo raczej daje dostęp do "wyselekcjonowanej" grupy "elitarnych" podróżników czy specjalnych spotkań.
2 ludzi lubi ten post.

#535 PostWysłany: 09 Lut 2026 00:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja myślę, ze cel może być jeszcze inny. Jasno powiedziane jest, że jest rekrutacja :lol: więc jak dla mnie celem Pająka jest poszukanie osób z, którymi będzie mógł robić różnego rodzaju biznesy (tak jak z Midelem poszedł w deweloperkę) bo pewnie zwyczajnie gadanie do kamery juz męczy po tylu latach.

#536 PostWysłany: 16 Lut 2026 00:26 

niebieski
Pan Pająk wyjaśniany przez coraz więcej osób:

Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#537 PostWysłany: 16 Lut 2026 08:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Coraz więcej osób wyjaśnia też go w komentarzach na fb i insta pod jego postami w kwestii deweloperki w Tajlandii i zasad własności, które Pająka trochę przekręca.
Natomiast wrzucił tez filmik odnośnie GTC gdzie w jego opinii największą wartością dodatnią jest grupa na WhatsAppie :) gdzie można będzie wymieniać się doświadczeniami. I to za jedyne 10 tyś USD ;) oczywiście nie ma ani razu wzmianki, że ta kasa idzie na coś zwiazanego z działaniem grupy.

#538 PostWysłany: 16 Lut 2026 09:18 
Awatar użytkownika

Loty: 274
Kilometry: 524 827
Krajów: 84 / 39.3%
srebrny
Gentelmanem mozna byc dopiero od +10K USD. 8-)
i skoro to obsmiewasz jestes zwyklym przegrywem ;)
3 ludzi lubi ten post.

#539 PostWysłany: 16 Lut 2026 10:26 
Awatar użytkownika

Loty: 527
Kilometry: 851 746
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
No to teraz czas na loterię z ebookami :lol:

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
QbaqBA lubi ten post.

#540 PostWysłany: 16 Lut 2026 13:20 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
Jeśli kogoś interesuje Gambia, to polecono mi vlog "Senegambia powrót do korzeni" Polaka, który ma żonę Gambijkę i pokazuje życie w Gambii na dalekiej prowincji. Obejrzałem kilkanaście odcinków i wg mnie jest to ciekawy materiał, w odróżnieniu od tych filmów pseudo-podróżników. Autor ma też inne serie z Gambii, wcześniejsze i późniejsze. Może nie ma waloru artystycznego ale prosty przekaz pokazujący różne sceny, informacje i realia życia w Gambii (np jak żyje się w wiosce, gdzie nie ma lodówki, bo nie ma elektryczności) oraz z wypadów do Senegalu i Gwinei Bissau.

Np odcinek:

Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 667 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 34  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości